Mercato (Lato 2015)
- albertcamus
- Juventino
Bonucci jest naszym najlepszym obrońcą. Za żadne skarby bym go nie sprzedał.blackadder pisze:
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-190563
Czy to oznacza możliwe zainteresowanie Monaco Bonuccim ? Sprzedajmy go! Czym prędzej.
- zahor
- Juventino
Pisałem o tym wielokrotnie, nie zaszkodzi mi jak napiszę jeszcze raz. U Llorente w roli odgrywającego ważne jest to, że jest wysoki, ale jeszcze ważniejsza jest jego masa. Jeżeli popatrzysz na wszystkie długie piłki które Bask przyjął i odegrał, a następne zastanowisz się w ilu z tych sytuacji nie poradziłby sobie:Alexinhio-10 pisze:J Manolo mowil ze lepiej czuje sie sie na szpicy. Po za tym jest wysoki, wiec moze by sobie poradzil jako taki odgrywajacy, skoro takich srodkowych napastnikow oczekuje Conte.
a) piłkarz o 10 cm niższy,
b) zawodnik o 10 kg lżejszy,
to opcję b przyjdzie Ci zakreślić o wiele więcej razy. Dlatego też jeżeli Conte planuje grać z jednym target-manem, niezależnie od tego w jakiej taktyce, rozumiem skąd jego zainteresowanie silnym Drogbą (91 kg) i totalne olanie Immobile (78 kg). Jedyne czego nie kumam to pogłoski o zainteresowaniu dość wątłym Moratą, chociaż ten transfer w tej formie, w jakiej opisują go dziennikarze jest tak głupi, że z pojęciem o co chodzi w tej całej operacji mam ogólnie wielkie trudności.
- deszczowy
- Juventino
Srsly? Obok coraz starszego Barzagliego i nienajmłodszego już Chielliniego to Bonuc jest naszym najlepszym obrońcą. Kim chciałbyś go zastąpić? Ogbonną?blackadder pisze: http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-190563
Czy to oznacza możliwe zainteresowanie Monaco Bonuccim ? Sprzedajmy go! Czym prędzej.
- D-Rose
- Juventino
Jest taki jeden. Młody utalentowany. Jest tak bardzo utalentowany, ze nie potrzebuje grac w najwyzszej klasie rozgrywkowej swojego kraju. Maciek Wilusz. :lol:deszczowy pisze:Srsly? Obok coraz starszego Barzagliego i nienajmłodszego już Chielliniego to Bonuc jest naszym najlepszym obrońcą. Kim chciałbyś go zastąpić? Ogbonną?blackadder pisze: http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-190563

Poza tym włąsnie przeszedł do Lecha
(Wilusz oczywiscie)
Było spotkanie z Udine, DiMarzio donosił, ze w końcu skończylo sie tylko na gadce o Perreyrze podobno Udine chce 14/15 mln ( pwnie bedziemy chcieli to zbic polowkami Berardiego i Zazy).
A okazać się może, ze naszych mlodzików poprowadzi ulubieniec DelNeri

Było spotkanie z Udine, DiMarzio donosił, ze w końcu skończylo sie tylko na gadce o Perreyrze podobno Udine chce 14/15 mln ( pwnie bedziemy chcieli to zbic polowkami Berardiego i Zazy).
A okazać się może, ze naszych mlodzików poprowadzi ulubieniec DelNeri

- blackadder
- Juventino
Jest spoko, trochę przypomina mi Pique. Ale facet w kluczowych sytuacjach, w ważnych meczach lubi wziąć stratę bramki na siebie. Choćby ostatnie jego zachowanie przy bramce Garaya. On w całym bloku defensywnym zalicza najwięcej błędów indywidualnych.deszczowy pisze:Srsly? Obok coraz starszego Barzagliego i nienajmłodszego już Chielliniego to Bonuc jest naszym najlepszym obrońcą. Kim chciałbyś go zastąpić? Ogbonną?blackadder pisze: http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-190563
Kilka jego popisów:
Kompilacja może śmieszna, ale ani Chiellini, ani Barzagli tak rażących błędów nie popełniają. Rozegranie - tym faktycznie może się pochwalić na tle reszty kolegów z obrony.
Wracamy podobno do gry czwórką w defensywie. Tam Leo sobie nie radził. Może to było dawno, sam nie wiem. Szczerze to wolałbym już Ranocchię.

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bonucci to nasz drugi po Pirlo najlepszym rozgrywającym długie piłki,piłkarz który często bierze grę na siebie i tak naprawdę między innymi którego jest cała taktyka, czy uważacie że mając takie piłkarza, robiącego tak dużą różnicę w rozgrywaniu sprzedamy go? do tego chłopak jak na obrońcę jest jeszcze dość młody. Ja uważam że sprzedaż Bonucciego będzie czystą głupotą
Dodatkowo, filmik sprzed 2 lat a do tego pamiętajmy, że Bonucci bardziej lub mniej szczęśliwie stara się blokować wszystkie strzały.
Dodatkowo, filmik sprzed 2 lat a do tego pamiętajmy, że Bonucci bardziej lub mniej szczęśliwie stara się blokować wszystkie strzały.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- PrzemasJuve
- Juventino
poszło już dementi, mnie się wydaje, że wyląduje w LechiiRobaku pisze:Poza tym włąsnie przeszedł do Lecha(Wilusz oczywiscie)
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- booyak
- Juventino
Nie przesadzajmy. Chłopak dostał zadanie od trenera żeby co jakiś czas rzucić długą piłkę więc to robi - raz lepiej, raz gorzej. Nie można jednak uważać że dla obecnej taktyki jest piłkarzem niezastąpionym. Nie ma się też co martwić o odejście któregokolwiek z trójki Bonu-Chiellini-Barza.MishaAveJuve pisze:Bonucci to nasz drugi po Pirlo najlepszym rozgrywającym długie piłki,piłkarz który często bierze grę na siebie i tak naprawdę między innymi którego jest cała taktyka, czy uważacie że mając takie piłkarza, robiącego tak dużą różnicę w rozgrywaniu sprzedamy go? do tego chłopak jak na obrońcę jest jeszcze dość młody. Ja uważam że sprzedaż Bonucciego będzie czystą głupotą
★ ★ ★
- Il Fenomeno
- Juventino
Czy Ty możesz kiedyś przestać myśleć w ten pokręcony sposób? Cały czas pamiętam ocenianie ataku Italii na Euro, poprzez metryki i pozaboiskowe wiadomości. Teraz znowu - Bonucci jest najlepszym obrońcą Juventusu, bo Barzagli jest coraz starszy, a Chiellini nie najmłodszy. I znowu, to co na boisku to nic, przybierasz jakieś dziwne kryteria niezwiązane z umiejętnościami piłkarskimi, które tak naprawdę oceniasz.deszczowy pisze:Srsly? Obok coraz starszego Barzagliego i nienajmłodszego już Chielliniego to Bonuc jest naszym najlepszym obrońcą. Kim chciałbyś go zastąpić? Ogbonną?

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
W ogóle może mam dość kontrowersyjny pomysł, ale z chęcią zobaczył bym Bonucciego właśnie na DMC, w roli defensywnego rozgrywającego pomocnika. Podejrzewam że mogłoby to wypalić
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- blackadder
- Juventino
Chciałbym dodać że Bonucci to naprawdę fajny zawodnik i potencjalny nabywca może mieć z niego sporo pociechy. Chodzi o to że nasz budżet nie jest prawdopodobnie zbyt pokaźny i jeśli mielibyśmy poświęcić kogoś z pierwszej 11 to moim pierwszym wyborem jest właśnie Leo.
Nie wiem czy będziemy grali czterema obrońcami, ale zakładając taki obrót spraw, na środku postawiłbym na duet Barzagli-Chiellini. Atuty Bonucciego w tej taktyce wydają się być dla mnie już nie tak istotne jak w 3-5-2, a dałoby się wyciągnąć za niego niezłe pieniądze.
Nie wiem czy będziemy grali czterema obrońcami, ale zakładając taki obrót spraw, na środku postawiłbym na duet Barzagli-Chiellini. Atuty Bonucciego w tej taktyce wydają się być dla mnie już nie tak istotne jak w 3-5-2, a dałoby się wyciągnąć za niego niezłe pieniądze.

- wagner
- Juventino
Oszalałeś.. Nic nie ujmując Bonu, ale on zanim cokolwiek zrobi musi sobie piłkę przyjąć, popatrzeć i świeca. Zbyt długo. I to do tego pod pressingiem. Takie coś nie ma opcji bytu na boisku. A dywagacje na ten temat czysto akademickie.MishaAveJuve pisze:W ogóle może mam dość kontrowersyjny pomysł, ale z chęcią zobaczył bym Bonucciego właśnie na DMC, w roli defensywnego rozgrywającego pomocnika. Podejrzewam że mogłoby to wypalić