Mercato (Lato 2015)
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wszystko fajnie, tylko gdzie my znajdziemy takiego piłkarza jak Tevez...
Szczerze szukam pamięciom po najlepszych ligach i ciężko taką typową 10 tkę znaleźć. Pozostaje tylko dać od razu szansę Dybale lub Berardiemu i ściągnąć rozgrywającego, ale takiego walczaka, myślę że Oscar jest za "miękki". Albo atak Morata Dybala Berardi i ten ostatni jako rozgrywający.
Szczerze szukam pamięciom po najlepszych ligach i ciężko taką typową 10 tkę znaleźć. Pozostaje tylko dać od razu szansę Dybale lub Berardiemu i ściągnąć rozgrywającego, ale takiego walczaka, myślę że Oscar jest za "miękki". Albo atak Morata Dybala Berardi i ten ostatni jako rozgrywający.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Zizou_1989
- Juventino
Arsenal chce od nas odkupić Ruganiego za 18 mln Euro.
źródło tuttojuve.com
źródło tuttojuve.com
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ciekawe podsumowanie z którym się zgadzam czy to w kwestii Teveza czy Arturo...mimo wszystko odejście jak i drugiego zaboli mnie bo Arturo to typ, którego nie można lubić i myśl o tym, że serduszka będzie kierował w stronę kibiców innego klubu boli...zgadzam się, że Radija miałby w Juve więcej motywacji niż on a sportowo niewiele mu ustępuje...ale zastąpić Teveza to już zadanie trudne, bardzo trudne...choć zawiódł nas w najważniejszych meczach sezonu to jednak przynajmniej w SA jest gwarantem co najmniej 25 bramek...Mefisto pisze:...

- Robaku
- Juventino
Arsenal to sobie może chciec DeCeglie w promocji za 8 baniek. Nie wierze w zadnego Włocha w Arsenalu bezposrednio z Juve. Przeciez juz sie grzali na Giovinco. Nic z tego nie wyszło.
Podobno Sturaro na konfie młodziezowej kadry coś tam smoli cholewki do Berardiego i zacheca Marotty do szybszego działania - ktoś potwierdzi?
W takim wypadku trzrba wypchnac Carlitosa najlepiej do PSG i zaczac gadac o Edisone. Smutne jest to, żesmy chłopakowi zaufali.
Podobno Sturaro na konfie młodziezowej kadry coś tam smoli cholewki do Berardiego i zacheca Marotty do szybszego działania - ktoś potwierdzi?
W takim wypadku trzrba wypchnac Carlitosa najlepiej do PSG i zaczac gadac o Edisone. Smutne jest to, żesmy chłopakowi zaufali.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nasza odpowiedź brzmi jednak NIE. Zresztą wczoraj zdążyliśmy już także odmówić Genoi, która chciała go mieć u siebie na zasadzie wypożyczenia. Coraz więcej wskazuje na to, że chłopak będzie w naszej kadrze na przyszły sezon - bardzo w niego wierzymy i absolutnie nie wierzę w to, by ktokolwiek miał go szansę choćby wypożyczyć. O sprzedaży nawet nie ma mowy, bo ten chłopak jest w naszych planach i tematu po prostu nie ma.Zizou_1989 pisze:Arsenal chce od nas odkupić Ruganiego za 18 mln Euro.
źródło tuttojuve.com
Utrata Teveza byłaby sporym osłabieniem, ale ostatnie doniesienia wskazują na to, że Argentyńczyk szuka jednak nowych wyzwań. Póki co wszystko się przeciąga i choćby słowa Marotty sugerują, że rozbrat z nim jest coraz bardziej prawdopodobny. W takiej sytuacji pewnym jest, że pozyskamy kogoś nowego, ale mnie kandydatura Mandzukicia absolutnie nie przekonuje. Nie widzę miejsca dla kogoś takiego w naszym ustawieniu. Jeśli już to tylko Cavani. Nawet pozyskanie RvP to jak dla mnie pomyłka.
Niestety niektóre źródła potwierdzają, że pożegnamy Vidala. Świadczy o tym choćby nasze zainteresowanie wieloma graczami do pomocy, a nie byliby oni z całą pewnością sprowadzani z myślą o ławce... Pogby oraz Vidala jednocześnie nie oddamy na pewno.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Marotta w wywiadzie stwierdził,że nie ma się co spodziewać wielkich nazwisk i będziemy bazować na tym co jest teraz. Cóż opierając się na plotkach to Benek chce w Realu zrobić połączenie Juve i Napoli:)mrozzi pisze: Niestety niektóre źródła potwierdzają, że pożegnamy Vidala. Świadczy o tym choćby nasze zainteresowanie wieloma graczami do pomocy, a nie byliby oni z całą pewnością sprowadzani z myślą o ławce... Pogby oraz Vidala jednocześnie nie oddamy na pewno.
- PlanetJuve
- Juventino
Twój podpis "Skąd: Nie toleruję znafców, którzy znają się na fszystkim..."alessandro1977 pisze:Czyli będzie smutno...wręcz bardzo smutno w trakcie nadchodzącego mercato...
Moja odpowiedź- "nie toleruję płaczków którzy płaczą nad wszystkim"
10 czerwca. Dwa transfery do klubu żadnego z klubu i koleś ma już smuty..
Wiadomo, że ktoś odejdzie ale o tym będzie temat w odpowiednim czasie.
- Robaku
- Juventino
Proponuje włączyc tvp sport bo graja Niemcy - USA mniemam, że Sami wejdzi w II połowie, ale to co robi Patrick Herrmann. O masakra super zawodnik 24 letni zawodni z Monchenglabdach. Super player.
https://www.google.pl/search?q=patrick+ ... sgGJo4C4Cg
To tylko pobożne zyczenia.
Jeśli poświecimy Vidala to w imię czegoś lepszego to pewne. Choć na pewno żal pozostanie. Marotta zawsze mówi, że "bez wielkich nazwisk" a potem i tak jestemy zadowoleni.
https://www.google.pl/search?q=patrick+ ... sgGJo4C4Cg
To tylko pobożne zyczenia.
Jeśli poświecimy Vidala to w imię czegoś lepszego to pewne. Choć na pewno żal pozostanie. Marotta zawsze mówi, że "bez wielkich nazwisk" a potem i tak jestemy zadowoleni.
- Sorek21
- Juventino
Jak odejdzie Pirlo i Tevez to śmiało możemy przejść na 4-3-3 oparte na młodych wilkach Morata-Dybala-Berardi -Coman. Dziwi mnie że młodego Włocha jeszcze u nas nie ma.Tyle się mówiło swego czasu o ItalJuve tymczasem ściągamy tylko stranierich.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jednocześnie Marotta powiedział, że POSTARA się zatrzymać w klubie najlepszych graczy. Ich pozostanie w drużynie nie jest zatem czymś oczywistym. Zresztą nie można zapominać o tym, że mercato rządzi się własnymi prawami i często dyrektorzy sportowi zaprzeczają wszelkim pogłoskom, by podbić cenę.AdiJuve pisze: Marotta w wywiadzie stwierdził,że nie ma się co spodziewać wielkich nazwisk i będziemy bazować na tym co jest teraz. Cóż opierając się na plotkach to Benek chce w Realu zrobić połączenie Juve i Napoli
- Vojtimar
- Juventino
Wolałbym żeby odszedł Pogba niż Vidal.
Raz że Pogba jest więcej warty a zakończony właśnie sezon miał moim zdaniem gorszy niż poprzedni. Mimo to jego wartość chyba nie spadła. Ostatnio spuścił z tonu, ok miał też kontuzję, ale umówmy się że jakoś spektakularnie w tym sezonie nie grał.
Dwa, mogę się mylić, ale wydaje mi się że Pogba jest bardziej nastawiony na taką typową medialną karierę. A na pewno bardziej niż Vidal.
Trzy, jeśli Vidal zostanie to za kilka lat mógłby dorobić się miejsca w klubowym muzeum.. W czasach gdy piłkarze częściej zmieniają kluby niż kiedyś, fajnie byłoby mieć kolejnego zawodnika który gra u nas z powodzeniem od wielu lat. Fajnie byłoby wspomnieć kogoś takiego po zakończeniu jego kariery. W tym momencie Vidal ma 4 sezony u nas. Już zapisał się w historii Juventusu, ale ja chciałbym więcej, niech tylko odzyska pełnię formy.
Fajnie byłoby zatrzymać obu, ale jeśli transfer jednego z nich jest rozważany to wolę żeby to był Pogba. Z pieniędzy za transfer Francuza możemy ładnie wzmocnić drużynę.
Raz że Pogba jest więcej warty a zakończony właśnie sezon miał moim zdaniem gorszy niż poprzedni. Mimo to jego wartość chyba nie spadła. Ostatnio spuścił z tonu, ok miał też kontuzję, ale umówmy się że jakoś spektakularnie w tym sezonie nie grał.
Dwa, mogę się mylić, ale wydaje mi się że Pogba jest bardziej nastawiony na taką typową medialną karierę. A na pewno bardziej niż Vidal.
Trzy, jeśli Vidal zostanie to za kilka lat mógłby dorobić się miejsca w klubowym muzeum.. W czasach gdy piłkarze częściej zmieniają kluby niż kiedyś, fajnie byłoby mieć kolejnego zawodnika który gra u nas z powodzeniem od wielu lat. Fajnie byłoby wspomnieć kogoś takiego po zakończeniu jego kariery. W tym momencie Vidal ma 4 sezony u nas. Już zapisał się w historii Juventusu, ale ja chciałbym więcej, niech tylko odzyska pełnię formy.
Fajnie byłoby zatrzymać obu, ale jeśli transfer jednego z nich jest rozważany to wolę żeby to był Pogba. Z pieniędzy za transfer Francuza możemy ładnie wzmocnić drużynę.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2015, 21:42 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juve na dobre i złe!
- Morgesztern
- Juventino
Jestem jakoś dziwnie spokojny. Mam przeczucia, że Beppe coś "wylooka". 

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Przedwczoraj żegnaliśmy Pirlo, wczoraj sprzedawaliśmy Moratę, dziś pora na Teveza i Vidala. A jutro zrobimy kółeczko i wrócimy do Pogby w PSG. Ludzie, jest środa, a my w tym tygodniu żegnaliśmy się już z całym kręgosłupem drużyny, mimo że okienko otwiera się za 3 tygodnie. Pismaki muszą się sprzedawać niezależnie od tego, ile razy jeden czy drugi piłkarz zapewni, że chce w Juve grać do końca kariery. Liczą się konkrety, a te wyglądają tak, że póki co nabyliśmy Khedirę i Dybalę nikogo przy tym nie tracąc. Reszta to wymysły prasy, więc może trochę zluzujmy porty