Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 13:24

W sezonie 2011/2012 graliśmy dwa razy więcej spotkań w 4-3-3, więc ciężko mówić, żeby akurat 3-5-2 wygrało mistrzostwo.
Inna sprawa, że jak ktoś gra szeroko skrzydłami (w sensie skrzydłowi + obrońcy) to taktycznie 3-5-2 jest naprawdę miażdżone, bo tracona jest przewaga w każdej strefie. Najlepszy przykład to wejście grającego szeroko Navasa w meczu grupowym Italia-Hiszpania na Euro i od tamtej pory totalna dominacja czerwonych.
I nie ma co brnąć w ślepą obronę 3-5-2 skoro sam Conte przed drugim meczem z Bayernem żalił się, że bardzo chciałby zagrać 4-3-3 ale brak mu Pepe a nikt inny nie zagra z prawej strony. Dlatego jestem pewien że na ten sezon będzie jakieś alternatywne rozwiązanie.

A za samego Teveza trzeba pogratulować zarządowi, bo jest to zawodnik, którego uwielbiam.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 13:28

Bazyliszek pisze:Na stronie milanu jak rozswcieczeni kibice wyzywaja Gallianiego ze odpuscil Teveza a jak uslyszeli ze za marne 9 mln to placze jeszcze wieksze. A na stronie Interu to samo:-D
To rozgoryczenie nie dziwi, biorąc pod uwagę fakt, że cały czas wierzyli w "przywiązanie" i "przyjaźń" z Tevezem. :lol: Kibice we Włoszech mają teraz bekę z Milanu i przede wszystkim z Gallianiego - legendarny już tekst: "Tevez nas nie zdradzi" przejdzie do historii. Kibice mediolańczyków tłumaczą sobie, że Argentyńczyk ich nie zasili, bo przecież nie będzie czekał wieczność, że gdyby sam miał decydować o swojej przyszłości, na pewno wybrałby Milan... :rotfl: Najlepsze było zdjęcie, które już wcześniej wrzuciłem. Galliani: do zobaczenia na San Siro!; Tevez: przyjadę tam z Juve! :-D

Z komentarzy kibiców interu najbardziej ten przypadł mi do gustu:
(inter) mistrza haha, juvki z Tevezem i Llorente,nie odejdzie nikt kluczowy,sa poza zasiegiem

8)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 14:37

Poza tym LDGS mówi, że Juve ponownie walczy o Lewego i wydaje mi się, że to byłoby lepsze niż Jojo, bo Lewego by się wzieło za max 20 mln z BVB albo nawet za 15-16 jesli oddamy połówke Manolo. Teraz Dortmund jest w takiej sytuacji, że chce go sprzedac obojętnie gdzie byleby poza BUndeslige, wiec wszyscy są w pewnym stopniu uprzywielejowani, tylko kwestia jak się na to sam Robercik zapatruje.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 14:44

Robaku pisze:Poza tym LDGS mówi, że Juve ponownie walczy o Lewego i wydaje mi się, że to byłoby lepsze niż Jojo, bo Lewego by się wzieło za max 20 mln z BVB albo nawet za 15-16 jesli oddamy połówke Manolo. Teraz Dortmund jest w takiej sytuacji, że chce go sprzedac obojętnie gdzie byleby poza BUndeslige, wiec wszyscy są w pewnym stopniu uprzywielejowani, tylko kwestia jak się na to sam Robercik zapatruje.
Opcja z polowka Manolo odpada, tylko we Wloszech jest targowanie polowkami kart.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 14:47

To już raczej spora plotka... Lewandowski chciałby kosmiczną pensje, w najlepszym wypadku minimalnie wyższą od kontraktu Teveza. Myślę, że transfer zarówno Jovetica jak i Higuaina wyszedłby taniej (i byłby łatwiejszy do przeprowadzenia).
Wracając do Teveza.. pomijając kwestie sportowe, fajnie zagrać na nosie Gallianiemu i kibicom Milanu ;)

@Monte Cristo ale my posiadamy tylko połówkę. Można uzgodnić, że oddajemy naszą, a BVB sobie wynegocjuje drugą.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 14:50

Podobno Tevez jest już w powietrzu, a za niecałą godzinę ma lądować na Malpensa.
Nie wiem czy to dobry pomysł, by akurat tam lądować.
Robaku pisze:Poza tym LDGS mówi, że Juve ponownie walczy o Lewego i wydaje mi się, że to byłoby lepsze niż Jojo, bo Lewego by się wzieło za max 20 mln z BVB albo nawet za 15-16 jesli oddamy połówke Manolo.
Byłoby zdecydowanie lepsze niż walka o Jojo! O Lewym już się tyle rozpisywaliśmy, że już chyba nie warto się powtarzać. Ale to chyba jednak nierealne marzenie...póki co ;)

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 14:56

Dla mnie totalna bzdura.

Mamy Llorente i Teveza ewentualnie można próbować jeszcze z Joveticem. Lewandowski za drogi i jego menadżer za dużo szumu wokół niego robi, a nie rozgłos medialny intersuje Juventus najbardziej.
Lepiej dla niego będzie jak pozostanie w BvB. W Monachium wcale nie musi od razu dostać miejsca w podstawowej 11-tce. Podobnie dysksuje na temat Gomeza są bezsensowne. Potrzebowaliśmy bowiem kreatywnego gracza i wygląda na to, że wreszcie się doczekaliśmy.
Szkoda zatem czasu na niepotwierdzone plotki. Nie jesteśmy Realem czy Monaco, że kupimy kogoś dla rozgłosu i byle jak najdrożej. I bardzo dobrze :bravo:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 14:59

Lucas87 pisze:Dla mnie totalna bzdura.

Mamy Llorente i Teveza ewentualnie można próbować jeszcze z Joveticem. Lewandowski za drogi i jego menadżer za dużo szumu wokół niego robi, a nie rozgłos medialny intersuje Juventus najbardziej.
Lepiej dla niego będzie jak pozostanie w BvB. W Monachium wcale nie musi od razu dostać miejsca w podstawowej 11-tce. Podobnie dysksuje na temat Gomeza są bezsensowne. Potrzebowaliśmy bowiem kreatywnego gracza i wygląda na to, że wreszcie się doczekaliśmy.
Szkoda zatem czasu na niepotwierdzone plotki. Nie jesteśmy Realem czy Monaco, że kupimy kogoś dla rozgłosu i byle jak najdrożej. I bardzo dobrze :bravo:
No to, co ty mówisz to już jest jakiś bezsens. Bezsens kompletny. Ja wiem, ze jest w POLSCE burza medialna dotyczaca Lewego. Ale ona jest tylko w Polsce. W Europie wzmianki o nim pojawiaja się tak samo często jak o innych zawodnikach. I to jest jak najbardziej logiczne, jak się pojawia taki zawodnik i jest dla nas, dla Polski jeden na milion to szum będzie. Gdybyśmy mieli takich 3 to zupełnie inaczej by to wyglądalo.
Lewy dla rozgłosu, pewnie spoko Turyńczycy kupią Lewego tylko po to, żeby w Fakcie i SE pisało się o Juve 3x cześciej. no i ta cena... nie bądź zabawny aż tak do końca, byłby tańszy niż Igla lub Jojo. A chyba nie trzeba przekonywać kto obecnie ma dużo większe skillsy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:05

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23056298

BBC World Service, a więc nie byle kto podał, że dogadaliśmy się z City na 12 mln FUNTÓW (10 podstawa + 2 bonusy), a to daje jakieś 12 mln euro + 3 bonusów, a nie 9 + 3, jak wszyscy wszędzie piszą!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:08

Crunny pisze:http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23056298

BBC World Service, a więc nie byle kto podał, że dogadaliśmy się z City na 12 mln FUNTÓW (10 podstawa + 2 bonusy), a to daje jakieś 12 mln euro + 3 bonusów, a nie 9 + 3, jak wszyscy wszędzie piszą!
Równie wiarygodne źródła podają coś innego. Póki co tylko BBC wychyliło się z takimi kwotami. Niebawem się przekonamy, ale wszyscy pozostali w dalszym ciągu obstają przy 9 + 3. Nawet jeśli 12 mln plus 3 bonusów by się potwierdziły, i tak robimy znakomity deal, biorąc pod uwagę wartość rynkową Apacza.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:12

Czy Tevez nie miał przypadkiem wylądować o 15? Na pewno jacyś reporteży są poukrywani w śmietnikach czy między bagażami siedzą?

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:13

Około 30 kibiców Juventusu przywitało go w terminalu na lotnisku.

Forza Juve!
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:15

Kamex22 pisze:Czy Tevez nie miał przypadkiem wylądować o 15? Na pewno jacyś reporteży są poukrywani w śmietnikach czy między bagażami siedzą?
Miał lądować o 15.30, więc na fotki z lotniska musimy jeszcze trochę poczekać.
Podobno część testów ma przejść już dziś, więc było trochę prawdy odnosnie dzisiejszych badań.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:16

@Robaku

1. Marotta nigdy nie wyłoży za Lewego 30 baniek więc w tym miejscu możnaby skończyć dyskusje.

2. Wyobraź sobie Kucharskiego, który na dzień dobry życzy sobie jakieś 8 baniek kontraktu dla swojego klienta. To bardzo prawdopodobna opcja, szczególnie gdy mowa o gościu strzelającym 4 gole - Realowi w jednym meczu.

3. Mamy już Llorente czyli klasyczną dziewiątkę, który w przypadku odzyskania formy strzeli w każdym sezonie 15-20 bramek bez problemu. Pamiętajmy o tym, że na chwilę obecną nie sprzedaliśmy żadnego z naszych dotychczasowych napastników.

4. Niby w Niemczech nie ma szumu na temat Lewandowskiego :?: Pisemka pokroju Bild przypominają Fakt do złudzenia. A przecież telenowela z głowną rolą Lewandowskiego i jego transferem do Bayernu trwa już od długiego czasu. Zarówno Kucharski jak również Watzke też odgrywają ważną rolę w tym spektaklu.

Owszem napastnik świetny, mający szanse zrobienia czegoś jeszcze więcej.
Ale pewne wyciszenie to druga rzecz, która przydałaby mu się, zaraz po konieczniej zmianie swojego menadżera (na którą raczej nigdy się nie zdecyduje, a szkoda).
Za Higuainem nigdy nie byłem. Natomiast u Jo-jo denerwuje mnie jego podatność na kontuzje.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 15:22

Lucas87 pisze:@Robaku

1. Marotta nigdy nie wyłoży za Lewego 30 baniek więc w tym miejscu możnaby skończyć dyskusje.

2. Wyobraź sobie Kucharskiego, który na dzień dobry życzy sobie jakieś 8 baniek kontraktu dla swojego klienta. To bardzo prawdopodobna opcja, szczególnie gdy mowa o gościu strzelającym 4 gole - Realowi w jednym meczu.

3. Mamy już Llorente czyli klasyczną dziewiątkę, który w przypadku odzyskania formy strzeli w każdym sezonie 15-20 bramek bez problemu. Pamiętajmy o tym, że na chwilę obecną nie sprzedaliśmy żadnego z naszych dotychczasowych napastników.

4. Niby w Niemczech nie ma szumu na temat Lewandowskiego :?: Pisemka pokroju Bild przypominają Fakt do złudzenia. A przecież telenowela z głowną rolą Lewandowskiego i jego transferem do Bayernu trwa już od długiego czasu. Zarówno Kucharski jak również Watzke też odgrywają ważną rolę w tym spektaklu.

Owszem npastnik świetny, mający szanse zrobienia czegoś jeszcze więcej.
Ale pewne wyciszenie to druga rzecz, która przydałaby mu się, zaraz po konieczniej zmianie swojego menadżera (na którą raczej nigdy się nie zdecyduje, a szkoda).
Za Higuainem nigdy nie byłem. Natomiast u Jo-jo denerwuje mnie jego podatność na kontuzje.

Ta 8 baniek dostanie na pewno. Kucharski nie jest samobójca, nikt mu nie da 8 baniek za sezon i nikt ze strony Lewego nie będzie żądał.
BVB nie bedzie chciało 30 mln za zawodnika z ostatnim rokiem kontraktu, 20 mln zadowoli ich byleby wywalic Lewego z Bundesligi.
No własnie gazetki pokroju Bild sie tym ekscytowały przez chwile, obecnie jest cisza, wiec o jakim rozglosie mowisz?
U Lewego nigdy nie bedzie tak jak bywalo u Beckhama, Balo itp. gdzie zycie osobiste było wazniejsze i duzo wiecej sie o tym mowilo niz o grze.
Nie rozumiem o jakim wyciszeniu mowisz serio, ja wiem, ze Polacy zyja tym mocno, tym slubem, garniturem do slubu, miejsce slubu, wakacjami Lewego, kogo Lewy zaprosil na slub a kogo nie.
Ale w Niemczech zyja tylko tym czy przejdzie do innego klubu, czyli to norma. I nikt tam sie nie ekscytuje jego slubem, ani w niemczech ani w innej czesci europy, wiec nie bardzo rozumiem twoich informacji o rozgłosie i supermedialnosci lewego.
To zawodnik jak kazdy inny i tyle samo w europie o nim informacji jak o innych zawodnikach z czołowki swiata, którym konczy sie kontrakt.

Wiem, ze nie sprzedalismy, ale akurat w Quaga to wierze, ze on jedyny honorowy i ambitny odejdzie, jesli zobaczy w treningu, ze Llorente i Tevez są preferowani. Podobnie Mrówka z tym, że Gio pewnie jeszcze z sezon pokopie.
A co do Lorente to jak mawial klasyk - We will say what time will tell.

Zablokowany