Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 11:07

Byle tylko nie przyszedł Higuain :pray: Wolałbym już wtedy zdecydowanie Persiego a najlepiej oczywiście byłoby gdyby udało się wziąć Cavaniego.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2015, 11:19 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 2 razy.

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 11:13

Prokson pisze:http://futbol.as.com/futbol/2015/06/08/ ... 35536.html

wydaje się że coś jest na rzeczy. Jakoś bardzo za nim płakać nie będę
Zastanawiam sie tylko po co sie zapierał że w przypadku oferty realu i tak będzie chciał zostać w Turynie - może nie przewidział że tyle piłek w LM podobija i będą na serio chcieli go odkupić? dziwne to
Hiszpański znam tylko trochę, ale już nawet sam tytuł wskazuje, że to Benitez chciałby Moratę, a nie Morata do Beniteza.
Sytuację z wywiadu, kiedy Alvaro odszedł obrażony, interpretuję jednoznacznie. Chłopak jest już zmęczony ciągłym mówieniem, że chce zostać. Po kolei.
3.10.2014 "Czy jestem szczęśliwy będąc tu? Tak, jestem bardzo zadowolony, co wielokrotnie już powtarzałem."
16.12.2014 ""Jestem szczęśliwy grając w Juventusie. Występuję w najlepszym zespole we Włoszech, a także czołowym w Europie - dostaliśmy się do 1/8 finału Ligi Mistrzów, a także prowadzimy w Serie A."
7.02.2015 wywiad z LGDS "Jeśli Real Madryt w 2016 roku postanowiłby cię odkupić, jaką podjąłbyś decyzję? Zostałbyś w Turynie?
Kibice Juve mogą zachować spokój. Czuję się tu jak w domu, jakbym grał tutaj od 3 czy 4 lat. Ten klub jest wyjątkowy, pomaga mi we wszystkim, czuję uwielbienie kibiców nawet wtedy, gdy chodzę po mieście, otaczają mnie zaufaniem. Nie myślę o innych klubach, jestem zakochany w Juve i chcę spędzić wielką część swojej kariery w biało-czarnych barwach. Nie mogę zapominać, że to Juventus pierwszy mnie chciał, to oni jako pierwsi wykonali poważne kroki ku transferowi. Nie byłem szczęśliwy w Madrycie, nie dostawałem wielu szans do gry, a Juventus potraktował mnie jak ważnego zawodnika. Zainwestowali we mnie dużo, mimo iż nie zakończyłem sezonu z 25 trafieniami na koncie. Takie rzeczy się liczą. Biorąc pod uwagę wszystko, co dla mnie zrobili, nie mogę myśleć o innych..."
8.02.2015 "To zaszczyt grać dla Juventusu i nadal będę ciężko codziennie pracował słuchając wskazówek sztabu szkoleniowego, aby dać drużynie wszystko, co najlepsze. Czuję się częścią tej grupy. Jestem szczęśliwy mogąc pracować tu i wierzę, że przede mną świetlana przyszłość, jeśli utrzymam odpowiednie nastawienie"
19.03.2015 "Fani mogą być spokojni. Jestem tutaj bardzo szczęśliwy i jedyny zespół, który mam w głowie to Juve."
31.03.2015 "Jestem szczęśliwy we Włoszech. Teraz skupiam się tylko na grze w Juve. Wierzę, że w tym sezonie możemy napisać piękną historię."
3.04.2015 "Agent napastnika w rozmowie z Tuttosport uspokaja, że może do tego dojść tylko w przypadku wyrażenia takiej chęci przez samego zawodnika. "Obecna sytuacja wygląda tak, że Alvaro bardzo chce grać w Juventusie" - zapewnił Giuseppe Bozzo."
11.04.2015 wywiad z Tuttosport "Fani Juventusu, którzy się w tobie zakochują, obawiają się klauzuli, pozwalającej Realowi ściągnąć cię z powrotem do Hiszpanii...
Nawet o niej nie myślę. Juventus dał mi życie. W zeszłym roku nie miałem pewności siebie i czułem się źle, a Juventus przyszedł do mojego domu i poprosił mnie, bym poszedł tutaj, swoją inwestycją pokazali wielką wiarę we mnie. Ja także postawiłem na Juventus, ponieważ miałem inne oferty, także bardziej opłacalne. Jak można jednak odmówić koszulce Juventusu z numerem 9?"
7.04.2015 "Nie wiem czy będzie jeszcze kiedykolwiek okazja na zdobycie potrójnej korony, jednak musimy pracować w następnym sezonie i możemy powrócić do walki. Zarząd pracuje, żeby w przyszłym sezonie nasz skład był jeszcze silniejszy i jesteśmy dumni reprezentując tę drużynę."

Ile razy musi Morata powtarzać, że chce zostać? I mówi o tym wprost. Fani Juve mogą być spokojni. A mówiąc o fanach Juve ma na myśli wszystkich, również tych z JuvePoland.
Przed finałem nikt się nie bał, że nasi odejdą a teraz takie płacze. Nie jesteśmy jakieś Porto (jak ktoś zauważył), tylko budujemy skład po to, aby wygrywać co roku. W Europie też. Los Interu również nas nie spotka, bo za starą gwardię wejdą nowi, zdolni. Rugani, Dybala, Berardi, Coman, Sturaro, Pereyra. Do tego mamy np. Pogbę, który może grać na poziomie przez jeszcze co najmniej 10 lat i Moratę, który pogra pewnie tyle samo. Jest luz, za rok możemy również się dostać do finału, będziemy mieli szerszą ławkę, a trio Morata Berardi Dybala zrobią każdemu przeciwnikowi jesień średniowiecza.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 11:20

@Wojtek1207 Dzięki Ci za to zestawienie. Mdliło mnie już od tego czytania plotek o odejściu Moraty, opartych na... sam nie wiem na czym. Wiadomo, że po tym, jak strzelił dwa gole Realowi, gola w finale Barcelonie i parę razy pojechał z ich obroną będą się mnożyć plotki. Ja wierzę w to, że Marotta pracuje nad anulowaniem klauzuli i podwyżką dla Alvaro i tak, jak piszą dzisiejsze gazety we Włoszech (vide strona główa) to Morata ma być filarem naszego ataku na najbliższe lata.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 11:38

Rugani, Dybala, Berardi, Coman, Sturaro, Pereyra, Morata, Pogba do tego można spokojnie dodać piłkarzy którzy jeszcze są przed 30, więc pograją jeszcze kilka sezonów, a są raczej niezbywalni jak Markiz i Bonu, oraz raczej Vidal. Dodatkowo jeszcze coś z pewnością zainwestujemy, a wiemy że nasi dyrektorzy potrafią to robić (Donsah, swego czasu mówiło się o Bakkalim).

Przyszłość ma na imię Juve :)

Jeśli odejdzie Vidal, to w jego miejsce wpaść może Kondogbia. Jeśli wypadnie Pogba to w jego miejsce kupimy Oscara i wyżej wymienionego francuza z Monaco. Jeśli odejdzie Tevez pozyskamy jakiegoś topowego i doświadczonego napastnika. Beppe trzyma rękę na pulsie.

Małą łyżeczką dziegciu jest brak wiarygodnych doniesień o zainteresowaniu się bocznymi obrońcami, ale może po prostu Beppe jest sprytniejszy niż sam Silvio, i nie da się łatwo nakryć z Babą ;)

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 11:45

Skład napad : Dybala- Morata - Berardi wygląda niezłe, ale czy nie brakuje tu doświadczenia ? Tevez lub Cavani muszą być. Do tego jak sprawdza nie na skrzydłach dwaj z tej trojki ? Cala trojka to raczej typowe ,, 9,, chociaż może się myle...
Pomoc: Pogba - Marchisio - Vidal wygląda imponująco, tyle ze Marchisio jako delikatnie cofnięty, głowy kreator gry, musi walczyc jak zwykle a nie odpuszczac jak Messiemu przy bramce na 2:1 do tego Khedira, Pereyra i ktoś... Nainggolan ? Witsel ? Nie jeste,m przekonany do Oskara. Witsel z pewnoscia bardziej kereatywny niż dalekowschodni belg, a raczej mniej waleczny nie jest. Najbardziej pasował mi by przyjaciel Pogby Kondogbia, jeżeli po niego teraz nie siegniemy za chwile ktoś nam go zabierze, a'watto zauważyć ze przy jego sciagnoecuy większe szanse na pozostanie Pogby.
Obrona Evra Chciellini Bonucci Lichtsteiner a na ławce Barzagli i Rugani, ktpory podejrxewam ze w trakcie sezonu może Chielloniego wysadzocz pierwszego składu. I brakuje skrzydeł - bocznych obroncow , za pol darmo Aleix Vidal poszedł, do Barcelony a szkoda bo byśmy mieli z niego pociechę o gracza na lata.
Dziwo mnie talie łatwe pozbywanie Pogby przez naszych kibiców piłkarz nirtuzinkowy, wręcz genialny, medialny młody, takich powinniśmy trzymać a nie sprzedawać.'

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 11:47

Wojtek1207 pisze:DUŻO DUŻO TEKSTU
Też mi się tak wydaje i dokładnie tak samo interpretowałem ten wywiad przy którym miał sie "oburzyć". W końcu ile razy można odpowiadać na jedno pytanie.
Ale biorąc pod uwagę odrobinę napiętą atmosferę (według mediów...) wokół Teveza, Pirlo, Vidala, Pogby to nie zdziwi mnie nagła zmiana frontu. Tym bardziej że prawdopodobne jest odejście Llorente któremu Morata podobno wiele zawdzięcza.

Ehhh to będzie najbardziej stresujace mercato od lat :angry:

Co do Pogby to wydaje mi sie że Marotta dał już jasne stanowsko klubu 8)

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:04

Z napastników łączonych z Juventusem to tylko Cavani. Ani Higuain ani Falcao czy Mandżukić do mnie nie przemawiają. Ale to i tak jest tylko opcja w wypadku odejścia Teveza.

Off. Dzisiaj ma się odbyć konferencja Agnelliego? Jeśli tak to o której?

edit: ok już po konferencji

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:06

A mnie stresuje najmniej, mimo, iż włoskie gazety zegnają się z Tevezem i Pirlo, a hiszpańskie z Morata i Llorente. Ktokolwiek odejdzie będzie godnie zastąpiony, jeśli odejdzie Carlitos i Ferdek to nie wierze, że zostaniemy z młodym atakiem. Może to będzie Igła ( oby nie), moze Robin ( nieee), Mandzu ( raczej nie), Cavani ( o tak), a może ktoś jeszcze inny.
Ja bardzo chciałbym Radje w przypadku odejścia Vidala, uważam, że charakterologicznie to jest kozak, jego wczorajsza bramka przeciwko Francji cudo. Chłop na pewno by się dobrze zaklimatyzował w Juve. Do tego osłabiamy Rome, o to chodzi,żeby wyciągać z Serie A to co najważniejsze.

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:11

Robaku pisze:Do tego osłabiamy Rome, o to chodzi,żeby wyciągać z Serie A to co najważniejsze.
czy ja wiem? niedługo najgroźniejszym przeciwnikiem we Włoszech będzie ławka Juve :P

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:16

Podobno Benitez chce usilnie Moratę, ale Real wtedy musiałby zapłacić według Tuttosport 35 mln plus 3 mln premii. Czy wydadzą tyle na zawodnika Juventusu? Wątpię, a nawet jeśli to... za 38 to świetny interes.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2015, 12:17 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:18

Jak mamy stracić któregoś z naszych asów to najlepiej byłoby zamienić Pogbę za Cavaniego i Verattiego.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:29

wloski pisze:Podobno Benitez chce usilnie Moratę, ale Real wtedy musiałby zapłacić według Tuttosport 35 mln plus 3 mln premii. Czy wydadzą tyle na zawodnika Juventusu? Wątpię, a nawet jeśli to... za 38 to świetny interes.
fiu fiu fiu 38 mln za MOrate, czyli dokładamy do tego pieniadze drobne i mamy Cavaniego myśle, ze bysmy ustrzelili Edisona za ok 40 baniek. I wtedy sobie spokojnie można przy Edisonie ogfrywac Dybale i Berardiego, w obwodzie mieć COmana i Zaze, dorzucić podstarzałego 6 napadziora typu Gilardino, a co dajmy chłopakowi szanse na mistrzostwo, albo Pazze i wygląda to kozacko.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:35

Gilardino, Pazzini ? :angry:

niektórzy to mają pomysły co najmniej jak pan elekt Duda ....

Zero szacunku dla Pogby
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:39

Vidal nie odejdzie. Prędzej Pogba. Dla mnie przynajmniej najlepiej byłoby pójść na wymianę z PSG bo mają kilku interesujących graczy, ale to raczej mało prawdopodobne. Jak się bawić w FM to się bawić...gdyby znalazł się naiwniak który da za Pogbę 80 mln lub więcej to nasi powinni wydać wszystko na 3-4 zawodników. Oczywiście trzeba do tego dołożyć sporo własnej kasy, ale to było okienko moich marzeń. Cavani, Verratti, Pastore i Kurzawa. Jak tak sobie patrzę na to ile "mniej więcej" warci są ci zawodnicy to kurde...130 mln to wersja optymistyczna. Nie ważne. Komentarza nie było.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:39

Robaku pisze:
wloski pisze:Podobno Benitez chce usilnie Moratę, ale Real wtedy musiałby zapłacić według Tuttosport 35 mln plus 3 mln premii. Czy wydadzą tyle na zawodnika Juventusu? Wątpię, a nawet jeśli to... za 38 to świetny interes.
fiu fiu fiu 38 mln za MOrate, czyli dokładamy do tego pieniadze drobne i mamy Cavaniego myśle, ze bysmy ustrzelili Edisona za ok 40 baniek. I wtedy sobie spokojnie można przy Edisonie ogfrywac Dybale i Berardiego, w obwodzie mieć COmana i Zaze, dorzucić podstarzałego 6 napadziora typu Gilardino, a co dajmy chłopakowi szanse na mistrzostwo, albo Pazze i wygląda to kozacko.
Od dawna Juventus stawia na max 5 napastników. Coman ma być prawie na pewno wypożyczony. Nikt nie chciałby w klubie ani Gilardino ani Pazziniego, lepiej wypożyczyć po raz drugi Matriego niż brać ludzi bez kompletnych ambicji.

Zablokowany