Nigdzie nie napisałem,ze Shaqiri jest słaby, to akurat sobie wymyśliłeś:)zahor pisze:Dwa pytania:sebatiaen pisze: Juve i Liverpool chcą wykupić drugą połówkę od Cagliari [Liverpool już zaoferował 9 mln] i w ciemno licytacją bić się bezpośrednio w konkursie kopert z Romą:)
1. Od kiedy to niegrającą połówkę można sobie sprzedawać na prawo i lewo bez zgody drugiego klubu?
2. Od kiedy to połówkę piłkarza można sprzedać do zagranicznego zespołu?Wybacz, ale miotasz się straszliwie. Najpierw twierdziłeś że jest za słaby, potem że za bardzo samolubny, teraz z kolei że za mało ograny.AdiJuve pisze:Po prostu w mojej ocenie jest jeszcze za mało ograny by go w ogóle stawiać w roli gracza,który przyjdzie i zrobi różnicęNo i tutaj właśnie będziemy mieli przykład czegoś takiego. Zamiast wydać pod 30 baniek na Szwajcara, z którego pożytek byłby na lata, Marotta "zaoszczędzi" 10 milionów wykupując po prostu Pereyrę.AdiJuve pisze: Wszyscy chyba wiemy,ze Marotta robi super deale za darmo albo za grosze, obecna pierwsza 11 to raptem wydatek nieco ponad 50 baniek, zakładając 3 graczy przed(Buffon,markiz,Chiellini). Większa kasa siedzi na ławce.Nie wiem czemu tak jest, ale Beppe za darmo/pół darmo potrafi sprowadzić prawdziwą gwiazdę, praktycznie każdy transfer mu taki wypala, a jak już rzuci gotówką to bywa różnie.Tak szczerze - kojarzysz tego Konoplyankę z czegokolwiek innego, niż dwa czy trzy niezłe mecze na EURO?AdiJuve pisze:Dlatego wg mnie jeżeli dałoby radę Konoplyankę bądź Ayew za grosze to bym był zdecydowanie za opcją tych 2 graczy:)
Pereyra tak czy siak ma być wykupiony, jego bym w to nie mieszał, bo Beppe wyraził się dość jasno jeżeli chodzi o transfer Roberto.
Ukraińca kilka razy widziałem w LE i trochę więcej w ukraińskiej i on już w tym Dnipro się dusi, za chwilę się udusi i nic z niego nie będzie. Albo mu posmarują i dadzą dużą kasę albo odejdzie i Marotta powinien podziałać w jego bądź Ayewa sprawie. Darmowe/pół darmowe transfery w wykonaniu Beppe są zazwyczaj strzałami w 10