Mercato (Lato 2015)
- Zizou_1989
- Juventino
nie konicznie. Jesli miał zerwane i są teraz dobrze zrobione to kolano będzie ok. Tak jak u Vidala, gorzej jak były po nadrywane i w koncu nie wytrzymają.Kamex22 pisze:Ktoś wie (a najlepiej jakieś wiarygodne źródło w linku) jaką kontuzję miał teraz Khedira?
Widziałem tylko, że w przeszłości miał kilka razy problem z więzadłami, co nie wróży najlepiej.
- Robaku
- Juventino
Agresti donosi, że przedłużamy kontrakt z Martinem C. ( do 2018).
Podobno kręcimy się wokół RVP, gdzieś tam transfer w okolicy 10 mln funtów. No nie jestem zachwycony. Za to chętnie zobaczyłbym duet RVP - Klose w Lazio.
edit: Udine potwierdziło, że Napoli, Roma i Juve są zainteresowani Allan, ale z drugiej strony przyznało, ze nie potrzebują go sprzedawać. Czyli jasna sprawa, zaczęła się licytacja. No ale jeśli Allan przyjdzie to nie bedzie tam zbyt duzego tłoku?
Podobno kręcimy się wokół RVP, gdzieś tam transfer w okolicy 10 mln funtów. No nie jestem zachwycony. Za to chętnie zobaczyłbym duet RVP - Klose w Lazio.
edit: Udine potwierdziło, że Napoli, Roma i Juve są zainteresowani Allan, ale z drugiej strony przyznało, ze nie potrzebują go sprzedawać. Czyli jasna sprawa, zaczęła się licytacja. No ale jeśli Allan przyjdzie to nie bedzie tam zbyt duzego tłoku?
- MCL
- Juventino
☑ : wzmocnienie ataku
☑ : wzmocnienie pomocy
☐ : wzmocnienie obrony
Na dobrą sprawę mercato możemy zakończyć za miesiąc i wysłać Marottę na wakacje :C
Jestem dobrej myśli. Pomoc nie potrzebuje większych wzmocnień (chyba że trequartista jakiś. Oscar?), przy ataku nie potrzebujemy kombinować za wiele, wystarczy zatrzymać Teveza, Moratę, bo mamy do nich na 100% Dybalę i kogoś z dwójki Zaza, Berardi, a na 85% całą trójkę. Obrona jedynie... wypadł nam Chiellini i szczerze powiedziawszy, nam namieszał w tej obronie w meczu sezonu, gdzie obrona powinna składać się z absolutnych topów grających na 100%. Barza coraz starszy, daje radę, ale jak długo? Ogbonna nawet nie zbliżył się do poziomu naszej podstawowej trójki. Musimy mieć kogoś kto realnie powalczy o pierwszy skład. Tak samo boki obrony (co rok ta sama śpiewka :lol: ) Evra jest stary i nie wiadomo ile pociągnię, Lichemu zdarza się zagrać licho
Optymalnie jakiś młodzik na rotację za Evrę, jakiś aspirant do walki o pierwszy skład za Lichego i ktoś kto pogoni nasze święte BBC i w razie czego mógłby wyjść na ważny mecz bez kupy w gaciach.
Nasz obecny zespół wygrał prawie wszystko, zabrakło tylko trofeum w LM. Przy odrobinie szczęścia w losowaniu znowu zameldujemy się w finale. Tym razem go wygrywając.
☑ : wzmocnienie pomocy
☐ : wzmocnienie obrony
Na dobrą sprawę mercato możemy zakończyć za miesiąc i wysłać Marottę na wakacje :C
Jestem dobrej myśli. Pomoc nie potrzebuje większych wzmocnień (chyba że trequartista jakiś. Oscar?), przy ataku nie potrzebujemy kombinować za wiele, wystarczy zatrzymać Teveza, Moratę, bo mamy do nich na 100% Dybalę i kogoś z dwójki Zaza, Berardi, a na 85% całą trójkę. Obrona jedynie... wypadł nam Chiellini i szczerze powiedziawszy, nam namieszał w tej obronie w meczu sezonu, gdzie obrona powinna składać się z absolutnych topów grających na 100%. Barza coraz starszy, daje radę, ale jak długo? Ogbonna nawet nie zbliżył się do poziomu naszej podstawowej trójki. Musimy mieć kogoś kto realnie powalczy o pierwszy skład. Tak samo boki obrony (co rok ta sama śpiewka :lol: ) Evra jest stary i nie wiadomo ile pociągnię, Lichemu zdarza się zagrać licho

Nasz obecny zespół wygrał prawie wszystko, zabrakło tylko trofeum w LM. Przy odrobinie szczęścia w losowaniu znowu zameldujemy się w finale. Tym razem go wygrywając.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak, dokladnie tam. Trza by spenetrowac internet, zeby znalezc jakies inne stronki ze statami pilkarzy, co do kontuzji. Wszyscy sie chyba zgodza z tym, ze Martin to nie jest jakis wybitny pilkarz, ale ma serducho do gry. Niestety - te kontuzje.Arbuzini pisze:Patrzyłeś pewnie na transfermarkt. Zobacz jak wiele jest meczów, gdzie nie było go w kadrze. Szczególnie sporo jest w okolicach tych opisanych jako kontuzja. Szczerze to nie pamiętam dokładnie ile kontuzji miał Caceres dwa sezony temu, ale ogólna statystyka czasu spędzonego poza kadrą meczową wygląda dość blado. Fakt zastąpienia Urugwajczyka kimś wartościowym jakoś by mnie nie obszedł, bo mimo że uważam go za zawodnika, którego każdy trener chciałby mieć w drużynie to jednak jego dostępność oraz wiek i gra Lichtsteinera kładą się cieniem na spokój na prawej obronie.Jacky pisze:Arbuzie drogi, z tego co pacze, to Martin w tym sezonie z powodu kontuzji opuscil 37 meczow. W poprzednim opuscil ich 8, a jeszcze wczesniej 13... Uwazam, ze jak zawodnik z powodu jakiejs tam kontuzji opusci circa 10 meczow w sezonie, to ni ma z nim tak zle.
Masz jakies konkretne argumenty na poparcie swojej tezy?Zizou_1989 pisze:Drewniany Hiszpan jest idealnym zmiennikiem na ławce ...irytują mnie najazdy na niego...Shadow Marshall pisze:Im więcej chętnych znajdzie się na naszego drewnianego Hiszpana tym lepiej.
Zle nie wyglada, dobrze tez nie. Ja bym raczej powiedzial: da sie objechac (przy braku kontuzji). Romulo usun ze swojej listy - nie wykupujemy go.Danielpiero pisze:Jeśli chodzi o boki obrony to przy braku kontuzji, nie wygląda to nawet tak źle ( LO- Evra, Asa, Romulo, PO- Lichy, Caceres, ew Padoin), ale jednak przydałby się tutaj ktoś lepszy, tylko z tym może być problem...
Ja bym chetnie przygarnal RVP, ale... za frajer i z pensja nizsza, niz ma tera Llorek.Robaku pisze:Podobno kręcimy się wokół RVP, gdzieś tam transfer w okolicy 10 mln funtów. No nie jestem zachwycony. Za to chętnie zobaczyłbym duet RVP - Klose w Lazio.
Khedira to nie byle cieć. Chlopak naprawde wie, jak sie gra w pilke, tylko troche chorowity.
PS. Zmieniam chyba awka. Na ta fote z radoscia naszych po wywaleniu Realu, co myslicie?
ED.
@ down - thank God

Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2015, 22:00 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 2 razy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- PlanetJuve
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ino-239870
Ktoś mógłby przyszpanować włoskim i przetłumaczyć??
Wynika z tego, że Berardi bliżej niż Zaza?
- Prokson
- Juventino
Atletico i PSG starają sie o Teveza. Juve chce go zatrzymać jednak gdyby nie było to możliwe to planem zaklejenia dziury jest Cavani lub Mandzukic. Ewentualnie Higuain.Paweljuve2006 pisze:http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ino-239870
Zazy nie wykupujemy.
Berardi ma być wykupiony
- pablo1503
- Juventino
Myślę, ze wiarygodna, bo od SKY.alessandro1977 pisze:Świetna wiadomość jeżeli jest wiarygodna...Prokson pisze: Zazy nie wykupujemy.
Berardi ma być wykupiony
Podają też, że Allegri chce go spróbować za napastnikami i jako napastnika.
Mam nadzieję, że Max ma w głowie, że to prawoskrzydłowy i jeżeli nie powiedzie mu się na tyvh dwóch wyżej wymienionych, to wypróbuje go na jego nominalnej pozycji.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2015, 22:18 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Patrol
- Juventino
Dużo osób pisze o najgorszych możliwych rozwiązaniach podczas mercato. Zakładając jednak, że Marotta, zgodnie ze swoją obietnicą, nie sprzeda Vidala i Pogby, to nasz skład będzie wyglądał naprawdę kozacko.
Dybala może nie jest typowym trequartistą, ale pewnie w przypadku braku ściągnięcia jakiegoś kozaka na ofensywnego pomocnika, Max będzie próbował Paulo w grze za napastnikami. Khedira zapewne będzie potrzebował czasu na zgranie z zespołem i na dojście do odpowiedniej dyspozycji. Do tego wykupimy pewnie Pereyrę. W przypadku odejścia Pirlo, na regiście z powodzeniem może zagrać Marchisio.
W najlepszym możliwym scenariuszu, Tevez zostaje na jeszcze jeden sezon lub przedłuża kontrakt o jeszcze jeden rok. Ferdka, mimo sympatii, sprzedajemy za 10 milionów. Zakup Berardiego byłby świetnym posunięciem. Martwią trochę te boki obrony, ale pewnie pociągniemy z nimi jeszcze jeden sezon. Oby tylko Wujaszek Pat był wciąż w takiej formie
Dybala może nie jest typowym trequartistą, ale pewnie w przypadku braku ściągnięcia jakiegoś kozaka na ofensywnego pomocnika, Max będzie próbował Paulo w grze za napastnikami. Khedira zapewne będzie potrzebował czasu na zgranie z zespołem i na dojście do odpowiedniej dyspozycji. Do tego wykupimy pewnie Pereyrę. W przypadku odejścia Pirlo, na regiście z powodzeniem może zagrać Marchisio.
W najlepszym możliwym scenariuszu, Tevez zostaje na jeszcze jeden sezon lub przedłuża kontrakt o jeszcze jeden rok. Ferdka, mimo sympatii, sprzedajemy za 10 milionów. Zakup Berardiego byłby świetnym posunięciem. Martwią trochę te boki obrony, ale pewnie pociągniemy z nimi jeszcze jeden sezon. Oby tylko Wujaszek Pat był wciąż w takiej formie

- Arbuzini
- Juventino
Ja go bardzo lubię, ale ma dwie wady. Kontuzje i szybko traci rytm meczowy. Jednak, gdy jest dostępny i zagra te kilkadziesiąt minut na rozruch to stawiam go wyżej niż Ogbonne, który miał bardzo dobry okres, ale potem się opuścił. Do poziomu prezentowanego przez Bonucciego, Barzagliego i Chielliniego (w formie i w gazie, oczywiście) raczej nigdy nie doskoczy. Dlatego duże nadzieje pokładam w Ruganim.Jacky pisze:Wszyscy sie chyba zgodza z tym, ze Martin to nie jest jakis wybitny pilkarz, ale ma serducho do gry. Niestety - te kontuzje.
Zazie dziękujemy i bierzemy Berardiego? Brzmi pysznie.
- jakku1
- Juventino
1. Rozne (mniej lub bardziej wiarygodne) zrodla potwierdzaja, ze faktycznie, chyba zdecydowalismy sie na wykup Berardiego. Co do Zazy - poki co nic pewnego nie wiadomo.
2. Pirlo jest juz po slowie z NYC. Lada moment powinien wyladowac w Stanach. Wszystko wskazuje na to, ze faktycznie zegnamy maestro.
3. Pogba zostanie jeszcze na jeden sezon. Zrodlo marne, ale biorac pod uwage wczesniejsze informacje, naprawde nie sadze, abysmy Francuza sprzedali w tym okienku. Jesli mialbym stawiac, ze ktos z pomocy jeszcze odejdzie, to ewentualnie wytypowalbym Vidala. Ale to jest tylko i wylacznie moje gdybanie.
2. Pirlo jest juz po slowie z NYC. Lada moment powinien wyladowac w Stanach. Wszystko wskazuje na to, ze faktycznie zegnamy maestro.
3. Pogba zostanie jeszcze na jeden sezon. Zrodlo marne, ale biorac pod uwage wczesniejsze informacje, naprawde nie sadze, abysmy Francuza sprzedali w tym okienku. Jesli mialbym stawiac, ze ktos z pomocy jeszcze odejdzie, to ewentualnie wytypowalbym Vidala. Ale to jest tylko i wylacznie moje gdybanie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- MCL
- Juventino
Dla leniwych: zmienił zdjęcie profilowe i tło na nasz herb. Podlizuje się? Nie powiedziałbym, raczej po tym co widziałem wcześniej (począwszy nawet od Krasica, przez Teveza, Pirlo, Moratę, Pogbę... i resztę, której zapomniałem) jest to dla niego nowa przygoda, chce pokazać światu i nam że ma jeszcze coś do udowodnienia przychodząc tu. I że chce wygrywać. O to chodzi. :twisted:
Swoją drogą nie wiem czy odpuszczenie Zazy będzie dobre, ale zarząd ten ma u mnie tak duży kredyt zaufania, że wierzę, że każdy ich ruch będzie w dobrej mierze. Choć podzielam optymizm wokół przyjścia Berardiego
"2. Pirlo jest juz po slowie z NYC. Lada moment powinien wyladowac w Stanach. Wszystko wskazuje na to, ze faktycznie zegnamy maestro. "
Wiem, że hamulcowy.. wiem że się coraz częściej gubi... jest coraz wolniejszy... ale jakoś tak bez tego Pirlo w składzie będzie się ciężej oglądać Juventus... raz na jakiś czas posłał piękną prostopadłą, aż się człowiek wściekał, że nikt tego nie wykończył. Czasem zrobił krnąbrnych piłkarzy w sile wieku jak gimbusów na orliku. A jak przychodziło do wolnych to przeciwnik miał kupę w gaciach. Szkoda mi go jest. Jest stary i coraz mniej przydatny, ale tak po ludzku szkoda. Zapisał się na kartach historii Juve.
Ale to tylko futbol, pewna epoka się kończy, a następuję nowa. Pożegnaliśmy już wielu mistrzów, pożegnamy i Andreę.
Swoją drogą nie wiem czy odpuszczenie Zazy będzie dobre, ale zarząd ten ma u mnie tak duży kredyt zaufania, że wierzę, że każdy ich ruch będzie w dobrej mierze. Choć podzielam optymizm wokół przyjścia Berardiego

"2. Pirlo jest juz po slowie z NYC. Lada moment powinien wyladowac w Stanach. Wszystko wskazuje na to, ze faktycznie zegnamy maestro. "
Wiem, że hamulcowy.. wiem że się coraz częściej gubi... jest coraz wolniejszy... ale jakoś tak bez tego Pirlo w składzie będzie się ciężej oglądać Juventus... raz na jakiś czas posłał piękną prostopadłą, aż się człowiek wściekał, że nikt tego nie wykończył. Czasem zrobił krnąbrnych piłkarzy w sile wieku jak gimbusów na orliku. A jak przychodziło do wolnych to przeciwnik miał kupę w gaciach. Szkoda mi go jest. Jest stary i coraz mniej przydatny, ale tak po ludzku szkoda. Zapisał się na kartach historii Juve.
Ale to tylko futbol, pewna epoka się kończy, a następuję nowa. Pożegnaliśmy już wielu mistrzów, pożegnamy i Andreę.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty