Polityka
- Kucharius1
 - Juventino

Czyli mam zagłosować na PiS bo trochę mniej oszukuje i kradnie, bądź mniej się z tym obnosi?Alex96 pisze:Internet pamieta wszystko, mozesz spokojnie linkowac a pozniej porownac to do skali afer PO.
http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2013/08/7a ... iginal.jpg
- Vimes
 - Juventino

Każda władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie. Obecnie Platforma ma władzę absolutną, większość w Sejmie i Senacie, Prezydenta, a także ogromną przewagę w mediach, które przestały patrzyć władzy na ręce i rzetelnie informować społeczeństwo. Ten monopol trzeba rozbić.Kucharius1 pisze:Czyli mam zagłosować na PiS bo trochę mniej oszukuje i kradnie, bądź mniej się z tym obnosi?Alex96 pisze:Internet pamieta wszystko, mozesz spokojnie linkowac a pozniej porownac to do skali afer PO.
Duda prowadzi w sondażu instytucji kontrolowanej przez rząd, tej samej, która jeszcze niedawno twierdziła, że Komorowski zwycięży w I turze z olbrzymią przewagą nad resztą stawki: "Duda prowadzi w sondażu CBOS" :shock:.
- -10-
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Normalny zabieg. Nic w tym dziwnego, bo trzeba elektorat Komorowskiego i tych niezdecydowanych pogonić do urn tak aby głosowali przeciw "Kaczyńskiemu", hehe. Duda i tak wygra.Vimes pisze:Duda prowadzi w sondażu instytucji kontrolowanej przez rząd, tej samej, która jeszcze niedawno twierdziła, że Komorowski zwycięży w I turze z olbrzymią przewagą nad resztą stawki: "Duda prowadzi w sondażu CBOS" :shock:.
Z Juventusem od 1997 roku.
						- Lucas87
 - Juventino

Podwyższyłeś Pan VAT - nawet na ubranka dla dzieci! 
Co tu dużo mówić. Duda przegadał BULA zdecydowanie, ale tego drugiego ponownie od klęski uratowała znajomość pytań przed rozpoczęciem debaty.

Co tu dużo mówić. Duda przegadał BULA zdecydowanie, ale tego drugiego ponownie od klęski uratowała znajomość pytań przed rozpoczęciem debaty.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
						- Vimes
 - Juventino

Przed debatą działacze Platformy otrzymali polecenie ze sztabu, że mają komentować na twitterze: "Mobilizują swoich w Internecie. Ujawniamy tajną instrukcję PO na debatę TVN", ale chyba nie powiedzili im, żeby pisali własnymi słowami, a nie metodą kopiuj-wklej:

#JanuszeKampanii
Dzisiaj Duda zdecydowanie lepiej niż w niedzielę, moim zdaniem wygrał głosy niezdecydowanych.

#JanuszeKampanii
Dzisiaj Duda zdecydowanie lepiej niż w niedzielę, moim zdaniem wygrał głosy niezdecydowanych.
					Ostatnio zmieniony 21 maja 2015, 21:23 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kucharius1
 - Juventino

Debata żenująca w wykonaniu kandydatów, dziennikarze (o dziwo!) trzymali poziom. Pytania były dobrze skonstruowane, zamknięte , niejako wymuszające czasem od tych gałganów odpowiedź na temat. Szkoda tylko że nie były o prawdziwe kompetencje prezydenta... ale nie oszukujmy się kandydaci i tak robili by swoje.
Ja nie zagłosuje na żadnego z panów, choć w obydwu debatach Bronek największy Janusz Polski, zrobił na mnie nieco lepsze wrażenie. Duda machał rączkami jak każdy polityk ze stajni PiSu, no i mówił jak oni (Hoffman itp. <wiem że już go tam niby nie ma, ale jak wygrają wyboru to pewnie wróci>), co tylko potwierdza zarzut że jest kukiełką. Poza tym więcej obiecuje -> czyli więcej kłamie że zrobi, choć zasadniczo nie jest to w jego kompetencjach. Bronek wyciągnął Dudzie trupa z szafy, z etatem na UJ i w Poznaniu, z czego nawet jego sztab nie potrafi się dobrze wyłgać.
Bronek mądrze raz odcinał się od dorobku PO (podatki), raz wykorzystywał. Duda nie znokautował go WSI ponieważ PiS też tym śmierdzi, więc prezes nie pozwolił pytać. To była jego wielka szansa... której o dziwo nie wykorzystał
 Bronek też kompetencja nie śmierdzi, ale chociaż oszczędzimy hajs na kolejnych nominacjach, i tych wszystkich fundacjach które Duda obiecał powołać 

PiS wygra wybory na jesieni - to pewne. Wolałbym uniknąć sytuacji w której cała władza będzie teraz w ich rękach. Kukiz już teraz kręci z nimi lody więc koalicja gotowa

Ja nie zagłosuje na żadnego z panów, choć w obydwu debatach Bronek największy Janusz Polski, zrobił na mnie nieco lepsze wrażenie. Duda machał rączkami jak każdy polityk ze stajni PiSu, no i mówił jak oni (Hoffman itp. <wiem że już go tam niby nie ma, ale jak wygrają wyboru to pewnie wróci>), co tylko potwierdza zarzut że jest kukiełką. Poza tym więcej obiecuje -> czyli więcej kłamie że zrobi, choć zasadniczo nie jest to w jego kompetencjach. Bronek wyciągnął Dudzie trupa z szafy, z etatem na UJ i w Poznaniu, z czego nawet jego sztab nie potrafi się dobrze wyłgać.
Bronek mądrze raz odcinał się od dorobku PO (podatki), raz wykorzystywał. Duda nie znokautował go WSI ponieważ PiS też tym śmierdzi, więc prezes nie pozwolił pytać. To była jego wielka szansa... której o dziwo nie wykorzystał
PiS wygra wybory na jesieni - to pewne. Wolałbym uniknąć sytuacji w której cała władza będzie teraz w ich rękach. Kukiz już teraz kręci z nimi lody więc koalicja gotowa
- Karowiew
 - Juventino

Komorowski ewidentnie dostał "wciry" :-D 
Wiedza "Bula" równie porażająca, jak jego język polski. Rozklepał mnie z tym gołębiem, gdzie zgasiła go Pochanke. Dobry też komentarz Warzechy odnośnie do tekstu Komora o fladze:

Wiedza "Bula" równie porażająca, jak jego język polski. Rozklepał mnie z tym gołębiem, gdzie zgasiła go Pochanke. Dobry też komentarz Warzechy odnośnie do tekstu Komora o fladze:
PBK: "jedna gwiazdka na fladze UE jest polska". To w Unii jest 12 państw?
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
						- Cabrini_idol
 - Juventino

Wg mnie remis ze wskazaniem na Komorowskiego, troszkę bardziej rzeczowo.
Co nie zmienia fakty, że ani PO ani PiS nie zmienią nic w naszym kraju. W zasadzie poszedłbym zagłosować na Dudę, ale jak pomyślę sobie, że za nim stoi kaczor to...

Co nie zmienia fakty, że ani PO ani PiS nie zmienią nic w naszym kraju. W zasadzie poszedłbym zagłosować na Dudę, ale jak pomyślę sobie, że za nim stoi kaczor to...

- Makiavel
 - Juventino

Polecam prześledzić komitet honorowy Komorowskiego: Bartoszewski, Ścibor-Rylski, Militz, wdowa po Kaczorowskim, wdowa po Andersie (w 2010, obecnie już ś.p), Zdzisław Rachtan (też 2010, obecnie ś.p), Stefan Bałuk (ta sama uwaga), Julian Starostecki (j.w.), Maria Stypułkowska-Chojecka. Do tego najwybitniejsi polscy reżyserzy, aktorzy, wielu profesorów, najwybitniejsi sportowcy. Była też Noblistka, ale zmarła. Robi większe wrażenie na mnie niż "dzieci Żołnierzy Wyklętych", a na Tobie?Vimes pisze:Gen. Dukaczewski (szef WSI): "Żołnierze WSI nie będą głosować czwórkami, ale Komorowski ma mój głos i środowiska WSI, bo kategorycznie był przeciwny likwidacji WSI. Otworzę szampana, gdy wygra".
Dzieci Żołnierzy Wyklętych: "W Andrzeju Dudzie pokładamy nadzieję, w nim upatrujemy obrońcy chrześcijańskich i patriotycznych wartości, z niego będziemy dumni".
Pokaż mi, kto Cię popiera, a powiem Ci kim jesteś.
Dwa słowa o debacie: polecam zwrócić uwagę na to, że Duda w TVP mówił przed 1. turą - "obniżę wiek emerytalny do 65 i 60 lat albo zrzeknę się urzędu" dzisiaj już nie mówił o cofaniu reformy podnoszącej wiek, rakiem się wycofywał.
Uwaga nr 2. smutno się czyta, że nie którzy nie potrafią zrozumieć nawet prostych przenośni, jak ta z gwiazdką. Oczywiście chodziło o bycie integralną częścią UE, nie o literalne znacznie - gwiazdka na fladze UE to symbol Polski.
Uwaga nr. 3 trafny strzał Komorowskiego Szczerskim i śmieszne argumenty Dudy, że "Szczerski jest profesorem". Dla niewtajemniczonych: Szczerski jest doktorem habilitowanym i pełni tylko funkcję profesora na uczelni. Doradcą Komorowskiego w sprawach międzynarodowych jest profesor tytularny o znacznie większej renomie i doświadczeniu - Roman Kuźniar.
					Ostatnio zmieniony 21 maja 2015, 21:47 przez Makiavel, łącznie zmieniany 1 raz.

"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
						https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Smok-u
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Głosuję na Dudę. Komorowski przez 5 lat nic nie zrobił, oprócz kompromitowania swojego kraju na arenie międzynarodowej. Nie wierzę w jego ani jedne słowo. Za dużo razy mnie jako Polaka i wyborce okłamał. Dudę będę rozliczał surowo i jeżeli nie zgłosi ustawy podnoszącej kwoty wolnej od podatku do tych 8 tysięcy, to w następnych wyborach będę jego zagorzałym przeciwnikiem, tak jak jestem teraz "bula".

- Vimes
 - Juventino

Pan prezydent merytoryczny i błyszczący wiedzą jak zwykleKarowiew pisze:Komorowski ewidentnie dostał "wciry" :-D
PBK: "jedna gwiazdka na fladze UE jest polska". To w Unii jest 12 państw?
Niech zgadnę - boisz sięCabrini_idol pisze:Co nie zmienia fakty, że ani PO ani PiS nie zmienią nic w naszym kraju. W zasadzie poszedłbym zagłosować na Dudę, ale jak pomyślę sobie, że za nim stoi kaczor to...