Serie A 14/15 (9): Genoa 1-0 JUVENTUS
- Mate.G
- Juventino
Już miałem napisanego tego posta po meczu z Sasu coś tam.Farmer pisze:Ostatni mecz w tym sezonie oglądam Juventusu !!!
Oglądałem Juve w SerieB było ciekawie, oglądałem 2 sezony z 7 miejscem i w sumie to nie wiem czemu.
Ale tego nie oglądam no sory, kto wierzy w choćby 3 miejsce w lidze jest optymistą

- Gandalf8
- Juventino
Strzał strzałowi nierówny - większość z tych strzałów byłaby fenomenalna, gdybyśmy grali w rugby, ale w piłce nożnej liczy się tylko to, co wpada do bramki, więc bardziej niż ilość strzałów ważna jest ich jakość, czyli w naszym przypadku jakości brak.LordJuve pisze:Statystyka strzałów: 14 do 3 na korzyść Juve.
Jakim cudem przegraliśmy ten mecz? Ktoś mi to wyjaśni?
Musimy wydać parę milionów na porządnego trenera. To jest podstawa i bez tego ten klub nigdy nie przebije sufitu, pod którym siedzimy od czasu degradacji.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- LordJuve
- Juventino
Strzały naszych przeciwników były lepsze? Statystycznie rzecz ujmując, nie mogliśmy dzisiaj tego przegrać.evilboy pisze:@LordJuve: Ja Ci wyjaśnię. Takie strzały to można sobie w pupę wsadzić. Żaden z nich nie był oddany z jakiejś klarownej sytuacji. Jeśli chcemy zwojować Europę, to z takimi przeciwnikami powinniśmy regularnie wypracowywać kilka stuprocentówek, a nie męczyć się przez 90 minut i wygrywać dzięki pojedynczym, indywidualnym błyskom.
Poza tym, słupki były, więc aż tak źle być nie mogło.
Tak jak pisałem: potrzebujemy wielkiego nazwiska na ławce. Modlę się o to, żeby po tym sezonie nie spotkała nas wyprzedaż najlepszych piłkarzy, bo nawet jeśli dostaniemy wreszcie porządnego trenera, to bez odpowiednich zawodników nie zwiększy on znacząco naszego poziomu.
Trzeba skończyć pieprzenie o stabilności finansowej. Czas doinwestować klub.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To nie piłka taka...po prostu skład opału... :rotfl:Wojtek pisze:Lichtsteiner i jego strzał z główki zza pola karnego :rotfl: Chiellini i te jego rajdy :rotfl:
Taka piłka...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kolejny mecz (po pojedynkach z Sassuolo i Grekami), który można uznać mianem żenady. Wracają demony przeszłości, brak charakteru, pokaz umiejętności na poziomie polskiej ekstraklasy. Ten zespół nie jest agresywny, zdaje się, że nie chce już wygrywać. Ręka na własnej połowie Chielliniego i jego strzał z koślawej nogi - wisienki na torcie. Szkoda Buffona, bo ta przeciętna ekipa zepsuła mu święto.
Dobrze, że mamy kilka dni, by ochłonąć.
Dobrze, że mamy kilka dni, by ochłonąć.
- Mate.G
- Juventino
Wolałbym chociażby Guidolina czy eksperyment z możliwym na pewno Zidanem.zahor pisze:A tak konkretnie to ile milionów i na którego szkoleniowca? Fajnie się pisze "Allegri out!!!!!!!! dawać normalnego trenera i jedziemy !!!!", rzecz w tym że ani Guardiola, ani Ancelotti, ani Mourinho ani też Simeone nie czekają z niecierpliwością na telefon od Agnellego czy Marotty. Na chwilę obecną w zasięgu Starej Damy są tacy arcymistrzowie jak Spaletti czy Mancini, ewentualnie Wodecki jak go wyleją z Interu albo Benitez, którego stołek zdaje się być gorący jak piec w spalarni odpadów.LordJuve pisze: Musimy wydać parę milionów na porządnego trenera.
Minutę się zastanawiałem, na pewno jest kilka ciekawych nazwisk

- StaryDobryNedved
- Juventino
Mam wrażenie, że się zaczyna. Miałem nadzieję na 4 mistrzostwo z rzędu (żeby pobić rekord Interu i dobić do 6 przynajmniej) ale prawdopodobnie nic z tego.
Kilka miesięcy temu gość, który wygrał ligę włoską bez porażki z Matrim i Mirko Vuciniciem w ataku, czy Estigarribią na lewej, powiedział, że ten skład nie może już zrobić więcej i potrzeba jest solidnej inwestycji oraz zakupu 6-7 jakościowych zawodników. I ja mu wierzyłem i teraz się w tym tylko utwierdzam.
Conte to jest geniusz futbolu i jeszcze nam się odbije jego strata bo nie stać nas na nowego trenera jego klasy.
Kilka miesięcy temu gość, który wygrał ligę włoską bez porażki z Matrim i Mirko Vuciniciem w ataku, czy Estigarribią na lewej, powiedział, że ten skład nie może już zrobić więcej i potrzeba jest solidnej inwestycji oraz zakupu 6-7 jakościowych zawodników. I ja mu wierzyłem i teraz się w tym tylko utwierdzam.
Conte to jest geniusz futbolu i jeszcze nam się odbije jego strata bo nie stać nas na nowego trenera jego klasy.
- Makiavel
- Juventino
Allegri to jest trener z przypadku, różnicy w grze z drużyną Conte nie ma, problem wciąż ten sam. Pretensje do Maxa można mieć o zestawienie drużyny i zmiany. Morata wszedł w dobrym momencie ale Vidal powinien zejść dużo szybciej, trzeba było zmienić coś w ataku jeszcze, może Teveza a może dołożyć trzeciego napastnika. Ja miałem nadzieję, że po sabotażu, jakiego dokonał Conte, prześlizgniemy się jakoś przez ten sezon z Allegrim i od przyszłego będzie jakiś progres. Początek był na tyle dobry, że uwierzyłem, że może nie trzeba spisywać sezonu na straty, jednak wygląda na to, że trzeba się pogodzić z tym, że nawet ligi bez problemu nie wygramy w tym roku.
- LordJuve
- Juventino
Przyjmuję do wiadomości, że po decyzji Conte nie było czasu na zorganizowanie lepszego trenera. Natomiast Twój wywód to czyste wróżenie z magicznej kuli. Dywagacje.zahor pisze:A tak konkretnie to ile milionów i na którego szkoleniowca? Fajnie się pisze "Allegri out!!!!!!!! dawać normalnego trenera i jedziemy !!!!", rzecz w tym że ani Guardiola, ani Ancelotti, ani Mourinho ani też Simeone nie czekają z niecierpliwością na telefon od Agnellego czy Marotty. Na chwilę obecną w zasięgu Starej Damy są tacy arcymistrzowie jak Spaletti czy Mancini, ewentualnie Wodecki jak go wyleją z Interu albo Benitez, którego stołek zdaje się być gorący jak piec w spalarni odpadów.LordJuve pisze: Musimy wydać parę milionów na porządnego trenera.
Nie wiemy którzy trenerzy są w naszym zasięgu, bo prawda jest taka, że od czasu degradacji nie pojawiły się żadne, konkretne przesłanki za tym, że próbowaliśmy ściągnąć jakieś duże nazwisko.
Wydaje mi się, że przeszkodą ku temu jest ów "plan powrotu na szczyt" i ostry reżim finansowy.
Taki trener to koszt 8 - 12 melonów, a u nas nikt nie jest skory do takich wydatków.
Ile zapłacisz, tyle dostaniesz w zamian. Poza Conte (w sumie niewiadoma w momencie gdy zaczynał), nasi trenerzy to jakieś ogórki.
- Franek1897
- Juventino
Chciałbym, żeby Maxowi się wiodło, chciałbym, żeby okazał się dobrym trenerem, ale obawiam się, że tak nie będzie.. Gramy słabo, nie mamy odpowiednich zawodników na skrzydła w 3-5-2, ale niestety nasz trener chyba boi się zmienić taktykę.. Wszyscy to widzą tylko nie on.. Nie mogę naprawdę tego zrozumieć.. Rozumiem, że nowej taktyki trzeba się nauczyć, ale do jasnej chorery, piłkarze, którzy zarabiają grube miliony nie są jakimiś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, żeby nie zrozumieć jak mają się ustawiać w danej taktyce i co mają robić inter jego mać! Nie wiem jakie trzeba mieć IQ żeby nie ogarnąć takich prostych rzeczy.. Najbardziej mnie śmieszy, gdy czytam wypowiedzi Allegrego, że piłkarze potrzebują czasu, żeby ogarnać 4-3-3.. Ile potrzebują tego czasu? Myślę, że jeden czy dwa meczy by wystraczyły..
"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
- pumex
- Juventino
Ja bym proponował zapomnieć o Romie i kieruję to nie tyle do nas - szeregowych kibiców - ale do naszego trenerzyny i do drużyny, bo raz, że w przeciwieństwie do Conte, który ucinał taką polemikę, Allegri coraz chętniej wypowiada się o rywalach, a dwa, że z taką grą to nawet partactwo rywali nie pomoże i skończymy sezon bez niczego.Vincitore pisze:Mogliśmy mieć komplet punktów i być +5 nad Romą, która ma w perspektywie teraz wyjazd do Neapolu, ale nie, bo po co.
Teraz trzeba liczyć, że ta porażka na coś się przyda, choć nie jestem pewny, czy tak się stanie, skoro ostatnie słabe wyniki nie przemówiły do Allegriego. Od dobrych kilku tygodni gramy lipę i niestety potwierdza się to, że Max kompletnie nie potrafi wpoić swoim drużynom stylu gry. Czas, żeby przejrzał na oczy
Ostatnio zmieniony 29 października 2014, 23:00 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- evilboy
- Juventino
StatystycznieLordJuve pisze:Strzały naszych przeciwników były lepsze? Statystycznie rzecz ujmując, nie mogliśmy dzisiaj tego przegrać.evilboy pisze:@LordJuve: Ja Ci wyjaśnię. Takie strzały to można sobie w pupę wsadzić. Żaden z nich nie był oddany z jakiejś klarownej sytuacji. Jeśli chcemy zwojować Europę, to z takimi przeciwnikami powinniśmy regularnie wypracowywać kilka stuprocentówek, a nie męczyć się przez 90 minut i wygrywać dzięki pojedynczym, indywidualnym błyskom.
Poza tym, słupki były, więc aż tak źle być nie mogło.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero