Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 11:58

Przyjdą Evra,Morata,Coman przyszedł, do tego Pereyra i jakiś młody snajper do wypożyczenia.
Nie będziemy szastać kasą przecież, to Juve.
Mam tylko ogromną nadzieje że nie sprzedamy Arturo bo Marotta rozpieprzy tą kase w pył.
Te 44 mln euro to jakaś kpina, idiotyzm.

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 11:59

o takich zawodników jak James Rodriguez Juventus powinien powalczyć jak chce się liczyć w EUROPIE.
Widzę, że skąpienie jeszcze trochę potrwa, a to kolejny raz może się źle skończyć.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:02

Robaku pisze:info od tuttosport:
- Pereyra w poniedziałek w Turynie i zaczyna pracowac z Allegrim,
- Marotta nadal walczy o Lukaku lub Juveticia:),
Czyli na przyszłe mercato mamy już -27mln :lol: Kolorowo.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:11

Arcadio Morello pisze:o takich zawodników jak James Rodriguez Juventus powinien powalczyć jak chce się liczyć w EUROPIE.
Widzę, że skąpienie jeszcze trochę potrwa, a to kolejny raz może się źle skończyć.
No przeciez walczył o co Ci chodzi?? Tylko 5 baniek było trochę za dużo. A te 70-80 w tym momencie to chyba troche więcej.
fazzi pisze: Czyli na przyszłe mercato mamy już -27mln :lol: Kolorowo.
Że co?

*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:15

Krystek pisze:Brytyjskie media mówią że Isco już jest praktycznie w Liverpoolu, a po jego oficjalnej już sprzedaży, Real sprowadzi Jamesa.
Gdzie widziałeś taką informację, ja na nic takiego się nie natknąłem. Widziałem tylko informacje o tym, że Liverpool jest zainteresowany jego sprowadzeniem podobnie jak City i My.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:17

ja tez nie widzialem nic o Isco w liverpoolu, a pojawiła sie juz dzisiaj informacja, iz Liverpool juz kogos pozyskał. a nieee inaczej sprzedaja Boriniego do Sunderlundu, wiec kasy ladnie zbieraja, bo koszt transferu to 14 mln funtów.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:21

Paweljuve2006 pisze:
fazzi pisze: Czyli na przyszłe mercato mamy już -27mln :lol: Kolorowo.
Że co?
12mln Pereyra i 15mln Berardi.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:22

Krystek pisze:Brytyjskie media mówią że Isco już jest praktycznie w Liverpoolu, a po jego oficjalnej już sprzedaży, Real sprowadzi Jamesa.
A wiesz co brytyjskie media podawały w ostatnim tygodniu? Evra zostaje, Vidalowi brakuje podpisu do umowy z United itp itd. Także tego... Zieeew.

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:36

D-Rose pisze:
A wiesz co brytyjskie media podawały w ostatnim tygodniu? Evra zostaje, Vidalowi brakuje podpisu do umowy z United itp itd. Także tego... Zieeew.
Dlatego napisałem że brytyjskie i sam w to nie wierzę, podałem tylko fakt że o tym piszą :)

Forza Juve!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:38

A skąd macie info, ze interesujemy się rzekomo Isco?

-----Tevez---------Llorente/Morata----
--------------Isco------------
--Marchisio---Pogba---Vidal---

:oops: Wtedy nawet moglibysmy z powodzeniem zrezygnować z Pirlo

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:43

Wiadomo, ze Allegri to nie Conte i osobiscie jestem jak najbardziej nastawiony sceptycznie do naszego obecnego szkoleniowca, ale musze przyznac, ze taktyka 4321, ktora teraz podobno bierze sie najpowazniej pod uwage, to ciekawy pomysl.

Obrazek

Przod podobno na treningach wygladal nastepujaco: Giovinco, Tevez, Llorente. Problem jednak polega na tym, ze na chwile obecna mamy zdecydowanie zbyt malo opcji jesli chodzi o tych dwoch ofensywnych pomocnikow. Jest Giovinco, jest niby Tevez, ktory moze pewnie takze grac na szpicy, ale brakuje kogos jeszcze. Nie wiem na ile transfer Pastore jest realny, ale faktem jest, ze przydalby sie nam ktos taki. Przydalby sie rowniez szybki prawoskrzydlowy, dobrze czujacy sie w ataku pozycyjnym i PRZEDE WSZYSTKIM w kontrataku, ale wydaje mi sie, ze to juz byloby za duzo szczescia jak na jedno mercato.

Dotychczasowe ruchy jak najbardziej pozytywne. Coman, Sturaro, Evra, Morata, Pereyra. Trzeba jeszcze wzmocnic obrone (prawy obronca, a jesli odejdzie Ogbonna to takze ktos do srodka), sprzedac kilku pilkarzy i czekac na te wisienke na torcie, bo poki co to zarobilismy sporo ponad 30 baniek, a wydalismy stosunkowo niewiele.

Aha, jak na moje oko, to najblizszy sezon, bedzie sezonem przejsciowym. Minimum to wejsc do LM, ale jak Allegri ugra mistrza to pewnie zostanie na jeszcze jeden sezon. Tymczasem odmlodzimy czesc skladu, byc moze wykrystalizuje sie jakis nowy lider, pojawi sie jakies odkrycie. Za rok dokonczymy dziela, odejda lub powoli beda szykowac sie do odejscia najstarsi pilkarze z obecnego cyklu, po czesci zastapimi ich moze jakimis grubszymi nazwiskami, a po czesci przyjda mlodzi, ale juz ograni w Serie A zawodnicy (Berardi, Rugani, Sturaro, etc). Tak to widze. Plan sam w sobie nie jest zly, jest realny. Szkoda jedynie, ze Conte tak okrutnie skomplikowal nam zycie. Allegri to totalna zagadka, byl mistrzem i wicemistrzem z Milanem, moze nas doprowadzic do 1/2 LM i zdobyc scudetto a moze tez skonczyc w lidze na 5 miejscu (odpukac).
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2014, 12:45 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tuttosport podaje, ze Sampa sonduje mozliwosc pozyskania GIo. Juve jest nawet nastawiony na wypozyczenie, ale zastrzegajac, iz nie bedzie płaciło ani euro na jego wynagrodzenie, jesli Juve jednak daje pozytywną odpowiedz co do mozliwosci pozyskania Gio to znaczy, ze szykuja sie dalsze ruchy w ataku, nie wierze, ze zostaniemy z trzema napadziorami na trzech frontach. to były strzal w kolano Maxa i Beppe.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bazyliszek pisze:A skąd macie info, ze interesujemy się rzekomo Isco?
Interesujemy się to chyba zbyt odważne stwierdzenie. Po prostu wg niektórych włoskich mediów na liście życzeń Allegriego jest wiele nazwisk, w tym Isco, obok Pastore i Lameli. Ale nie od dziś wiadomo, że u nas bardzo daleka droga od nazwiska w notesie trenera do realnego zainteresowania ze strony klubowych dyrektorów. Nawet nie ma się co nastawiać na transfer Hiszpana.

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:47

kompletnie Was nie rozumiem. Juventus Conte grał bez skrzydeł i był cacy, Allegri nie zagrał nawet 1 meczu nawet w presezonie a Wy mówicie że jest beznadziejny bo gra bez skrzydeł.
Skrzydła Lichsteiner i Asamoah to miały być te "zabójcze skrzydła"?? bez jaj
w ustawieniu 4312 ciężar rozgrywania się rozkłada, nie będzie tak jak za Conte, że jak Pirlo dostanie "plaster" to koniec. Teraz oprócz Pirlo rozgrywał będzie również piłkarz za napastnikami (np. Marchisio. Isco, Lamela, Pastore)
kolejna sprawa pomocnicy ustawieni w 3 w linii, Ci skrajni spokojnie mogą grać jako skrzydłowi, ewentualnie asekurować odpowiednio Evrę i Lichsteinera.
Czytając wypowiedzi niektórych dostrzegam brak logiki, płacz za Conte, który grał bez skrzydeł - bo Allegri nie gra skrzydłami (nie zagrał nawet 1 meczu a w klubie jest 3 dni), płacz że nie mamy pieniędzy i zarzucanie niektórym użytkownikom, że nie mają pojęcia o piłce i o Juve, bo nasz klub jest biedny jak mysz kościelna, aby zaraz zarzucać że nie mamy klasowych skrzydłowych i że musimy takich sprowadzić. Albo rybki alko akwarium, albo mamy kasę albo nie, albo uważamy grę skrzydłami za dobrą albo nie.
Do tego dołożę to co mówiłem już wcześniej, Conte w Europie w ogóle sobie nie radził, a tłumaczenie że się zdarza to to samo można powiedzieć o Zaccheronim w Juve, no co 7 miejsce tez się zdarza.
Dlaczego oceniając Allegriego nikt nie bierze pod uwagę składu jaki miał do dyspozycji, tego że rozsprzedano mu w jego mercato trzon zespołu nie sprowadzając nikogo w jego miejsce.
Swoją drogą ustawienie 4321 też wyglądało by obiecująco
-----------------------------Buffon----------------
Lichtsteiner (Caceres)--Barzagli(Bonucci)--Chiellini (Ogbonna)--Evra
------Vidal(Pereyra) ---------Marchisio(Pirlo)-------Pogba (Asamoah)-------
--------Tevez(Isco,Coman))-----------Giovinco(Lamela, Pastore)-------------
-------------------------Llorente (Morata, Balotelli)-----------------------
może w takim ustawieniu przy Allegrim Giovinco w końcu pokarze to co w Parmie przez 2 lata.

Ja Allegriego cenię (co widać po moich komentarzach) chcialem go w Juve jak był jeszcze w Cagliari. Trener który naprawdę odnosi sukcesy.
do tego pomysł z Balotellim- dla mnie brać go !!!\
Dodam tylko że przy takim ustawieniu Llorente będzie mógł w pełni wykorzystywać swoje umiejętności, zastawianie się, gra na tzw "ścianę", walka o górne piłki i zgrywanie jej do kogoś kto nominalnie gra za jego plecami. Dodatkowo Ci dwaj grający za jego plecami mogą schodzić na skrzydło i zagrywać mu górne piłki.
W obecnej sytuacji chyba najbardziej optymalne ustawienie, bardzo uniwersalne i przy odpowiednim rozłożeniu zadań, wcale nie wykluczające skrzydła. Bo Ci dwaj z tyłu w ataku mogła wchodzić jako skrzydłowi w 4-3-3.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2014, 13:24 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 5 razy.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:49

Robaku pisze:Tuttosport podaje, ze Sampa sonduje mozliwosc pozyskania GIo. Juve jest nawet nastawiony na wypozyczenie, ale zastrzegajac, iz nie bedzie płaciło ani euro na jego wynagrodzenie, jesli Juve jednak daje pozytywną odpowiedz co do mozliwosci pozyskania Gio to znaczy, ze szykuja sie dalsze ruchy w ataku, nie wierze, ze zostaniemy z trzema napadziorami na trzech frontach. to były strzal w kolano Maxa i Beppe.
Nie sadze, ze chcemy odstrzelic Giovinco, bo on podobno ma odgyrwac w taktyce Allegriego powazna role, ale teraz przyszlo mi do glowy, ze skoro tak koniecznie rozgladalismy sie za lewnonoznym skrzydlowym (Iturbe, Berardi, Shaqiri, etc) to moze po prostu wrocilismy do naszego pomyslu sprzed rozpoczecia mercato - Gabbiadini.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany