Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 22:38

Kamex22 pisze:Kto popełnił błąd przy bramce Torresa? Rugani?
Chyba nr 26, Rugani ma 24.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 23:09

Mecze Milanu w tym sezonie wyjątkowo ciekawe.Wròci Montolivo,zimą może wyrwią kogoś za darmo do pomocy ,do tego jeszcze ogarnąć defensywę i powinni walczyć o 3 miejsce.

Kiedy Inzaghi da sobie spokój z Bonerą ? Co on mu kasę wisi i zamienia na minuty na boisku ? Ma 4( ! ) lepszych stoperów od niego a ciągle na niego stawia jakby był ślepy.

AVE JUVE!!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 05:51

Nie wiem czemu jak wczoraj ogladalem Milan , skojarzyl mi sie nasz ukochany Ciro :) Namascilismy go na swietnego trenera podobnie jak Milanisci Pippo , po jego niekonwencjonalnych metodach bigania za rece i takie tam kazdy byl nim zachwycony i podobnie bylo w Milanie ( chociaz tam biegali osobno chyba :D ) , mozna bylo od kibicow tego klubu uslyszec ze to jest wkoncu ich trener ktory to pouklada . Wczoraj ogladalem tylko pierwsza polowe i Milanisci wygladali jakby trzy godziny przed meczem w pol maratonie brali udzial . Ilosc straconych goli robi rowniez wrazenie Oczywiscie moze sie jeszcze okazac ze Pippo okaze sie ich wybawca , czego mu zycze a luzne skojarzenie z Ciro bylo jak kula w plot

Jakis taki mam sentyment do Inzaghiego , pamietam jak mialem jego koszulke a nie wiedzialem jak poprawnie wymówić jego nazwisko :)

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 10:16

No, ale z czego on ma to poukładać skoro połowa składu to szrot?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 10:38

Bonera to jest niesamowity zawodnik, z całą mocą tego określenia. Jakby go podmienić na Wawrzyniaka to podejrzewam, że nikt by się nie zorientował. Już nawet nie chcę silić się na znalezienie wytłumaczenia dla jego częstej obecności na boisku. Może to jakiś socjologiczny eksperyment...?

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 11:44

Gotti pisze:No, ale z czego on ma to poukładać skoro połowa składu to szrot?
dokładnie tak jak było za Ferrary ;) porównanie AVE JUVE!!! wg mnie bardzo dobre...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 14:24

pumex pisze:Bonera to jest niesamowity zawodnik, z całą mocą tego określenia. Jakby go podmienić na Wawrzyniaka to podejrzewam, że nikt by się nie zorientował. Już nawet nie chcę silić się na znalezienie wytłumaczenia dla jego częstej obecności na boisku. Może to jakiś socjologiczny eksperyment...?
Bonera byl w tym meczu kapitanem. Jak wiadomo kapitan to opoka druzyny i Bonera sprobowal spelnic sie w tej roli.

Eh Bonera. Czlowiek symbol

Symbol czlowieka

forumowy ujadacz
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 09:57

Honda wyraźnie odzyl w tym sezonie. Kolejny swietny gol...

Nam czy Romie nie sa wstanie zagrozic, ale jak ustabilizuja forme to spokojnie moga walczyc o trzecia lokate...

ironhider

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 10:13

ogladalem troche i w ataku milan niezle sie prezentuje. Menez robi duzo wiatru ale za duzo aktorstwa u niego. Co do obrony to fatalnie. Chievo samo jest sobie winne tej porazki . przy stanie 1-0 wyszli z kontra 3 na 1 i fatalne podanie skonczylo ta akcje.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 11:12

A co z El Shaarawym? W tym atakującym Milanie nie może sobie znaleźć miejsca? Jak do tej pory, to jedno, a właściwie półsezonowiec.

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 11:35

Alex96 pisze:Nam czy Romie nie sa wstanie zagrozic, ale jak ustabilizuja forme to spokojnie moga walczyc o trzecia lokate...
A dla mnie z taką grą jaką Milan wczoraj zaprezentował w ogóle nie mają co liczyć na tą 3 lokatę, no jedynie chyba w przypadku gdyby pozostałe drużyny będą tak grały jak oni teraz. Wg mnie w tej chwili to nawet Udinese czy Sampdoria prezentują się lepiej od nich.

ironhider pisze:ogladalem troche i w ataku milan niezle sie prezentuje. Menez robi duzo wiatru ale za duzo aktorstwa u niego. Co do obrony to fatalnie. Chievo samo jest sobie winne tej porazki . przy stanie 1-0 wyszli z kontra 3 na 1 i fatalne podanie skonczylo ta akcje.
Mnie to przynajmniej we wczorajszym meczu Milan w ogóle nie przekonywał zarówno w ataku jak i w obronie. Co do obrony to naprawdę fatalnie to wygląda. Zarówno Alexowi jak i Ramiemu czy De Sciglio czy nie grającemu we wczorajszym meczu Bonerze zdarza się popełniać takie błędy, że głowa mała. Najpewniej z nich prezentuje się wg mnie Abate, który tez często lubi się podłańczać do akcji ofensywnych. Pomoc zresztą też jakoś nie rewelacyjnie zresztą to po błędzie Muntariego mogło paść to wyrównanie dla Chievo gdyby nie samolubność zawodnika Chievo. Atak niby może bronić liczba zdobytych bramek, ale jak dla mnie tez raczej bez pomysłu. Zresztą pierwszy celny strzał we wczorajszym meczu to uderzenie z dalszej odległości zawodnika i to do tego Chievo dopiero gdzieś około 35" meczu. A te bramki wczorajsze dla Milanu, wiadomo były ładne ale można powiedzieć, że nie zdobyte z jakiś płynnych akcji. Pierwsza dość przypadkowa po odbiciu się piłki i wyjściu jej poza pole karne. Druga też przecież ze stałego fragmentu gry z dość sporej odległości, choć naprawdę ładna była. Naprawdę Milan nie zaprezentował się rewelacyjnie we wczorajszym meczu, a sam mecz na pewno chwały włoskiej piłce nie przyniósł. Jeszcze co do zawodników to przynajmniej wg mnie najbardziej wyróżnia się chyba w tej chwili u nich ten Bonawentura pozyskany z Atalanty.
Vimes pisze:A co z El Sharawym?
Nie zaglądam często na strony Milanu, ale przynajmniej we wczorajszym meczu wchodząc z ławki w końcówce spotkania przystosował się raczej do szarzyzny pozostałych nic nie prezentując, choć nie wiem czy to czasem nie on wyłożył piłkę już w doliczonym czasie gdzie Bonawentura miał dobrą okazję na trzecia bramkę.

Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 12:32

zbysioJuve

Alex popełniał wczoraj błędy? W takim razie nie masz pojęcia o czym mówisz lub nie oglądałeś całego meczu. Alex w tym sezonie jest naszym najlepszym defensorem poza oczywiście Abate. Gość nie zawalił żadnej bramki (wiem, że nie grał z Juve czy Empoli). Nie rozumiem pretensji do niego. Rami wczoraj zrobił wielbłąda, ale poza tym b. solidnie jak w większości meczów. Bonera wiadomo - "filar kadry". Większość z was leci na tym, że straciliśmy dużo bramek z Bonerą na środku i od razu całą obrona jest do d*. Otóż nie. Milan w tym sezonie stracił jedynie 4 gole kiedy emeryta nie było na ŚO. Menez fajnie gra wszystko ok, ale chami się niemiłosiernie i to mnie zaczyna denerwować. Honda jest w tym sezonie na prawdę świetny. 4 gole i 2 asysty w 6 meczach mówi samo za siebie. Bonavenura? Dobry transfer. Szybko się do nas wkomponował. To prawda, że 2 linia kuleje i trzeba coś z tym zrobić. Może Monto jak wróci, to będzie tym Montolivo z Fiorentiny i z pierwszego sezonu u nas. Zobaczymy.

Życzę dziś powodzenia. Forza Milan!

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 14:57

Milano1910 pisze:Alex popełniał wczoraj błędy? W takim razie nie masz pojęcia o czym mówisz lub nie oglądałeś całego meczu. Alex w tym sezonie jest naszym najlepszym defensorem poza oczywiście Abate. Gość nie zawalił żadnej bramki (wiem, że nie grał z Juve czy Empoli). Nie rozumiem pretensji do niego. Rami wczoraj zrobił wielbłąda, ale poza tym b. solidnie jak w większości meczów. Bonera wiadomo - "filar kadry". Większość z was leci na tym, że straciliśmy dużo bramek z Bonerą na środku i od razu całą obrona jest do d*. Otóż nie.
Z tego by wynikało, że nie mam pojęcia o czym mówię bo akurat mecz oglądałem w całości. Że niby z tą obroną bez Bonery ma być wszystko w porządku to jak wytłumaczysz to, że w końcówce wczorajszego meczu prawie każda akcja Chievo niosła w sobie zalążek, że za chwilę goście zdobędą gola, a Milan prawie nic na to nie mógł zaradzić. Zresztą w pierwszej połowie też, gdyby trójka z przodu Birsa, Paloschi i M. Lopez trochę dokładniej pograła piłką to Milan i tego meczu prawdopodobnie by nie wygrał. Tak na moje oko to Milan w tej chwili jest w słabej formie i wiem, że mecz meczowi nierówny i dużo meczy zostało jeszcze do rozegrania, ale tu przynajmniej mówię, że tylko wg mnie pozostaje mu walka co najwyżej o LE.

Tak jeszcze od siebie powiem, że i mnie cieszyły osiągnięcia Milanu z przeszłości zarówno w Europie jak i we Włoszech. Człowiek się cieszył, ze włoska piłka coś znaczy w Europie i na pewno nie miał bym nic przeciwko temu gdyby teraz Milan wrócił do starych dobrych czasów. I choć przeważnie jestem optymistą to jednak nie sądzę aby Milan szybko wrócił na te właściwe dla siebie tory.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2014, 20:03

pisze:AC Milan midfielder Michael Essien has reportedly contracted the deadly Ebola virus.
Czyżby pałętał się gdzieś po Neaplu? :think: :prochno:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2014, 21:40

Oficjalna strona Milanu zdążyła już to zdementować. Od początku nie chciało mi się w to wierzyć. Chyba ktoś myślał, że wystarczy iż Essien jest czarny i z Ghany, a już można takie bzdury o nim rozpuścić w internecie.

ODPOWIEDZ