Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:19

Vincitore pisze:Wrzaski i krzyki o tego Shaqiriego, obelgi w stronę Marotty, a czy to nie Allegri czasami stwierdził, że profil Sneijdera bardziej pasuje do jego koncepcji?
W pełni uzasadnione są pretensje i krzyki w stronę Marotty bo kiedy Conte był to jego zdanie mało kiedy się liczyło...ściągał to co popadnie !
Jacky pisze:Nie od dzis wiadomo, ze Allegri to puppet show, a za sznurki pociaga DS.
Zgadzam się ale pójdę dalej - pisałem to wielokrotnie ale według mnie nawet Agnelli przy Marotcie ma niewiele do powiedzenia...szkoda mi tylko Nedveda, że występuje w roli kukiełki i nikt nie liczy się z jego zdaniem...

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:30

alessandro1977 pisze: W pełni uzasadnione są pretensje i krzyki w stronę Marotty bo kiedy Conte był to jego zdanie mało kiedy się liczyło...ściągał to co popadnie !
Nie do końca. Peluso, Padoin, Giovinco i wielu innych to są wszystko transfery Conte a nie Marotty. Niewiele osób wie, ze Sneijder mógł już do nas trafić pare/parenaście miesięcy temu, bo jego agent proponował nam usługi Holendra, ale wtedy Conte postawił szlaban.

Czy słusznie to się dopiero okaże, ale mówiać szczerze, trequartista jest ostatnim elementem układanki w 4132 Allegriego. Registe mamy, nawet dwóch, bo Marchisio momentami wygląda dużo lepiej w tym sezonie niż Pirlo. Nawet więc kiedy Andrei skonczy sie kontrakt za rok, nie zostaniemy z niczym. Pereyra i Vidal natomiast na pozycji trequaristy zupełnie nie przekonują.

Wiadomo, ze też chciałbym Shaqiriego w druzynie, zwlaszcza ze juz od wielu miesiecy mowie, ze brakuje nam dynamicznego lewonoznego skrzydłowego w druzynie, ale jesli trener uznał, ze potrzeby jest nam bardziej trequartista to nie bede narzekał jakos strasznie na Sneijdera. To jest dobry pilkarz, warunki jego pozyskania sa dobre, wiec jest spora szansa, ze ten transfer wypali.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:46

alessandro1977 pisze:
Vincitore pisze:Wrzaski i krzyki o tego Shaqiriego, obelgi w stronę Marotty, a czy to nie Allegri czasami stwierdził, że profil Sneijdera bardziej pasuje do jego koncepcji?
W pełni uzasadnione są pretensje i krzyki w stronę Marotty bo kiedy Conte był to jego zdanie mało kiedy się liczyło...ściągał to co popadnie !
Czyli wychodzi na to, że zawodnicy są nie dla trenera, a dla dyrektora sportowego. :lol:

Mnie się wydaje, że każdy transfer jest konsultowany z trenerem, który przedstawia czy dany zawodnik pasuje do jego koncepcji, a już na pewno takie dyskusje się odbywają gdy trzeba zadecydować czy ściągnąć zawodnika X czy Y.

Kończę, bo zaraz dojdziemy do momentu w którym zdanie trenera jest żadno i tak na prawdę to Marotta ustala skład.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:52

http://ibianconeri.it/bomba-di-mercato- ... juan-mata/

Mata blisko Juve

I to bylby transfer! Zawodnik, ktory moglby grac w CL na wiosne :)

eh, mozna przeciez pomarzyc...chyba?

forumowy ujadacz
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 14:57

To byłoby piękne, ale faktycznie to chyba marzenia.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 15:00

Mata gra w pierwszym składzie United.
Jaki sens miała by sprzedaż jeszcze za 25 mln euro?
Nas nie stać na taki transfer.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 15:17

Poza tym pisałem już, że Mata zarabia obecnie 10 mln euro i ma kontrakt do czerwca 2018 roku.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 15:20

Także nie jestem wielkim fanem Shaqiriego i nigdy nie byłem ale zdaję sobie sprawę z tego, że takiego zawodnika nam brakuje...myślę, że rozruszałby wolną i przewidywalną ofensywę Juve bo niczym nie jesteśmy w stanie zaskoczyć przeciwnika...

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 15:25

filippo pisze:http://ibianconeri.it/bomba-di-mercato- ... juan-mata/

Mata blisko Juve

I to bylby transfer! Zawodnik, ktory moglby grac w CL na wiosne :)

eh, mozna przeciez pomarzyc...chyba?
jeszcze niedawno powiedziałbym, że to może wypalić, ale teraz? Mata gra w pierwszym składzie, a co więcej gra bardzo dobrze. W ostatnich spotkaniach diabłów jakie widziałem był wyróżniającym się zawodnikiem, a wręcz najlepszym po Rooneyu i De Gei ( :prochno: jeżeli kogoś razi ta odmiana to przepraszam :prochno: ).

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 15:36

Ja tak oglądam kolejny już mecz Berardiego i powiem wam, że ten chłopak naprawdę wyprawia cuda. Mało tego, po mimo, że ustawiany jest jako skrzydłowy, to najczęściej zagraża bramce przeciwników będąc na środku i z tego miejsca rozpoczynając akcję. Jak dla mnie, paradoksalnie, mogłoby się okazać, że Domenico byłby świetnym trequartista. No ale to tylko gdybanie, bo szans na jego sprowadzenie w zimie nie ma raczej żadnych.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 15:58

Medzeer pisze:Ja tak oglądam kolejny już mecz Berardiego i powiem wam, że ten chłopak naprawdę wyprawia cuda. Mało tego, po mimo, że ustawiany jest jako skrzydłowy, to najczęściej zagraża bramce przeciwników będąc na środku i z tego miejsca rozpoczynając akcję. Jak dla mnie, paradoksalnie, mogłoby się okazać, że Domenico byłby świetnym trequartista. No ale to tylko gdybanie, bo szans na jego sprowadzenie w zimie nie ma raczej żadnych.
Berardi jest świetny, niesamowicie rozwinął się pod kątem pracy dla zespołu. Oczywiście padł ofiarą własnego znakomitego sezonu przez co teraz wiele osób uważa, że gra słabo, bo nie kręci już takich statystyk jak w poprzednich rozgrywkach. Rok temu to był taki wariat, biegający po boisku swoimi własnymi ścieżkami, z dość gorącą głową. Miło patrzeć jak dojrzewa pod kątem piłkarskim i taktycznym, te statystyki to serio nie wszystko, a ma je w tym sezonie całkiem przyzwoite jak na skrzydłowego i fakt w jakim klubie występuje.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 16:02

Też oglądam Milan-Sassuolo no i szczerze to bym nie pogardził gdyby Domenico zawitał do nas już teraz. Szkoda, że do tego nie dojdzie bo będziemy męczyć bułę ze Sneijderem do samego końca okienka pewnie. Zresztą nie mam wcale pewności czy szlag mnie nie trafi latem, bo kto wie co Marotta nacuduje w letnie mercato, 100 % pewności nie ma czy Berardi do nas w ogóle przyjdzie biorąc pod uwagę jak łatwo pozbyliśmy się karty Gabbiadiniego.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 16:20

Berardi musi przyjść latem, zgadzam się,ze jego gra dla drużyny zdecydowanie uległa poprawie, jeszcze tylko musi się trochę ogarnąć z zachowaniem.
Shaqiriego to jednak chyba nie chcieli w Turynie i zdecydowanie wolą Sneijdera, cóż trudno się dziwić, pod 4-3-1-2 to wybór jest jasny.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 16:31

rufi8 pisze:Zresztą nie mam wcale pewności czy szlag mnie nie trafi latem, bo kto wie co Marotta nacuduje w letnie mercato, 100 % pewności nie ma czy Berardi do nas w ogóle przyjdzie biorąc pod uwagę jak łatwo pozbyliśmy się karty Gabbiadiniego.
Spoko. Berardiego chcieliśmy od samego początku i nic się w tej materii nie zmienia. Gabbiadini nas przekonywał, ale potem nasi nie byli już tak przekonani do podjętej wcześniej decyzji. Świetny strzał z dystansu, ale statystyki pupy nie urywały i koleś pewnego pułapu nie przekraczał. Mi go wcale nie żal.

Dzisiejszym golem w spotkaniu z Milanem Zaza mocno pracuje na transfer do Juve. :wink: Cudo. Zaza + Berardi brzmi świetnie, widząc potencjał obu graczy. Ważne, że do obu mamy prawa i nawet Marotta nie może tego zepsuć.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 16:34

Vincitore pisze:
Medzeer pisze:Ja tak oglądam kolejny już mecz Berardiego i powiem wam, że ten chłopak naprawdę wyprawia cuda. Mało tego, po mimo, że ustawiany jest jako skrzydłowy, to najczęściej zagraża bramce przeciwników będąc na środku i z tego miejsca rozpoczynając akcję. Jak dla mnie, paradoksalnie, mogłoby się okazać, że Domenico byłby świetnym trequartista. No ale to tylko gdybanie, bo szans na jego sprowadzenie w zimie nie ma raczej żadnych.
Berardi jest świetny, niesamowicie rozwinął się pod kątem pracy dla zespołu. Oczywiście padł ofiarą własnego znakomitego sezonu przez co teraz wiele osób uważa, że gra słabo, bo nie kręci już takich statystyk jak w poprzednich rozgrywkach. Rok temu to był taki wariat, biegający po boisku swoimi własnymi ścieżkami, z dość gorącą głową. Miło patrzeć jak dojrzewa pod kątem piłkarskim i taktycznym, te statystyki to serio nie wszystko, a ma je w tym sezonie całkiem przyzwoite jak na skrzydłowego i fakt w jakim klubie występuje.
Mimo wszystko umówmy się, statystyki dla napastnika są najważniejsze, a czarna praca dla dobra drużyny to sympatyczny dodatek :wink:

Berardi swoją charakterystyką bardzo przypomina mi młodego van Persiego, gdy Holender był ustawiany na skrzydle, ale widać było, że ciągnie go do środka.

Obrazek
Zablokowany