Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:21

MishaAveJuve pisze:Adi o czym Ty piszesz, weź zejdź z tego forum i poczytaj trochę, poszukaj jakie zyski przynosi klub, kim jest rodzina Agnellich a nie opierasz się na wypowiedziach chłopa z Mazur i wiesz ile Juve jest w stanie wydać.
Zejdź na ziemię.Juventus to nie klub,który wydaje taką kasę, raz po sprzedaży Zizou i Inzaghiego się zdarzyło, raz.
Jeżeli ktoś twierdzi,że Juve stać na wydanie 150mln to z taką osobą nawet nie ma co dyskutować, zupełnie inny świat

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:22

Jesteśmy w megaczarnej dupie. Całe mercato było ustawiane pod Conte i jego nową taktykę - co teraz z transferami Moraty i Iturbe? Co z Immobile, którego sprzedaliśmy, bo go nie chciał Conte? Co z Evrą, Drogbą, Berardim i Nanim, których nie sprowadziliśmy, bo nie odpowiadali Antkowi? Co z połową naszej drużyny, którą trzymała tutaj w rzeczywistości jedynie osoba genialnego trenera?

Szanuję Conte, ale dla mnie taka decyzja oznaczać może tylko 2 rzeczy - albo sprzedajemy Vidala i Antek wpadł w furię, albo po prostu był niezadowolony z różnicy między obiecanymi a realnymi do wykonania ruchami transferowymi. Jeśli ta pierwsza opcja, to Agnelli jest małym siusiakiem i w tym momencie stracił w moich oczach wszystko, co udało mu się uzyskać. Jeśli druga, to małym siusiakiem jest Conte i zachował się po prostu kretyńsko, chamsko i skrajnie nieodpowiedzialnie. Dopiero co zaczęły się przygotowania do sezonu i zostawienie drużyny w takim momencie to szczyt wszystkiego. Jesteśmy rozłożeni na łopatki, bo musimy na gwałt szukać nowego szkoleniowca, a na rynku, jak na złóść, nie ma nikogo sensownego.

Żadna zła wiadomość tego mercato nie przebije dzisiejszej o odejściu Conte. To była zdecydowanie najgorsza rzecz, jaka mogła nam się przytrafić i naprawdę nie mogę sobie wyobraźić nic gorszego. Nawet sprzedaż Vidala i Pogby nie dotknie mnie tak jak to.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2014, 23:23 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:22

Deschamps albo Montella. Każde inne nazwisko ŁĄCZNIE z Mourinho (którego mimo wszystko szanuję) wywołuje u mnie mdłości.

Allegri? ...

Czyli co? jesteśmy w dupie?

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:23

Nieadawno zatrucie pokarmowe , wczoraj przecięta stopa i szycie , dzisiaj wali się Juventus a po jutrze mogę się dowiedzieć że mi nie przedłużą umowy i zostanę bezrobotny. Czy w tym tygodniu wszystko musi się tak pieprzyć ?

Najbardziej zdecydowane Nie dla Manciniego za impotencje w Europie i obrażanie Juve w 2006 oraz za czasów jak trenował inter.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:23

Chciałbym powrotu Deschampsa, ale nie łudzę się, będzie Allegri bądź inny pseudo trener z Włoch.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:25

Wojtek pisze:A Simeone nie chce uciec z Atletico? :D Przecież sprzedali mu już Diego Coste i Filipe Luisa :lol:
Robaku pisze:agresti: skontaktowalismy sie z allegrim.
:angry:
No nie?? :lol: i dało sie? Jakoś Atletico nie porobiło znacznych transferów ( oprócz Mandzukicia) a Simeone siedzi na stanowisku jako lisek wokól lwów i tygrysów...

Smolwin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:25

Ja chyba śnie w jeden dzień dowiadujemy się, że opuszcza nas trener z top5 na świecie po czym po paru godzinach dostajemy informacje, iż prowadzimy rozmowy z największym nieudacznikiem, który nic nigdy nie osiągnął (i nie osiągnie) w dodatku bez charyzmy i jakiejkolwiek koncepcji na zespół.
To nie może być prawda, nasz zarząd nie może być aż tak bezmyślny i skąpy.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:26

Ja naprawdę myślałem, że zostanie naszym fergusonem. .. a tu jednak będziemy zmuszeni zmieniać co chwile trenera, ja większość klubów.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:27

Nie żebym był pesymistą, ale szykujcie się na Allegriego albo Manciniego :C

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:28

Z tym Moratą to bardzo dobrze, niepotrzebny i przepłacony do tego ta klauzula.Lepiej niech ten transfer upadnie na dobre.

Iturbe też za drogi - w tej cenie np Shaqiri

Evra powinien przyjść niezależnie od wszystkiego bo na LO nie mamy praktycznie nikogo.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:29

No sporo się pisze o Allegrim. :angry:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:29

Paweljuve2006 pisze:
Wojtek pisze:A Simeone nie chce uciec z Atletico? :D Przecież sprzedali mu już Diego Coste i Filipe Luisa :lol:
Robaku pisze:agresti: skontaktowalismy sie z allegrim.
:angry:
No nie?? :lol: i dało sie? Jakoś Atletico nie porobiło znacznych transferów ( oprócz Mandzukicia) a Simeone siedzi na stanowisku jako lisek wokól lwów i tygrysów...
Mimo wszystko, Juventus to jest drużyna, która 3 razy pod rząd zdobyła mistrzostwo kraju, to zdecydowanie większa marka niż Atletico.

My jesteśmy hegemonem w Serie A, a drużyna z Madrytu jest co najwyżej 3, a ostatnie sukcesy nic w hiszpańskiej hierarchii nie zmienią na dłuższą metę.

Co nam z tej hegemonii? Już zaczynamy czuć oddech innych na własnym karku. Mamy 3 majstra, a polityka transferowa dalej jest minimalistyczna.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:30

fazzi pisze:Ja naprawdę myślałem, że zostanie naszym fergusonem. .. a tu jednak będziemy zmuszeni zmieniać co chwile trenera, ja większość klubów.
Nie tylko Ty.. Byłem pewny, że po paru nieporozumieniach dogadali sie na tyle, że ten sezon dogramy jako jedność, a tu taki surprise...
To nie poszło o błachstke.. Ale skoro budujemy drużynę od 3 lat i idzie w miare dorze ( w seria A rewelacyjnie) to jak można w takim momencie rozwalić wszystko... :|

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:30

Boże. :shock: Wracam z pracy, odpalam TV, telegazeta i takie info. :angry: Myślałem, że to jakiś niesmaczny żart.

Jestem wściekły. Nie od dziś wiadomo, że nie mamy funduszy na wzmocnienia, a Conte był jednym z tych czynników, które pozwalały z optymizmem spoglądać na kolejny sezon.

Teraz lecimy mocno w dół, bo na rynku są same trenerskie odpadki.. Allegri? :angry: Dymisja Conte to znak dla kluczowych piłkarzy - czas opuścić ten klub. Zostajemy z ręką w nocniku.

Conte jeszcze niedawno zapewniał kibiców, że z klubem buduje mocny skład. Teraz zostawia nas na lodzie - bez komentarza.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:33

MishaAveJuve pisze:Adi o czym Ty piszesz, weź zejdź z tego forum i poczytaj trochę, poszukaj jakie zyski przynosi klub, kim jest rodzina Agnellich a nie opierasz się na wypowiedziach chłopa z Mazur i wiesz ile Juve jest w stanie wydać.
Misha, klub Juventus nie przynosi nikomu zysków. W sezonie (=roku finansowym) 2012/2013 klub Juventus przyniósł stratę w wysokości 15,9 miliona euro, 2011/2012: strata 48,7 miliona euro, 2010/2011: strata 95,4 miliona euro, 2009/2010: strata 11 milionów euro. Kimkolwiek by nie była rodzina Agnellich, nie zamierza ona pakować w Juventus rokrocznie setek milionów euro, na co, oprócz rzeczy najbardziej oczywistych, takich jak skala naszych działań na rynku transferowym, wskazywać mogą różne wypowiedzi Andrei o konieczności podwyższania i dywersyfikowania dochodów czy też inwestycja w projekt Continassa.

Obrazek
Zablokowany