Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 13:53

Ivory pisze: Everton ponoć gotów jest podnieść ofertę za Matriego do 12 mln. Mecz na Guineess Cup powinien być kluczowy dla tego transferu. Módlmy się, żeby Matri miał co wtedy dobijać :pray:
lepiej zeby w ogole nie zagral, w ten sposob wywrze najlepsze wrazenie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:00

Tuttojuve postanowiło skontaktować się z agentem Chielliniego - Davide Lippim w sprawie rzekomo zainteresowania Realu naszym graczem. Agent nie chciał komentować tych doniesień. Chodzi pewnie o wywarcie presji na zarządzie Juve, by ten przedłużył kontrakt ze swoim obrońcą (obecnie bodaj do 2015). :think:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:03

Naprawdę nie rozumiem, dlaczego tak bardzo chcecie wypchnąć akurat Matriego? Tak Was jarają ładne gole Quaga? Ja jednak wolałbym, żebyśmy zostawili Matriego a pierwszy do odstrzału powinien być właśnie F.Q.

Chyba nie będę kierował się jakimś stereotypem, jeśli napiszę:
grzecznie czekający na swoją szansę Matri cieszący się z każdego jednego gola i lepiej pasujący do roli vice-snajpera > sfoszony na cały świat brakiem występów Quag, który będzie naparzał z dystansu seriami czekając, aż w końcu mu piłka siądzie

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:15

pumex pisze:Naprawdę nie rozumiem, dlaczego tak bardzo chcecie wypchnąć akurat Matriego? Tak Was jarają ładne gole Quaga? Ja jednak wolałbym, żebyśmy zostawili Matriego a pierwszy do odstrzału powinien być właśnie F.Q.

grzecznie czekający na swoją szansę Matri cieszący się z każdego jednego gola i lepiej pasujący do roli vice-snajpera > sfoszony na cały świat brakiem występów Quag, który będzie naparzał z dystansu seriami czekając, aż w końcu mu piłka siądzie
Pumex, ale wierzysz w wypchnięcie FaQa, który jest wiecznie niezadowolony, Parma mu nie pasuje, Norwich mu nie pasuje,no nic mu nie pasuje. Mnie to jest obojetne kto odejdzie, byle odszedł ktokolwiek. Jasne, obecnie chcialbym zeby Matri poszedl do Napoli za Zunige, Fabio do Norwich za hajs, Vucinic zabrał Motte i poszedl eksplorowac Sankt Petersburg za niezly hajs, a Giovinco wyruszl na Lazurowe wybrzeze, zwiedzac Marsylie (jeszcze z 2 tyg.temu pojawily sie newsy o zainteresowaniu OM), ale to może być szalenie cieżkie wypchnięcie, któregokolwiek i gdziekolwiek bo jest tutaj im dobrze i cieplo i najedzeni są, wiec zamiast narzekac na to, że ten a nie tamten, musimy pozbyc sie tego, którego na rynku ktokolwiek chce, jesli padnie na Matriego to fajnie, jesli na Mirasa to trudno. Obecnie mamy 6 napastników a to jest liczba, ktora drastycznie trzeba zmniejszyc jesli mamy jeszcze wzmocnic sie jakims wahadlowym.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:27

Robaku pisze:Pumex, ale wierzysz w wypchnięcie FaQa, który jest wiecznie niezadowolony, Parma mu nie pasuje, Norwich mu nie pasuje,no nic mu nie pasuje. Mnie to jest obojetne kto odejdzie, byle odszedł ktokolwiek.
No mnie jednak nie jest to obojętne, choć pewnie byłbym zdrowszy, gdybym miał na takie rzeczy wywalone.

Sprawę F.Q. można rozpatrywać na dwa sposoby. Z jednej strony faktycznie ciężko byłoby mu dogodzić przy wyborze dla niego nowego klubu, ale z drugiej strony, przy jego podejściu do walki o skład odmiennym do postawy Matriego można sądzić, że chcąc mieć zagwarantowaną grę być może łatwiej zgodzi się na przeprowadzkę niż chłopak Federiki, który powtarzał niejednokrotnie, że jest gotowy na rywalizację. Któż to wie, wiadomo, że to tylko gdybanie i teoretyzowanie. Zdaję sobie sprawę, że klub pewnie sprzeda nie tego kogo chce, tylko tego, za którego wpłynie sensowa oferta, jednak wydaje mi się, za wśród kibiców, przynajmniej tutejszych, panuje przekonanie, że lepiej zostawić Quagliarellę i tego właśnie do końca nie mogę zrozumieć.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:30

Quagliarella byłby skłonny odejść, ale nie podoba mu się perspektywa braku europejskich pucharów. Tu jest problem. W Juventusie zdążył się ostatnio przyzwyczaić do gry na najwyższym poziomie rozgrywek i potem trudno się dziwić, że nie skacze z radości słysząc o czymś takim jak Norwich (z całym szacunkiem dla tego klubu to nie Juve...). On i Matri są na wylocie. Tego drugiego bardzo lubię, ale jego dni w Turynie są już policzone i zdaje się, że nie ma większych szans, by pozostał u nas. Jeśli rzeczywiście udałoby się za niego dostać te 12 milionów, nawet nie powinniśmy się zastanawiać, bo pieniądze można by wydać na kogoś, kto rzeczywiście się temu klubowi przyda... Żeby nie było - Matriemu zdarzało się czasem strzelać ważne dla klubu bramki, ale... No właśnie - czasem, za rzadko.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:37

mrozzi pisze:Jeśli rzeczywiście udałoby się za niego dostać te 12 milionów, nawet nie powinniśmy się zastanawiać, bo pieniądze można by wydać na kogoś, kto rzeczywiście się temu klubowi przyda...
Ha! I już chyba widzę mój problem. Otóż, ja nie wierzę, że pieniądze uzyskane z Matriego przeznaczymy na kogoś naprawdę przydatnego. Raczej widzę perspektywę marnotrawienia funduszy zgromadzonych dzięki sprzedaży piłkarza, który mógłby być naprawdę niezłą i bezproblemową alternatywą dla Llorente.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:40

pumex pisze:Naprawdę nie rozumiem, dlaczego tak bardzo chcecie wypchnąć akurat Matriego? Tak Was jarają ładne gole Quaga? Ja jednak wolałbym, żebyśmy zostawili Matriego a pierwszy do odstrzału powinien być właśnie F.Q.
Nikt tu nie pisze o kolejności wypychania. Co najwyżej mogę postawić tezę, że w ciągu najbliższych trzech lat musi nastąpić proces oczyszczania ataku i to w zasadzie w dowolnej kolejności, bo nikt z Was nie jest w stanie przewidzieć, który nasz napastnik kurczowo będzie trzymał się Juventusu, blokując transfer.
Nikt w naszej magicznej czwórki nie powtórzy casusu Di Natale, który po trzydziestce naparza bramy jak na zawołanie.

Mam wrażenie, że nasi snajperzy (i ich agenci) traktują Juventus jako bardzo ciepłe gniazdko.
W polskiej ekstraklasie w czasie kryzysu takim ciepłym gniazdkiem było/jest Zagłębie Lubin, gdzie zawsze na czas wypłaca się pensje, co w innych klubach ponoć nie było standardem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 14:55

pumex pisze:Raczej widzę perspektywę marnotrawienia funduszy zgromadzonych dzięki sprzedaży piłkarza, który mógłby być naprawdę niezłą i bezproblemową alternatywą dla Llorente.
Miałoby to sens. Tevez <-> Vucinić, Giovinco (wiem, że go nie trawisz, ale raczej zostanie :smile: ); Llorente <-> Matri. Jest 5 napastników? Jest i wygląda to naprawdę przednio.

W trakcie przygotowań w Chatillon Matri potrafił ładować bramki jak na zawołanie (fakt, że tylko klubowemu koledze), ale już np. w takim normalnym meczu robił z siebie pośmiewisko i został po cichu wyśmiany przez kolegów z zespołu. Sam nie wiem, co o tym myśleć... :think: Za niego klub byłby w stanie wyciągnąć jakieś sensowne pieniądze i to może być dla Marotty tym decydującym czynnikiem. Nie wydaje się też, żeby jakoś specjalnie oponował sam Conte. Jak dla mnie pożegnamy się i z nim, i z Quagliarellą.

Będę tęsknił za boską Federicą. :prochno:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 15:40

Zawodnik SSC Napoli, Juan Camilo Zuniga, może w poniedziałek zostać piłkarzem Juventusu. Oba kluby negocjują transfer Kolumbijczyka w mediolańskiej siedzibie Lega Calcio.

Stara Dama oferuje za 27-latka 8 mln euro. Napoli chciałoby uzyskać co najmniej 12 mln z jego sprzedaży, lecz sytuację utrudnia sytuacja zawodnika. Kontrakt Zunigi wygasa w czerwcu przyszłego roku i gracz zadeklarował, że nie ma zamiaru go przedłużać. Co więcej, piłkarz zgodził się na warunki proponowane przez Bianconerich, więc jeśli nie teraz to w przyszłym roku na pewno zagra w barwach Juve.

Zawirowania z umową skrzydłowego spowodowały, że Napoli może przystać na ofertę mistrzów Włoch. Jeśli Azzurri nie będą chcieli obniżyć swych żądań, Juventus doda do oferty kogoś z dwójki Paolo De Ceglie - Reto Ziegler.
źródło: ASInfo
Jeśli to prawda to super, brakuje nam ostatniego elementu układanki, Zuniga to nie jest marzenie - nie oszukujmy się, ale w zaistniałej sytuacji to piłkarz conajmniej o klase lepszy od naszych obecnych podopiecznych na LWB (nie licząc Asamoaha)

Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 15:46

Też mnie to dziwi. Co takiego pokazał Quag w poprzednim sezonie? Poza tym w zaistniałej sytuacji zdecydowanie bardziej przydatny byłby Matri, który walczyłby o miejsce w wyjściowej 11 z Llorente. Ll jak wiadomo niezbyt często przebywał na boisku w poprzednim sezonie, mam nadzieję że miło nas zaskoczy...aczkolwiek bezpiecznie jest mieć Matriego w składzie.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 16:07

Zgoda dla mnie też Eta Beta do odstrzału pierwszy, a Matri jako cień alternatywy dla Llorente powienien zostać. Każdy z naszych napastników coś zrobił dla Starej Damy, ale trzeba na bok odsunąć sentymenty bowiem jest ich za dużo i jeszcze pracujemy nad transferem naszego wingbacka. Nie wiem czy Laurentis zgodzi się ustąpić i pozwoli na te 8 baniek za Zunigę. Wiadomo, iż za rok kończy się mu kontrakt, lecz zawiść naszych rywali nie ma granic. Mogą dojść do wniosku, że lepiej puścić za darmo, ale gdzie indziej niż do Juventusu za stosunkowo niewielkie pieniądze. Inna sprawa, że w czerwcu nie będą mieli wpływu na to jak Kolumbijczyk pokieruje swoja karierą jeśli on sam nie przedłuży kontraktu z Neapolem. Włączając do tej transakcji Matriego również wątpie w jej powodzenie. Nie wiem czy chciałby ostatecznie wyprowadzić się z Turynu. Nie lubię go, ale na zmiennika nadaje się jak mało kto. Możliwe, że jeszcze pokaże coś więcej niż dotychczas. Chciałbym żeby również Giovinco nadawał się na zmiennika dla Teveza. Mam nadzieję, że nie wymagam zbyt wiele. Oby Zuniga przyszedł już teraz - najważniejsze, że jest na tyle uniwersalny, że może grać po obydwu sektorach boiska. Założenia Mercato zostaną spełnione, pozostanie jeszcze konieczność sprzedaży reszty zbędnych zawodników. :stop:

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 17:01

Quag czy Matri? Obydwaj to poziom Serie B, ale za tego drugiego możemy dostać całkiem dobre pieniądze. Quag nie ruszy się z Turynu już chyba do końca bo jeśli ta oferta 10 mln została odrzucona to nie wiem czego nasi oczekują. Ten kołek w porywach 6-7 mln jest wart. Matri akurat jako dostawiacz nogi w jakimś ofensywnym zespole mógłby sporo bramek wepchnąć. O Vucinicu nie wspomnę. Facet jest mizerny, ale coś tam jeszcze zrobić potrafi i przydałby się jakiś zmiennik dla Teveza. Na Giovinco w ogóle nie liczę. Jak chłopczyna zagra w 20 meczach w całym sezonie to będzie to jego sukces.
Nikt Matriego chyba nie chce wypchnąć na siłę tylko za niego chyba mamy szanse otrzymać największą kasę.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 17:09

Przepraszam, ale kogo wy się spodziewacie po ewentualnych sprzedażach Matriego, Fabio (ew. Vucinica, nie wiem czego nie chcemy sprzedać Giovinco :roll: ) "Jovetica vice II" ? Przyjdzie jakaś zapchajdziura vice Anelka, Bendtner. Wole zostać z tym co mamy przy małej stracie jednego z naszych napastników (Najlepiej Fabio Q lub naj naj lepiej Giovinco. )

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2013, 17:10

wagner pisze:Przepraszam, ale kogo wy się spodziewacie po ewentualnych sprzedażach Matriego, Fabio (ew. Vucinica, nie wiem czego nie chcemy sprzedać Giovinco :roll: ) "Jovetica vice II" ? Przyjdzie jakaś zapchajdziura vice Anelka, Bendtner. Wole zostać z tym co mamy przy małej stracie jednego z naszych napastników (Najlepiej Fabio Q lub naj naj lepiej Giovinco. )
Forumowy wróżbita przepowiedział, że wyciągniemy Lewandowskiego za 18 mln więc wiesz...całkiem niezła kandydatura :-D

Zablokowany