LE 13/14 (1/8): Fiorentina 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:14

Geniusz Pirlo daje nam zwycięstwo i awans po przeciętnym meczu. Tylko Andrea i Tevez moim zdaniem na plus. Pirlo za bramke wiadomo, bo z gry to nie za dobrze było dziś u niego. Tevez za walkę i zaangażowanie. To on głównie stwarzał zagrożenie. Minus za zachowanie z Neto bo przy powtórce moim zdaniem ta noga przypadkowo nie poszła.. w takim wypadku powinna być czerwona kartka. Nie wiem czy mogą go zawiesić na podstawie video w takiej sytuacji, ale 1 mecz kary powinien dostać.

Rodriguez w końcu dostał dwie żółte? Czy dostał od razu czerwo? Bo już nie wiem, była chyba tylko jedna powtórka decyzji Webba i nie jestem pewien bo miałem wrażenie że tą żółtą dostaje ktoś inny za jakieś dyskusje. W protokole są co prawda dwie żółte więc niby wszystko ok aczkolwiek nie pamiętam w jakiej sytuacji dostał pierwszą.

Cóż, awans cieszy ale styl już nie. Jak zamierzamy tak samo grać z Valencią, Benficą czy Lyonem to będzie ciężko.

Z Juve na dobre i złe!
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:16

Kamex22 pisze:Czy Vidal bądź Tevez będą zawieszeni na kolejny mecz?
Vidal tak, Tevez nie.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:19

Tak smarujecie dzisiaj tego Lipińskiego, a nie zauważyliście, że on już od kilku meczów głupkowato gada ?

To, że nie ma w jego komentowaniu za grosz obiektywizmu i próbuję na siłę ostatnimi czasy deprecjonować Juve to jest fakt niepodważalny.

I w dodatku za każdym razem powtarza jak mantrę, że Pogba albo Vidal na pewno w tym sezonie odejdzie, bo wielki Real już składa ofertę.

Nie wiem jak wy tego człowieka możecie uważać za jakiegoś wielkiego znawce SerieA, czy o la boga kibica Juve.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:20

Ależ kapcańsko rozgrywany mecz.... Bleh. No ale nieważne, trzy punkty do przodu, ćwierćfinał i heja banana. Ciekawe na kogo trafimy jutro?

Pirlo :bravo:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:20

Przez Pirlo synowi dam na imię Andrzej

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:21

Lipiński strzelił focha na Juve bo Vucinic nie gra i Giovinco.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:27

Kamex22 pisze:Czy Vidal bądź Tevez będą zawieszeni na kolejny mecz? I swoją drogą kiedy mniej więcej mecze kolejnej rundy?
1/4 finału : 3 i 10 kwietnia
1/2 finalu : 24 kwietnia i 1 maja
FINAŁ : 14 maja

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:29

Ktoś dał coś Conte przed meczem i sobie Antonio wkręcił, że jesteśmy w Serie A i jakieś rekordy.

Isla pokazuje, że nie musimy płakać przez prawe skrzydło.

Vidal i Pogba fajnie zagrali, Webb na początku gwizdał każde dotknięcie przeciwnika Llorente. Na szczęście w drugiej połowie zauważył, że coś jest nie tak.

Podobało mi się, liczę na jakichś januszy w następnej rundzie.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:34

Zdziwił mnie Montella, nie wiem na co liczył wprowadzając za ofensywnego gracza obrońcę. Ok, dobra, grają w 10, więc chce zabezpieczyć tyły, tylko co mu to daje w tej sytuacji, skoro muszą strzelić gola? Liczył, że Juventus rzuci się do huraganowych ataków chcąc dobić rywala, a Fiorentina wyjdzie z kontrą? Liczył na to po tych trzech meczach z tego sezonu, gdzie Juventus wykazał się niesamowitym kunktatorstwem i minimalizmem, którym zresztą popisuje się przez większość tego sezonu? No brawo, brawo. Lepiej było zaryzykować i dostać nawet 2/3:0 w czapę, no ale cóż, jego cyrk i jego zabawki.

Awans cieszy, styl już mniej. Każdego kolejnego pojedynku będę oczekiwał z niepokojem. Oby następna runda nie z Benficą, nie to żeby byli lepsi, ale oni się po prostu angażują w 100% w tych rozgrywkach i to nie od dziś. Napoli ( w razie awansu ) też bym wolał uniknąć. Może Lyon, co by chociaż jakiś minimalny prestiż pojedynku zachować? :prochno:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 21:42

Niesamowicie wyrównany, ale też dobry mecz z naszej strony. Tevez to jednak klasa światowa. Gość umiejętnościami, a przede wszystkim charakterem pomaga ciągnąć ten zespół.
Starał się Vidal, starał się Pogba, ale to Pirlo znów daje nam zwycięstwo.

Kluczowe mogą się okazać powroty po kontuzjach. Jednym i tym samym składem nie ugramy nic dobrego w LE. Co najwyżej obronimy scudetto, ale dzisiejsza końcówka i siły jakie zostały naszym zawodnikom to nie tylko dobre przygotowanie fizyczne, ale i rotacja na którą tak narzekaliśmy. Barzagli, Marchisio - kurujcie się szybko.

Propsy też dla sędziego, bo prowadził mecz w taki sposób, że bardzo dobrze się go oglądało. Wielu aptekarskich sędziów z Włoch powinno wziąć z niego przykład.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2014, 22:10 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:00

Sytuacja z Tevezem

Obrazek
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:10

Jak dla mnie to jest to intencjonalny ruch nogą. Chciał mu zrobić dziurę w głowie. Paskudnie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:15

Powiem tak: jest awans, choć raczej stawiałem na koniec naszej przygody w LE, więc jest nieźle. Niby w dwumeczu gorsi nie byliśmy, ale czy byliśmy lepsi... to sprawa dyskusyjna - jak już, to nieznacznie. Ogólnie nasz gra dalej nie daje mi podstaw do wiary w końcowy sukces. Sry, ale ciężko się łudzić, że taka rozlazła flegma z naszej strony wystarczy na przejście kolejnych, bardziej europejskich zespołów. Ciągle wyglądamy na takich, co chcą wszystko dostać za darmo, byleby się nie narobić. Momentami zatrważająca jest nasza mobilność - przy stanie 0:0 atakujemy jedynie trzema zawodnikami, przy czym w ruchu jest tylko jeden - ten, który ma piłkę, reszta sterczy. Druga wstydliwa sprawa - jesteśmy impotentami jeśli chodzi szybkie podania prostopadłe na wolne pole. Dziś Isla i Tevez łącznie chyba z 10 razy świetnie wchodzili w wolną przestrzeń na plecy wrogich obrońców, ale za każdym razem nie dostawali podań, bo mający futbolówkę wolał wstrzymać grę i zrobić kółko wokół własnej osi. Trzecia żenująca kwestia - nasza umiejętność dobicia rywala. Noo.. nie trzeba się o tym rozpisywać, wiadomo o co chodzi - katastrofa :doh: Znowu o naszym zadowoleniu decyduje incydent. Niby futbol to gra incydentów, błędów etc, ale to balansowanie na krawędzi nie doprowadzi nas do finału.

Na koniec pytanie: czemu Lichtsteiner minutę po wejściu wyglądał, jakby chwilę wcześniej przerzucił dwie tony węgla? Popsuł nam się Rysiu :cry:

Dobra, jutro losowanie. Byleby nie trafić na Napoli. Ktokolwiek, byle nie Azzurri, choć nawet nie wiem, czy możemy ich wylosować. A tymczasem idę oglądać ich potyczkę z Porto.

sisman pisze:Lipiński i Olbrycht dali dzisiaj świetny pokaz komentowania meczu...
I dlatego ostatnio przerzuciłem się na kanały pt "ojojoj, kakoj gol" :wink:

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:16

Ten bramkarz akurat na to zasłużył. Koleś z typu nawiedzonych, akurat dobre zagranie Teveza.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:18

Ein pisze:Ten bramkarz akurat na to zasłużył. Koleś z typu nawiedzonych, akurat dobre zagranie Teveza.
Jeśli mówisz poważnie, to ja chyba nie mam pytań.

Zablokowany