Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 09:26

Ivory pisze:
wagner pisze: Ale tak czysto teoretycznie to atak na następny sezon może wyglądać tak: Mandzukic, Morata, Dybala, Berardi, Llorente/Zaza?
Dokładnie tak, jak niektóre serwisy przewidują, jak na grafice poniżej. Plus replacement Vidala w postaci Witsela/Oscara (mniej prawdopodobne).

Obrazek
Tylko problem jest takie, że jak Tevez i Pirlo odjedzie to nie będzie żadnego gościa co regularnie potrafi z głębi pola kreować, dlatego potrzebny będzie typowy ofensywny pomocnik - dlatego pewnie interesujemy się Oskarem.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 09:31

Ivory pisze:
wagner pisze: Ale tak czysto teoretycznie to atak na następny sezon może wyglądać tak: Mandzukic, Morata, Dybala, Berardi, Llorente/Zaza?
Dokładnie tak, jak niektóre serwisy przewidują, jak na grafice poniżej. Plus replacement Vidala w postaci Witsela/Oscara (mniej prawdopodobne).

Obrazek
Morata na ławce ?? nie sądze. Kogoś poniosło z tym składem.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 09:37

Alexinhio-10 to Ty pytałeś o tego młodego Belgo-Brazola z ManU? Jeśli tak, to chłopak jakiś czas temu przedłużył kontrakt.

Jeśli odejdzie Tevez zrobi się luka. Ciężko będzie pozyskać kogoś doświadczonego/topowego na jego miejsce. Z graczy o takim statusie na rynku dostępni są Igła, Mandzu i RvP. Na siłę do takich graczy można by podciągnąć Bacce czy Benteke (Pato :D).

Jeżeli ma przyjść ktoś o poziom(lub więcej) niżej, to może jednak lepiej postawić na młodych w ataku? Ryzyko mniejsze niż młodzież w pomocy czy obronie. Berardi, Mitrovic, Angelo Henriquez, Matrial, Vietto, Embolo, Rolan - jest obecnie w kim wybierać.

PS. Do kiedy termin wykupienia Berardiego za 15 mln ??

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 10:36

Kucharius1 pisze:
PS. Do kiedy termin wykupienia Berardiego za 15 mln ??
Dzisiaj?

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 11:00

Kucharius1 To szkoda, myślałem, że znów przyjdzie młody gniewny za darmo :)

O kogoś doświadczonego o charakterystyce Teveza (cofnięty napastnik/skrzydłowy który pociągnie zespół), za niewielkie pieniądze ciężko. Nikt mi nawet na myśl nie przychodzi. Morata (23), Dybala (22), Berardi(21), Coman (19) to jednak za duże ryzyko :/ Chyba że spróbować z Falcao ? Wiadomo, że to nie ten sam typ napastnika, ale może odbuduje się tak jak Tevez, a doświadczenie ma.

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 11:39

Powiem tak, jestem więcej niż pewny, że Falcao w Turynie by się odnalazł, wręcz ciągnie mnie po pewnej części ciała, że mógłby zrobić więcej niżej Tevez,a raczej strzelić. Bo i niby czemu gość, który ma instynkt, ma dryg i ogólnie był fenomenem miałby nie zaskoczyć w JUVE ? Wydaje mi się (może błędnie) ale jesteśmy idealnym miejscem dla piłkarzy którzy chcą coś udowodnić (i wygrać), by się odbudować i sprawić by znowu byli na ustach wszystkich (vide Carlos). Aż strach pomyśleć, co mógłby wyprawiać atak Tevez - Falcao o ile tylko ten drugi by się odnalazł, wiadomo jest Morata i przyznam szczerze, że jeśli w przypadku odejścia Carlitosa zawitałby Radamel, zaufałbym mu, bo gość ma ten dryg, ten magic touch, który tak bardzo w Turynie zawsze był potrzebny. Juve to marka i kto tu przychodzi, wie, że musi zapierda*** by stać się kimś, dla cieniasów i leniów nie ma tu miejsca. Tevez zdał sobie z tego sprawę, myśłe że i Falcao wie, że to już jego ostatni dzwonek, pytanie tylko teraz co wybierze. Walkę o skład w Man UTD które jest wielką niewiadomą, czy gre u boku finalistów LM i największym klubie w Europie (kto sądzi inaczej ten z Realu i Barcy). Osobiście chciałbym Falcao. WIerze, że jest w stanie zaprowadzić nas do triumfu w LM. Napewno prędzej niż Mandzukić (bohater systemy Bayernu). Amen

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 12:05

Alexinhio-10 pisze:Kucharius1
O kogoś doświadczonego o charakterystyce Teveza (cofnięty napastnik/skrzydłowy który pociągnie zespół), za niewielkie pieniądze ciężko.
Wydaje mi sie że takim graczem mógłby być Van Persie. Myślę że nadal ma coś do udowodnienia a w ManU raczej jest skończony
Trochę inna charakterystyka niż Tevez ale jak jest w gazie to wydaje się równie niebezpieczny jak Argentyńczyk
Problemem są kontuzje. Spojrzałem na injury history na transfermarket i to jest staw skokowy i kolano. Obydwie a szczególnie ta pierwsza lubi się odnawiać i jeszcze bardziej destabilizować kostkę.
Chyba dlatego ucichło o tym transferze

I wszystko ok ale jak słyszę o Mandzukicu.... nie mamy setupu pod niego :?
Myślę że nawet w przypadku odejścia Teveza parę atakujących będą tworzyć Dybala i Morata - na nich stawiamy z nadzieją że wypalą. Czyli Llorente raczej zostanie i jeszcze kogoś będzie trzaba wyczarować to uzupełnienia ławki. W odjeście Llorente nie wierzę na chwilę obecną bo oznaczło by to że musimy znaleźć DWÓCH klasowych zmienników a galeonów na to nie ma raczej :think:

@up. true. Falcao też wydaje sie rozsądniejszy niż Mandzukic

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 12:18

Van Persie ze względu na wiek i podatność na kontuzję odpada :/ Pewnym jest że potrzebujemy w tym okienku zawodników kreatywnych, którzy jednym zagraniem mogą zmienić losy meczu. Finał pokazał, że gdy jeden/dwóch takich przechodzi obok meczu (Tevez, Pogba) to nie ma kto tego wózka pociągnąć (Marchisio, Morata to za mało). Jeżeli nie cofnięty napastnik to ofensywny pomocnik skrzydłowy nie stary ale już z doświadczeniem, z możliwością wzięcia ciężaru na siebie. Cały czas uważam, że Dybala, Morata, Berardi, Coman to zbyt młody atak, żeby mieli decydować już teraz o naszej sile. Potrzebny jest ktoś kto będzie nimi dyrygował, lub wspomoże doświadczeniem i nie wyobrażam sobie żeby Carlitos odszedł właśnie teraz, bo cała koncepcja mogłaby się posypać :/

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 12:24

Radził bym uważać też z wiarą w transfer Oscara. Jest taka możliwość ale dużo bardziej prawdopodobne wydają mi się doniesienia o Saponarze czy Gersonie.

Kto by nie przyszedł/odszedł powstrzymaj się z hejstem do połowy sezonu, bo Beppe już nie raz udowodnił forum JP, że to nie on jest idiotom ;)

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 13:55

Jeśli uda się zatrzymać Teveza to zapewne sprawdzą się słowa Marotty - nie będzie kolejnego (po Dybale) głośnego nazwiska w linii ataku. Chyba nikt by nie narzekał na ten rozwój wydarzeń.

Natomiast jeśli miałbym popuścić wodze fantazji, to chętnie sprzedałbym Llorente a w jego miejsce sprowadził Roberta Berica z Rapid (Rapida?) Wiedeń :)

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 14:14

Axel pisze:Rapid (Rapida?)
Rapidu :wink:

Jakoś ucichły echa ad Neto i tego Embolo z FC Basel :think:
no i hello! Berardi. zegar tyka! wyślij ktoś smsa do Marotty...może zapomniał :prochno:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 14:30

Prokson pisze:
Axel pisze:Rapid (Rapida?)
Rapidu :wink:

Jakoś ucichły echa ad Neto i tego Embolo z FC Basel :think:
no i hello! Berardi. zegar tyka! wyślij ktoś smsa do Marotty...może zapomniał :prochno:
Dzwoniłem...poczta :) Myślę, że dopiero teraz po finale wszystko się rusza. Mam nadzieję, że Berardi zawita, a Zaza niech sobie zostaje.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 14:39

Marotta powiedział: Prawdopodobieństwo odejścia Teveza jest dość duże, ale nie zamierzam oceniać tego w procentach. Jego transfer jest bardziej możliwy niż Andrei Pirlo. Carlos to profesjonalista i wiele mu zawdzięczamy. Nie możemy jednak przedłużać tej sytuacji. Musimy dojść do końcowych wniosków tak szybko jak to możliwe.

Mówi się o Oscarze. On pewnie będzie naszym celem jeżeli odejdzie Tevez i to On będzie miał go zastąpić, jeżeli Tevez odejdzie a przyjdzie Oscar to pewnie będzie tak:

Oscar
Morata Dybala

Ciekawi mnie jeszcze jedno. Nigdzie nie podają za ile odejdzie, ale On ma przecież jeszcze kontrakt ważny.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 14:48

fazzik8 pisze:[

Mówi się o Oscarze. On pewnie będzie naszym celem jeżeli odejdzie Tevez i to On będzie miał go zastąpić, jeżeli Tevez odejdzie a przyjdzie Oscar to pewnie będzie tak:

Oscar
Morata Dybala

To byłoby bardzo perspektywiczne trio i pewnie przyszły sezon nie będzie tak obfitował w sukcesy jak ten który się właśnie skończył bo trzeba im dać czas.Ale myślę że taka formacja ataku mająca za plecami Vidala/Roberto ,Claudio/Pirlo/Sturaro, Pogba / Khedira wcale nie oznacza że bardzo odczujemy brak Teveza przynajmniej w serie A.A jak się młodzi zgraja i odpala to może to wyglądać świetnie na lata.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 14:59

zabekmj23 pisze:
fazzik8 pisze:[

Oscar
Morata Dybala

To byłoby bardzo perspektywiczne trio i pewnie przyszły sezon nie będzie tak obfitował w sukcesy jak ten który się właśnie skończył bo trzeba im dać czas.Ale myślę że taka formacja ataku mająca za plecami Vidala/Roberto ,Claudio/Pirlo/Sturaro, Pogba / Khedira wcale nie oznacza że bardzo odczujemy brak Teveza przynajmniej w serie A.A jak się młodzi zgraja i odpala to może to wyglądać świetnie na lata.
Morata i Oscar mają doświadczenie w LM, Oscar na Stamford Bridge załadował nam dwie bramki chyba w 3 minuty :P

Zablokowany