Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 20:49

Szczerze słowa Di Marzio nieco mnie uspokajają. :wink: Facet rzadko się myli, więc być może uda się tego nieszczęsnego Conte zatrzymać.. :-D

Zastanawiają mnie 2 rzeczy. Po pierwsze - co takiego mogłoby rzekomo przekonać Conte do przedłużenia kontraktu (kasa klubowa sama z siebie się nie napełni, ale z drugiej strony już wcześniej pojawiały się głosy, że problemem jest raczej rola Antonio w klubie - chciałby mieć większe wpływy). :think: Druga sprawa - zawsze intrygowało mnie to, skąd Di Marzio bierze te wszystkie informacje, podobnie przy transferach. :smile: Podsłuchy, agenci? 8)

Trzeba mieć nadzieję, że Conte osiągnie to, czego chce, a kibice w niedzielę przesądzą o jego przyszłości. :pray:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 20:58

mrozzi pisze:Szczerze słowa Di Marzio nieco mnie uspokajają. :wink: Facet rzadko się myli, więc być może uda się tego nieszczęsnego Conte zatrzymać.. :-D
Tez jakos troszke mnie to uspokaja, aczkolwiek idąc dalej, warto sie zastanowić nad efektami jakie to przyniesie.

Jedynym słowem które mozna bedzie uzyć bedzie rewolucja.

10-12 zawodnikow i to młodych?

Odpalamy wszystko praktycznie co sie rusza (a raczej nie rusza), a zostawiamy najważniejsze.
Wyjdzie na to że na bank Manolo lub Berardi wrocą do nas - jeden albo obu. Ze może wroci Marrone? Że Ranocchia do nas zawita i w koncu pożegnamy pseudograjków.

To jest naprawde taka sinusoida. Albo skonczymy w duzej d.. albo bedziemy mieli naprawde cos swietnego.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 21:04

mrozzi pisze:(kasa klubowa sama z siebie się nie napełni, ale z drugiej strony już wcześniej pojawiały się głosy, że problemem jest raczej rola Antonio w klubie - chciałby mieć większe wpływy)
Nie traktujmy "klubowej klasy" jako sejfu stojącego w biurze Andrei, z którego na każdy transfer trzeba wyjąć odliczoną ilość banknotów :wink: Wiadomo, że pieniądze na transfery można "wyczarować", problem leży bardziej w tym, że jeśli zaczniemy nasze czary i nie uda nam się w ciągu 3-4 lat podgonić największe kluby pod względem marketingowym (czyli nie może nam się przydarzyć taka wpadka jak w tym sezonie), to może być z nami krucho.
Pewno stanęło gdzieś pomiędzy, Triada ustaliła, że możemy się trochę zadłużyć ale nie na skalę, na jaką chce Conte :whistle:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 21:08

Adrian27th pisze:To jest naprawde taka sinusoida. Albo skonczymy w duzej d.. albo bedziemy mieli naprawde cos swietnego.
Dokładnie. Rozbijemy skarbonkę, a w przypadku niepowodzenia będziemy ją składali przez następnych kilka lat.
O ile wszystko się ułoży, czyli Conte zostanie i dostanie nowych zawodników, to w przyszłym sezonie musimy celować chociaż w półfinał LM, a wiadomo, że będzie to niezwykle ciężko. W przeciwnym wypadku będzie z nami krucho, a zwłaszcza krucha będzie skarbonka klubowa.
Nawet jak Conte zostanie, to i tak będę miał do niego żal o tę ostatnią konferencję prasową. No chyba, że ładnie się z tego wytłumaczy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 21:26

Tak naprawdę nie wiemy, jak to jest z tymi rzeczonymi 10/12 nowymi piłkarzami. :wink: Równie dobrze może to być wymysł prasy.

Kadrę trzeba na pewno przewietrzyć i ostatecznie pozbyć się piłkarzy nieprzydatnych/zbędnych/w końcu tych beznadziejnych. Akurat to może nam wyjść na dobre. Trudno się też dziwić, że Conte chce nowych pokładów motywacji - u obecnych piłkarzy bardzo często tego w obecnym sezonie brakowało, choćby w Europie. Trzeba świeżej energii, krwi. :wink:

Może Marotta ma już w rękawie jakiegoś asa, który przechylił szalę na naszą korzyść... :whistle:

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 21:36

świerzej krwi w europie ?? a zapytam się co Ci piłkarze wygrali w europie że nie mają motywacji ?? za rok Antonio by gadał że piłkarze nie mają obycia w LM i dlatego odpadli z grupy... niech nie marudzi tylko niech wychodzi z grupy bo dzięki jego nie powodzeniu stracilismy frajersko ponad 20 mln Euro

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 22:30

A ja uważam że ta cała sytuacja to tylko niezły dym by zająć czymś dziennikarzy. Bardzo się zdziwię jak Conte odejdzie. Pewnie małe nieścisłości na linii trener-zarząd są, ale nie na tyle poważne by myśleć o pozbywaniu się najlepszego trenera jakiego mamy od wielu lat.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 23:07

A ja myślę, że jednak odejdzie. No sory, ale pozostał niesmak po tej konferencji. I co teraz, ogłosi że jednak zostaje, pójdzie do piłkarzy i powie: "yyyyy no wiecie chłopaki, taki dżołk, tak naprawdę jesteście <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i możecie wszystko" :whistle: Nie widzę tego, trochę jednak spalił mosty....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 23:15

Jak uda się odpalić Vucinica, Quaga, Osvaldo, Gio, Isle, Pepe, Padoina, Peluso i Ogbonnę to się z takich słów jeszcze da radę wytłumaczyć.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 23:19

Arbuzini pisze:Jak uda się odpalić Vucinica, Quaga, Osvaldo, Gio, Isle, Pepe, Padoina, Peluso i Ogbonnę to się z takich słów jeszcze da radę wytłumaczyć.
No popatrz, co mercato jest plan żeby odpalić szrot, ale jakoś zwykle kończy się średnio na 2 sprzedażach i jakichś wypożyczeniach. Czemu teraz miałoby się udać sprzedaż 9 zawodników?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 23:38

jeśli już ktoś zrobił analogię do transferów/sprzedarzy zawodników to się odniose...
Arbuzini pisze:Jak uda się odpalić Vucinica, Quaga, Osvaldo, Gio
Ok. Tylko przyjdą gracze X, Y, Z, V. Spełniających dokładnie taką samą role tzw. wchodząc w meczu w 80 minucie będą musieli coś udowodnić. Ciężko.. I znowu rewolucje w ataku. Przecież nie strzelą po 10 bramek w sezonie. Do czego zmierzam. Że Quagiarella i Giovinco to idealni rezerwowi. Vucinić takim nie jest. Osvaldo jest za drogi na jakiekolwiek transakcje
Arbuzini pisze:Ogbonnę
A co tego chłopaka to właściwie nie wiem o co chodzi? Przyjdzie Ranocchia. Rola w zespole ta sama tylko nazwisko inne.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2014, 23:43

wagner pisze:A co tego chłopaka to właściwie nie wiem o co chodzi? Przyjdzie Ranocchia. Rola w zespole ta sama tylko nazwisko inne.
Znaczy jakim sposobem wydedukowałeś że Prawonożny obrońca to ta sama rola co Lewonożny obrońca? Czy chodzi o to że także będzie rezerwowym, a jego forma z ostatnich kolejek pokazuje że moze bez problemu wygryźć Bonucciego.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2014, 00:08

Panowie, chyba nie zrozumieliście sensu mojej wypowiedzi. To nie jest kolejna wyliczanka z tematu o mercato, bo w nim nie jesteśmy, a uzmysłowienie, że po przetrzepaniu składu Conte z takich słów się wytłumaczy. Przecież wiadomo, że nie pił do Teveza, Vidala, Chielliniego, czy Buffona. Oczywiście, że przesadził (za pierwszym razem nie przeczytałem jego wypowiedzi w całości, stąd moja początkowa aprobata jego słów), ale racji odmówić mu nie można. Swoimi roszczeniami postawił sytuację na ostrzu noża i jego pozostanie w drużynie ma rację bytu tylko w momencie, gdy znacząco podniesiemy poziom sportowy kadry i ją odmłodzimy.

Mamy kiepską ławkę rezerwowych i potrzeba nam więcej "Marchisiów". Nawet odejście Gacka dało się odczuć w skutkach, a przecież to zawodnik daleki od poziomu naszego Księcia. To, że Conte nie potrafi stosować rotacji wcale nie znaczy, że nie chce pod nią transferów. Jest takie mądre powiedzenie - uważaj na marzenia, bo jeszcze się spełnią ;).

Zakładamy, że dochodzi teraz do sytuacji win-win. Jak znowu zawali rozgrywki europejskie (tfu-tfu/puk-puk) to najwyżej mu się podziękuje, ale zostaniemy przynajmniej z przyzwoitym składem. Oczywiście o ile autorskie transfery nie oznaczają kolejnych ukłonów w kierunku padoinowatych tylko 4 lata młodszych, ale w takim wypadku nie byłoby chyba tego całego shitstormu.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2014, 00:12

Adrian27th pisze:Znaczy jakim sposobem wydedukowałeś że Prawonożny obrońca to ta sama rola co Lewonożny obrońca?
Ranocchia jest prawonożny ? W bloku z Bonuccim kojarzyłem że kopał lewą nogą :shock:
De Rossi ze 1189 strony w temacie o macerato pisze:Ranocchia jest prawonożny.
A wiec jednak prawa..
Adrian27th pisze:Czy chodzi o to że także będzie rezerwowym, a jego forma z ostatnich kolejek pokazuje że moze bez problemu wygryźć Bonucciego.
W 3-5-2 będzie rezerwowym, zupełnie inaczej może sprawa się mieć przy zmianie na 4-3-3. Skoro jego forma jest aż tak wysoka to czemu Inter miałby się go pozbywać ?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2014, 10:53

wagner pisze:Skoro jego forma jest aż tak wysoka to czemu Inter miałby się go pozbywać ?
Niestety nie potrafie na to pytanie odpowiedzieć logicznie, gdyż to jest Inter.

Ten zespół który opędzlował nam Cannavaro za Cariniego,chciał Guarina za Vucinica,kupił Rocchiego i takie tam..

Zablokowany