Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2013, 14:46

Crunny pisze:Roma nie żartuje. Po Benatii, Maiconie i Strootmanie, zapowiada się na Gervinho i Nainggolana.
Maicon nie pokazał w City kompletnie nic - stał się mocno przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby (tylko dlatego Romie udało się go pozyskać). Z interu też puścili go "tak o", bo szału nie robił już od dłuższego czasu. Był przymierzany do Realu, a skończy w Romie... Gervinho nie jest i nie był nigdy jakimś tuzem. Pakę w stolicy budują ciekawą, ale porównywanie jej do Juve sprzed 2 lat jest sporą przesadą. Nie pozyskali nikogo, kto mógłby się równać z Pirlo czy też Lichtem... Nie zmienia to faktu, że mogą powalczyć o tę LM, o ile oczywiście sprawdzą się ci, którzy przyszli w ostatnim czasie. Któryś z kibiców Romy skomentował na FB, że mają obecnie najlepszą pomoc ligi, czym rozbawił dosłownie wszystkich...

Napoli dogadało się ponoć z Realem w sprawie Higuaina, oferując... 35 mln €. :shock: Mega-przesada za tego gracza, choć i tak śmieciarze muszą jeszcze przekonać samego piłkarza, co nie będzie łatwe. Musieliby mu zaoferować naprawdę sporo, zwłaszcza że żadną potęgą i znaną w Europie marką nie są. We Włoszech chwali się ruchy transferowe Napoli, ale zapomina się o jednym - z klubu odszedł człowiek, dzięki któremu osiągnięto tak wysokie miejsce w tabeli. Bez niego nie byłoby ani vicemajstra, ani LM w ogóle. Koncentrują się na ataku, zapominając o innych formacjach. Coś się tam o Albiolu przebąkuje, ale Hiszpan nie jest już tak dobrym piłkarzem jak niegdyś i śmiem twierdzić, że jakoś szczególnie jakości tej defensywy by nie podniósł.

Milan śpi, kibice mediolańczyków ubolewają. :smile: Kasy tam nie ma, Łysy przepycha się o Hondę, ale z pustego... Wiadomo. Na chwilę obecną ich pozycja w tabeli jest mocno zagrożona, bo jeśli wypalą projekty Fiorentiny czy Romy, mogą mieć naprawdę ciepło. W obecnej sytuacji mogą mieć ciężko nawet o tę LM. Wystarczy, że słabszy sezon rozegra choćby Balotelli, bez którego nie byliby się o Europę w ogóle.

W Serie A robi się coraz ciekawiej i z całą pewnością fascynująca będzie walka o LM. Zdania jednak nie zmienię, że jesteśmy poza zasięgiem pozostałych drużyn.

Swoją drogą - kompleks śmieciarzy na punkcie Juve jest odczuwalny na każdym kroku. Wczoraj ponownie kibice wymusili na piłkarzach skakanie "anti-Juve"... Zuniga był ponoć zażenowany i nie wiedział jak się zachować. Nie teraz, to widzimy się w przyszłym roku Murzynku. 8)

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2013, 14:52

sebinho86 pisze:Jeśli wierzyć doniesienią mediów to o krok od podpisania kontraktu z Napoli jest Gonzalo Higuain. De Laurentis wierzy w zdetronizowanie Juventusu i chyba chce dać naszym władzą pstryczek w nos skoro nam nie udało się Go do nas sprowadzić a jemu się uda. Kozak :)
Zaden pstryczek by to byl, bo wedlug mnie slusznie odpuscilismy go sobie gdy Real chcial wiecej niz 25.

Milan nie ma hajsu? Ja cos czuje, ze tak czy siak zaskocza nas czyms pod koniec okienka. Choc wtedy pole popisu bedzie dosc mocno zawezone.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2013, 14:59

mrozzi pisze:Coś się tam o Albiolu przebąkuje, ale Hiszpan nie jest już tak dobrym piłkarzem jak niegdyś i śmiem twierdzić, że jakoś szczególnie jakości tej defensywy by nie podniósł.
Albiol już oficjalnie.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2013, 15:01

Albiol jest już oficjalnie w Napoli (na oficjalnej Realu też jest info). http://www.football-italia.net/36635/of ... iol-napoli
Co do Milanu to nie mają kasy ale możliwe że czekają także na eliminacje LM bo bez tego nie będzie sporych pieniędzy w budżecie. Jeśli potwierdzi się cena za Higuaina to myślę że przepłacą z 10 mln. Niezbyt śledziłem doniesienia ale myślałem że on już w Arsenalu tyle się o tym mówiło.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2013, 15:50

Na papierze i w FIFIE ich skład będzie mocny. Benitez gra 4-3-3, więc pewnie tak: Reina - Maggio, Albiol, Cannavaro, Armero - Behrami, Hamsik, Inler - Callejon, Higuain, Mertens.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2013, 17:46

francois pisze:Na papierze i w FIFIE ich skład będzie mocny. Benitez gra 4-3-3, więc pewnie tak: Reina - Maggio, Albiol, Cannavaro, Armero - Behrami, Hamsik, Inler - Callejon, Higuain, Mertens.
Ten przód może im wypalić, bo ta trójka ofensywnych graczy bardzo pasuje do tego typu taktyki. W ogóle nie wiedziałem, że ten Callejon jest aż tak dobry technicznie:

Zobaczymy czy Napoli na sprzedaży Cavaniego i zakupie Albiola, Callejona, Mertensa i Higuaina wyjdzie jak my, na sprzedaży Zidane'a. Wydaje mi się, że można liczyć na Beniteza :smile:

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2013, 18:42

Cieszy mnie to że w końcu kluby z Włoch inwestują pieniądze w dobrych zawodników. Im mocniejsza Serie A tym jeszcze fajniej :) Nie mogę się doczekać nadchodzących rozgrywek.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 01:59

Istnieje szansa, że do Napoli na zasadzie wypożyczenia trafi Reina, ciekawe.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 11:18

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Napoli z Benitezem ugra coś więcej niż top4 SerieA (pomijając oczywiście LM, w którym Benek może pokazać pazurki).

Trzymam kciuki za Viole, bo chciałbym zobaczyć jak sobie poradzą w LM, po ostatnich latach posuchy.

Imo Top5 będzie wyglądało następująco:
1. Juve
2. Viola/Milan
3. Milan/Viola
4. Napoli
5. Roma

Aczkolwiek zobaczymy jeszcze, co się wydarzy w tym letnim mercato ;)

Simi pisze:Cieszy mnie to że w końcu kluby z Włoch inwestują pieniądze w dobrych zawodników. Im mocniejsza Serie A tym jeszcze fajniej :) Nie mogę się doczekać nadchodzących rozgrywek.
:ok: :ok: :ok:
Im więcej dobrych piłkarzy w Italii tym lepiej dla widowiska, prestiżu ligi i samego Juve, wszak jest to perspektywa dalszego rozwoju.

Obrazek
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 12:04

Sila Spokoju pisze:
Simi pisze:Cieszy mnie to że w końcu kluby z Włoch inwestują pieniądze w dobrych zawodników. Im mocniejsza Serie A tym jeszcze fajniej :) Nie mogę się doczekać nadchodzących rozgrywek.
:ok: :ok: :ok:
Im więcej dobrych piłkarzy w Italii tym lepiej dla widowiska, prestiżu ligi i samego Juve, wszak jest to perspektywa dalszego rozwoju.
Zgadzam sie , Serie A będzie bardziej atrakcyjna to 1 , a 2 że moze inni też coś ugrają w LM (nie tyle wygrają co zarobią). Silniejsza liga łatwiej przyciągnie kasę i lepszych piłkarzy.

Co do Napoli to ,nic odkrywczego nie napiszę - wielka niewiadoma. Mogą z jednej strony zagrac kilka super meczy - efektownie itp , żeby później grać dno (przypomina mi sie euforia za czasów Ciro w Juve - np po meczu z Sampą - 5:1 a wiemy co było później)

mattyou

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 12:30

W tym wszystkim dziwi mnie jedno. Gdy rok temu pojawiał sie plotki o Llorente w Juve wszyscy krzyczeli że Hiszpanie nie sprawdzają sie w seriea. Teraz gdy Benitez sprowadza kilku Hiszpanów to wiekszość pisze o silnej ekipie w Neapolu :-D Tak czy inaczej cieszą mnie wielkie transfery do Włoch.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 13:14

A mnie osobiście bardzo dziwi radość niektórych na mocne transfery innych klubów. Im mniej pozostali ugrają w LM, tym więcej kasy dostatnie Juventus. Atrakcyjność ligi to, moim zdaniem, nie jest priorytet dla zawodnika. Nasz klub ma renomę, liga włoska mimo wszystko wciąż jest uważana za mocną. Najważniejsze, żeby "hajs się zgadzał". Jakoś Bayern przed rozkwitem bundeskopanki nie miał problemów żeby ściągać wielkich piłkarzy i wątpię, żeby kibice mieli problem z tym, że ich klub ogrywa absolutnie każdego rywala. A, że wyścig po scudetto będzie ciekawszy? Może. Ale dla mnie ważniejsze jest żeby wygrać, a nie "pięknie walczyć" - bo to jest dobre dla klubów pokroju Romy czy Arsenalu. Zachwycanie się ruchami rywali z ligi jest absurdalne - trzeba patrzeć na siebie.

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 13:31

Skibil pisze:A mnie osobiście bardzo dziwi radość niektórych na mocne transfery innych klubów. Im mniej pozostali ugrają w LM, tym więcej kasy dostatnie Juventus. Atrakcyjność ligi to, moim zdaniem, nie jest priorytet dla zawodnika. Nasz klub ma renomę, liga włoska mimo wszystko wciąż jest uważana za mocną. Najważniejsze, żeby "hajs się zgadzał". Jakoś Bayern przed rozkwitem bundeskopanki nie miał problemów żeby ściągać wielkich piłkarzy i wątpię, żeby kibice mieli problem z tym, że ich klub ogrywa absolutnie każdego rywala. A, że wyścig po scudetto będzie ciekawszy? Może. Ale dla mnie ważniejsze jest żeby wygrać, a nie "pięknie walczyć" - bo to jest dobre dla klubów pokroju Romy czy Arsenalu. Zachwycanie się ruchami rywali z ligi jest absurdalne - trzeba patrzeć na siebie.

Oj nie ściemniaj... chciałbyś żeby Juve lało wszystkich po 6:0? Co to byłaby za frajda? Taki wynik może paść raz na X lat, żeby można było wypominać to rywalowi i śmiać się z niego, ale gdyby taki wynik był na porządku dziennym, to co...?
Rywalizacja... o to chodzi w sporcie! Tylko kibicie chyba zbyt często mylą to pojęcie z 'wojną' i przez to mamy liczne patologiczne zachowania...
Mówisz, że dla ciebie ważniejsze jest żeby wygrać lige... a ja zadam Ci jedno pytanie... wolałbyś wygrać Serie A czy LM? LM? DLaczego? Bo jest to trudniejsze! Dlatego mnie pełna dominacja na krajowym podwórku w ogóle by nie rajcowała... a myślę, że zawodników przychodzących do takiego klubu też nie bardzo. Każdy wolałby grać w konkurencyjnej lidze...

A co do tematu: Na goal.com piszą, że chcemy 'wyciągnąć' Lewego Bayernowi... Lewy za darmo? Sympatyczny transfer...
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2013, 13:32 przez szycha21, łącznie zmieniany 1 raz.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 13:32

im mocniejsza liga tym lepiej dla nas. inni wydają dużo= my też musimy by dotrzymać im kroku. do tego większe ogranie z lepszymi ekipami przełoży się na grę w LM, pamiętajmy o zawodnikach, którzy jeszcze wiele doświadczenia muszą zdobyć, z z Pogbą na czele. jeśli mamy wrócić na szczyt w LM to mocna serie a tylko nam pomoże. do tego ciekawsza liga, większe zainteresowanie= więcej transmisji, większe zainteresowanie mediów, większe zainteresowanie sponsorów etc.
jeszcze ponad miesiąc okienka, może jeszcze być ciekawie.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 13:34

Im częściej pozostali będą ugrywali mało, tym szybciej kasa od telewizji sie zmniejszy, bo kto będzie chciał oglądać jakiegoś Pandeva - lepiej Higuaina z Gomezem. A jak PSG z Monaco napakują się gwiazdami i zgrają, to liga włoska spadnie jeszcze niżej. Wszystko jest dobrze, dopóki Juventus też się wzmacnia, a te wszystkie kluby nie będą mieć i tak dłuższej i bardziej wartościowej ławki od Juve.

ODPOWIEDZ