Serie A 14/15 (11): JUVENTUS 7-0 Parma
- Marian.
- Juventino
No, wreszcie da się to oglądać. Nie ma tak schematycznej gry jak w skostniałym 3-5-2. Lichy na prawej obronie jest miliard razy lepszy niż na wingbacku. Ferdek chyba wraca do formy.
W drugiej polowie chce od początku Comana i Morate.
Forza!
W drugiej polowie chce od początku Comana i Morate.
Forza!

- StaryDobryNedved
- Juventino
Pierwszy raz od jakichś wyskoków z Conte strzeliliśmy 3 bramki w ciągu kilkunastu minut.
- Gandalf8
- Juventino
Właśnie tak trzeba grać z drużynami z końca tabeli
. To ustawienie bardziej pasuje Lichemu niż 3-5-2 i od razu widać efekty. Llorente wreszcie wraca do formy. Brakuje tylko gola Teveza i będzie idealnie 
P.S. Wynik bezpieczny to może w drugiej połowie Coman na przynajmniej pół godziny?

P.S. Wynik bezpieczny to może w drugiej połowie Coman na przynajmniej pół godziny?
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- pumex
- Juventino
Takie mecze lubię najbardziej
Pełne zniszczenie rywala na dużym spokoju. Brakowało mi tego jak cholera. Teraz tylko nieczego nie sfrajerzyć.
Żeby pozostać sobą, deczko pojęczę i będzie się to tyczyło Pereyry. Mówiłem to już pół roku temu, powtarzam dziś: Argentyńczyk może być niezłą alternatywą do środka pola, najlepiej jako box-to-box wywierający mocny pressing na rywalu, ale zupełnie nie widzę go w roli stricte ofensywnej, jak trequartista, boczny napastnik czy skrzydłowy. Jest zbyt topory do takich zadań, nawet taki Romulo (swoją drogą całkiem niezły występ jak na pierwszy raz w wyjściowej 11-tce) ma więcej lekkości w grze niż Pereyra.

Żeby pozostać sobą, deczko pojęczę i będzie się to tyczyło Pereyry. Mówiłem to już pół roku temu, powtarzam dziś: Argentyńczyk może być niezłą alternatywą do środka pola, najlepiej jako box-to-box wywierający mocny pressing na rywalu, ale zupełnie nie widzę go w roli stricte ofensywnej, jak trequartista, boczny napastnik czy skrzydłowy. Jest zbyt topory do takich zadań, nawet taki Romulo (swoją drogą całkiem niezły występ jak na pierwszy raz w wyjściowej 11-tce) ma więcej lekkości w grze niż Pereyra.

- Hed2
Padoin jak padoin, solidny w obronie i moze to lepiej ze sie bardzo nie pcha do przodu...Romulo jak dla mnie bardzo dobrze,przyspiesza gre i ciagnie do przodu,ogolnie bardzo dobra pierwsza polowa,szkoda mi troche Teveza ze sie wstrzelic nie moze ale mysle ze za bardzo chce...w drugiej polowie chce zobaczyc Comana, strzelic jeszcze dwie i spokojnie skonczyc mecz.
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No i to jest mecz mistrza z jakąś tam drużyną. Wszyscy wywiązują się ze swoich obowiązków- włącznie z De Ceglie (aż się Agnelli uśmiał).
Czwórka obrońców i Tintin żyje. Przypadek?
Czwórka obrońców i Tintin żyje. Przypadek?
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- daroo89
- Juventino
Mi się gra całkiem podobała. W końcu było widać jakąś chęć kombinacyjnej gry przed polem karnym. Fajnie tworzyły się trójkąty, była gra z pierwszej piłki. No i przede wszystkim mamy bardzo pozytywny wynik. Tak w miarę możliwości należy grać z ogórami. W 2 połowie pewnie nie będziemy forsować tempa, chociaż chciałbym jeszcze zobaczyć z 2 bramki. 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bardzo dobre zawody w naszym wykonaniu.
Zmiana ustawienia, także nastawienia (jest głód całego zespołu) i od razu mamy dominację, także na tablicy wyników.
Llorente strzela to, co ma strzelać - ma dziś nosa. Podoba mi się Romulo i jego spokój pod naszą bramką, choć to jego pierwszy występ od dawna.
Mimo wyniku i niewątpliwie ładnej dla oka piłki mam wrażenie, że mamy dzisiaj jeszcze więcej do zaoferowania. Brawo!

Llorente strzela to, co ma strzelać - ma dziś nosa. Podoba mi się Romulo i jego spokój pod naszą bramką, choć to jego pierwszy występ od dawna.
Mimo wyniku i niewątpliwie ładnej dla oka piłki mam wrażenie, że mamy dzisiaj jeszcze więcej do zaoferowania. Brawo!
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2014, 15:57 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubba
- Juventino
Piękny przykład jak ustawienie robi różnicę w meczu z ogórami nastawionymi na obronę i liczeniu na farfocla przy kontrze czy stałym fragmencie gry.
Śmiem wątpic abyśmy strzelili choc bramkę przy 3-5-2.
Tevez do zmiany i Coman na boisko.
Śmiem wątpic abyśmy strzelili choc bramkę przy 3-5-2.
Tevez do zmiany i Coman na boisko.
- juventussek
- Juventino
HHAHAHAHA Ujęcie roku, jak Lichstainer strzelił bramkę, pokazali Nedveda z opuszczona głową jak nie może przestać się smiać, Agnelli to samo śmieje się pod nosem, widać że też wiedzą jak Lichy jest drewniany do strzałów 
Mam nadzieje że to ktoś zmontuje po meczu

Mam nadzieje że to ktoś zmontuje po meczu

- nookie
- Juventino
Nie tylko Tobie. Też uważam, że prezentuje się dobrze i bardzo pewnie co jest nieco zaskakujące patrząc na to, że nie grał wiele do tej pory (w ogóle grał coś?)blackadder pisze: Czy tylko mi się wydaje czy Romulo zalicza świetny występ?
Sam mecz dość jednostronny, ale to mi akurat nie przeszkadza

Buffon mimo tego, że miał jedną interwencję udowodnił, że nadal jest klasą samą w sobie. Oby druga połowa nie była nudną wymianą podań i oczekiwaniem na grę z kontry przez Juve
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Skibil
- Redaktor
Czo ten Padoin wyprawia? Te dryblingi, podania, stałe fragmenty - chłopak ma wszystko...
A tak całkiem serio: chcę częściej widzieć Romulo na boisku. Marchisio nie powinien schodzić z boiska aż mu ktoś urwie nogę, bo ostatnio gra chyba najrówniej z całej drużyny (i co ważne, na wysokim poziomie). Tevez na siłę chce coś wpakować. Z początku nie podobał mi się skład na dziś i liczyłem na kogoś bardziej ofensywnego ustawionego za napastnikami (coś pokroju Tevez za plecami Ll i Moraty), ale podoba mi się wymienność pozycji środkowych pomocników. Nie pamiętam kiedy ostatni raz prowadziliśmy 3:0 do przerwy.

A tak całkiem serio: chcę częściej widzieć Romulo na boisku. Marchisio nie powinien schodzić z boiska aż mu ktoś urwie nogę, bo ostatnio gra chyba najrówniej z całej drużyny (i co ważne, na wysokim poziomie). Tevez na siłę chce coś wpakować. Z początku nie podobał mi się skład na dziś i liczyłem na kogoś bardziej ofensywnego ustawionego za napastnikami (coś pokroju Tevez za plecami Ll i Moraty), ale podoba mi się wymienność pozycji środkowych pomocników. Nie pamiętam kiedy ostatni raz prowadziliśmy 3:0 do przerwy.
- jakku1
- Juventino
Nie zapominajmy, ze Parma ma najgorsza defensywe w Serie A (obecnie) ;-). Niemniej jednak, trzeba przyznac, ze gramy duzo szybciej pilka, duzo odwazniej i wachlarz naszych zagran w ofensywie jest zdecydowanie szerszy, niz ostatnio.
Tevez za bardzo chce, slaba polowka Apacza. Ostatnio gdzies jakby stracil troche forme i moim zdaniem, kolo 60 minuty powinien zostac zmieniony. Dobrze byloby gdyby cos wbil i przestal miec takie cisnienie na gola, ale nie ma co tez trzymac na sile jak nie idzie. Przecietnie gra rowniez Pereyra. Podoba mi sie za to Romulo. Fajnie sie pokazuje do gry, bardzo madrze odgrywa i nie boi sie wziac ciezau rozegrania na siebie. Marchisio takze bardzo fajna polowka.
Jesli chodzi o defensywie to wydaje mi sie, ze do tej taktyki pare dwoch srodkowych obroncow powinni stanowic zawodnicy nieco bardziej dynamiczni i zwrotni niz Chiellini-Bonucci. Oczywiscie, graja dzisiaj w porzadku, ale naszym przeciwnikiem jest slaba Parma. Padoin bez szału, zobaczymy co pokaze w drugiej czesci gry.
Tevez za bardzo chce, slaba polowka Apacza. Ostatnio gdzies jakby stracil troche forme i moim zdaniem, kolo 60 minuty powinien zostac zmieniony. Dobrze byloby gdyby cos wbil i przestal miec takie cisnienie na gola, ale nie ma co tez trzymac na sile jak nie idzie. Przecietnie gra rowniez Pereyra. Podoba mi sie za to Romulo. Fajnie sie pokazuje do gry, bardzo madrze odgrywa i nie boi sie wziac ciezau rozegrania na siebie. Marchisio takze bardzo fajna polowka.
Jesli chodzi o defensywie to wydaje mi sie, ze do tej taktyki pare dwoch srodkowych obroncow powinni stanowic zawodnicy nieco bardziej dynamiczni i zwrotni niz Chiellini-Bonucci. Oczywiscie, graja dzisiaj w porzadku, ale naszym przeciwnikiem jest slaba Parma. Padoin bez szału, zobaczymy co pokaze w drugiej czesci gry.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113