Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
filipoj

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 21:53

Marat87 pisze:
Siewier pisze:Wybielanie postaci w myśl zasady "o zmarłych się źle nie mówi" czas zacząć :lol:

Ciekawe kto pierwszy wyskoczy z jakąś żałobą, pomnikami czy ulicami jego nazwiska :whistle:
Leszek Miller nie zawiódł i już stanął na wysokości zadania...
- Zmarł gen. Wojciech Jaruzelski, ofiara stalinowskiej represji, człowiek, który z bronią w ręku walczył z faszyzmem. Budował Polskę w warunkach, jakich mógł to czynić. Wprowadził stan wojenny, broniąc polskich istnień - podkreślał Leszek Miller.

Lider SLD dodał, że "Wojciech Jaruzelski to architekt Okrągłego Stołu. Dzięki niemu jesteśmy w UE i uczestniczymy dziś w wyborach do Parlamentu Europejskiego.

- Jutro zwrócimy się do prezydenta Komorowskiego z apelem o ogłoszenie żałoby narodowej - powiedział Miller
Miller musiał wspomnieć o swoim guru i na siłę robic z niego czerwonego bohatera.
pan Zambrotta pisze:pierwsza dobra wiadomość tego wieczoru - jaruzel się przekręcił. druga dobra wiadomość - palikociarnia nie przekroczyła progu wyborczego. Jest nadzieja w narodzie 8)
Pomyślałem o tym samym :C

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 22:36

filipoj pisze:
pan Zambrotta pisze:pierwsza dobra wiadomość tego wieczoru - jaruzel się przekręcił. druga dobra wiadomość - palikociarnia nie przekroczyła progu wyborczego. Jest nadzieja w narodzie 8)
Pomyślałem o tym samym :C
Ano, piękny środkowy palec od społeczeństwa dla palikota i jego bandy maszkar. Swoją drogą facet zmiażdżył system argumentując wyniki. Powiedział coś w stylu: "Być może nie przeprowadziliśmy wystarczającej kampanii informacyjnej, iż rp zmienił nazwę na twój ruch" :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 22:49

Palikot powiedział również że jego program wyprzedził realia panujące w Polsce o dekadę i że za 10 lat będzie miał 50 procent poparcia. Dobre.

Swoją drogą przez tą ciszę wyborczą niemal zapomniałem o wyborach i w ostatniej chwili pognałem do urny :prochno:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 23:05

annihilator1988 pisze:Powiedział coś w stylu: "Być może nie przeprowadziliśmy wystarczającej kampanii informacyjnej, iż rp zmienił nazwę na twój ruch" :prochno:
Czyli pośrednio jakby przyznał, że jego wyborcy są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Nie mam argumentów żeby obalić tę tezę.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 23:14

Jest ktoś z Krakowa? Mnie bardziej od Europarlamentu interesują wyniki ws ZIO2022. Wszystko wskazuje na to że Krakowianie nie dali się omamić. Frag. z gazety krakowskiej:
"Mamy wyniki z pierwszych dziesięciu komisji referendalnych. Frekwencja w tych 10 obwodach wyniosła 43 proc. Za igrzyskami zagłosowało 31 proc. wyborców. Przeciwko 69 proc."

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 23:23

Osobiście mam trzy powody do zadowolenia. Pierwszy to oczywiście palikociarnia pod progiem wyborczym. Drugi to KNP ponad progiem wyborczym. Trzeci to prawdopodobny mandat dla Marka Jurka, na którego miałem zamiar głosować pomimo tego, że startował z listy PiS, ale ostatecznie zagłosowałem na kandydata KNP. Dlaczego? Powód był prosty, kupiłem sobie tygodnik "W sieci", przeczytałem wywiad z Kaczyńskim, a także artykuły Grzybowskiej i Skwiecińskiego, które wywołały u mnie przemożną chęć pokazania środkowego palca PiS, co metaforycznie uczyniłem zmieniając zdanie praktycznie w ostatniej chwili. Jednak Marka Jurka nadal szanuję i cieszę się z jego sukcesu oraz liczę, że zachowa swoją autonomię.

Obrazek
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2014, 23:38

Umarł zbrodniarz i polakożerca. Oczywiście, że trzeba zachować pewną powagę jaka przysługuje każdej ludzkiej śmierci ale przede wszystkim trzeba teraz głośno mówić jak było. O niszczeniu AK, o Informacji Wojskowej (ruski agent) i szybkich awansach z tym związanych (od chorążego w '43 do szefa wojsk PRL w '60), o tysiącach donosów, o fanatyzmie komuszym i o byciu rusofilem, o '68, o '70, a wreszcie o '81, kiedy Polska miała realną szansę na wyjście spod żelaznej kurtyny i wprowadzenie gospodarki rynkowej, o latach kłamstw, matactw, tchórzostwa. Przede wszystkim jednak prawdę o tysiącach ofiar śmiertelnych jakie padły po decyzjach tego zdrajcy.

A co do wyborów to cieszy NP, chociaż mogło być lepiej. Cieszy też wyrzucenie wykolejeńców od Palikota poza burtę, oraz słabe wyniki socjalistów Ziobry i farbowanych lisów Gowina. Smuci cała reszta związana z wyborami.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 00:09

pan Zambrotta pisze:pierwsza dobra wiadomość tego wieczoru - jaruzel się przekręcił.
Jak zawsze pełen chrześcijańskiego miłosierdzia, co? Rzygać mi się chce od takich polaczków jak ty.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
del_aleksander

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 00:27

deszczowy pisze:
pan Zambrotta pisze:pierwsza dobra wiadomość tego wieczoru - jaruzel się przekręcił.
Jak zawsze pełen chrześcijańskiego miłosierdzia, co? Rzygać mi się chce od takich polaczków jak ty.
Rzygaj rzygaj, bo jest nas więcej.

Mnie natomiast śmieszną takie "nowoczesne" istoty pełne miłosierdzia do największych ###, rzucające na prawo i lewo sprzed monitora "polaczkami" do każdego, kto nie jest tak bardzo tru. Uśmiechać się i wypinać na prawo i lewo byleby tylko o kimś nie powiedzieć czegoś złego, nawet jeśli to prawda.

Tak w ogóle to posługiwanie się hasłami typu "polaczek" nie pada intelektualnie daleko od jabłoni zwanej "gimbazą".

Gdy umiera dobry człowiek to mówię szkoda. Gdy umiera kanalia to mówię bardzo dobrze, jednego mniej. Żadna chora propaganda poprawności politycznej tego nie zmieni i cieszę się, że jest takich ludzi więcej.

Poszedł gdzie jego miejsce i już nie ma co o tym gadać. Tak jak pisze StaryDobryNedved trzeba mówić o tym co było. Być może teraz niektórzy nie będą się bali otworzyć gęby. Szkoda, że nie skończył na latarni - ale to cena ucywilizowania kraju i to w pełni rozumiem. Z drugiej strony cała wataszka nie została osądzona i to oznaka, że z tym ucywilizowaniem to nie tak do końca wyszło.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2014, 00:31 przez del_aleksander, łącznie zmieniany 1 raz.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 00:28

joy pisze:Jest ktoś z Krakowa? Mnie bardziej od Europarlamentu interesują wyniki ws ZIO2022. Wszystko wskazuje na to że Krakowianie nie dali się omamić. Frag. z gazety krakowskiej:
"Mamy wyniki z pierwszych dziesięciu komisji referendalnych. Frekwencja w tych 10 obwodach wyniosła 43 proc. Za igrzyskami zagłosowało 31 proc. wyborców. Przeciwko 69 proc."
W Krakowie od dłuższego czasu było uświadamianie oddolne, że Igrzyska tu na nic nie są potrzebne, a kampanie miejskie - cóż, niezbyt na korzyść władz działały ;) Referendum nie jest wiążące, więc Olimpiada i tak może się odbyć :v A na te $%^&^%$ drogi rowerowe też trzeba będzie czekać diabli wiedzą ile, a masakra z tym jest. Beka z metra.

Co do wyborów, content w necie i parlamencie będzie niewyobrażalny dzięki naszym milusińskim kucoulubieńcom ;)

Trudno wchodzić do internetu po śmierci Jaruzelskiego. Ilość jadu przez następny tydzień pewnie przebije szczyty, a to z lekka niesmaczne.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2014, 17:43 przez Alfa i Omega, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 00:38

deszczowy pisze:Rzygać mi się chce od takich polaczków jak ty.
No widzisz, a mi od takich:
- Zmarł gen. Wojciech Jaruzelski, ofiara stalinowskiej represji, człowiek, który z bronią w ręku walczył z faszyzmem. Budował Polskę w warunkach, jakich mógł to czynić. Wprowadził stan wojenny, broniąc polskich istnień - podkreślał Leszek Miller.

Lider SLD dodał, że "Wojciech Jaruzelski to architekt Okrągłego Stołu. Dzięki niemu jesteśmy w UE i uczestniczymy dziś w wyborach do Parlamentu Europejskiego.

- Jutro zwrócimy się do prezydenta Komorowskiego z apelem o ogłoszenie żałoby narodowej - powiedział Miller
Życie, panie, życie...
Skoro denerwuje Cię jedna skrajność byłbym za tym, abyś skrytykował i ową, powyższą.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 00:50

szczypek pisze:
deszczowy pisze:Rzygać mi się chce od takich polaczków jak ty.
No widzisz, a mi od takich:

Życie, panie, życie...
Skoro denerwuje Cię jedna skrajność byłbym za tym, abyś skrytykował i ową, powyższą.
No, z tą żałobą to Millerowi odbiło krzynę.. Ale nie w tym rzecz. Cieszenie się ze śmierci osoby, która miała zerowy wpływ na nasze życie i tylko ze względu na polityczne nastawienie to pierdzielone januszowanie.

A robienie z Jaruzela Pol Pota jest zwyczajnie przykładem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 00:58

O Jaruzelskim powiem tylko tyle, że powinien spocząć razem ze swoimi towarzyszami broni, czyli na którymś z cmentarzy Armii Czerwonej w Polsce lub jak Putin się zgodzi to pod murami Kremla.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 07:55

Vimes pisze:O Jaruzelskim powiem tylko tyle, że powinien spocząć razem ze swoimi towarzyszami broni, czyli na którymś z cmentarzy Armii Czerwonej w Polsce lub jak Putin się zgodzi to pod murami Kremla.
:ok: Czerwonemu zbrodniarzowi nie należy się miejsce na polskiej ziemi.

Jak ja się cieszę, że palikociarnia nie weszła do europarlamentu. A miałem Polaków za totalnych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale jest jeszcze nadzieja w tym kraju :bravo:
Ostatnio zmieniony 26 maja 2014, 07:57 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2014, 07:55

Vimes pisze: Trzeci to prawdopodobny mandat dla Marka Jurka, na którego miałem zamiar głosować pomimo tego, że startował z listy PiS, ale ostatecznie zagłosowałem na kandydata KNP. Dlaczego? Powód był prosty, kupiłem sobie tygodnik "W sieci", przeczytałem wywiad z Kaczyńskim, a także artykuły Grzybowskiej i Skwiecińskiego, które wywołały u mnie przemożną chęć pokazania środkowego palca PiS, co metaforycznie uczyniłem zmieniając zdanie praktycznie w ostatniej chwili.
Z ciekawości, czym Ciebie znowu tak uraziły te szatany z PiS, iż niegodne były Twojego głosu? 8)

Z innej beczki, bawią mnie te wszystkie żałobniki spod znaku "liberalnej lewicy", zawodzące po śmierci Jaruzelskiego i oburzające się na okazywanie przez ludzi radości po śmierci "ludzia honoru". Gdy Kaczyńscy zginęli w Smoleńsku to był festiwal radości tych samych co się dziś oburzają i konkurs kto walnie większym sucharem. Ale jasne, przecież Kaczyński to było "zuo", odpowiedzialne za prześladowania polityczne w latach 2005/2007, a Jaruzelski to Konrad Wallenrod naszych czasów i wytykanie mu jakichś tam wybrzeży 1970 roku czy stanu wojennego to postawa nielicująca z ideałem "światłego Polaka".

Co do samej śmierci tego komunisty, nie cieszę się ponieważ "ludź honoru" skonać powinien w więzieniu, a nie na wolności.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
ODPOWIEDZ