LM 14/15 (1/8): Borussia 0-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:03

I jeszcze jedno: gigantyczny szacunek dla Kloppa. Swego czasu media próbowały kreować jego wizerunek jako szaleńca z miną psychopaty, a dziś pełna klasa - najpierw podziękowanie dla Allegriego, potem oddanie szacunku piłkarzom Juve. Pełna, powtarzam, pełna klasa :ok:
kuba2424 pisze:
baron pisze:Chociaż minimalnie pomszczony 1997. Czekałem na to 18 lat. Tamta noc to niezagojona blizna. Już potem żadna porażka w finałach CL nie była tak bolesna.
Wiesz co...mam w 100% identycznie!
Ja mimo wszystko dużo bardziej przeżywałem przegraną rok później z Realem :)

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:04

To co mnie bawi po tym meczu, to strzał Lichtsteinera w pierwszej połowie. Ten typek przecież słynie z tego, że ma fatalne uderzenie, a środek BVB zostawił mu tyle miejsca, że ten mógł się rozpędzić na 20 metrach, żeby solidnie uderzyć. Zresztą tych rajdów to nasi mieli trochę. Przecież w Serie A by to nie przeszło. Nikt nie zostawia tyle miejsca przeciwnikowi.

A teraz trochę uspokojenia. Pokonaliśmy drużynę, które jest w mega dołku, co już pierwszy mecz pokazał. Ekipy takie jak Bayern, Real, Barca dalej są po za naszym zasięgiem. Jeżeli dalej będziemy grali mecze bez minusów to w przypadku trafienia na którąś z pozostałych ekip, można myśleć o 1/2.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 23:04 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:04

a ma ktos takie zdjecie dziadka starego w koszucle Juvce co pokazuje 3 palce ?:)

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:05

Antek666 pisze: Trochę się rozpędziłeś :P Nie chcę ponownie mieć z Tobą na pieńku i mówić, że chwalisz go dlatego, że zgodził się na wywiad z JuvePoland przed pierwszym meczem :P Powiedzmy, że zapomniałeś lub mniej cenisz userów jak @Deutscher i @Zhx123 :wink: Dla mnie są na tym samym świetnym poziomie, choć i z nimi też miałem sprzeczki :oops:
Nie, nie chwalę go dlatego, to nie moja działka :P Po prostu w tym temacie też mamy odmienne zdanie, ale nie będę mówił dlaczego.

Ależ słodzą nam w studiu. Jak tu pójść spać dzisiaj :)
Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 23:05 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:05

@pumex Widzisz, jednak nie odleciałem "w siną dal" jak mi zarzucałeś w temacie o Bundeslidze :-) Stało się dokładnie to, czego się spodziewałem. Szczerze mówiąc to dysproporcja była podobna do tej z meczu z Celticem za Conte.

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:06

Urbi27 pisze:Z Atletico, Porto i Monaco nasi mogą spokojnie powalczyć o 1/2 z PSG Barcą, Realem czy Bayernem wydaje się to praktycznie niemożliwe
zaczyna się :lol:

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:07

pumex pisze:I jeszcze jedno: gigantyczny szacunek dla Kloppa. Swego czasu media próbowały kreować jego wizerunek jako szaleńca z miną psychopaty, a dziś pełna klasa - najpierw podziękowanie dla Allegriego, potem oddanie szacunku piłkarzom Juve. Pełna, powtarzam, pełna klasa :ok:
kuba2424 pisze:
baron pisze:Chociaż minimalnie pomszczony 1997. Czekałem na to 18 lat. Tamta noc to niezagojona blizna. Już potem żadna porażka w finałach CL nie była tak bolesna.
Wiesz co...mam w 100% identycznie!
U mnie jeszcze przed Realem jest półfinał z ManU...z 2:0 2:3! Po tym meczu podobno wyglądałem, jakbym miał żałobę :/
Push3k pisze:

A teraz trochę uspokojenia. Pokonaliśmy drużynę, które jest w mega dołku, co już pierwszy mecz pokazał. Ekipy takie jak Bayern, Real, Barca dalej są po za naszym zasięgiem. Jeżeli dalej będziemy grali mecze bez minusów to w przypadku trafienia na którąś z pozostałych ekip, można myśleć o 1/2.
No to ci muszę powiedzieć, żeś Ameryki nie odkrył :ok:

jarmel pisze:
Ależ słodzą nam w studiu. Jak tu pójść spać dzisiaj :)
Zrób jak ja i jeszcze nie idź! Kto wie za ile lat będziemy mogli znów słyszeć tak piękne słowa!
Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 23:11 przez kuba2424, łącznie zmieniany 2 razy.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:08

Na nSport był wywiad tłumaczony z Tevezem. Bardzo krótki.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:09

Push3k pisze:A teraz trochę uspokojenia. Pokonaliśmy drużynę, które jest w mega dołku, co już pierwszy mecz pokazał.
Pokonaliśmy ją bez najmniejszych problemów, co nie musiało być tak oczywiste jak się wydaje po fakcie. Serie A już wygraliśmy, możemy naprawdę skupić się na tej LM a tu wszystko jest możliwe, wszystko wszystko.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:10

kuba2424 pisze:
pumex pisze:I jeszcze jedno: gigantyczny szacunek dla Kloppa. Swego czasu media próbowały kreować jego wizerunek jako szaleńca z miną psychopaty, a dziś pełna klasa - najpierw podziękowanie dla Allegriego, potem oddanie szacunku piłkarzom Juve. Pełna, powtarzam, pełna klasa :ok:
kuba2424 pisze:Wiesz co...mam w 100% identycznie!
U mnie jeszcze przed Realem jest półfinał z ManU...z 2:0 2:3! Po tym meczu podobno wyglądałem, jakbym miał żałobę :/
Dla mnie ten finał z BVB to była zdecydowanie klęska największa. Byliśmy murowanym faworytem i mieliśmy na przeciwko siebie ekipę, która była i jest malutka przy Realu czy ManU albo Milanie. Dlatego z tych 3 przegranych finałów i jednego półfinału, które pamiętam, najbardziej nie mogę przeboleć 1997 roku, potem 2003, potem półfinał z ManU i z Realem najmniej bolało.

juventino2

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:11

Genialny mecz, rozpracowany taktycznie do szpiku kości ! Pozwoliliśmy na pierwszy strzał BVB na bramkę dopiero w 60 minucie! Grając na wyjeździe w Dortmundzie. Is it real, że tak spytam ? :shock:
Piękny dzień dla każdego kibica Juventusu. Brawo dla Maxa, zawodników którzy pokazali wielką klasę, ale nie wypada nie wspomnieć o Carlitosie...
To co dzisiaj zagrał,jak minął w jednej akcji 3-4 Dortmundczyków... poezja !

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:13

Co z pogbą ?

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:17

Doznał kontuzji i zszedł.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:18

Hoffman pisze:Na nSport był wywiad tłumaczony z Tevezem. Bardzo krótki.
pewnie ten sam który tłumaczyli w zdfie z włoskiego.

Jeszcze jakieś 15minut temu podczas skrótów był Rysiek na wywiadzie i pierwszy raz na dłuższą metę słyszałm go szprechającego, fajne doznanie :D

Swoją drog ą Licht zagrał dziś bardzo dobrze :bravo:
jarmel pisze:
Antek666 pisze: Trochę się rozpędziłeś :P Nie chcę ponownie mieć z Tobą na pieńku i mówić, że chwalisz go dlatego, że zgodził się na wywiad z JuvePoland przed pierwszym meczem :P Powiedzmy, że zapomniałeś lub mniej cenisz userów jak @Deutscher i @Zhx123 :wink: Dla mnie są na tym samym świetnym poziomie, choć i z nimi też miałem sprzeczki :oops:
Nie, nie chwalę go dlatego, to nie moja działka :P Po prostu w tym temacie też mamy odmienne zdanie, ale nie będę mówił dlaczego.
Spoko, szanuję Twoje zdanie i skoro mamy dziś taki nietypowy wieczór to dziękuję Tobie za normalny i nawet miły stosunek do mnie mimo tego co Tobie wadziło/wadzi we mnie :ok:
Mozna pisze:Co z pogbą ?
Dobrere pytanie :prochno: jak schodził to martwiłem się nim bardzo a w ekstazie pomeczowej w ogóle zapomniałem o Pogbinho :D

Przypominam, że jak ktoś mecu nie oglądał lub ma ochotę na walenie konia/wkładanie ogórka(*) przy meczu Juve to powtórka na ZDF o 01:10 :ok:

*- z równouprawnienia i szacunku dla kobiet jest i wersja dla płci pięknej :prochno:
Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 23:19 przez Antek666, łącznie zmieniany 1 raz.

baron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 23:19

Dla mnie w zasadzie Liga Mistrzów się skończyła. Na triumf nie mamy szans.
Bayern i Barcelona grają w inną grę niż Juve. Ćwierćfinał to generalnie dla klubu maksimum na obecny skład. Toć my skrzydeł nie mamy. Lichtsteiner i te jego odgrywanie piłki do środka za każdym razem gdy trzeba zaryzykować dryblingiem. Ech jesteśmy niestety ubodzy w ofensywie, a obronę też trudno nazwać pewną. Ale dzięki chłopakom za te maksimum które w takich bólach wyrwali.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 23:20 przez baron, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany