Mercato (2012-2014)
- bendzamin
- Redaktor

Od dawna mówiło się, że Conte chce jakiegoś ofensywnego pomocnika. Jestem pewny, że jeśli naprawdę ściągamy Naniego, to nie bez zgody Antka, który ma pomysł na wykorzystanie Portugalczyka.
Swoją drogą, nie byłbym jakoś baaaaardzo mocno zdziwiony, gdyby okazało się, że Paddy Power znalazł sobie kreatywny sposób na promocję. Jeśli suma pieniędzy, które wypłacili za ten zakład o Nanim, nie jest zbyt wysoka, jestem w stanie wyobrazić sobie takie działanie. Mówimy w końcu o firmie, która reklamowała się na gaciach Bendtnera
Swoją drogą, nie byłbym jakoś baaaaardzo mocno zdziwiony, gdyby okazało się, że Paddy Power znalazł sobie kreatywny sposób na promocję. Jeśli suma pieniędzy, które wypłacili za ten zakład o Nanim, nie jest zbyt wysoka, jestem w stanie wyobrazić sobie takie działanie. Mówimy w końcu o firmie, która reklamowała się na gaciach Bendtnera
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Szczerze przyznam, że ostatnio nie byłem w temacie, ale z tego, co się orientuję, raczej ciężko będzie opchnąć DC do Sunderlandu. W tej kwestii media mają jeszcze wątpliwości, ale jemu do wyprowadzki jakoś nie po drodze... Padoin raczej zostanie, wcześniej coś przebąkiwało się o jego powrocie do poprzedniego klubu, ale Conte widzi w nim najwyraźniej solidnego rezerwowego - nie marudzi, raczej nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Coś ucichł temat przejścia Marrone do Monaco, ale być może Ruscy uderzą po niego w ostatnich godzinach okienka, kto wie...Osgiliath pisze:Mrozzi - masz jakieś niusy o potencjalnie możliwych nowych sprzedażach Juve? Pozostał DC, który jest na dobrej drodze do Anglii, Padoin, Isla, którego transfer ma być reaktywowany, Ziegler, który jest wypożyczony do Sassuolo, no i Marrone, w związku z czym z prócz naszych dwóch zbędnych atakerów tak po prawdzie został Isla, Marrone i Padoin, którym chyba interesowała się sampa, ale nie wiem jak tu sprawa wygląda.
Spore znaczenie mogą mieć dzisiejsze słowa Gallianiego, który zapewnił, że Matri będzie dziś kibicował drużynie, w której grał "za młodu". Jak dla mnie to wyraźny znak, że coś jest na rzeczy, w końcu pewnego grajka z Violi już do siebie nie ściągną... (-> Roma)
- Łukasz
- Juventino

Nani we Włoszech? Nie widzę tego. Tego typu superdryblerzy się we Włoszech nie sprawdzają.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Co do Marrone to na pewno odejdzie. Nie wierze, ze po takich Słowach Beppe Luca u nas zostanie i dobrze nie odejdzie. Pogra sezon lub dwa i ew. jeśli da radę wróci do Juve.mrozzi pisze:Szczerze przyznam, że ostatnio nie byłem w temacie, ale z tego, co się orientuję, raczej ciężko będzie opchnąć DC do Sunderlandu. W tej kwestii media mają jeszcze wątpliwości, ale jemu do wyprowadzki jakoś nie po drodze... Padoin raczej zostanie, wcześniej coś przebąkiwało się o jego powrocie do poprzedniego klubu, ale Conte widzi w nim najwyraźniej solidnego rezerwowego - nie marudzi, raczej nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Coś ucichł temat przejścia Marrone do Monaco, ale być może Ruscy uderzą po niego w ostatnich godzinach okienka, kto wie...Osgiliath pisze:Mrozzi - masz jakieś niusy o potencjalnie możliwych nowych sprzedażach Juve? Pozostał DC, który jest na dobrej drodze do Anglii, Padoin, Isla, którego transfer ma być reaktywowany, Ziegler, który jest wypożyczony do Sassuolo, no i Marrone, w związku z czym z prócz naszych dwóch zbędnych atakerów tak po prawdzie został Isla, Marrone i Padoin, którym chyba interesowała się sampa, ale nie wiem jak tu sprawa wygląda.Jeśli rzeczywiście udałoby się pozyskać Naniego, rozbrat z Islą byłby praktycznie pewny.
Spore znaczenie mogą mieć dzisiejsze słowa Gallianiego, który zapewnił, że Matri będzie dziś kibicował drużynie, w której grał "za młodu". Jak dla mnie to wyraźny znak, że coś jest na rzeczy, w końcu pewnego grajka z Violi już do siebie nie ściągną... (-> Roma)
Co do DC to pojawiaja sie dwuglosy - jedne, ze jest dogadany z Sunderlandem i odejdzie na pewno do Anglii. A inne, że jednak postanowił powalczyć o miejsce w Juve i zostanie. Szczerze to chyba każdy wolalby aby odszedl bo nawet 3 mln to zawsze cos.
Pewnie transfer Isli uzalezniony jest tylko od transferu skrzydlowego kimkolwiek ten nowy skrzydlowy bedzie.
Co do Matriego to jest blisko Milanu, czekać na ich awans, ale na trybunach sansiro pojawil sie transparent - nie dla Matriego.
W każdym razie jesli jest blisko liczę, że na zasadzie definitywnego transferu a nei jakies wypozyczenia.
aa no i jeszcze - motta. Niech odejdzie.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
I ja się nie dziwię. Powiedzmy sobie szczerze, że Matri to żadne wzmocnienie przy obecnej sytuacji Milanu - zbyt dużo nie strzela i żadną gwarancją nie jest. Zresztą Milan powinien odpuścić wzmacnianie formacji, która akurat wzmocnień nie wymaga. Niech się za to sito w defensywie wezmą.Robaku pisze: Co do Matriego to jest blisko Milanu, czekać na ich awans, ale na trybunach sansiro pojawil sie transparent - nie dla Matriego.
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Pytanie czy wróci do formy, bo wczoraj rozmawiałem ze znawcą angielskiej piłki i stwierdził, że ten Nani dziś to cień tamtego Naniego, w którym widziano następcę C.Ronaldo.
Niemniej warto zaryzykować, bo gościu ma dopiero 26 lat, a jeśli wypali i wróci do dawnej formy to będziemy mieć jednego z najlepszych dryblerów za półdarmo. Jeśli nie wypali to odejdzie za 7-8 mln do jakiegoś Fenerbahce czy Galatasaray i stracimy na nim tylko 5-6 mln.
Brakuje mi w obecnej drużynie kogoś, kto wygrywałby pojedynki 1 na 1, jak kiedyś Camoranesi czy Zambrotta.
Niemniej warto zaryzykować, bo gościu ma dopiero 26 lat, a jeśli wypali i wróci do dawnej formy to będziemy mieć jednego z najlepszych dryblerów za półdarmo. Jeśli nie wypali to odejdzie za 7-8 mln do jakiegoś Fenerbahce czy Galatasaray i stracimy na nim tylko 5-6 mln.
Brakuje mi w obecnej drużynie kogoś, kto wygrywałby pojedynki 1 na 1, jak kiedyś Camoranesi czy Zambrotta.
- Osgiliath
- Juventino

Działania Milanu w ogóle nie są logiczne... nie mają 4 mln na Hondę (jak będzie awans, to może w końcu...) nie mieli 10 mln na Teveza a kupią matriego za 10/12 mln?mrozzi pisze:I ja się nie dziwię. Powiedzmy sobie szczerze, że Matri to żadne wzmocnienie przy obecnej sytuacji Milanu - zbyt dużo nie strzela i żadną gwarancją nie jest. Zresztą Milan powinien odpuścić wzmacnianie formacji, która akurat wzmocnień nie wymaga. Niech się za to sito w defensywie wezmą.Robaku pisze: Co do Matriego to jest blisko Milanu, czekać na ich awans, ale na trybunach sansiro pojawil sie transparent - nie dla Matriego.
-
Z tym kupowaniem Naniego to wszystko fajnie jesli chodzi o rotacje formacjami, ale kwestia jest też taka, że kadra nam się lekko rozszerzyła, a jedna priorytetowa opcja na mercato - LWB uzupełniona nie jest, a z trwającym kontraktem Pirlo za rok musowo trzeba będzie te dwie pozycje uzupełnić i pewnie dalej będziemy mieć bolączkę ze sprzedażami...
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Wiesz oni po prostu chcieli ugrać za duzo.Osgiliath pisze:Działania Milanu w ogóle nie są logiczne... nie mają 4 mln na Hondę (jak będzie awans, to może w końcu...) nie mieli 10 mln na Teveza a kupią matriego za 10/12 mln?mrozzi pisze:I ja się nie dziwię. Powiedzmy sobie szczerze, że Matri to żadne wzmocnienie przy obecnej sytuacji Milanu - zbyt dużo nie strzela i żadną gwarancją nie jest. Zresztą Milan powinien odpuścić wzmacnianie formacji, która akurat wzmocnień nie wymaga. Niech się za to sito w defensywie wezmą.Robaku pisze: Co do Matriego to jest blisko Milanu, czekać na ich awans, ale na trybunach sansiro pojawil sie transparent - nie dla Matriego.Juve na tym dealu by skorzystało podwójnie, bo nie dość, że pozbędziemy się Ale to jeszcze zwróci nam się kwota zakupu Teveza a odejmując zarobki mitry to i pod tym kątem coś zaoszczędzimy.
-
Z tym kupowaniem Naniego to wszystko fajnie jesli chodzi o rotacje formacjami, ale kwestia jest też taka, że kadra nam się lekko rozszerzyła, a jedna priorytetowa opcja na mercato - LWB uzupełniona nie jest, a z trwającym kontraktem Pirlo za rok musowo trzeba będzie te dwie pozycje uzupełnić i pewnie dalej będziemy mieć bolączkę ze sprzedażami...
4 mln za Honde - który za 4 miesiace bedzie za darmo - po co?
10 mln za Teveza - który jest skonfliktowany z ManC a poza tym pokochał Mediolan - po co? Jeśli może uda się ugać do 7.
Ljajic za 9 mln? Po co? jeśli ma konflikt z Montella i całą fiorą. Wymusi transfer za 7 mln.
I takim sposobem zabiera sie im kolejne opcje.
- Osgiliath
- Juventino

Mam lekko spóźniony zaciąg umysłowy z racji %%%, ale czytając Twój tekst myslałem, że żywcem opisujesz strategię działania MarottyRobaku pisze:Wiesz oni po prostu chcieli ugrać za duzo.Osgiliath pisze:Działania Milanu w ogóle nie są logiczne... nie mają 4 mln na Hondę (jak będzie awans, to może w końcu...) nie mieli 10 mln na Teveza a kupią matriego za 10/12 mln?mrozzi pisze:
I ja się nie dziwię. Powiedzmy sobie szczerze, że Matri to żadne wzmocnienie przy obecnej sytuacji Milanu - zbyt dużo nie strzela i żadną gwarancją nie jest. Zresztą Milan powinien odpuścić wzmacnianie formacji, która akurat wzmocnień nie wymaga. Niech się za to sito w defensywie wezmą.Juve na tym dealu by skorzystało podwójnie, bo nie dość, że pozbędziemy się Ale to jeszcze zwróci nam się kwota zakupu Teveza a odejmując zarobki mitry to i pod tym kątem coś zaoszczędzimy.
-
4 mln za Honde - który za 4 miesiace bedzie za darmo - po co?
10 mln za Teveza - który jest skonfliktowany z ManC a poza tym pokochał Mediolan - po co? Jeśli może uda się ugać do 7.
Ljajic za 9 mln? Po co? jeśli ma konflikt z Montella i całą fiorą. Wymusi transfer za 7 mln.
I takim sposobem zabiera sie im kolejne opcje.
- koki90
- Juventino

Nani to piłkarz z najwyższej półki, może ostatnio pod formą, ale jednak. Zmiana środowiska to jest to, czego on teraz potrzebuje. Piłkarsko jest fenomenalny, ale czy ma tą zadziorną, waleczną mentalność ? Na to pytanie mi ciężko odpowiedzieć, tym bardziej, że nie wydaje mi się to być piłkarz typu Teveza, który poświęca się dla dobra drużyny.
Taki transfer, szczególnie zważywszy na 'problem' obsadzenia go w drużynie to trochę jak gra w rosyjską ruletkę, ale za rozsądną kwotę jak najbardziej warto. To zdecydowanie gracz, który potrafiłby podnieść piłkarski poziom naszego Juve.
Zapewniam wszystkich, że jeśli Nani zasłużyłby na miejsce w pierwszej 11 i Conte miałby problem z znalezieniem dla niego miejsca, to nasz trener chciałby mieć same takie problemy.
Taki transfer, szczególnie zważywszy na 'problem' obsadzenia go w drużynie to trochę jak gra w rosyjską ruletkę, ale za rozsądną kwotę jak najbardziej warto. To zdecydowanie gracz, który potrafiłby podnieść piłkarski poziom naszego Juve.
Zapewniam wszystkich, że jeśli Nani zasłużyłby na miejsce w pierwszej 11 i Conte miałby problem z znalezieniem dla niego miejsca, to nasz trener chciałby mieć same takie problemy.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Valencia nigdy nie osiągnał statystyk Naniego. Portugalczyk grając regularnie ustrzelil 9 bramek, a asystował 19 razy w 33 meczach PL.wojczech7 pisze:Bazyliszek pisze:slabiakiem Valencia..Valencia jest może mało efektowny, ale szalenie efektywny. Polecam pooglądać mecze z jego udziałem.
Ciekawa historia z tym Nanim. Już kiedyś się ponoć nim nasz Antoś interesował (słynne 4-2-4 z początków jego pracy u nas). Jeśli przyjdzie - nie pogniewam się
Gdy chłopak jest w Formie, jest naprawde kozakiem.
Jest już nasz. Daj Bóg.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jareckik
- Juventino

Jeśli chodzi o naszą końcówkę mercato to fajnie jakby udało się pozyskać Naniego za 13mln ;] Proszę pamiętać, że niewiele mniej kosztował ukochany przez wielu tutaj Martinez 8) Wydaje mi się, że skoro bookmacherzy już zatwierdzili ten transfer to jest bardzo blisko, a ja widzę tu jeszcze jedną rzecz. Czuję, że Marotta musi mieć już nagraną sprzedaż jakiegoś niechcianego gracza, zobaczymy Matri, Quag czy De Ceglie ? Fajnie jakby udało się opchnąć jeszcze De Ceglie i Quaga/Matriego a zakontraktować Naniego;]
- Bruce Badura
- Juventino

Mógłbyś jakoś rozwinąć. Tylko nie wyjeżdżaj z Quaresmą.Łukasz pisze:Nani we Włoszech? Nie widzę tego. Tego typu superdryblerzy się we Włoszech nie sprawdzają.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A tak przeleciałem szybko tego Skybeta i jak sie okazuje
Kurs na
Nani do Juve 1,16
Kolarov do Juve 1,33
Fabio do WHU 1,36
O ile Nani praktycznie pewny, to czy Kolarov naprawde tak blisko?:O
Kurs na
Nani do Juve 1,16
Kolarov do Juve 1,33
Fabio do WHU 1,36
O ile Nani praktycznie pewny, to czy Kolarov naprawde tak blisko?:O
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wojczech7
- Juventino

Aleź ja nie piszę, że Antonio jest lepszy od Luisa. Zaprzeczam jedynie, jakoby ten pierwszy był "słabiakiem".iltalismano pisze:Valencia nigdy nie osiągnał statystyk Naniego. Portugalczyk grając regularnie ustrzelil 9 bramek, a asystował 19 razy w 33 meczach PL.wojczech7 pisze:Bazyliszek pisze:slabiakiem Valencia..Valencia jest może mało efektowny, ale szalenie efektywny. Polecam pooglądać mecze z jego udziałem.
Ciekawa historia z tym Nanim. Już kiedyś się ponoć nim nasz Antoś interesował (słynne 4-2-4 z początków jego pracy u nas). Jeśli przyjdzie - nie pogniewam się
italismano pisze:Gdy chłopak jest w Formie, jest naprawde kozakiem.
Jest już nasz. Daj Bóg
Tu się zgadzam w pełnej rozciągłości. Trochę uboższa wersja Ronaldo, ale ciągle na wypasie (pod warunkiem, że w formie).
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."