Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 23:17

City rządzi w Manchesterze, czyli totalna deklasacja United. Gdyby Negredo i Dżeko lepiej ustawili celowniki mogłoby być i 6-1. Kocham Kuna Agueroooooo <333333 :*

Drużyna Pellegriniego jest doprawdy nieobliczalna, wtopić z Cardiff by po chwili spuścić srogi łomot (bezbarwnemu i bez Piersi) Mistrzowi Anglii. Magia Premier League.

Po 5 kolejkach i kilku klasykach na start dość niespodziewanie na fotelu lidera drużyny z Londynu: Kanonierscy Ozile Wengera (sezon życia Ramseya) i super dopakowani choć bez Bejlowi Spurs.

Na stabilizacje tabeli będzie trzeba jeszcze trochę poczekać, aczkolwiek liczę, że schemat Nowej Big Four zostanie przełamany już na dobre.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 23:27

United rzeczywiście zdeklasowane. Po dobrym występie w LM przeciwko Bayernowi nie spodziewalem sie, aż takiej dominacji Obywateli. Negredo i przede wszystkim Navas świetnie wkomponowali się w zespół. Jojo niech lepiej kupuje środki na odleżyny.

Arsenal tak naprawdę jest jeszcze niesprawdzony. Grali do tej pory z ogórami i to co będą mieli przegrać to na pewno przegrają. Nie chce prorokowac, bo jest za wczesnie ale wg. mnie o mistrzostwo powalczą Chelsea i City.

MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2013, 18:27

Bruce Badura pisze: Arsenal tak naprawdę jest jeszcze niesprawdzony. Grali do tej pory z ogórami i to co będą mieli przegrać to na pewno przegrają. Nie chce prorokowac, bo jest za wczesnie ale wg. mnie o mistrzostwo powalczą Chelsea i City.
Wygrali 1-0 z Tottenhamem, który jest viceliderem. A Jojo bedzie do wyciągnięcia za śmieszne pieniądze w przyszłe lato :-D

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2013, 19:59

Bez Fergusona United to nie ta sama drużyna.Sir Alex trzymał cały klub w kupie a teraz słabszy trener nie daje rady.Bardziej widać brak klasowego rozgrywającego,prawa obrona to tylko przyzwoity Rafael,Najlepsi stoperzy to wiekowi Vidic i Ferdinand. Gdyby jeszcze sprzedali Rooneya,który ciągnie ten wózek od kilku lat to byłoby kiepsko.

Nie rozumiem czemu nie stawiają bardziej na Kagawe,który dostał rolę następcy Parka czyli ofensywnej zapchajdziury.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2013, 20:11

MaxFromJam_89 pisze:
Bruce Badura pisze: Arsenal tak naprawdę jest jeszcze niesprawdzony. Grali do tej pory z ogórami i to co będą mieli przegrać to na pewno przegrają. Nie chce prorokowac, bo jest za wczesnie ale wg. mnie o mistrzostwo powalczą Chelsea i City.
Wygrali 1-0 z Tottenhamem, który jest viceliderem. A Jojo bedzie do wyciągnięcia za śmieszne pieniądze w przyszłe lato :-D
dodać można też Dzeko, który niedługo powinien mieć dość siedzenia na ławie.

Co do ManU to:
1) ciągnie ich tylko VP, a z City widać było, że w ofensywie jako tako działali tylko Rooney ( niestety za dużo się cofał, a Wellbeck nie potrafił nic powalczyć) i Valencia, który wraca do bardzo dobrej formy.

2) Śmiałem się z kupna Fellainiego ( raz - przereklamowany, dwa-drogi, trzy- nie takiego zawodnika potrzebowało United, cztery - nie potrafi dopasować się do zespołu i pociągnąć gry, czego się od niego oczekiwało ) i po meczu z City byłem strasznie zniesmaczony jego grą. Nie rozumiem za nic United dlaczego ciągle wszyscy płaczą, że nie mają rozgrywającego, a na koniec i tak kupują dodatkowego skrzydłowego :think:

3) Liczę, że Arsenal ugryzie coś na koniec sezonu, ale ciężko mi w to mocniej wierzyć patrząc na ich grę.

4) Tote po świetnych transferach może spokojnie w pierwszej 4ce skończyć ( liczę, że znajdą się jeszcze w niej Liverpool i Arsenal ), a superekstra Cheslea skończy w Lidze Europy.

Ligi Angielska i Włoska wydają się najciekawsze od wielu, wielu lat. Głównie za sprawą zmian trenerów ( Napoli, Roma, Inter, Manchestery, Cheslea, ) i ciekawych transferów ( Tote, Arsenal, Napoli, City, Roma).
Nic tylko się cieszyć i podziwiać.

squinter
oczywiście, że nie. Chodziło mi raczej o wieczne pogłoski o ich zainteresowaniu skrzydłowymi ( Sterling itd. ) akurat w tym roku mniej tego było, ale zawsze denerwowało mnie to u SAF-a, że wiecznie szukał skrzydłowych, a w środku biegał Anderson :prochno:

Fellaini nie jest skrzydłowym, ale rozgrywającym, który połączy ofensywę z defensywą też nie. Nie potrafię i nigdy oglądając Everton nie potrafiłem zrozumieć jego geniuszu. Fabregas byłby strzałem w 10stkę, Ozil tak samo, mając dobrego asystenta VP mógłby strzelać jeszcze więcej bramek, a nie wszystko konstruować samemu.
Ostatnio zmieniony 24 września 2013, 00:57 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2013, 00:16

Eric6666 pisze: 2) Śmiałem się z kupna Fellainiego ( raz - przereklamowany, dwa-drogi, trzy- nie takiego zawodnika potrzebowało United, cztery - nie potrafi dopasować się do zespołu i pociągnąć gry, czego się od niego oczekiwało ) i po meczu z City byłem strasznie zniesmaczony jego grą. Nie rozumiem za nic United dlaczego ciągle wszyscy płaczą, że nie mają rozgrywającego, a na koniec i tak kupują dodatkowego skrzydłowego :think:
o czym Ty mówisz? chyba nie rozpatrujesz Fellainiego, jako skrzydłowego?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2013, 02:41

Eric6666 pisze:oczywiście, że nie. Chodziło mi raczej o wieczne pogłoski o ich zainteresowaniu skrzydłowymi ( Sterling itd. ) akurat w tym roku mniej tego było, ale zawsze denerwowało mnie to u SAF-a, że wiecznie szukał skrzydłowych, a w środku biegał Anderson
Mam wrażenie ze było na odwrót. Poczekałbym z opiniami jeszcze pewien czas. Zastąpienie na ławce trenerskiej Fergusona to chyba najtrudniejsze wejście na ławkę trenerską w dziejach futbolu.
Eric6666 pisze:VP mógłby strzelać jeszcze więcej bramek, a nie wszystko konstruować samemu.
Robin absolutnie już tak nie gra. Za rozegranie bierze się Rooney, któremu to wychodzi raz całkiem dobrze, raz nieco gorzej. Szkoda, że Moyes nie ufa Kagawie, bo to jest również ciekawa alternatywa. RvP gra klasyczną "9" United. Tylko i wyłącznie.
Ostatnio zmieniony 24 września 2013, 02:44 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2013, 11:57

Ja myślę, że każdy kibic United pamięta (bo ludzie którzy to widzieli na własne oczy pewnie już nie żyją :prochno: ) historię z początkami Fergusona w ich klubie - tym samym dadzą czas nowemu trenerowi.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2013, 12:11

Ja tak teraz sobie zobaczyłem i się zdziwiłem: Jovetić rozegrał raptem 63 minuty w City w 5 meczach ligowych, 0 goli , w LM murawy nie powąchał. Więc mam pytanie do kogoś kto się interesuje? Czy on narazie gra tak słabo czy miał kontuzję i był oszczędzany?

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2013, 19:29

Heh, tym razem krążą plotki, iż Zuniga przejdzie zimą do Arsenalu :!:

http://www.kanonierzy.com/shownews_id-3 ... osci.shtml

To dopiero się wzięli za wzmacnianie zespołu. Jakby przyszedł jeszcze klasowy obrońca na środek i dobry strzelec- wówczas mogą się liczyć na każdym froncie :shock:
Jednak już w tej chwili po transferze Oezila są dużo mocniejszym zespołem. Jak będzie - zobaczymy :stop:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 18:24

Kolejna porażka Man.Utd. tym razem z WBA. Mnie od dłuższego czasu dziwiło jak Diabły z dość przeciętną pomocą są w stanie walczyć o najwyższe laury. Widać że Sir Alex ładnie to wszystko ogarniał. Presja na Moyesie coraz większa. Być może wyzwaniem dla tej drużyny na ten sezon nie będzie walka o mistrzostwo ale w ogóle o TOP 4. Niby dopiero początek ale 7/18 punktów mówi samo za siebie.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2013, 23:53

joy pisze:Kolejna porażka Man.Utd. tym razem z WBA. Mnie od dłuższego czasu dziwiło jak Diabły z dość przeciętną pomocą są w stanie walczyć o najwyższe laury. Widać że Sir Alex ładnie to wszystko ogarniał. Presja na Moyesie coraz większa. Być może wyzwaniem dla tej drużyny na ten sezon nie będzie walka o mistrzostwo ale w ogóle o TOP 4. Niby dopiero początek ale 7/18 punktów mówi samo za siebie.
Ten klub doprowadził mnie dziś do szalu... Straciłem u buka sporo kasy a kolo nosa tylko przez ten jeden mecz przeszedł mi prawie tysiak. Ostatnio mam jakiś słaby okres.. Najpierw kupony psuła mi Borussia, dziś wygrała a z ostrożności na nich nie stawiałem, szkoda bo gdybym wybrał ich zamiast Manu byłbym dziś bogaty i pijany...
ManU jest masakrycznie słabe w tym sezonie i myślę że to nie wina zespołu a trenera.. To dopiero początek sezonu ale nie wróżę im najlepiej. Wiem jedno, już na nich nie postawie..

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2013, 00:59

Był taki czas, że przez Juve mi nie wchodziły kupony. Za del Neriego.

Ale jak Southampton ciśnie na początku sezonu to jestem z lekkim szoku. Tak samo jestem zaskoczony Cardiff.
Postawa City to dla mnie wielka zagadka. Najpierw miażdżą Pilzno i United, żeby przegrać z Aston Villą. Uwazam jednak ze stabilizacja nadejdzie i to oni beda bili sie do konca o mistrza z Chelsea - pod warunkiem ze Mou zaufa Macie - dzis wszedl z lawki i uratowal im wazny punkt w derbach, wiec zobaczymy. Mam nadzieje ze Etoo ogarnie tylek i wskoczy do skladu
czyli
Etoo - Hazard/Mata/Oscar -Lampard/Mikel - Ivanovic/Cahill/Terry/Cole-Cech

A lawka w CFC jest najmocniejsza w calej lidze, jak nie w calej Europie.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2013, 01:22

Bruce Badura pisze:Ale jak Southampton ciśnie na początku sezonu to jestem z lekkim szoku.
A ja wcale. Obecny klub Boruca oglądałem dość często w tam tym sezonie i zawsze grali ciekawą dla oka piłkę, dokonali kilka konkretnych wzmocnień i nie osłabili się. Liczę na pierwszą 8 w ich wykonaniu w tym sezonie.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2013, 01:31

Też oglądałem i też uwazam ze grali ladnie dla oka - podobnie jak teraz. Ich letnie zakupy okazaly sie w wiekszosci trafione, czego nie mozna powiedziec o np. Norwich - po nich spodziewalem sie duzo lepszej gry aczkolwiek jak wszyscy wiemy to dopiero poczatek i wszystko sie moze zdarzyc.

ODPOWIEDZ