Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:05

LordJuve pisze:
Możemy się domyślać, o co poszło ale tak czy inaczej, nawet jak zarząd dał ciała to Conte nie miał prawa tak postąpić.
Miał prawo. Wygrał 3 razy z rzędu ligę, bił kolejne rekordy. Chyba przypierdzielił już w sufit i chciał zdobywać wyższe cele. Miał do tego święte prawo, bo udowodnił, że zwyciężać potrafi.
juventus - benfica 0-0
galatasaray - juventus 1-0
juventus - galatasaray 2-2
kopenhaga - juventus 1-1
nordsjelland - juventus 1-1
juventus - szachtar 1-1

...mi udowodnił, że tacy trenerzy jak Klopp czy Simeone radzili sobie lepiej w LM mając gorszych grajków.

btw Allegri :?: :angry: Jeśli trafi do nas Allegri, to mały komunikat dla tych, którzy wszystkich pouczają przed krytyką bez znajomości sytuacji - zatrudnienie Allegriego będzie świadczyć o nieudolności zarządu, bez względu na to jak wyglądała sytuacja z Conte.

Mam jedną ************ schizofrenię...
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:08

Zatrudnienie Allegriego będzie świadczyć o dziwnej mentalności Włochów, nie o nieudolności czy o braku ambicji.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:09

Allegri ma być nowym trenerem? Obrazek

Jaki ja byłem, kurna, głupi. Dałem się zrobić jak dziecko na tekst "choć pokażę ci kotki w piwnicy". Naprawdę wierzyłem, że klub ma godziwy projekt. Projekt zakładający całkowity powrót na szczyt, a okazuje się, że to całe gadanie o ciągłym rozwoju było tylko słodkim pierdzeniem do mikrofonu, zwykłym wpuszczaniem kibiców w maliny, które nabrało wiarygodności dzięki koniunkturze nakręconej głównie za sprawą Conte. Ależ byłem naiwny sądząc, że faktycznie nasz klub różni się od innych, od skostniałego Milanu czy od Interu bez ambicji. Sądziłem, że serio chcemy wieść prym w Italii, wskazywać drogę rozwoju innym, kruszyć ten włoski beton, który prowadzi Serie A na dno. Z kim, do jasnej cholery? Z pożal się Boże Allegrim? Tak, jakby nasi się jeszcze nie dowiedzieli, jakie konsekwencje może mieć sezon bez Ligi Mistrzów :| Tak, jakby nasi jeszcze nie widzieli zespołu kierowanego przez trenera bez jaj :| Tak, jakby nasi jeszcze nie widzieli, jak funkcjonował Barzagli, Bonucci, Pepe czy Marchisio z trenerem-waflem u boku :|

Mam żal do Conte o to, że kreował siebie na tru-Juventino, a nie potrafił postawić potrzeb klubu ponad swoją ambicję, ale patrząc na kolejny ruch zarządu po rozbracie z Conte, wcale mu się nie dziwię, że pierdyknął papierami i zostawił tych ludzi bez krzty ambicji.

Choć Allegri nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzony, to samą jego kandydaturą czuję się zeszmacony przez zarząd. Teraz okaże się, czy pierwszy sezon Marotty i Agnellego, ten bez Conte, i dziwaczne decyzje podejmowane w owym okresie, skutkujące 2x7, były tylko wypadkiem przy pracy, czy od ponownej kompromitacji klub uchronił Conte.

Jeszcze dajmy Allegremu 4-letni kontrakt i zapiszmy w nim, że przy jego przedwczesnym zwolnieniu dostanie odprawę w wysokości 10mln euro :ok: Możemy mu jeszcze ewentualnie podarować prezent w postaci któregoś z jego pupili. Matri byłby w sam raz :ok:

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:15

stf pisze:: przyjrzyjcie się lepiej co Sabatini robi w Romie i jaką kasę zgarniają tam po wypromowaniu zawodnika (Marquinho, Benatia).
Hmmm ale przecież my możemy zgarnąć jeszcze większą ze sprzedaży Vidla i Pogby ? Uważasz, że to dobre wyjście ??

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Sybir1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:17

Kiedyś powiedziałem mojemu kumplowi (kibicowi Milanu), że nie mogę patrzyć na gębę Allegriego, o dziwo przyznał mi rację :shock: I co teraz będzie? Jak przyjdzie Max to przestanę oglądać jakiekolwiek mecze :/ Nie zdzierżę jego gęby na naszej ławce :angry:

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:19

Ciekawy tekst napisał Carlo Garganese: http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ID=HP_BN_8

Włoski komentator całą winę zwala na Marottę:
But Juventus make more than enough money to complete deals Marotta has been unable to. It has become very apparent this summer that the ex-Sampdoria man is incapable of negotiating for readymade stars.

Sanchez was available from Barcelona for €30 million for several weeks before the World Cup. The Chilean was happy to accept an annual salary of €4m (an increase on his Barca wages and less than what Carlos Tevez is earning) and had made it very clear that his preferred destination was Turin to join up with his national colleagues Arturo Vidal and Mauricio Isla. A deal for Cuadrado was always going to be complicated due to his co-ownership situation and the rivalry with Fiorentina, but Sanchez was a player Juventus comfortably had the resources to sign.

Marotta failed.

Due to the World Cup, Sanchez’s price sky-rocketed and Juventus were blown out of the water by the Premier League – leading to the 25-year-old transferring to Arsenal.
Jestem ciekawy, czy w ciągu tygodnia wyjaśni się, co było faktycznym powodem rezygnacji Contego. Potencjalna sprzedaż Vidala, czy niedotrzymanie obietnic sprowadzenia Sancheza et consortes, czy może jeszcze coś innego (typu zapewniono mu większy wpływ na politykę transferową klubu, a w rzeczywistości później okazało się, że miał on tyle do powiedzenia w tej kwestii, co wcześniej).

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:25

19 pisze:Zatrudnienie Allegriego będzie świadczyć o dziwnej mentalności Włochów, nie o nieudolności czy o braku ambicji.
Mamy trójkę dostępnych: Allegri, Mancini i Spalletti (jeśli nie daj boże to rzeczywiście ostateczni kandydaci). I teraz odpowiedz mi który z nich ma największe osiągnięcia :?: Jeśli wybiorą spośród nich Allegriego, to o czym to będzie świadczyć jak nie o nieudolności :?:

Oczywiście istnieje argument finansowy, bo przecież taki Mancini się liczy bardziej niż Allegri - otóż skoro było nas stać na wydawanie głupich milionów na Anelków, Benndtnerów czy innych najemców, którzy nie zrobili kompletnie nic, a zgarnęli za to fajną kasę, to czemu nie mamy dać 2-3 milionów więcej trenerowi za którym stoją jakieś puchary :?:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 08:27 przez lichy696, łącznie zmieniany 1 raz.

bonus2o

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:26

To w takim razie z realnych kandydatur był by lepszy od Allegriego. Wszyscy wypisują jaki to były trener Milanu jest slaby. Ale tak naprawdę nie mamy za wielkiego pola wyboru. Mancini, Spaletti, Allegri, Capelo, ?Ranieri?. Conte opuścił nas w takim momencie ze znaleźć nowego trenera będzie bardzo ciężko. Dodatkowo goni nas czas bo do tego czasu nasze działania na rynku transferowym muszą pozostać zamrożone. Proszę o rozsądne kandydatury realnie możliwe do zrealizowania na trenera które są lepsze od Allegriego. Mi na mysl raczej nikt nie przychodzi. Żaden szanujący się trener nie opuści swojej drużyny na samym początku przygotowań do nowego sezonu. (I tutaj właśnie widać ze Conte zachował sie tragicznie i nieodpowiedzialnie) Pozostaje nam jedynie zatrudnić trenera obecnie bezrobotnego. Allegri wcale taki zły nie jest. W LM radził sobie lepiej od Conte. W lidze 1, 2, 3 miejsce wiec całkiem przyzwoicie. Wiem oczywiście ze nie jest to szczyt marzeń ale przy obecnej sytuacji naprawdę ciężko znaleźć lepszego kandydata.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:27

Zastanawia mnie jedno: czy wieszający psy na Marottcie dostrzegają, że gdyby nie zachowawczość Conte wyszlibyśmy z grupy w LM i byłąby zwyczajnie większa kasa?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:29

deszczowy pisze:Zastanawia mnie jedno: czy wieszający psy na Marottcie dostrzegają, że gdyby nie zachowawczość Conte wyszlibyśmy z grupy w LM i byłąby zwyczajnie większa kasa?
deszczu, ale o ile większa kasa? My dostaliśmy za europejskie puchary 13/14 50 baniek, a Real - triumfator - 57. Tu nie chodzi o kasę. Tu chodzi o zrytą mentalność i brak ambicji klubu.

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:30

Wstaję, biorę kąpiel, nie jem śniadania, piję tylko kawę, wchodzę szybko na JP a i tak zbiera mnie na wymioty gdy widzę Maxa Allegrego jako mozliwego trenera Juve :angry: :/

Czemu nie szukają gdzie indziej, czemu chcą iść na najłatwiejszą i najdurniejszą opcję?

Może by tak Juup'a namówić na rok pracy z Juve chociaż? Może Ottmar Hitzfeld, który ponoć poszedł na emeryturę po WM też dałby się namówić?

Wolałbym Montellę, czy nawet Spala, Guidolina i Capello, wszystko lepsze niż Allegri :/
lichy696 pisze:
...mi udowodnił, że tacy trenerzy jak Klopp czy Simeone radzili sobie lepiej w LM mając gorszych grajków.
Mi też.

@mrozzi Zmieniłeś totalnie swoją stopkę i avatar, też trollujesz? :prochno:
Dobry Mudżyn pisze:Osobiscie nie mam nic do Niemcow (poza tym ze za nimi nie przepadam przez wzglad na historie) ale Twoje irracjonalne przepychanki z germanofobami (zamiast dac sobie spokoj) sa delikatnie mowiac zabawne :prochno:
Jestem cholernie uparty i nie lubię takich zagrań, takiego sposobu dyskusji jaką się tu stosuje. Zauważ jedno- to nie ja w tym temacie wyjechałem z Niemcami, a niejaki pablo czy jak mu tam. Z braku argumentów na moje słowa, z chęci "dowalenia" i pośmiania się typek wyjechał z pogodą w Berlinie. Kiedyś wyciągaliście małego interistę z pupy, a teraz Niemcy. Że-Na-Da odzwierciadlająca poziom JP.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:33

Dlaczego klub jest oskarżany o brak ambicji? To że zarząd ma inną ocenę dotyczącą kandydatów na trenera niż kibice nie znaczy że w klubie jest brak ambicji. Oczywiście ten kandydat może nie sprostać zadaniu ale nie można tak oceniać władz Juventusu.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:38

pumex pisze:
deszczowy pisze:Zastanawia mnie jedno: czy wieszający psy na Marottcie dostrzegają, że gdyby nie zachowawczość Conte wyszlibyśmy z grupy w LM i byłąby zwyczajnie większa kasa?
deszczu, ale o ile większa kasa? My dostaliśmy za europejskie puchary 13/14 50 baniek, a Real - triumfator - 57. Tu nie chodzi o kasę. Tu chodzi o zrytą mentalność i brak ambicji klubu.
Sorry, ale to nie jest męska decyzja. To tak, jakby wyprowadzać się z domu, bo twoja kobieta zamiast cielęciny przyniosła wołowinę na stek. To jest ta zwycięska mentalność Conte?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Sybir1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:38

Nie ma szans na trenera "nie Włocha"....zarząd ma klapki na oczach i wzrok zezowatego rozchodzi się tylko na obszar Włoch :smile:

lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 08:39

19 pisze:Dlaczego klub jest oskarżany o brak ambicji? To że zarząd ma inną ocenę dotyczącą kandydatów na trenera niż kibice nie znaczy że w klubie jest brak ambicji. Oczywiście ten kandydat może nie sprostać zadaniu ale nie można tak oceniać władz Juventusu.
Jeśli ktoś jest ambitny to mierzy w najwyższe cele. Nie wiem jakim sposobem osoba Allegriego miałaby bardziej przekonać działaczy niż Mancini czy Spalletti skoro ci dwaj ostatni mają więcej pucharów.

Skoro zarząd ma ambicję wygrywać więcej, to czemu wybiera trenera z mniejszą liczbą sukcesów niż pozostali :?:

PS. sorry za taką formę "wybiera", ale odnoszę się do hipotetycznej sytuacji. Podobnie jak większość nie chce oglądać ani jednego z tych szpetnych ryjów na ławce Juve :naughty:

Zablokowany