Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 12:02

zoff pisze:A nie podnieśli tego limitu non-EU do dwóch na okienko transferowe?
Zmienili to. Teraz chcąc sprowadzić zawodnika non UE takiego samego trzeba wypchnąć poza ligę.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 12:04

zoff pisze:A nie podnieśli tego limitu non-EU do dwóch na okienko transferowe?
Wprowadzili nowe, trochę bardziej zakręcone przepisy.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=25983 - polecam lekturę tego newsa i komentarzy zahora pod nim :)

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 12:08

Zunigę trzeba zrozumieć. Chłop znalazł się w niezbyt komfortowej sytuacji. Z Lulicem ten sam problem co z Kolarovem niestety. Jeśli nie sprzedamy któregoś z wymienionych powyżej zawodników- to patowa sytuacja. Ciekawe czy wobec tych problemów powróci temat Bonaventury.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 12:13

Wewnątrz ligi możemy sobie kupić kogo chcemy. Tylko z piłkarzami zza granicy mamy problem.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 14:30

Czyli z Lazio Lulicia możemy bez problemu ściągać? Kurczę, niech w końcu kraje Bałkańskie wejdą do UE :D

:plflag: :juveflag: :plflag:
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 14:33

Owszem możemy, gdyby nie to że Lazio nam go nie sprzeda. Chyba że z naszej strony pojawi się jakaś szalona oferta, ale to nie możliwe, bo Beppe takiej nie złoży, a i Lulic nie jest takim pewniakiem by za niego bulić więcej niż 10 mln.

PS. Coraz częściej pojawia się tutaj syndrom fana Realu. Piszemy o nabywaniu zawodników tak, jakby ich obecne kluby nie miały w tej kwestii nic do powiedzenia.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2013, 14:51 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 15:06

Moze mi ktos powiedzieć o co chodzi z tym podskakiwaniem Zunigi?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 15:19

Śmieciarze śpiewali 'kto nie skacze, ten za Juve'.
Kucharius1 pisze: PS. Coraz częściej pojawia się tutaj syndrom fana Realu. Piszemy o nabywaniu zawodników tak, jakby ich obecne kluby nie miały w tej kwestii nic do powiedzenia.
Daleki byłbym od tego stwierdzenia, bo umówmy się, że w kwestii wielkich medialnie transferów nie jesteśmy rozpieszczani. Natomiast na forum da sie wyczuć hipokryzję: Nie oddawać Vidala Realowi, postawić zaporę w postaci ceny, np 50 mln € vs 30 mln € za Joveticia? Ale jak to? On jest wart z 20!
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2013, 15:21 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 15:21

Dokładnie. Zuniga był już po słowie z włodarzami Juve i był bardzo zmieszany. Był między młotem a kowadłem.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 16:39

Nie było żadnego oficjalnego potwierdzenia, ale według Transfermarkt po rocznym wypożyczeniu 19-letniego Elvisa Kabashiego z Empoli, zdecydowaliśmy się na jego wykupienie za 1,8 mln euro. W zeszłym sezonie w Primaverze grającej 3-5-2, biegał on po lewej stronie. Jest lewonożny i chyba ma kopa tą lewą nogą (jego gol z meczu z Belgią U-19):

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 18:23

Dolce Vita pisze:Ja już go w Juventusie nie chce.
Ty se możesz nie chcieć. Na szczęście to nie Ty jesteś osobą odpowiadającą za transfery. Co miał zrobić? Przecież nigdy nie wiadomo co tym zwierzakom strzeli do łba, podskoczył, ale nie sądzę, by sprawiło mu to jakąkolwiek frajdę...

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 18:43

Ogbonna mówił, że nigdy nie zagra w Juventusie i czy ktoś mu się dziwi? i teraz życzę mu, aby został jednym z najlepszych obrońców w lidze.
Isla na samym początku wypalił z Realem i jego notowania dla kibiców poleciały, że hoho...

piłkarze to zawodowcy i powinni się odpowiednio zachowywać. Można mówić, że nie chcemy Hamsika, bo on otwarcie chce walczyć z Juventusem i walczyć na słowne zaczepki. Zuniga zrobił to co każdy w Napoli? ( wnioskuje, nie widziałem sytuacji), bo jest zawodnikiem Napoli i powinien się zachowywać jak ich zawodnik. Wolelibyście Zunigę, który przestałby chodzić na treningi, pobił prezydenta klubu, zwyzywał trenera, aby wymusić na nich transfer? ( nie odpowiadajcie :prochno: ).

Jestem niesamowicie dumny i szczęśliwy, że Juventus niszczy takich jak Napoli swoją klasą i zachowaniem. Nie walczą na słowne zaczepki, bo to nigdzie nie prowadzi. A zawodnicy jak Buffon, wcześniej Del Piero itd., którzy są też niesamowici także po za klubem mogą nam zazdrościć wszyscy.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 22:04

Liverpool wyraził chęć pozyskania Matriego. W grę wchodzi nawet wymiana za Fabio Boriniego. Kwotowo to nawet wielkiej różnicy nie ma ( o milion droższy Matri), obaj grają na tych samych pozycjach a na plus za Borinim przemawia wiek tylko, że nie widziałem tego młodego włocha tak naprawdę w akcji.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 22:07

kdzr pisze:
Dolce Vita pisze:Ja już go w Juventusie nie chce.
Ty se możesz nie chcieć. Na szczęście to nie Ty jesteś osobą odpowiadającą za transfery. Co miał zrobić? Przecież nigdy nie wiadomo co tym zwierzakom strzeli do łba, podskoczył, ale nie sądzę, by sprawiło mu to jakąkolwiek frajdę...
Napisałem JA. Nikomu nie każę uważać tak samo więc się tak nie spinaj.

:plflag: :juveflag: :plflag:
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2013, 22:54

sebinho86 pisze:Liverpool wyraził chęć pozyskania Matriego. W grę wchodzi nawet wymiana za Fabio Boriniego. Kwotowo to nawet wielkiej różnicy nie ma ( o milion droższy Matri), obaj grają na tych samych pozycjach a na plus za Borinim przemawia wiek tylko, że nie widziałem tego młodego włocha tak naprawdę w akcji.
To słabo oglądasz Serie A bo ja pamiętam jaką świetna rundę wiosenną zaliczył przed Euro, na które z resztą pojechał.

Zablokowany