Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 16:44

Kamex22 pisze:Pewnie dostaną od nas jakiś zawodników. Może Comana i tego grajka z Cagliari (o ile o nim to prawda)? Może kogoś jeszcze. Niech się nie martwią, Sassuolo w Serie A to dla nas skarb i będziemy ich wspierać czym się da :)
Problem w tym, że Sassuolo nie chce w zamian za parę Zaza-Berardi żadnych innych graczy. Gdybyśmy im oddali na wypożyczenie Comana czy też Donsaha, to raczej z czystej kurtuazji.

Sky informuje, że:
- jeszcze nie jesteśmy dogadani co do przedłużenia umowy Bonucciego (zaprzeczył to dzisiaj zresztą sam agent obrońcy), ale w najbliższym czasie mamy ustalić ostatnie szczegóły;
- para Zaza-Berardi jest naprawdę blisko (ale o tym wiemy od wczoraj);
- w przypadku odejścia Apacza chcielibyśmy albo Mandżukicia, albo Cavaniego (nic nowego);
- nie chcemy się pozbywać Vidala, bo jest dla nas kluczowym graczem; póki co nie pojawiły się także żadne większe oferty wykupu ze strony innych klubów.

Byłbym kontent, gdybyśmy w dalszym ciągu kontynuowali współpracę z parą Vidal-Pogba.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 16:55

Nie chodziło mi, że będziemy obniżać cenę za Z-B jakimiś wypożyczeniami, ale zapewnić Sassuolo można by było, że coś dostaną. A pewnie dostaną, no bo gdzie indziej nasi młodzi, gniewni by się rozwijali.

Apropo młodych, gniewnych to co z Mattiello? Już 3 miesiące minęły, więc pewnie powoli może zaczynać jakąś rehabilitację?

A co do info od Sky, to super jeśli Vidal by został, najlepiej tak jak mówisz z Pogbą ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 17:43

Kamex22 pisze:Apropo młodych, gniewnych to co z Mattiello? Już 3 miesiące minęły, więc pewnie powoli może zaczynać jakąś rehabilitację?
Przewidywany powrót do gry to przełom jesień/zima. Zapewne weźmiemy go do nas i za rok poszukamy klubu na wypożyczenie. Szkoda chłopaka, bo zapowiadał się na zawodnika, który by powalczył o miejsce w składzie Juventusu.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 18:14

Faktycznie jest cos na rzeczy z tym Bernardeschim o czym pisza na TJ ze bedzie naszym nowym zawodnikiem? Juz kiedys przebakiwano cos o nim a kontraktu dalej nie przedluzyl. Osobiscie podoba mi sie ten zawodnik a do tego dochodzi jeszcze kuszaca opcja wydojenia Violi

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 18:55

Man City szykuje oferte przewyższająca 120 milionów euro, co sprawi ze Pogba stanie sie najdroższym zawodnikiem w Historii.

Jeżeli to prawda, to juz możemy sie żegnac z francuzem.

Takiej oferty nie jestem w stanie odrzucić.

120 milionów to Cavani i topowy OM plus 20 milionów na dodatkowe zakupy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 19:05

Adrian27th pisze:Man City szykuje oferte przewyższająca 120 milionów euro, co sprawi ze Pogba stanie sie najdroższym zawodnikiem w Historii.

Jeśli to prawda to nie ma co się zastanawiać :) facet przyszedł za free a naprawi budżet o taką kase. Mozna nie sadowicie się wzmocnić.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 19:14

Adrian27th pisze:
Za taką kaskę to ja chętnie pożegnam się z nim... :D

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 19:24

mrozzi pisze:- w przypadku odejścia Apacza chcielibyśmy albo Mandżukicia, albo Cavaniego (nic nowego)
Bardziej chciałbym Cavaniego to oczywiste. Mandzukic w ogóle nie pasuje mi do Juventusu (mówię tu o jego trudnym charakterze, a nie pracy na boisku, bo o to po prostu nie można mieć pretensji).

Wielu tu, na forum, uważa że gdy odejdzie Tevez to będziemy chcieli pozyskać "nowego topa". Nic bardziej mylnego. Myślę, że ciężar zdobywania goli spadnie na Morate, a wspomagać go będzie Dybala lub ktoś z większym doświadczeniem - tj. np. Mandzukic (który już ma 29 lat jakby nie patrzeć), a na samej "10" za napastnikami pogra Berardi. I całkiem mi się ten scenariusz podoba. Na prawdę. Morata pokazał w tym sezonie, że drybling, zejście na słabszą nogę, pociągnięcie i minięcie zawodnika przeciwnej drużyny nie są mu obce. Zyskał moje zaufanie (a zaliczałem się do tych którzy twierdzili że nie wygra rywalizacji z Llorente). Jest w stanie zdobyć 15+ bramek w Serie A, ale.. Właśnie, musimy się pozbyć tej głupiej klauzuli z ew. wykupem Hiszpana, która jest nonsensem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 19:25

Info o 120 mln od City pojawiło się jakiś czas temu, a ostatnio mówiło się o kwocie rzędu 80 baniek. To po pierwsze. Po co mieliby przeznaczać na jednego piłkarza takie środki, skoro na jego sprowadzenie starczyłoby 100 mln? Bujdy i nic więcej. Jeśli rzeczywiście City byłoby w stanie przeznaczyć na niego kwotę bliską 100, nie ma się nad czym zastanawiać, bo zyskujemy na takiej sytuacji.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 19:40

Adrian27th pisze:Man City szykuje oferte przewyższająca 120 milionów euro, co sprawi ze Pogba stanie sie najdroższym zawodnikiem w Historii.

Ale bym padł ze śmiechu, Milan skupia się na transferze Kondogbii. Juventus ma hajs, wypieprza 30-35 mln i po temacie, daje 50 za Cavaniego i dziękuję. A z reszty za sezon zajmujemy się bokami obrony, no chyba, że kogoś pożegnamy już teraz. Na Caceresa się nie zanosi, z Asą nie wiadomo co. Nie ważne, na pewno jesteśmy na ugruntowanej pozycji. A co do transferów o których mówię... był niebezpieczny trend transferowy z Włoch do Francji (z winy PSG), jeśli doszłoby do wymienionych wyżej transakcji to w końcu odwrócilibyśmy ten trend.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 19:49

Ma nas zadowolić 80 mln za Pogbę, więc City szykuje ofertę 120 mln - sprytne :roll:

Nie wiem czy zauważyliście, ale od calciopoli w 2006 roku nie odszedł od nas do lepszego klubu żaden ważny gracz podstawowego składu za gruby hajs. Jesteśmy chyba pod tym względem jednym takim klubem, bo nawet Barca sprzedała A.Sancheza a Real Di Marię i Ozila.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 19:53

Crunny pisze: Ma nas zadowolić 80 mln za Pogbę, więc City szykuje ofertę 120 mln - sprytne :roll:
Wątpliwe. Do tej pory pojawiła się już taka oferta z Barcelony i ją odrzuciliśmy. Podobnie ma się sprawa z tą ostatnią propozycją City. Kluby w Europie muszą zrozumieć, że my się nie chcemy rozstawać z tym piłkarzem i tylko kwota rzędu 100 baniek MOGŁABY nas skłonić do myślenia.

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 20:45

Kojarzycie temat z Isco? Coś tam tuttosport na ten temat mówi, jak dla mnie dużo lepsza opcja niż Oscar, tylko pewnie bardziej $$

Morata- Tevez/Dybala
Isco
Pogba Vidal Marchisio
Evra Bonu Kileon Lichy
Buffon

:D :D :D

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 20:53

Nie jestem w stanie rozumieć czemu tak wszyscy, albo zdecydowana większość chętnie żegna Pogbę.
Przykład chociażby Liverpoolu czy Manchesteru United pokazuje, że wydane pieniądze na transfery nie gwarantują sukcesu, chociaż w trakcie zakupu wydało się inaczej.
Pogba to bardzo młody piłkarz, wciąż się rozwijający, mający same atuty. Właśnie takich piłkarzy powinniśmy trzymać jak najdłużej, a nie tak chętnie się pozbywać. Widać że chłopak się u nas odnalazł.
Większość się podnieca, że za niego przyjdzie Cavani (jak odejdzie Tevez), ale Cavani to nie jest piłkarz pokroju Teveza (nie mówię o klasie, ale pozycji na boisku) Pogba to obok Marchisio jedyny piłkarz który ptrafi strzelić zza pola karnego. To właśnie na nim i w okół niego powinniśmy budować drużynę mając taką perełkę w składzie.
I kto za Pogbę, Oskar? który w odbiorze jest beznadziejny? Nainggolan który nie ma pojęcia w konstruowaniu gry ??
Ja jestem zdania, że nawet za 120 mln nie powinniśmy sprzedawać Pogby, bo piłkarze kupieni za niego (kto by to nie był) nie gwarantują sukcesu.

Kwintesencją mojej wypowiedzi jest podpis Danielpiero...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 21:05

Danielpiero pisze:Kojarzycie temat z Isco? Coś tam tuttosport na ten temat mówi, jak dla mnie dużo lepsza opcja niż Oscar, tylko pewnie bardziej $$
Niekoniecznie, bo Isco może być niepotrzebny w Madrycie. Benitez chce środkowego pomocnika (mówi się o Vidalu, Verrattim i Kondogbii) oraz ofensywnego pomocnika (Reus i Sterling). Wraca Casimiro, a Benitez będzie chciał pewnie grać swoim ulubionym 4-2-3-1. Dla Isco może braknąć miejsca w 1. składzie.

Niestety nie przekonuje mnie ani Isco, ani Oscar, ani De Bruyne. To dobrzy gracze, ale jakoś nie widzę ich w roli liderów ofensywy klasowego klubu walczącego o półfinały LM.

Zablokowany