Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 11:06

yanquez pisze:GIOVINCO ZA DIAMANTIEGO... Dzisiejszy niusio...

Oczywiście Seba nie zgodzi się na takie rozwiązanie. Apstrahójonc jednak od tego warto się zastanowić nad sensem takiej wymiany.
WTF?? :lol:
yanquez pisze: Zyskujemy:
- gracza w lepszej formie (ale czy lepszego?),
- jednak zwiększamy elastyczność taktyczną (prawdziwy skrzydłowy),
- pierwszą lewą nogę w ofensywie.
Tracimy:
- młodości trochę (chociaż nie wiem czy to takie ważne)
- wychowanka (w przypadku odejścia Cegły będzie trzeba wpisywać na listę primaverowców)

Jestem zwolennikiem sprowadzenia Diamantiego, ale raczej kosztem Mirko (lubię go najbardziej z napadziorów, ale nie pogra za dużo i tylko za niego można wyciągnąć dobry hajs) lub FaQa (w obecnym układzie jest ostatni do wejścia, a to miejsce powinien zajmować Seba właśnie).

Matri, Llorente
Tevez, Diamanti, Giovinco

Tak to powinno wyglądać jak dla mnie.
iltalismano pisze:
yanquez pisze: Matri, Llorente
Tevez, Diamanti, Giovinco
Tak to powinno wyglądać jak dla mnie.
Moj Ty Boże. Oddac nasza jedyna nadzieje w czasie kontuzji Teveza za Diamantiego.
Do odstrzału jest przede wszystkim Matri i Fabio/Giovinco. TYLKo za gotówke.
Teveza zastąpi Diamanti.
Za to nie wiem kto w Twoim wariancie zastąpi Llorente...
CO Wy z tym Diamantim?? Koleś ma 30 lat i zero doświadczenia w wielkiej klubowej piłce! A Wy chcecie oddawać Gio i jeszcze dopłacać 3mln?? Buahah
Ktoś dobrze wcześniej gdzieś pisał kupimy dziada za 10 mln damy mu 2, 2.5 mln kontraktu na 4 lata i za 2 lata będziemy patrzeć gdzie go opchnać i będzie drugi Iaquinta :doh:

EDIT: Panowie status Serie A się podnosi :) Zabaleta chciałby spróbować gry w Serie A, Kolarov chce powrotu hmmm...
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2013, 11:13 przez FelekJUVE, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 11:08

@Pumex broni Vucinicia, czy też chce by on został, robi się ciekawie :D

Ja Diamantiego widzę jako dodatkową opcje do 5 napastników:
Tevez, Llorente, Vucinic, Matri/Quagliarella, Giovinco,
ale żeby poświęcić Mirko? :stop: Poszedłbym nawet dalej, na papierze wygląda mi to tak, że nawet jeśli Tevez-Llorente będą grac razem już od początku sezonu, to właśnie Czarnogórzec będzie tym pierwszym wchodzącym.
A Diamanti? Może być brakującym ogniwem do przejścia do 4-3-3, opcja na zagnieźdzenie środka w 3-5-2 (czyli takie 3-5-1-1), czy nawet... Nie chcę fantazjowac w stylu @Bartka88, ale może czasem zagra i na b2b, taka kreatywniejsza wersja jak z Giaccherinim (nie bijcie). Póki co to daleko idąca wersja...
Sprzedać Vucinicia by kupić Diamantiego? Nie pasi mi to.

Aha, teraz dopiero doczytałem, że Bologna chce byśmy do Seby dopłacili 3 mln za Diamantiego :doh: Chyba ich pogrzało, ich zawodnik jest wyceniany na 10 mln a trochę wiecej kosztowała rok temu sama połówka Giovinco. Nie mówię, że ktoś dałby teraz lekko 22 mln za naszego wychowanka, ale to już jednak przesada.
@pumex - tak czy siak miło że doceniasz Vucinicia.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2013, 11:48 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 11:39

@D@$ pisze:@Pumex broni Vucinicia, czy też chce by on został, robi się ciekawie :D
Potrafię postawić grubą kreskę pomiędzy niechęcią do Vucinicia a pomysłem jego sprzedaży po to, by za chwilę kupić Diamantiego. Fakt, nie lubię Mirka, nie płakałbym po jego odejściu, ale na litość Boską, nie podpisałbym się pod stratą Czarnogórca na rzecz Diamentowego. W moich oczach byłaby to spora strata jakościowa. Możecie karmić mnie hasłami na korzyść napastnika Bologni, ale Vucinic, mimo jego wad, jest piłkarzem lepszym, na co składa się choćby doświadczenie.

Sprzedać kogoś, byleby tylko sprzedać...? W takich kategoriach możemy rozmawiać o Melo czy Zieglerze, ale nie w przypadku zawodnika, który nie raz ratował nam dupsko.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 11:52

@D@$ pisze:Aha, teraz dopiero doczytałem, że Bologna chce byśmy do Seby dopłacili 3 mln za Diamantiego :doh: Chyba ich pogrzało, ich zawodnik jest wyceniany na 10 mln a trochę wiecej kosztowała rok temu sama połówka Giovinco. Nie mówię, że ktoś dałby teraz lekko 22 mln za naszego wychowanka, ale to już jednak przesada.
Znamienne są te słowa :prochno: tak było rok, cenna Giovinco systematycznie maleje i już wzrastać na pewno nie będzie.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 11:56

Jeżeli cokolwiek broni Giovinco to jego wciąż młody wiek i to że nie miał jak narazie tak naprawde od kogo się uczyć.
Jest Tevez i ma okazje cos znowu podebrac od mistrza.
Seba gdyby grał mniej chaotycznie, gdyby używal troch zdrowego rozsądku i na spokojnie grał to byłby top gwiazdą.
On na boisku potrzebuje spokoju, gdyby tego się nauczył to został by genialnym pilkarzem.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 11:56

pumex pisze:
@D@$ pisze:@Pumex broni Vucinicia, czy też chce by on został, robi się ciekawie :D
Potrafię postawić grubą kreskę pomiędzy niechęcią do Vucinicia a pomysłem jego sprzedaży po to, by za chwilę kupić Diamantiego. Fakt, nie lubię Mirka, nie płakałbym po jego odejściu, ale na litość Boską, nie podpisałbym się pod stratą Czarnogórca na rzecz Diamentowego. W moich oczach byłaby to spora strata jakościowa. Możecie karmić mnie hasłami na korzyść napastnika Bologni, ale Vucinic, mimo jego wad, jest piłkarzem lepszym, na co składa się choćby doświadczenie.

Sprzedać kogoś, byleby tylko sprzedać...? W takich kategoriach możemy rozmawiać o Melo czy Zieglerze, ale nie w przypadku zawodnika, który nie raz ratował nam dupsko.
Bardzo mądre słowa jak na Ciebie pumexie. ;-)

Mirko to obecnie nasz NAJLEPSZY napastnik, jeżeli sprzedać to Matriego/Fabio , a obu w przypadku pozyskania kogos nowego.

Przeciez na liscie wyprzedazowej mamy:

De Ceglie,Ziegler,Melo,Matri,Fabio,Isla i połowa Boakye.
Liczac nawet GROSZE, to z 30 milionow powinnismy uzbierac.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 12:00

sebatiaen pisze:Jeżeli cokolwiek broni Giovinco to jego wciąż młody wiek i to że nie miał jak narazie tak naprawde od kogo się uczyć.
Jest Tevez i ma okazje cos znowu podebrac od mistrza.
Seba gdyby grał mniej chaotycznie, gdyby używal troch zdrowego rozsądku i na spokojnie grał to byłby top gwiazdą.
On na boisku potrzebuje spokoju, gdyby tego się nauczył to został by genialnym pilkarzem.
że wciąż młody ? on ma już 26 lat heloł ? mamy czekać do 30 aby stał się niczym "Diamanti" II ? On już nie zostanie genialnym piłkarzem, że ludzie jeszcze takie hasła rzucają. Co by było gdyby.. to Giovinco były C.Ronaldo. Nie jest. Koniec. A nauki od Teveza można sobie między bajki wsadzić, miał Del Piero przy swoim boku większej kultury piłkarskiej i pozaboiskowej przy swoim boku już raczej mieć nie można.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2013, 12:02 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 12:01

Jezeli chodzi o chec sprzedazy Mirka to chodzi o to ze to ostatnia szansa jakiegos zarobienia na nim.
On juz troche lat ma, jezeli mamy na kims zarabiac to wlasnie na nim.
Tevez takze ma troche latek ale klasowo przewyzsza czarnogorca, jednak zgadzam sie ztym ze zastapienie Mirka Diamantim to glupota.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 12:16

Jeśli chodzi o Diamantiego to z miłą chęcią przypomnę posty z 19 maja w temacie "Co z tym atakiem?".
szczypek pisze:Co takiego jest w tym Diamantim, że wszyscy upatrują w nim wzmocnienie (nawet minimalne) to ja nie wiem. Wolę Mirko, serio.
jackop pisze:
szczypek pisze:Co takiego jest w tym Diamantim, że wszyscy upatrują w nim wzmocnienie (nawet minimalne) to ja nie wiem. Wolę Mirko, serio.
- biega, :prochno:

- jest lewonożny co w parze z dobrym wykonywaniem stałych fragmentów gry daje nam opcję jakiej do tej pory nie mieliśmy,

- niższa pensja,

- mniejszy foch z powodu grzania ławy, a jeśli dojdzie do sprowadzenia Higuaina, Mirko może rezerwować na niej miejsce

- jeśli uda nam się włączyć w transakcję Diamantiego połówki, to sprzedaż Szwagra za 15 mln, daje nam 10 baniek czystego zysku. Jak dla mnie to spora kwota. Biorę pod uwagę, że ten sezon (poparty niezłymi statystykami) może być ostatnim, w którym udałoby się wyciągnąć za niego tak dobre pieniądze. A zysk ze sprzedaży jest nam potrzebny gdyż idąc za logiką Marotty: "Musimy sprzedać, żeby kupić".

- ItalJuve :D

Gra lewą nogą i dobre st. frag. to mój najpoważniejszy argument. Uważam, że kogoś takiego po prostu musimy mieć w kadrze. Szczególnie gdyby nasz atak urósł o te kilka dodatkowych centymetrów.

Jak pisałem wcześniej, nie neguję wyższości poziomu piłkarskiego Vucinicia, ale w kontekście przytoczonych argumentów wymiana na Diamantiego byłaby jak najbardziej do przełknięcia.
szczypek pisze:No dobra, są to jakieś argumenty, ale Diamanti:
- grając w tym sezonie prawie 800 minut więcej od Vucinica i tak notuje gorsze statystyki. Na skierowanie piłki do siatki potrzebował dwukrotnie więcej minut (mniej więcej 200 minuty różnicy);

- grając ogólnie w Serie A prawie dwukrotnie mniej czasu niż Vucinic ma zdecydowanie gorszy od Czarnogórca wynik bramkowy;

- nigdy nie grał w Lidze Mistrzów, także cholera wie co tam by zaprezentował.

Także bazując na ich dotychczasowych wynikach nie można dojść do innego wniosku, że Diamanti jest od Vucinica po prostu słabszym zawodnikiem. Od tego typu graczy oczekuje się przede wszystkim efektywności, jeśli mamy coś zmieniać to w przód. A tak... Zarabiamy pieniądze i się cofamy.

Giovinco też można było się podniecać, gdy biegał w Parmie. Asystował, strzelał i się wyróżniał.
pumex pisze:Jakkolwiek to zabrzmi, zgodzę się ze Szczypkiem. Bez rozpisywania się, krótko i na temat: uważam, że ogólna klasa piłkarska Vucinicia jest wyższa od klasy Diamantiego. Nie cierpię Czarnogórca, wkurza mnie jak zalegające gluty w nosie, ale jest zwyczajnie lepszy od Diamantiego, ma to "coś", ma doświadczenie. I nawet, jeśli rzadko pokazuje tę magiczną iskrę, zwyczajnie jest lepszy. Chcę jak najszybszej sprzedaży Mira, ale zastąpienie go Diamantim będzie stratą energii.
Dziękuję, dobranoc.

Akshen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 12:28

Mirko musi zostac. Z nim na lawce przynajmniej mamy pewnosc, ze w przypadku niedyspozycji Teveza jest ktos kto tez potrafi rozegrac czy tez huknac z dystansu i tym samym przesadzic losy meczu. Zreszta osobiscie licze na to, ze przy znacznie lepszych partnerach w ataku i on pokaze na co naprawde go stac. Matri i Quagliarella do odstrzalu jak najbardziej, Gio zostaje bo jest wychowankiem i tak naprawde atak jest kompletny, jesli przyjdzie Diamanti to pewnie tylko w razie jakichs eksperymentow z formacja.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 12:28

Ja mam przeczucie, że Conte dla Diamantiego i tak szykuje inną pozycję w drużynie, nie zdziwiłbym się gdyby skończył jako b2b.

Były jakieś pierwsze wypowiedzi Ogbonny po transferze? Jestem ciekaw co nasz nowy mudżyn ma do przekazania. Swoją drogą na weszło! pojawił się artykuł o Ogbonnie (aczkolwiek polecam ten o Tevezie - rewelacyjny), nawet nie wiedziałem, że Toro zgarnęło go za 3 tysiące funtów, niezłe przebicie.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 12:39

Ja myślę że Diamanti u nas grałby jako vice- Pirlo , tylko nieco wyżej.

To przydatny zawodnik, jeśli przyjdzie nie będę płakał, ale jakoś i bez niego się obejdziemy.

Po sprzedaży jednego z napastników wolałbym pozyskać Ljajicia. Milan go odpuszcza bo Robson zostaje, DV chcą ponoć za niego 10-12 mln. Taka mała zemsta za Jojo by się im przydała. Zawodnik bardzo młody a już ograny.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 13:07

FelekJUVE pisze:CO Wy z tym Diamantim?? Koleś ma 30 lat i zero doświadczenia w wielkiej klubowej piłce!
Jak dwa lata temu większość naszego składu z trenerem z Serie B na czele 8)
szczypek pisze:- nigdy nie grał w Lidze Mistrzów, także cholera wie co tam by zaprezentował.
Nie chcę się wychylać, ale strzelam, że zaprezentowałby swoje umiejętności gry w piłkę, jak każdy inny zawodnik :prochno: Bonucci wcześniej też nie grał w LM, podobnie Lichtsteiner, Asamoah, Quagliarella, Vidal...

Diamanti spoko, ale Miras też jest okej. Bez sensu taka wymiana jednego na drugiego. Razem by mogli fajnie pogrywać.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2013, 13:09 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 13:08

Kucharius1 pisze: Po sprzedaży jednego z napastników wolałbym pozyskać Ljajicia. Milan go odpuszcza bo Robson zostaje, DV chcą ponoć za niego 10-12 mln. Taka mała zemsta za Jojo by się im przydała. Zawodnik bardzo młody a już ograny.
12 milionów za gościa, któremu za rok kończy się kontrakt, ma problemy z nadwagą i na poziomie pozwalającym rozważać go w kontekście transferu do Juventusu grał do tej pory przez kilka miesięcy. Prawdziwa vendetta, della wale cali w ekskrementach :dance::prochno: Jeśli już, to fajnie byłoby pozyskać go za darmo za rok, ale pewnie (jeśli go nie sprzedadzą) podpisze nowy kontrakt albo będzie siedział rok na trybunach.

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 13:58

bendzamin pisze: 12 milionów za gościa, któremu za rok kończy się kontrakt, ma problemy z nadwagą i na poziomie pozwalającym rozważać go w kontekście transferu do Juventusu grał do tej pory przez kilka miesięcy. Prawdziwa vendetta, della wale cali w ekskrementach :dance::prochno:
Hahahahahha, ale mi humor poprawiłeś :-D . Czekam na Zungie albo Kolarova.

Zablokowany