Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 19:58

Crunny pisze:Nasz nowo poznany rywal w LM ma ponoć wielką chrapkę na Dybalę. Czyżby w Niemczech jeszcze nie znali Zampariniego? A może Borussia stoi aż tak dobrze finansowo, że stać ją na wydatek rzędu 30-40 mln?
Bild podał, że styknie 10 mln, wiesz po tym naszym dealu to moze serio liczą, że z Włoch można kogoś wyciągnąć za drobne. No ja też słyszałem o wymiance Ciro - Szarawy, zobaczymy na pewno BVB będzie probowalo się wzmocnic, ale tez nie mozna wykluczyć odejść zwłaszcza w obronie, stąd to zainteresowanie Kamińskim z Lecha (notabene podobno i Lazio się nim interesuje), ale w końcu to nie temat o mercato BVB tylko o mercato Juve.
Ja jestem na tak jesli chodzi o Gio - Savicia, Manolo i Zaze. W końcu musimy ktoregos młodego wyprobowac bez dwóch zdań i jeśli Simone zadebiutowal i to całkiem przyzwoicie w italii to powinien sobie poradzić w Juve. Jeśli nie to się i tak chłopa sprzeda za rok poltora, za ok. 10 baniek do jakiegos włoskiego sredniaka, może to wyciągniecie Simone ma też na celu umieszczenie tam kramaricia bo nie wierze, że Sassuolo będzie chcialo zosta tylko z Floro floresem, Sansone no i Berardim a jakoś nie wydaje mi się, żeby kupili napadziora za 10 baniek. Chyba, że te 15 baniek przeznacza na Chorwata i dadzą nam prawo pierwokupu powiedzmy za kwotę ok. 10-15 baniek. To jest też mozliwe. Marotta jest szaaaaaalony.

I jeszcze jedno kupilima Matriego za 18 baniek, teraz Zaza pewnie za 15 mln, może zjadą z 2 banki, ale to pewnie wątpliwa kwestia, wiec schodzimy z tego pułapu transferowego na napastników, mam nadzieje, ze będzie jednak szla za tym wyzsza jakość.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 20:40

Robaku pisze: Jeśli nie to się i tak chłopa sprzeda za rok poltora, za ok. 10 baniek do jakiegos włoskiego sredniaka
Dość śmiały wniosek ;) w ostatnim okienku w Serie A za 10 i więcej milionów kupiono tylko:
Moratę
Iturbe
Manolasa

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 20:51

mcsqrczybyk pisze:
Robaku pisze: Jeśli nie to się i tak chłopa sprzeda za rok poltora, za ok. 10 baniek do jakiegos włoskiego sredniaka
Dość śmiały wniosek ;) w ostatnim okienku w Serie A za 10 i więcej milionów kupiono tylko:
Moratę
Iturbe
Manolasa
Wiem, że wyraziłem się o wew. transferze, ale Wiesz jak to ostatnio mówi Kulczyk - myśl GLOBALNIE, działaj GLOBALNIE, więc jak nie włoski sredniak to europejski.
Cerci, Ciro, Balo - tak na szybko .

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 21:38

Robaku pisze:
mcsqrczybyk pisze:
Moratę
Iturbe
Manolasa
Wiem, że wyraziłem się o wew. transferze, ale Wiesz jak to ostatnio mówi Kulczyk - myśl GLOBALNIE, działaj GLOBALNIE, więc jak nie włoski sredniak to europejski.
Cerci, Ciro, Balo - tak na szybko .
A gdzie tutaj Zazę włożyć?
Balo ostatni sezon 14goli +6 asyst, kilka karnych; poprzednia połówka 12 +4 no i to gorące nazwisko. 20 mln
Ciro 22 gole,król strzelców ligi. 19,5mln
Cerci 13goli +12asyst poprzedni 8 +12. 15mln
Zaza poprzedni sezon 9 +2, teraz 4 gole.
Przecież w żaden sposób nie idzie go zestawić w tamtymi graczami a oni w Europie dają ciała.Także wątpię,że jak Zaza nie wypali to ktoś da chociaż 6-7 baniek patrząc po grze tych wymienionych za granicą, a na włoskim podwórku to już w ogóle wziąć 6-7mln byłoby ciężko jakby Zaza nie wypalił.
Ponadto nie wiem co poniektórzy widzą w Zazie,że chcieliby go i to za 15 baniek. Argument,ze gra w reprezentacji Włoch zupełnie do mnie nie przemawia, bo Włoski atak to parodia tego co było kiedyś.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 01:13

Najbardziej brakuje mi błyskotliwego skrzydłowego. Kogoś, kto indywidualną akcją przesądzi losy meczu, w którym drużynie nie idzie. I jak patrzę na grę Alexisa w Arsenalu, to naprawdę żałuje, że do nas nie trafił. Dobrą i bardziej ekonomiczną opcją byłby Griezmann, ale cóz... Zresztą takiego Mandzukicia też chętniej widziałbym zamiast duetu Llorente Morata. Tevez, Mandzu, Coman i mógłbym przeboleć nawet gwiazdy z Sassuolo, bo na epizodyczne występy mogą być ok.
Warto pilotować Nasriego, bo ten nie jest zbyt szczęśliwy w City. I pilnować kierunku wschodniego. Mam na myśli nie tylko Szachtar, ale i rosyjskie kluby, bo konflikt na Ukrainie nadwyrężył płynność finansową http://www.sport.pl/pilka/1,65085,16951 ... ?pelna=tak

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 04:20

Nasri ma problemy z dynką;)

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 13:14

Zaza, to sie nadaje do walki o miejsce piatego bombardiera. Simone & Fernando - ladnie sie beda razem kopali po czolkach...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 14:09

Tylko ja jestem zwolennikiem transferu Zazy ?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 14:24

koki90 pisze:Tylko ja jestem zwolennikiem transferu Zazy ?
ja tam też nie widzę przeciwskazań, gorszy od Gio i Llorente ( w rundzie jesiennej tego sezonu) nie będzie.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 14:38

Zazę wyróżnia dobra gra głową, piekielne kopyto w lewej nodze, zmysł napastnika, warunki fizyczne. Pytaniem jednak pozostaje czy da sobie radę w Juve, czy jego umiejętności nie są tylko 'na Sassuolo', a u nas zajmie miejsce Gio na głębokiej ławie? Osobiście jestem zwolennikiem jego transferu, jeśli wytrzyma presję, to może być w tym sezonie naszą najlepszą '9' (o ile przyjdzie). Podobny do Moraty, ale lepiej zna uwarunkowania ligi, poza tym lepszy fizycznie. Od Llorente jest słabszy i chyba niższy, ale bardziej błyskotliwy, ma lepsze wykończenie (vide gol z Napoli z zeszłego sezonu czy z Romą kilka kolejek temu). Jeśli się nie spali, to może zagościć w pierwszym składzie na dłużej (ponownie: o ile przyjdzie).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 14:43

Mehehehe pisze:. Od Llorente jest słabszy i chyba niższy, ale bardziej błyskotliwy, ma lepsze wykończenie (vide gol z Napoli z zeszłego sezonu czy z Romą kilka kolejek temu). Jeśli się nie spali, to może zagościć w pierwszym składzie na dłużej (ponownie: o ile przyjdzie).
NO ale nie jest takim kołkiem jak Ferdek, jest dużo bardziej zwrotny, zwinny i wydaje się mimo wszystko silniejszy. Mimo wzrostu to wydaje mi się, że Ferdka czasem da się przepchnąc, on wydaje się na boisku troche anemiczny, nie zauwazylem tego u Zazy, wrecz przeciwnie małe ADHD na boisku.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 15:01

Sprawdzi się czy nie, to o każdym zawodniku można tak napisać, o Suarezie to przez pare lat ludzie się zastanawiali czy on tylko gra dobrze w ajaxie bo liga holenderska słaba, czy serio ma talent.

To musi być chyba jakaś decyzja zarządu z góry, że ''nie boimy się stawiać na młodych''.

Wszyscy pamiętamy sytuację z Verattim kiedy WIELKIE JUVE bało się wyłożyć za niego kilka mln więcej( cena i tak była śmieszna), chociaż wszyscy nazywali go nowym Pirlo.

Juve niestety już tak ma, lepiej kupić kogoś sprawdzonego za dużo większe pieniądze a jest podobna sytuacja bo może się nie sprawdzić XD

Przechodząc do Juve Zaza przecież nie straciłby umiejetnosci, on ma takich samych przeciwnik w lidze co Juventus, teraz kwestia tylko jego psychiki czy da sobie rade grac pod presja i tam w jakiejs nowej formacji taktycznej.

Zaza kiedy osiagnie 27 lat, Marotta zdecyduje ze jednak bylby wartosciowych zawodnikiem w kadrze Juventusu, przejdzie i bedzie mial dalej przypisana łatkę ''młody talent'' :D
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2014, 15:15 przez juventussek, łącznie zmieniany 2 razy.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 15:11

Robaku pisze:
koki90 pisze:Tylko ja jestem zwolennikiem transferu Zazy ?
ja tam też nie widzę przeciwskazań, gorszy od Gio i Llorente ( w rundzie jesiennej tego sezonu) nie będzie.
Dokładnie. Co takiego w rundzie jesiennej zrobił Giovinco, czego nie zrobiłby Zaza? Nic. Będąc szczerym muszę się przyznać, że nie oglądałem Zazy za wiele, ale patrząc na niego szczególnie w kadrze odnosiłem wrażenie, że Sassuolo to dla niego zbyt mały klub i ten moment jego kariery jest idealnym na krok do przodu.
Poza tym za transferem Zazy mimo wszystko przemawiają warunki transferu. Nie wiem skąd wzięło się info o 15 mln. Kwota ta jest na pewno zbyt dużą, ale nawet jeśli pozyskalibyśmy go na takich warunkach to wiadomo, że chcielibyśmy tym ruchem nieco <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Sassuolo. Poza tym kogo innego o tej klasie i jakby nie było potencjale moglibyśmy wyciągnąć za TĘ kasę w dodatku w zimowe okienko transferowe. W dodatku kogoś, kto może grać w Lidze Mistrzów.
Mamy inne pozycje do obsadzenia takie jak środek obrony i lewą obronę, zatem tak jak Robaku jestem zwolennikiem dealu o którym mówi się ostatnio w mediach: Giovinco do Fiorentiny - do nas Savic (zapewne z dopłatą), Zaza do nas oraz Gabbiadini do Napoli. Montoya jako uzupełnienie na podawanych przez media warunkach 4-5 mln też nie wydaje się być złym pomysłem zważywszy na wysyp kontuzji i uniwersalność zawodnika. Jeśli jeszcze pozyskalibyśmy Kramaricia i wypożyczyli go do Sassuolo to w ogóle byłoby cudo. Wtedy głównym celem na lato powinien już być tylko lewy obrońca.

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 15:48

Zaza na tak, świetne warunki fizyczne, do tego wydaje sie dosyć szybki, z jego techniką też wszystko w porządku. Będzie kotem, mówię Wam

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2014, 16:01

Wczoraj to widziałem a dzisiaj potwierdzenie, podobno Maxiu jest napalony na Perottiego.
http://forzaitalianfootball.com/2014/12 ... oa-winger/
ale oddanie im Comana to mi się nie widzi.

Zablokowany