Serie A 13/14 (16): JUVENTUS 4-0 Sassuolo
- Robaku
- Juventino
A jesteś Pewny, że Conte nie chce z niego własnie jakiegoś skrzydłowego zrobic?pumex pisze:Na razie, po 16 kolejkach ma 10 goli, niezła statystyka, jednak sądzę, że zazwyczaj Tevez ma nadmiar zadań defensywnych, żeby skutecznie bić się o tytuł najlepszego strzelca Serie A.Antichrist o Tevezie pisze:Może powalczyć z Rossim o koronę króla strzelców w tym sezonie.
Niby to pierwszy mecz Asamoah w naszych barwach, w pełnym wymiarze czasowym na pozycji śr. pomocnika, ale trudno po takim jego występie nie stwierdzić, że wywalenie 15-20 mln na Nainggolana będzie dziwacznym posunięciem. Kwadrat do środka, natomiast za tę kasę należy sprowadzić kogoś na lewą flankę. Kogoś, kto będzie robił różnicę.
Wiadomo mecz praktycznie na stojąco wygrany, fajnie zagrali skrzydłowi, mnie to się tam podobalo, nie będę szukał dziury w całym bo jak się pakuje 4 bramki na takim luzie to tylko sie cieszyć.Widać, że się nie zmęczyli,ale też nie sądze, żeby taki skład (chyba ze za karę ) zagrał w srode.
W ogóle Pumex rób szybko nastepny temat meczowy, bo teraz ostatni taki tydzień z Juve, a potem bedzie trzeba odpocząc.
- Kucharius1
- Juventino
Bez przesady graliśmy z Sassuolo, wcześniej jak grywał na środku to nie pokazywał nic wielkiego. Wszyscy go chwalą bo pokazał fajne dryblingi, czyli to co jest mu potrzebne na skrzydle a nie na środku. Ogarnijcie bo, tak naprawdę, zgubił głupio dwa razy piłkę na naszej połowie i nie zagrał ani jednego fajnego podania ( może jedno), a z tego się rozlicza środkowego pomocnika.Ziółi pisze:Miło się ogląda Kwadwo na jego pozycji. Ciekawe ile trzeba będzie czekać na klasowego lewoskrzydłowego marnując potencjał Ghańczyka.
Żeby nie było, jestem za tym by dostawał więcej szans na środku, ale dziś nie było kosmosu biorąc pod uwagę, jego skuteczność rodem z Markiza

- Łukasz
- Juventino
Z pierwszą częścią się zgadzam, z drugą nie. U nas grał na środku w jednym sparingu, w Udinese jako środkowy uważany był za odkrycie ligi.Kucharius1 pisze: Bez przesady graliśmy z Sassuolo, wcześniej jak grywał na środku to nie pokazywał nic wielkiego
- Myzarel
- Juventino
No i tak miało być, spokojny mecz z ładnym wynikiem. Teraz niech rezerwowi pograją sobie w Coppa Italia (innego wyniku niż zwycięstwo nie dopuszczam nawet do świadomości), w weekend wygrać w Bergamo i wolne. Ciekawe czy w tym roku też dorwie nas kryzys styczniowo-lutowy 

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- strong return
- Juventino
Dzięki temu meczowi łatwiej będzie zespołowi zapomnieć. I dobrze, co się stało, to się nie odstanie. Mecz przypominał trochę spotkanie z Zemanową Romą. Podobno Di Francesco to zresztą uczeń Pociesznego Czecha, Don Kichota SerieA.
Mogło być więcej, ale Pegolo w I połowie sporo powyciągał. Asamoah, chyba najlepszy występ w tym sezonie, a drybling przydarzył mu się też miodny, choć przy biernej postawie obrońów. Może jednak nici z transferu Nainggolana, a na CM awaryjnie przejdzie Asa, a za zaoszczędzoną teraz kasę przyjdzie wahadłowy lub 2 w lecie, trzymam kciuki. Bo uważam, że to się dużo lepiej kalkuluje. Carlitos hattrick i asysta-super występ, w ogóle w SerieA gra dobrze, ale zabrakło gola w pierwszych 4 kolejkach CL, wtedy by się splacił, a tak pozostanie niedosyt. No, ale dobra może jednak w LE mu się uda?
Mogło być więcej, ale Pegolo w I połowie sporo powyciągał. Asamoah, chyba najlepszy występ w tym sezonie, a drybling przydarzył mu się też miodny, choć przy biernej postawie obrońów. Może jednak nici z transferu Nainggolana, a na CM awaryjnie przejdzie Asa, a za zaoszczędzoną teraz kasę przyjdzie wahadłowy lub 2 w lecie, trzymam kciuki. Bo uważam, że to się dużo lepiej kalkuluje. Carlitos hattrick i asysta-super występ, w ogóle w SerieA gra dobrze, ale zabrakło gola w pierwszych 4 kolejkach CL, wtedy by się splacił, a tak pozostanie niedosyt. No, ale dobra może jednak w LE mu się uda?

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- pumex
- Juventino
Z kogo? Z Nainggolana? Kolejny nominalny śr. pomocnik za blisko 20 baniek, który ma na siłę grać przy linii? Nie wiem, co Marottcie i Conte siedzi w głowie, ale chyba nie tędy droga.Robaku pisze:A jesteś Pewny, że Conte nie chce z niego własnie jakiegoś skrzydłowego zrobic?
Robaku pisze:W ogóle Pumex rób szybko nastepny temat meczowy, bo teraz ostatni taki tydzień z Juve, a potem bedzie trzeba odpocząc.

- booyak
- Juventino
Czyli jednak da się rozstrzelać ogórka a potem spokojnie kontrolować spotkanie bez drżenia o wynik przy jednobramkowym prowadzeniu w końcówce meczu. Tak właśnie powinny wyglądać spotkania mistrza Włoch z drużyną z dołu tabeli. Brawo Tevez, brawo Vidal. Na plus również Asamoah który w tym meczu zaliczył chyba najlepsze zawody w tym sezonie.
14-1-1 mimo mizernego stylu w niektórych meczach robi wrażenie
14-1-1 mimo mizernego stylu w niektórych meczach robi wrażenie

★ ★ ★
- Castiel
- Juventino
Tevez już w większości spełnił moje oczekiwania, a jeszcze nawet połowy sezonu nie ma :-D
Asamoah bardzo fajnie na swojej pozycji, ale przeciwnik nie był najwyższych lotów. Chciałbym zobaczyć jak sobie poradzi z jakimś silniejszym przeciwnikiem.
Mam nadzieje, że z Atalantą zagrają tacy piłkarze jak Caceres czy Ogbonna. Nie mieli zbyt wielu okazji do gry w tym sezonie.
Asamoah bardzo fajnie na swojej pozycji, ale przeciwnik nie był najwyższych lotów. Chciałbym zobaczyć jak sobie poradzi z jakimś silniejszym przeciwnikiem.
Mam nadzieje, że z Atalantą zagrają tacy piłkarze jak Caceres czy Ogbonna. Nie mieli zbyt wielu okazji do gry w tym sezonie.
- Robaku
- Juventino
Castiel Ogbonna Caseres będą grali w srode z Avellino. Tam w ogóle może wyjść fajna 11.
Tevez fajnie, ale pamiętajmy, że to Sassuolo, wiec jakby Carlitos dzis nei wsadził to zrobiłby to kazdy inny. Mnie trochę Tevez zawiódł w LM, do tego, uważam, że z silniejszymi klubami lepiej radzi sobie Ferdek.
Tevez fajnie, ale pamiętajmy, że to Sassuolo, wiec jakby Carlitos dzis nei wsadził to zrobiłby to kazdy inny. Mnie trochę Tevez zawiódł w LM, do tego, uważam, że z silniejszymi klubami lepiej radzi sobie Ferdek.
- Castiel
- Juventino
Może i każdy mógł strzelić, ale jednak się tak nie stało. Zrobił to Tevez co mi się podobało bardzo. Teraz Avelino i tu jak mówisz na pewno będzie ciekawa jedenastka. Conte odkurzy Giovinco i innych.
Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale jakoś nie brakuje mi Marchisio.
Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale jakoś nie brakuje mi Marchisio.
- ewerthon
- Juventino
Chyba sam w to nie wierzysz. 16 milionów wystarczy, żeby sprowadzić kogoś, kto będzie grał lepiej niż Asamoah na wing-backu?pumex pisze:
Kwadrat do środka, natomiast za tę kasę należy sprowadzić kogoś na lewą flankę. Kogoś, kto będzie robił różnicę.
- The_Sickness
- Juventino
Fajnie się patrzy na tabelę strzelców gdy w czołówce mamy swojego gracza. Odwykłem od sytuacji gdy któryś z naszych napastników walczy (mam nadzieje, że Carlitos utrzyma formę strzelecką) o tytuł króla strzelców. W europie daliśmy dupy jak ich mało, ale totalna dominacja w serie a to teraz ich zakichany obowiązek. Jako drużyna dokonujemy wielkich rzeczy w ostatnich trzech sezonach, czas też na indywidualne sukcesy.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Bardzo sympatyczny mecz. Lubię takie
Cieszy hat-trick Teveza, ktory w ostatnich meczach nie powalał na kolana. Bardzo przeciętny występ Llorente, fajnie Asamoah w środku. W obronie wiadomo, jeden kiks Bonucciego i tyle.
Nasza passa robi wrażenie, oby tak dalej. Naprawdę przykro się patrzy jak przy tak bezpiecznym wyniku i tak słabym rywalu Padoin udowadnia jaki jest przesłaby. De Ceglie to samo no i Isla... naprawdę zapomnijcie o tej asyście, gość dostaje 20 szansę i zawsze jest tak samo. Nawettaki Peluso co zagrał 1/4 tego co on ma już 2 gole na koncie, zresztą jest najlepszym z najsłabszych. Reszta nie przeskoczy na wyższy poziom.
Ale nie będę sądził zwycięzców. W środę będziemy mądrzejsi pop występie rezerw na czym niektórzy stoją.
Szkoda, że Asamoah zaliczył wtopę miesiąca

Nasza passa robi wrażenie, oby tak dalej. Naprawdę przykro się patrzy jak przy tak bezpiecznym wyniku i tak słabym rywalu Padoin udowadnia jaki jest przesłaby. De Ceglie to samo no i Isla... naprawdę zapomnijcie o tej asyście, gość dostaje 20 szansę i zawsze jest tak samo. Nawettaki Peluso co zagrał 1/4 tego co on ma już 2 gole na koncie, zresztą jest najlepszym z najsłabszych. Reszta nie przeskoczy na wyższy poziom.
Ale nie będę sądził zwycięzców. W środę będziemy mądrzejsi pop występie rezerw na czym niektórzy stoją.
Szkoda, że Asamoah zaliczył wtopę miesiąca