Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
west88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 11:33

http://sport.interia.pl/premier-league/ ... lock=sport
Ile w tym prawdy? Strach pomyśleć. Sytuacja się zagęszcza. Mam nadzieję, że przynajmniej na ten rok zostanie.

torin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 11:46

Najprawdopodobniej wybudowanie własnego stadionu z własnej kieszeni było ogromnym wysiłkiem dla nas i jeszcze przez lata będziemy za to pokutować. Przypomina się sytuacja Arsenalu, który na dobrą sprawę dopiero od 2 lat jest w stanie pozwolić sobie na duże transfery jak również Bayernu. Sytuacja tych klubów była o tyle lepsza, że znajdują się one w lepszym środowisku gdyż sytuacja w Bundeslidze jak i w Premier League pozwala na nieco odważniejsze ruchy. Wiąże się to z wyższymi kontraktami sponsorskimi, niższymi podatkami jak i większymi wpływami z praw telewizyjnych. Jedyne co martwi to brak szczerości ze strony władz klubu co do naszej sytuacji finansowej. Choć również pod tym względem jest poprawa, bo władze nie składają już obietnic bez pokrycia w postaci "Top Playera". Należy pamiętać, że przed nami jeszcze większy projekt finansowy związany z rozbudową terenów wokół stadionu, choć wydaje się, że udział finansowy Juventusu będzie niższy niż przy budowie stadionu i większość kosztów pokryje EXXOR bez "przepuszczania" tego przez bilanse finansowe spółki Juventus. Tak czy inaczej rozumiem brak transferów i oszczędzanie. Bardzo boli jedynie brak zaufania do młodszych graczy. Przeanalizowałem naszą sytuację pod względem kadrowym i naszego rożnego rodzaju praw do graczy grających poza Turynem i wygląda to całkiem obiecująco. Mamy prawa do Lealiego, Ruganiego i Berardiego. Z tej trójki spokojnie można tworzyć szkielet drużyny za kilka lat. Oczywiście pod warunkiem że będziemy odważniej na nich stawiać. Staram się oglądać mecze tych zawodników w Serie B i Serie A (Berardi) i nie są to talenty przereklamowane. Może jeszcze nieoszlifowane. Cieszy niezmiernie fakt stawiania na Włochów bo wierzę w siłę tradycji a ta mówi nam, że Juventus zawsze stał Włochami. Calcio ma obecnie deficyt napastników i brakuje kogoś na miarę Vieriego czy Inzaghiego (nie mówiąc o cofniętych napastnikach typu Baggio, Del Piero, Totti). Szukam i zaleźć nie mogę. Liczyłem na Balotelliego ale ten chyba nie wiele osiągnie ze względu na brak profesjonalizmu. Przebimbał najważniejszy czas gdy mógł się rozwinąć. Jest G. Rossi ale ten stale ma problemy zdrowotne. Kto poza nimi? Pustka. Dlatego nadzieje pokładam w Andrei Belottim z Palermo. Oglądałem kilka spotkań z jego udziałem i przypomina bardzo Vieriego. marzę o nim w Juventusie. Dodatkowo na rynku jest chyba jedyny wielki talent włoskiej piłki - Veratti. Jeżeli jest nieco konsekwencji w naszej polityce transferowej należy zrobić wszystko by grał dla nas! Do tego Murru z Cagliari. Najważniejsze jest utrzymanie gwiazd obecnej kadry, postawienie na młodych Włochów z całej Italii (niekoniecznie z naszej marnej nieco akademii) i uzupełnianie ich klasowymi nauczycielami w stylu Pirlo czy Evry, który mam przeczucie nie zawiedzie. Oto moja wizja Juventusu 2016:

Buffon (mistrz)
Leali (iuczeń)

Chiellini
Bonucci
Barzagli (jako zmiennik)
Rugani
Caseres
Romulo
Evra
Lichtsteiner (wierzę że ma podobne geny co J. Zanetti)
Murru

Pogba (?)
Pirlo
Vidal (?)
Verratti
Marchisio
Asamoah

Coman
Berardi
Giovinco
Pereyra

Tevez
Llorente
Morata
Belotti

Pytanie tylko czy jest na to szansa. Z finansowego punktu widzenia wydaje się że tak...

To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 11:55

https://pl.unibet.com/betting#/searchresult/vidal

Ktoś wie dlaczego zamknięcie tego zakładu nastąpi 8 sierpnia o 18:00? Czyżby na tę godzinę była planowana prezentacja? :prochno:

west88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 11:55

Ot cała włoska mentalność. Z której wynika, że lepiej postawić na (szeroko rozumiane) doświadczenie, a młodych piłkarzy sprzedawać za grube pieniądze. Sytuacja z Sassuolo np. każdy normalny klub w europie, chciałby wypróbować takiego Zaze, ale po co? Nie u nas takie rzeczy. Kolego musisz się pogodzić z tym, że Leali czy inny Bernardi (czy jak to się tam piszę) będą sprzedani. W serie A młodzi zawodnicy mogą się rozwijać, ale tylko i wyłącznie w klubach biednych takich jak np. Atalanta, które są zmuszone do stawiania albo na emerytów albo na 19-latków. Jedynym wyjątkiem są tutaj transfery Pogby i Comana. A przykład ''szarego'' w Milanie pokazał, że można stawiać na talenty.

Jednak nie zawracałbym sobie tym głowy panie torin

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 11:57

Panowie za dużo tych potek o Vidalu jest.
Jeżeli oni dają Arturo 10 albo 13 mln to jakie to porównanie z 5 ?
Jeżeli Juve dostanie 60 mln to nie wierze by ten transfer nie wypalił, doświadczenie nas uczy tego że nie zawsze dyrektorzy poważnych przedsiębiorstw w mediach mówią prawde:(

Boli tylko to że nasi już transfery przeprowadzili, straciliśmy Conte i co z tą kasą zrobią?nic.
Gdyby odszedł Vidal i w jego miejsce przyszli Hummels i Sanchez to byśmy byli lepszą drużyną ale teraz?

Do tego ten kontrakt z Fiatem? jesteśmy troche niewolnikiem rodziny Elkann Agnelli, już kiedyś pisałem, oni będą wykorzystywać Juve do zarobku z Continassy czy własnie reklam z fiatem jeepem- Juve.

Taki interes rodzinny.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:27

I ja zaczynam się niepokoić doniesieniami w sprawie Vidala i jego przenosin do Man Utd. Jeśli odejdzie będzie to dla mnie osobiście cios. Wyrwanie serca drużyny..

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:30

Jeśli Vidal ma odejść, niech zrobi to jak najszybciej. Musimy mieć czas, by pozyskać kogoś nowego. Nie chcę sytuacji, w której sprzedajemy Arturo pod koniec okienka i na pałę wydajemy pieniądze (choć przy Marotcie nie ma nigdy pewności, że mając więcej czasu środki zainwestujemy właściwie).

Można się spodziewać sprzedaży Vidala, bo przyznajmy otwarcie - który piłkarz odrzuciłby opcję 2-krotnie wyższych zarobków? :think: Pomijam kwestię graczy, którzy od dziecka kibicowali danemu klubowi i którzy byliby nawet w stanie grać w nim za darmo, byleby realizować swoje marzenie. Do takich graczy, mimo sympatii do Juve, Chilijczyk z całą pewnością nie należy.

Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego NA KAŻDYM kroku zapewnia się nas, kibiców, że Chilijczyk nie odejdzie. Przekonani o tym są i Allegri, i Marotta. Jeśli do sprzedaży rzeczywiście dojdzie, to dostaniemy obuchem w łeb, będzie to przejawem kompletnego braku szacunku względem fanów. Najpierw się nas zwodzi, potem wbija nóż w plecy. W takiej sytuacji Marottę i spółkę powinno się wywieść na taczkach - serio. Nikt nie ma prawa tak taktować ludzi, bez których nie mógłby funkcjonować żaden klub. Nagle się może okazać, że się nas okłamuje, by najzwyczajniej w świecie podbić ofertę United.

A co, jeśli sprzedamy Vidala i nie pozyskamy w jego miejsce nikogo? W sumie by mnie to nie zdziwiło. Zaraz pojawią się komentarze Marotty w stylu: jesteśmy zabezpieczeni po zakupie Pereyry, a nie możemy pozyskać innych, bo mają ważne kontrakty ze swoimi obecnymi klubami.. So Marotta style..

Kibice Manchesteru się oburzają, że ich klub zamierza dać za Vidala 60 mln. Spodziewaliby się raczej.. 40. :shock: Ja się pytam - tyle kosztuje prawdopodobnie najlepszy box-to-box na świecie? Zapominają też chyba o tym, że to my jesteśmy właścicielami karty piłkarza, to oni chcą kupić. Taki Bale absolutnie nie jest wart 100 mln, ale co z tego? Istotnym jest, że właśnie tyle był wart dla swojego byłego klubu. Nam się powinno zaoferować z 70 mln, biorąc pod uwagę choćby fakt, ile kosztował taki śmieszny Luiz, który w trakcie mistrzostw straszył babolami.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:37

mrozzi pisze:Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego NA KAŻDYM kroku zapewnia się nas, kibiców, że Chilijczyk nie odejdzie. Przekonani o tym są i Allegri, i Marotta.
Allegri to pionek, a Marotta zaprzecza sprzedaży Vidala w taki sposób, że tylko dolewa oliwy do ognia, zaczynając swoje wypowiedzi od "Wydaje mi się..." lub wtrącając na koniec "ale...".

Sam Vidal milczy, przy czym napisanie krótkiego "zostaję!" na twitterze chyba nie zabrałoby mu zbyt wiele czasu, natomiast klub tak nieudolnie próbuje uspokoić kibiców, że rzygać się chce.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:38

mrozzi pisze:Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego NA KAŻDYM kroku zapewnia się nas, kibiców, że Chilijczyk nie odejdzie. Przekonani o tym są i Allegri, i Marotta. Jeśli do sprzedaży rzeczywiście dojdzie, to dostaniemy obuchem w łeb, będzie to przejawem kompletnego braku szacunku względem fanów. Najpierw się nas zwodzi, potem wbija nóż w plecy. W takiej sytuacji Marottę i spółkę powinno się wywieść na taczkach - serio. Nikt nie ma prawa tak taktować ludzi, bez których nie mógłby funkcjonować żaden klub. Nagle się może okazać, że się nas okłamuje, by najzwyczajniej w świecie podbić ofertę United.
Pewnie dlatego, że do samego końca trwają negocjacje co do kwoty transferu. Jak ktoś z zarządu powiedziałby wcześniej, że Vidal odchodzi, to z pewnością nie podbiłoby to za niego ceny w negocjacjach z ManU. Z drugiej strony mogłyby się wtedy włączyć PSG, City i inne. No ale może Arturo powiedział, że chce tylko ManU albo żaden inny klub nie złożył poważnej oferty.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:39

Z jednej strony mam świadomość tego, że kibicuje się klubowi - piłkarze przychodzą, odchodzą.. Ale.. Jak wyglądałby ten klub bez Vidala? Dostaliśmy już w pysk przy odejściu Conte, a Arturo to ogromna wręcz wartość dodana dla jakości w zespole. W ten sposób stoczymy się momentalnie i nie jest to gdybanie.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:39

Mrozzi ja się boję tego że Marotta nikogo nie kupi albo jakiegoś przeciętniaka.
Przecież nasi już kupili tych co mieli kupić.
Za rok mamy wykupić tych których pożyczyliśmy.
Jaja będą jak stracimy Vidala a Allegri zawali nam sezon, będą się znowu w styczniu próbowali nieudolnie ratować kolejnymi przeciętniakami.
Powoli robi się konkurencja w seriea.
Jest Roma,Napoi,Milan i Inter
3 zespoły tylko zagrają w LM, kiedyś można było zawalić sezon bo te 4 miejsce pomogło ale teraz?
Ten kontrakt z fiatem mnie troche zdołował bo sory ale dostaniemy praktycznie tyle co przez ostatnie 3 lata, zaraz po dwóch nie udanych sezonach dostaliśy 13 mln, teraz 17?[póki co nie wliczajmy w to bonusy].
Nasi nawet nie negocjowali, tak mi się wydaje.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:42

sebatiaen pisze: Nasi nawet nie negocjowali, tak mi się wydaje.
To oczywiste. Dlaczego Juventus miałby negocjować stawkę z rodzimym Fiatem? (pomyśleli) :doh: Takie United dostanie za sezon przeszło 30 mln - od Chevroleta... Bez komentarza.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:46

mrozzi pisze:Jeśli Vidal ma odejść, niech zrobi to jak najszybciej. Musimy mieć czas, by pozyskać kogoś nowego. Nie chcę sytuacji, w której sprzedajemy Arturo pod koniec okienka i na pałę wydajemy pieniądze (choć przy Marotcie nie ma nigdy pewności, że mając więcej czasu środki zainwestujemy właściwie).
Sprzedając Vidala teraz czy pod koniec okienka, tak tego czasu nie mamy. Okienko przespaliśmy, standardowo. Vidal odejdzie albo teraz albo w przyszłym roku. Więc nie ma co rozpaczać ważne by zainkasować 60+ mln. Wszystko poniżej będzie gigantycznym - dla Marotty. Kolejnym. Marotta się nie nadaje do kierowania takim klubem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:49

Nagle się może okazać, że United weźmie naszych na wstrzymanie, podczas gdy Marotcie będzie zależało na sprzedaży Vidala. Przyjęcie oferty rzędu 40 mln wcale nie byłoby zaskoczeniem.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 12:53

mrozzi pisze:Jak wyglądałby ten klub bez Vidala?
Nijak - proste. Albo jeśli wolisz inną odpowiedź - jak klub z prowincji Europy, nie posiadający (poza perspektywicznym Pogbą) żadnego piłkarza ze światowego topu. Kogo moglibyśmy kupić w zastępstwie Vidala? Guarina? :lol:

Na razie jednak staram się zbytnio nie ulegać emocjom i czekam na jakieś potwierdzenie wyprawy agenta Arturo na Wyspy, bo prasa już raz krzyczała, że sam Vidal udał się do Manchesteru na testy, podczas gdy normalnie trenował w Vinovo. Jednakże w przypadku jego odejścia jeszcze trudniej będzie wymieść z głowy złe myśli o Allegrim, który na wejściu zrobi cholewę ze swojej gęby.

Obrazek
Zablokowany