Stroje na sezon 2014/15

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 21:43

Skibil pisze:
A wracając do tych przecieków na nowy sezon. Wydaje mi się, że wyglądają na taką niedorobioną chińszczyznę, bo to prototypy - koszulki które mają tylko dać wyobrażenie - a nie finalny produkt.

I nie marudź znowu! ;)
Koszulka na tym zdjęciu już nie wygląda na prototyp a nadal ma np. jakieś nitki przy kołnierzyku.

P.S.Tu zdjęcie tyłu.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 23:03

http://www.juvemagazine.it/wp-content/u ... a-Juve.jpg

Dajcie taką, ja błagam.

Czekam na nią od 1996..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 16:12

15Kowal pisze:
Wojtek pisze: (...)
Wyjazdówka, wielkie tak! :ok:
Pojawiła się wczoraj na juventuz.org z dopiskiem, że to fake. Nie wiadomo ile w tym prawdy, ale koszulka świetna.:ok:

Jej przerobiona wersja IMO jeszcze lepsza:

Obrazek

Ta przerobiona jest dosłownie super. Szkoda, że nikt nigdy nie pomyśli nad takim rozwiązaniem.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 19:17

Rewelacyjna ta niebieska. To wkomponowanie panoramy Turynu zmiata z nóg. Szkoda, że to tylko marzenia.

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 20:09

panorama na bank odpada bo... byłoby na niej logo. (naprasowanka a nie jak tutaj ładne 'same' litery).
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2014, 20:15 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 20:11

Nie ma się co łudzić na ciekawą propozycję od Nike. Tyle sezonów i ciężko było o jakiś szał. Trzeba z nadzieją czekać na Adidasa.

★ ★ ★
15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 20:34

stahoo pisze:panorama na bank odpada bo... byłoby na niej logo. (naprasowanka a nie jak tutaj ładne 'same' litery).
Rozumiem, że masz na myśli Jeepa, a przecież nasze obecne 2 koszulki mają same litery.

BTW nie wiem od czego to zależy. Czarne miały ten biały prostokąt, a żółte już nie...

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 22:11

Mamy pasiaki, także napis byłby mało widoczny czy to czarny czy biały, chyba żeby czcionkę zmienić np na niebieski :)

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2014, 08:52

AdiJuve pisze:Mamy pasiaki, także napis byłby mało widoczny czy to czarny czy biały, chyba żeby czcionkę zmienić np na niebieski :)
Przeczytaj raz jeszcze wypowiedź kolegi ;)

Ciężko powiedzieć, czemu tak jest. Chciałoby się napisać, że może logo powinno mieć określony kolor czcionki (czarny/biały), ale przecież w przypadku koszulek czarnych i pasiaków jest dokładnie na przemian. Być może w czarnych to po prostu (nieudany) zabieg estetyczny :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2014, 09:24

Adrian27th pisze:http://www.juvemagazine.it/wp-content/u ... a-Juve.jpg

Dajcie taką, ja błagam.

Czekam na nią od 1996..
W 2004 albo 2005 roku taka była. Wtedy co Nedved fajną bramkę przeciwko Ajaxowi strzelił w LM.

Obrazek

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2014, 13:52

Gotti pisze: Czekam na nią od 1996..
W 2004 albo 2005 roku taka była. Wtedy co Nedved fajną bramkę przeciwko Ajaxowi strzelił w LM.
Tylko zabrakło jej kołnierzyka zółtego, dlatego w ogole mnie nie jarała.

W takich wygralismy LM 96' wiec licze na podobny projekt. : )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2014, 14:52

Adrian27th pisze:Tylko zabrakło jej kołnierzyka zółtego, dlatego w ogole mnie nie jarała.
ta z 1996 też nie miała żółtego kołnierzyka ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2014, 16:26

Od 10* lat Nike co 2 lata zmienia nam czcionkę(nazwiska, numery) na koszulkach, więc w tym roku nie można sobie wirtualnie na przeciekach dorobić pleców :/

Czy w tamtym roku nie było niczego oficjalnego związanego z zaprezentowaniem strojów oprócz wypuszczonych dwóch zdjęć?
W ostatnich latach Juve prezentuje coś dopiero na początku lipca.

Domówkę już obstawiam jako pewniak. Teraz może wyglądać nieciekawie ze względu na niedoróbki, słabe zdjęcia na jakichś wieszakach. Co roku jest to samo. Posiada wiele wspólnych elementów z innym oficjalnym już koszulkami. Kołnierz od spodu w innym kolorze jak u Romy, wcięcie pod szyją jakie ma Barca(szkoda, że nie jest innego koloru, bo efekt zanika) i końcówki rękawów jak na wjazdówkach Atleti.
Zakładam, że w tym roku będą czarne spodenki. Jeśli nie to chyba uparliśmy się na nową tradycję z białymi.

Ta niebieska wygląda super. I jest całkiem realna z racji, że taki krój zaprezentowało już Monaco czy Roma, a Inter wyjazdówkę najpewniej też będzie miał podobną. Tylko guziczki musiałyby być na zewnątrz. No i wcześniej nie pojawiły się żadne projekty/przecieki. Oprócz tej jednej zielonej, ale pisało się, że może być trzeci strój. Ja stawiam, że zielona to może być bramkarska.

Uważam, że niezadowalające naprasowanki wynikają jedynie z faktu, że mamy 1)czarno-białe koszulki i 2)logo sponsora, którym są litery bez tła.
Nie łudziłbym się, że zakontraktowanie Adidasa oznacza odejście od tego typu formy umieszczania sponsora i wszystko będzie cacy. Może się to po prostu zbiec w czasie z faktem, że pozyskamy również nowego sponsora, którego logo jest inną formą graficzną, na koszulkach(umowa z Jeepem kończy się z sezonem '14/'15). A z takimi logami Nike przez 7 lat przed BetCliciem nie miało problemu.
Jedyne co Nike mogłoby zrobić z naszymi koszulkami, żeby sponsor nie był naklejanym prostokątem to zrobić na brzuchu jednolite tło. Jeżeli będzie taka, a inna sytuacja to samo zakontraktowanie Adidasa nas od tego nie uratuje.

PS
Zwróćcie uwagę, że nawet przez jakieś przepisy** UEFA(?) mamy od dwóch lat przez cały sezon jednolite plecy. Wcześniej na te okazjonalne mecze mieliśmy specjalne wersje koszulek.
*jakby ktoś nie zauważył
**myślę, że było to udogodnienie dla sędziów

Maly pisze:
Mateuszello pisze:Zakładam, że w tym roku będą czarne spodenki. Jeśli nie to chyba uparliśmy się na nową tradycję z białymi.
tradycją są białe spodenki właśnie 8) czarne spodenki jako "podstawowe" to raczej dość współczesny wymysł ;] zakładam, że przed rokiem 1989 nigdy ich nie było, a po nim zaledwie kilkakrotnie i wg mnie - nie prezentuje się one tak dostojnie jak białe
Nie zwracałem wcześniej na to uwagi, ale pamiętam, że sezon przed przyjściem Conte mieliśmy na pewno czarne(z tymi koszulkami z ząbkami) i od tamtej pory są ciągle białe.
Rok temu na oficjalnych zdjęciach pasiaki były z czarnymi spodenkami i chyba taki był zamysł Nike. Być może zostało to ostatecznie zblokowane właśnie ze względu na powrót do tej tradycji. Zobaczymy jak wyjdzie to w tym roku, bo według mnie koszulka jest robiona pod dominację czerni.
Też uważam, że białe są lepsze. Mają więcej klasy 8)
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2014, 17:40 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 2 razy.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2014, 17:03

Mateuszello pisze:Zakładam, że w tym roku będą czarne spodenki. Jeśli nie to chyba uparliśmy się na nową tradycję z białymi.
tradycją są białe spodenki właśnie 8) czarne spodenki jako "podstawowe" to raczej dość współczesny wymysł ;] zakładam, że przed rokiem 1989 nigdy ich nie było, a po nim zaledwie kilkakrotnie i wg mnie - nie prezentuje się one tak dostojnie jak białe

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2014, 18:03

Mnie ta panorama Turynu tak średnio grzeje, no ale na szczęście to tylko pomysł fanów.
Drugi komplet świetny ( choć mogliby się pokusić o żółte gwiazdki na ramionach ).
Chyba to będzie następna wyjazdówka którą zakupię ( po żółtej z tego sezonu ). Wypadałoby w końcu kupić pasiaka ( może Adidas da radę ), bo ostatniego mam z czasów Del Neriegio :prochno:

ODPOWIEDZ