Serie A 14/15 (6): JUVENTUS 3-2 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wolas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 21:57

Łatwy mecz do sędziowania to nie był. Właściwie wszystkie karne to decyzje typu mogę ale nie muszę. Wszyscy dali się ponieść emocjom tego hitu: piłkarze, trenerzy, sędziowie i kibice na całym świecie.

Cieszą ogromnie te 3 punkty. Mam nadzieje, że da to naszej drużynie jakąś przewagę psychologiczną nad rywalem z Rzymu.

Cieszy także terminarz bo mamy teraz dwóch rywali z ogona tabeli co wygląda na pewne 6 pkt a Roma niezłe Chievo i Sampdorię. Możliwe że przewaga nieco się powiększy.

Z Juve od 2003 r.
ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 21:59

Zauważyłem jedną ciekawą sprawę.

Kiedy w jendym momencie na boisku znajdują się Pirlo i Marchisio, ten drugi często wbiega w pole karne, stwarzając zagrożenie odbierając długie podania. Dzięki temu jesteśmy groźniejsi w ofensywie, jest to zaskoczenie dla obrońców. W tym mecu były 2 dobre okazje dla Marchisio, w meczu z Atletico brakowało tego zaskoczenia wbiegnięciem pomocnika w pole karne, przed napastników.

W momencie kiedy Marchisio gra na pozyji Pirlo, ani Pogba ani Vidal tego nie robią.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:07

A mi się wydaję że jak Pirlo nie gra tylko Markiz za niego to Juve jest bardziej nie przewidywalne;)
Pewnie wszyscy o tym wiedzą ale co mi tam , napisalem:)

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:09

Wypowiedzi po meczu:
Garcia: "Nie wiedziałem, że pole karne na Juventus Stadium ma 17 metrów.
Allegri: "Przy bramce Bonucciego Vidal był na spalonym".

Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:10

Z analizy tego rysunku wygląda jakby Skorup stał trochę po lewej stronie bramki, bo stojąc na środku, miałby zasłonięty widok na piłkę przez stojącego na spalonym Vidala, potem rzuca się w prawo i brakuje mu tych centymetrów. Tak dla mnie to wygląda po prostu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:14

Ekipa z Rzymu zaczyna, rzecz delikatnie ujmując, "atakować" nasz zespół. Sabatini, Garcia i Totti, który stwerdził bez ogródek, że pomaga się nam od lat i dopóki w lidze gra Juve, Roma będzie zawsze druga... To tylko potwierdza moje słowa na jego temat z poprzedniego postu.. :doh:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:17

mrozzi pisze:Ekipa z Rzymu zaczyna, rzecz delikatnie ujmując, "atakować" nasz zespół. Sabatini, Garcia i Totti, który stwerdził bez ogródek, że pomaga się nam od lat i dopóki w lidze gra Juve, Roma będzie zawsze druga... To tylko potwierdza moje słowa na jego temat z poprzedniego postu.. :doh:
Jeśli pamięć mnie nie myli, to Roma niemal zawsze walczyła z Cagilari środek tabeli. Po niespełna dwóch latach awansowali do miana ligowych potentatów? Mam nadzieje, że ten piłkarski cham, Totti, nigdy już nie podniesie w swojej "karierze" żadnego trofeum

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:24

Żelazna logika :C
Kibic z asroma.pl :"Rok temu w Turynie przegraliśmy, bo byliśmy słabsi. Teraz przegraliśmy, bo byliśmy lepsi."
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 22:28 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:24

Knursen pisze:Z analizy tego rysunku wygląda jakby Skorup stał trochę po lewej stronie bramki, bo stojąc na środku, miałby zasłonięty widok na piłkę przez stojącego na spalonym Vidala, potem rzuca się w prawo i brakuje mu tych centymetrów. Tak dla mnie to wygląda po prostu.
Vidal nie zasłonił widoku Skorupskiemu, bo ten widział Bonucciego i rzucił się we właściwym kierunku. Jeżeli ktoś mu zasłaniał widok to był to Yanga-Mbiwa.

Kliknijcie w link, bo obrazek jest za duży, a mi się nie chce go zmniejszać: http://i.imgur.com/Z7WMLfK.jpg.

Powyższy przepis miałby zastosowanie tylko wtedy, gdyby Vidal faktycznie zasłonił mu pole widzenia na strzelca, ale tak nie było, więc to, że był na spalonym jest bez znaczenia, bo nie miał kontaktu z piłką.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:37

Czym wy się tak przejmujecie:)?
Przecież to Roma to klub który ma swój moment, lada moment odkupią od nich Strootmana, Pjanica i Garcia odejdzie do top klubu i znowu będą tym samym klubem co przez ostatnie kilkadziesiąt lat.
Z Napoli było to samo.
Dzieciaki fochy puszczają a wy się wdajecie w dyskusję.
Roma to nie jest klub który może nawiązać walkę o mistrzostwo latami, tak samo jak Napoli czy nawet Inter.

Focha mają bo przegrali po sytuacjach kontrowersyjnych, z góry uważają że ich oszukano, nie patrzą trzeźwo, nawet zasad nie znają do końca dobrze.

Zresztą oni powinni się nauczyć grać w piłkę nożną a nie ręczną, nie pierwszy mecz w którym grają rękoma i mają fochy że karne nam dyktują.
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 22:38 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:38

annihilator1988, faktycznie mistrzostwo i 8 wicemajstrów w XXI wieku, to środek tabeli i nie wiadomo czemu rościmy sobie prawo do walki o mistrzostwo. Skandal!

Vimes, no nie wiem, dla mnie jest to kontrowersyjna sytuacja i chyba podciągana przez każdego wg własnych preferencji.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:40

Strona Romy jest dzisiaj lepsza niż kabaret. Wygraliśmy bo Caliciopoli: dwa karne na linii i Vidal na spalonym przy golu Bonucciego. Trzy wielbłądy. Ślepy by zauważył. Rocchi od jutra rzuca sędziowanie za te miliony euro. Nie od razu Rzym zbudowano :naughty:
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 22:41 przez cziro, łącznie zmieniany 2 razy.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:40

Knursen pisze:8 wicemajstrów w XXI wieku

serio? naprawdę? serio, serio, serio?
Kibice Romy liczą coś takiego jak "wicemajster" :D

Trzecie miejsca też liczycie? :D

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:41

Czy istnieje jakiekolwiek logiczne wytłumaczenie zapaśniczego ruchu Lichego na Tottim? Wg mnie jemu się kartka należała za samo udawanie zdziwionego. Rozumiem emocje itp. ale tego nie ogarniam

Z kibicem Romy tutaj piszącym się nie zgodzę, że mecz był na remis bo Juve było lepsze, choć i tak muszę przyznać, że w miarę obiektywnie do sprawy podchodzi, oby więcej takich ludzi :ok:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 22:45

sebatiaen, nie będę tutaj mówił kto ma rację, bo to pokaże przyszłość, ale naprawdę nie widzisz różnicy między De Laurentiisem i Benkiem, a Pallottą i Gracią? Zaraz będzie nowy stadion i założę się że nie budują go po to by Roma się staczała. Na poziom obecnej Serie A nie trzeba wiele robić by być w czubie. Pieniądze są, logika działania i długoterminowe plany również, nie mówię że Juventus zaraz zrzucimy z piedestału, ale Roma z roku na rok jest mocniejsza, a nie słabsza.

Zablokowany