Serie A: Mercato 2013
- Piti
- Juventino
Napoli rzekomo wykłada na stół 12 baniek za Raula Albiola z Realu :shock:
jak juz przyszli na zakupy do Realu, to po sprzedaży Cavaniego pewnie zarzucą sieci na Pipite. Higuain pilkarz młodszy od Cavaniego, dodatkowo porównywalny fejm i rozpoznawalność, więc nie straciliby zbyt wiele na aspekcie marketingowym, z kolei stracą zapewne na aspekcie czysto sportowym, bo Higuain to w formie nie jest..
jak juz przyszli na zakupy do Realu, to po sprzedaży Cavaniego pewnie zarzucą sieci na Pipite. Higuain pilkarz młodszy od Cavaniego, dodatkowo porównywalny fejm i rozpoznawalność, więc nie straciliby zbyt wiele na aspekcie marketingowym, z kolei stracą zapewne na aspekcie czysto sportowym, bo Higuain to w formie nie jest..
- Orkos
- Juventino
Oni nie mają ławki rezerwowych praktycznie w ogóle. Wystarczy, że Hamsik się połamie i zespół traci połowę potencjału. Jestem bardzo ciekaw czy za kasę z Cavaniego wyciągną kogoś dobrego. Nasi zamiast kupować jednego czy dwóch piłkarzy po 20-30mln kupili kilku po 10 i dobrze nam to wyszło.
Myślę, że Napoli pójdzie tą samą drogą, ale Albiol i to jeszcze za taką kasę? To nie jest dobry pomysł.
Myślę, że Napoli pójdzie tą samą drogą, ale Albiol i to jeszcze za taką kasę? To nie jest dobry pomysł.
- dp10
- Juventino
Ciekawie wygląda napad Udinese na przyszły sezon: Vydra, Muriel, Di Natale i do tego doszedł Nico Lopez (dziwię się, że nie dostał szansy na dłuższą grę od Romy bo w młodzieżówce Urusów prezentuje się przednio).
ps. może teraz będzie łatwiej wyrwać np. Muriela
ps. może teraz będzie łatwiej wyrwać np. Muriela

- Vincitore
- Juventino
Ilicic oficjalnie we Fiorentinie - 10 milionów za kartę zawodniczą. Strootman również jutro ma pojawić się w Rzymie, za niego 18 milionów, a sam zawodnik w rok zarobi 2,2 mln.
Wracając do Napoli jeszcze - w tym sezonie grają w Lidze Mistrzów, a nie Lidze Europy, skończy się wystawianie Donadeli, Mestów i El Kaddourich (ten akurat w Toro, ale podaję tylko przykład). Trzeba będzie po środowej batalii w jakimś Monachium udać się w sobotni wieczór do Florencji walczyć na noże. Jak dla mnie Napoli w nadchodzących rozgrywkach zanotuje największy regres ze wszystkich drużyn z czołówki. Jak już wspomniałem - nie przekonuje mnie kompletnie ta ich przebudowa i uwolnienie się od Cavaniego.
Wracając do Napoli jeszcze - w tym sezonie grają w Lidze Mistrzów, a nie Lidze Europy, skończy się wystawianie Donadeli, Mestów i El Kaddourich (ten akurat w Toro, ale podaję tylko przykład). Trzeba będzie po środowej batalii w jakimś Monachium udać się w sobotni wieczór do Florencji walczyć na noże. Jak dla mnie Napoli w nadchodzących rozgrywkach zanotuje największy regres ze wszystkich drużyn z czołówki. Jak już wspomniałem - nie przekonuje mnie kompletnie ta ich przebudowa i uwolnienie się od Cavaniego.
- Il Fenomeno
- Juventino
Ilicić, no kolejny świetny trasfer Fiorentiny. Z przodu bogactwo niesamowite, nawet po odjeściu Joveticia. Ale jak na razie drużyna jest słabo wyważona, moc z przodu, kupa z tyłu. Ciekawe czy wezmą się za defensywę, czy już zakończą mercato do końca mając nadzieję, na Verrattiego.Vincitore pisze:Ilicic oficjalnie we Fiorentinie - 10 milionów za kartę zawodniczą.
Spokojnie, to jeszcze nie koniec ich transferów, Gruby Benek zdaje sobie z tego sprawę i mówi, że chce po dwóch równorzędnych zawodników na każdą pozycję.Vincitore pisze:Wracając do Napoli jeszcze - w tym sezonie grają w Lidze Mistrzów, a nie Lidze Europy, skończy się wystawianie Donadeli, Mestów i El Kaddourich (ten akurat w Toro, ale podaję tylko przykład).
Di Marzio pisze, że Holender dziś wyląduje o 18:30 w Rzymie. Jeżeli to się sprawdzi, to zacznę się przyglądać tej jego stronie transferowej do końca okna. Póki co zaskoczył mnie bardzo. Patrzę na jego stronę od kilku dni, co napisze to się sprawdza, a doniesienia, że gracz X jest już w X, dokumentuje zdjęciami.Strootman również jutro ma pojawić się w Rzymie, za niego 18 milionów, a sam zawodnik w rok zarobi 2,2 mln.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To co, jeszcze 11 piłkarzy kupią? :-DIl Fenomeno pisze:Spokojnie, to jeszcze nie koniec ich transferów, Gruby Benek zdaje sobie z tego sprawę i mówi, że chce po dwóch równorzędnych zawodników na każdą pozycję.
- Il Fenomeno
- Juventino
Ktoś kto dobrze dobrze zna włoski mógłby przetłuamczyć słowa De Laurentiisa z twittera, bo nie wiem czy dobrze rozumiem.
"Intanto sono 64,5 che uniti ai 60 che avevo messo in budget diventano 124,5 da essere investiti nel Napoli con diligenza ed esperienza".
Prezes Napoli przyznał, że interesuje się Higuainem i Damiao.
Poza tym Gervinho blisko Romy i podobno wyrażają teraz zainteresowanie Evrą.
"Intanto sono 64,5 che uniti ai 60 che avevo messo in budget diventano 124,5 da essere investiti nel Napoli con diligenza ed esperienza".

- Dzium
- Juventino
Coś w stylu, że za te 64,5 mln, które dostaną za Cavaniego + dołożą dodatkowe 60 będą mieli 124,5 mln na transfery.Il Fenomeno pisze:Ktoś kto dobrze dobrze zna włoski mógłby przetłuamczyć słowa De Laurentiisa z twittera, bo nie wiem czy dobrze rozumiem.
I tak sądze, że wydadzą max. 70-80mln.
Albiol już u nich na testach. W Realu grał piach, więc mam nadzieje, że u śmieciarzy tak samo

- Beben
- Juventino
@Dzium
Co nie zmienia faktu, ze mimo wszystko maja spory budżet. Jak dobrze to rozegrają to sprzedaż Cavaniego poważni ich wzmocni. Póki co najsłabiej wyglądają transfery w Mediolanie. Napoli, Fiorentina i Roma mogą mieć fajne okienko, liga w tym roku może być bardzo konkurencyjna na czym na pewno skorzystamy wszyscy :twisted:
Co nie zmienia faktu, ze mimo wszystko maja spory budżet. Jak dobrze to rozegrają to sprzedaż Cavaniego poważni ich wzmocni. Póki co najsłabiej wyglądają transfery w Mediolanie. Napoli, Fiorentina i Roma mogą mieć fajne okienko, liga w tym roku może być bardzo konkurencyjna na czym na pewno skorzystamy wszyscy :twisted:
- bendzamin
- Redaktor
Początkowo mieli na transfery 60, do których teraz dokłada te 64,5 -> razem mają 124,5, które wydadzą ostrożnie i biorąc pod uwagę wcześniejsze doświadczenia.
Może się nie znam, ale chwalenie się wielkim budżetem transferowym wydaje mi się średnio rozsądną strategią. Szczególnie, jeśli negocjuje się transfer dość głośnego nazwiska z brazylijskim klubem. Przydałoby im się kupić bocznych obrońców do ustawienia czwórką z tyłu z prawdziwego zdarzenia, bo z Maggio i Armero może być dość radośnie.
Może się nie znam, ale chwalenie się wielkim budżetem transferowym wydaje mi się średnio rozsądną strategią. Szczególnie, jeśli negocjuje się transfer dość głośnego nazwiska z brazylijskim klubem. Przydałoby im się kupić bocznych obrońców do ustawienia czwórką z tyłu z prawdziwego zdarzenia, bo z Maggio i Armero może być dość radośnie.
- stahoo
- Juventino
Sądzę, że to pewien rodzaj blefu/próby wystraszenia Juve. De Lamentis widzi, że Napoli lata... eee... rok świetności, ma za sobą...bendzamin pisze: Może się nie znam, ale chwalenie się wielkim budżetem transferowym wydaje mi się średnio rozsądną strategią.
- Kucharius1
- Juventino
Boje się, że Benitez w Napoli, dorzuci sobie do gabloty kolejny medal za ligowy triumf... a nie czekaj...
Na razie Ci sprowadzani gracze wyglądają ogórkowo.
Na razie Ci sprowadzani gracze wyglądają ogórkowo.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Uff... jak to dobrze, że o wydawaniu tej rzekomej fortuny Napoli będzie decydował Benitez :C On miewa różne dziwne wynalazki + lubi swoich rodaków. Gdziekolwiek pojawią się Ranieri i Benitez, tam zawsze musi być kilku Włochów i Hiszpanów.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
A to nie De Lamentis nie tak dawno narzekał na finansowe fairplay i że Juventus tego nie przestrzega, a jego śmieciarzom trudno konkurować z takim klubem? 
Bardzo mądrze, niech się chwalą, na pewno dostaną promocje na Damiao albo Higuaina :rotfl:

Bardzo mądrze, niech się chwalą, na pewno dostaną promocje na Damiao albo Higuaina :rotfl: