Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 11:50

Tuttosport pisze: Juventus discover that Apache is looking for a new challenge – now he is speaking with Atletico and PSG
Ale mnie zgrzał ten news. Jeśli to prawda to niech bulą dziesięć baniek, jeśli nie to niech Tevez pod groźbą gnicia w juniorach wypiernicza do swoich argentyńskich slumsów i nie pokazuj się więcej w europejskiej piłce. :evil:
Osgiliath pisze: Czy im wisi nad głową tez FFF jak interowi?
Wisi, Sabatini płakał już w mediach na ten temat. Radja to będzie wyśmienity transfer.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 11:58

Pluto pisze:
Osgiliath pisze: Czy im wisi nad głową tez FFF jak interowi?
Wisi, Sabatini płakał już w mediach na ten temat. Radja to będzie wyśmienity transfer.
Hyhyhy :C :twisted:

Ale czo ten Apache?! :doh:

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 12:38

Czekajcie bo jestem chyba nie w temacie. Złożyliśmy ofertę za Nainngolana??

Są jakieś wiadomości, że Tevez odchodzi? Widziałem to na głównej i ponoć już jest po spotkaniu i chce odejść. Duża luka bo Tevez dawał mega dużo drużynie. Jeżeli faktycznie odchodzi to Cavani albo Lacazette. Igła i Mandzukić to nie ten poziom. Patrząc po przebiegu kariery Teveza to widać, że lubi zmieniać kluby, raczej przywiązania bym nie szukał. Obstawiałem odejście Moraty a okaże się, że Tevez odejdzie

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 13:54

Stefano Capozucci zaprzecza pogłoskom o kontaktach z Juve ;-)
Co więcej Roma jest coraz bliższa wykupienia Belga
tak więc...ten... tego... mercato :-D

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:05

Nie do końca wierzę w odejdzie Teveza...ale ok! załóżmy, że do tego dojdzie.

Najrozsądniejszym wyborem byłby Cavani. Ponoć przeszkodą są wysokie żądania odnośnie kontraktu. Myślę, że problem ten dotyczył sytuacji w której w drużynie miał pozostać Carlos. Zarobki Tevez + Llorente = ~ Cavani + Berardi. Dybala to około 2,5 mln co raczej nie przeciąży budżetu.

I jeśli faktycznie atak miałby wyglądać następująco: Cavani - Morata - Dybala - Berardi - Coman to naprawdę nie ma co narzekać :)

fazzik8 pisze:Duża luka bo Tevez dawał mega dużo drużynie. Jeżeli faktycznie odchodzi to Cavani albo Lacazette.
Lacazette jest już ponoć po słowie z PSG. Wydaje się to całkiem realne, biorąc pod uwagę fakt, że Ibra jest na wylocie (Cavani również).
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2015, 14:32 przez Axel, łącznie zmieniany 3 razy.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:05

Prokson pisze:Stefano Capozucci zaprzecza pogłoskom o kontaktach z Juve ;-)
Co więcej Roma jest coraz bliższa wykupienia Belga
tak więc...ten... tego... mercato :-D

Lepiej Kondogbie ściągnąć :P

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:10

http://forzaitalianfootball.com/2015/06 ... idfielder/

Jak dla mnie to powoli oznacza przymierzanie się do Radji na poważnie. Czyżby VIdal wrócił pod Copa tylko pozbierać swoje rzeczy?
Pewne jest to, że szukamy na maksa pomocników bo przeciez Radja to jedno ale jest jeszcze Oscar, Allan czy Kondogbia. Może to co wczoraj tam ktoś wrzucił ten obrazek bez Pogvby i Artura się ziści. Zobaczymy.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:31

Robaku pisze:http://forzaitalianfootball.com/2015/06 ... idfielder/

Jak dla mnie to powoli oznacza przymierzanie się do Radji na poważnie. Czyżby VIdal wrócił pod Copa tylko pozbierać swoje rzeczy?
Pewne jest to, że szukamy na maksa pomocników bo przeciez Radja to jedno ale jest jeszcze Oscar, Allan czy Kondogbia. Może to co wczoraj tam ktoś wrzucił ten obrazek bez Pogvby i Artura się ziści. Zobaczymy.
Radja to pomocnik podobny do Allana czy Kondogbi, Oscar to typowa 10, nie wiązałbym ich ze sobą

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:35

Nie obchodzi mnie te podbijanie ceny za Radje. Jestem przekonany że Juve na Sardynię zgłosiło się tylko po Donsaha, to nie w stylu Beppe by się wpieprzać między ustalania innych klubów.

Obecne newsy są niewiarygodne (dopóki Jakku1 i Mrozzi o nich nie wspomną :P ). Bardziej interesują mnie doniesienia o Berardim, którego przyszłość miała się dziś wyjaśnić.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:38

Coraz bardziej obawiam się, że Carlitos jednak odejdzie bo wyrwa po nim zostanie niesamowita... :(

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:40

Jeśli Tevez chce odejść to trzeba potraktować go jak Conte i nie trzymać na siłę. Sytuacja wygląda bardzo podobnie i w obu sytuacjach pozostaje niesmak. Gorzej, że sprowadzenie zastępcy piłkarza jest przeważnie bardziej kosztowne niż ma się to w przypadku trenerów. Niemniej Morata, Dybala i Berardi to ciekawe trio, ale strasznie brakuje kogoś bardziej doświadczonego i z ugruntowaną pozycją.

Nie ma co porównywać Pogby do Suareza. Urugwajczyk ciągnął Liverpool, Paul często skupia się bardziej na sobie niż na drużynie. Moim zdaniem nie dał Juventusowi więcej niż w poprzednim sezonie. Absolutnie podstawowymi zawodnikami powinni być Marchisio i Vidal. Głosy o sprzedaży Chilijczyka bardzo przypominają mi sytuację z Claudio z zeszłego roku. Też wracał po kontuzji, grał wyraźnie słabiej i na forum ujawniły się wilki mercato, które tylko szukały, kto może dać za niego 30 mln E. Zresztą myślę, że poza Pirlo nikt z podstawowych zawodników środka pola nie odejdzie. Jeśli Sturaro i Pereyra będą się dalej rozwijać i ustabilizują formę to sam ich progres będzie dla nas wzmocnieniem. Dodatkowo niezbędne doświadczenie do drużyny wniesie Khedira (Kebabira :prochno: ), którego nie jestem wielkim fanem, ale to Mistrz Świata i zdobywca Ligi Mistrzów, w której ma spore doświadczenie. Dobrze wypełni miejsce po gasnącym Pirlo, który od dłuższego czasu nie jest już liderem na boisku. Widać to było nawet w finale, w którym naszym najlepszym pomocnikiem był Marchisio. Przeciwko Realowi również jego podanie uruchomiło akcję bramkową.

W obronie widziałbym Ruganiego w miejsce Ogbonny. Przyczyna jest prosta. Gdy myślimy, że Angelo miałby grać w LM to chyba każdego oblewa zimny pot. Podobnie będzie z Daniele więc żadna to zmiana na gorsze, a chłopak ma naprawdę świetne papiery. W Serie B był chyba najlepszym stoperem, teraz w debiutanckim sezonie myślę, że był najlepszym młodym środkowym obrońcą i spokojnie poziomem przewyższał sporo starych wyg. Zapewne kontuzje nie będą omijały Barzagliego, Chielliniego i Caceresa więc okazje do gry w Serie A i CI młody powinien mieć.
Kucharius1 pisze:Nie obchodzi mnie te podbijanie ceny za Radje. Jestem przekonany że Juve na Sardynię zgłosiło się tylko po Donsaha
Donsah wygląda jak lokata z zarąbistym oprocentowaniem. Nie ściągniemy go teraz do drużyny, ale gdy przyjdzie czas na roszady w pomocy, Pogba pewnie w końcu odejdzie, to ten młodziak ma duże predyspozycje żeby go godnie zastąpić.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 14:49

Don Paolo pisze:Bardzo Cię lubię za te newsy transferowe, ale muszę Ci wytknąć.

Od 1,5 roku jak już, bo na półmetku sezonu 2013/2014 grał rewelacyjnie. Według niektórych serwisów był uważany za MVP pierwszych 19 spotkań Serie A. W Lidze Mistrzów też było bardzo dobrze pomimo braku awansu z grupy.
Faktycznie, masz racje. Zjazd Vidala w dol zaczal sie mniej wiecej od stycznia/lutego 2014. Moze troche przesadzilem.

Jesli chodzi o pomocnikow, to wszystko jest mozliwe. Bardzo wiele nazwisk sie z nami laczy i w zdecydowanej wiekszosci przypadkow sa to pomocnicy o charakterystyce box-to-box lub zblizonej. Nainggolan, Kondogbia, Allan, Witsel, mozemy tak wyliczac bardzo dlugo. Ciezko powiedziec kto przyjdzie, a kto dokladnie odejdzie, pewne jest jedynie to, ze jakies roszady beda. Jesli mialbym strzelac, na dzien dzisiejszy postawilbym ewentualnie na odejscie Vidala i zakup Allana lub Nainggolana. Tak podpowiada logika.

Od Agrestiego:
1. Po Llorente zglosil sie Wolfsburg. Ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Hiszpan nie wydaje sie zainteresowany akurat tym kierunkiem.
2. W niedlugim czasie spotkamy sie z przedstawicielami Teveza w celu omowienia planow Carlitosa na przyszlosc.

I jeszcze info z zupelnie innego zrodla: Higuain zostal nam zaproponowany. Sami nie zabiegalismy o jego uslugi w ostatnim czasie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 15:15

jakku1 pisze:Faktycznie, masz racje. Zjazd Vidala w dol zaczal sie mniej wiecej od stycznia/lutego 2014. Moze troche przesadzilem.
Nie. Będę się upierał, że zjazd Vidala zaczął się początku meczu z Napoli. Przegrane meczu bodaj na początku kwietnia. Kiedy to doznał kontuzji. I grał z nią jeszcze sporo część spotkania. Potem było już tylko gorzej. Vidal znowu zaczął błyszczeć kiedy Allegri zastosował 4-3-1-2 i Vidal pełnił rolę tylko i wyłącznie numeru 6. Czyścił. Kasował. Zabijał. To już nie był Vidal za Conte, któy wchodził między napastników i do którego były adresowane piłki z linii pomocy w pole karne. Kompletnie inna robota. Ale nie neguję tego. Jeśli Vidal ma się sprawdzać to niech gra typowego DMa.

Co do Teveza- zgadzam się z Arbuzem. Nie ma co zostawiać chłopa na siłę. Zagrał dwa bardzo dobre sezony. Dwa Scudetti, Coppa Italia, Superpuchar Włoch, Finał CL. Za 9 mln €. Jeśli Atletico będzie zdecydowane to jeszcze uda się na nim coś zarobić.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 15:34

Ja też stoję na stanowisku, że Teveza na siłę nie można trzymać bo niczego dobrego z tego nie będzie ale...jeśli wróci do Argentyny to będzie w porządku ale jeśli pójdzie do PSG/Atletico to straci mój szacunek i będzie to szpila dla mnie...w tym przypadku liczę też i na odzyskanie kilku melonów...inaczej być nie może :!:

Obrazek
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 15:37

Za napastnika który był kluczowy przy zdobyciu dwóch mistrzostw kraju, dojścia do finału LM, który nawet jak był nie w formie to robił wiatr, czy otwierał akcję innym chcecie wziąć 9 baniek? A my co, Arsenal? Zgłaszamy się po Mandżukica który jest gorszy w każdym aspekcie od apacza - 20 baniek. Kupujemy Moratę, który może odpalić, ale też nie musi - 20 baniek, dzięki bogu odpalił.. Kupujemy młodego Dybalę, który w średniaku dawał radę - 26 baniek. Przypominam, że Giovinco w średniaku też dawał radę. Zgłaszamy się po Cavaniego, młodszą (niewiele) wersję Teveza - 30 baniek na start negocjacji.

Za 9 baniek to my możemy Padoina puścić. Matri poszedł za 11 baniek.

Chyba zrezygnuje z czytania plot i przypuszczeń i wrócę na JP za miesiąc, dwa i w zależności od tego jak się mercato potoczy będę skakać z radości lub zejdę na zawał... :prochno:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Zablokowany