Mercato (2012-2014)
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przeczytaj sobie w mojej wypowiedzi, którą cytowałeś także następne zdanie. Jeśli nic nie osiągniemy to będzie problem, ale od tego kogo i za ile kupimy, zależy ewentualna skala problemu. Chociażby dlatego Marotta negocjuje.jackop pisze:Hmmmm... a jeśli nie osiągniemy nic mając w składzie Joveticia, to nie będzie problemu? Jeśli nie osiągniemy nic, mimo braku napastnika, to nie będzie problemu? Jeśli kupimy Messiego za 1 grosz i nie osiągniemy nic, to nie będzie problemu?
SKAr7 pisze:Nie, natomiast każdy z wiązanych z nami napastników spokojnie może wyrównać poziom Matriego. Każdy z trójki rozegrał tak samo słaby sezon jak nasza Czwórka Wspaniałych i trzeba się liczyć z tym, że może to powtórzyć, nawet mają więcej argumentów, że będzie odwrotnie. Scudetto przegrać raczej nie ma szans, ale jeśli będziemy mieć pecha w losowaniach, albo/i na boisku, to możemy nie dojść do ćwierćfinału.
A wtedy wydawanie 20-30 milionów na kolejny komin płacowy w stylu Iaquinty, to strzał w stopę, jakiego w Turynie nie widziano od transferu Melo.

- pumex
- Juventino
Łojezu, coraz ciekawsze mądrości.SKAr7 pisze:Scudetto przegrać raczej nie ma szans
Wasza dysputa z takimi a nie innymi 'za' i 'przeciw' nie ma sensu, ponieważ równie dobrym argumentem jest powiedzenie: "Nie kupujmy nikogo, bo to olbrzymie ryzyko. Pozwólmy kupować innym, niech się sami powykańczają, a my z tym co mamy pykniemy jeszcze z 10 mistrzostw z rzędu" :lol:
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 15:30 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- strong return
- Juventino
Lepiej położyć się i nic nie robić. Obaj, Jovetić i Tevez są tak samo ryzykowni. Kto nie ryzykuje ten nie ma, więc to czcze gadanie. Liczy się prawdopodobieństwo.
Jakbyśmy mieli pecha w losowaniu, to mogliśmy nie dojść nawet do ćwierćfinału. 8) A jakby Arsenal miał Celtic, to by doszedł do ćwierćfinału.
A jak Giovinco strzeli 20 bramek w przyszłym sezonie w lidze to będzie potencjalnie gwiazdą mundialu. :rotfl:
Jakbyśmy mieli pecha w losowaniu, to mogliśmy nie dojść nawet do ćwierćfinału. 8) A jakby Arsenal miał Celtic, to by doszedł do ćwierćfinału.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dobra, sorry, na pewno Beppe ma chytry plan i sprowadzi Cristiano Ronaldo za złotówkę, zgrzewkę Heleny i karton Viceroy'ów. Wy o tym wiecie, ja i reszta nie.szczypek pisze:Jeśli nic nie osiągniemy to będzie problem, ale od tego kogo i za ile kupimy, zależy ewentualna skala problemu. Chociażby dlatego Marotta negocjuje.
Czy my tu kuźwa rozmawiamy o Brożku czy o Carlosie Tevezie do tyryryry pana??? Mielibyście aż taki ból dupy, jeśli Argentyńczyk przeszedłby za 15 zamiast 11stu? Uważacie, że '1 (jedno) peluso' zniszczy nasz budżet i zrujnuje klub, a skala problemu rozmnożyłaby się jak muslimy, ciapaci i murzyni w Europie?
Nie potraficie dostrzec złotego środka (który jest jak najbardziej do osiągnięcia) pomiędzy Marottą a Secco?
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 15:34 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- SKAr7
- Juventino
Daj mi nazwę jednego klubu, który jest w stanie z nami walczyć w przyszłym sezonie. Milan z pomocą drewnianą, jak dziadek Amauriego, bez środka obrony i pieniędzy na transfery? Nieopierzona i nierówna Fiorentina? Napoli bez Mazzariego, a pewnie i Cavaniego? Inter?pumex pisze:Łojezu, coraz ciekawsze mądrości.SKAr7 pisze:Scudetto przegrać raczej nie ma szans

Rozmawiamy o Carlosie Tevezie. Carlosie Tevezie, który w ciągu dwóch ostatnich sezonów strzelił 21 bramek. Trzy mniej od Mirko Vucinicia, jedną więcej od Alessandro Matriego.jackop pisze: Czy my tu kuźwa rozmawiamy o Brożku czy o Carlosie Tevezie do tyryryry pana???
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 15:41 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
To po ki grzyb Nam dyrektor sportowy, jak nie ma żadnego celu, (a wszystko niepewne) W trybie natychmiastowym zwolnić w takim razie, by zatrzoszczyć się o możliwie jak największe oszczędności do kasy klubu. :rotfl:
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 15:41 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przecież nie chodzi o to, żeby nie kupować nikogo. Chcę tylko zwrócić uwagę na sens tych wszystkich negocjacji, targowania się.pumex pisze:Wasza dysputa z takimi a nie innymi 'za' i 'przeciw' nie ma sensu, ponieważ równie dobrym argumentem jest powiedzenie: "Nie kupujmy nikogo, bo to olbrzymie ryzyko. Pozwólmy kupować innym, niech się sami powykańczają, a my z tym co mamy pykniemy jeszcze z 10 mistrzostw z rzędu" :lol:
Następny. Nie mielibyśmy żadnego bólu. Chcę tylko zwrócić uwagę na sens tych wszystkich negocjacji, targowania się.jackop pisze:Czy my tu kuźwa rozmawiamy o Brożku czy o Carlosie Tevezie do tyryryry pana??? Mielibyście aż taki ból ###, jeśli Argentyńczyk przeszedłby za 15 zamiast 11stu? Uważacie, że '1 (jedno) peluso' zniszczy nasz budżet i zrujnuje klub, a skala problemu rozmnożyłaby się jak muslimy, ciapaci i murzyni w Europie?
Marotta mówi o czekaniu, czekajmy.
- Dante93
- Juventino
Milan w 11/12 też nie miał z kim przegrać. A przegrał. Tak więc teksty dające do zrozumienia, że Scudetto przez następnych 5 lat będzie przyznawane jeszcze przed początkiem sezonu z przydziału Juventusowi bym sobie darował bo zbyt mądre to to nie jest.SKAr7 pisze:Daj mi nazwę jednego klubu, który jest w stanie z nami walczyć w przyszłym sezonie. Milan z pomocą drewnianą, jak dziadek Amauriego, bez środka obrony i pieniędzy na transfery? Nieopierzona i nierówna Fiorentina? Napoli bez Mazzariego, a pewnie i Cavaniego? Inter?
Widze, że powoli 2/3 forum szykuje żyletki i niedługo rozpocznie się grupowe cięcie z powodu niefrasobliwości Marotty, ale ja mimo wszystko jeszcze bym poczekał ażeby to okienko chociaz się zaczeło. Plotek jest zawsze dużo, sprzeczne niusy pojawiają się praktycznie codziennie dlatego nie brałbym sobie aż tak bardzo do serca tego co piszą w mediach.
Nie żebym wierzył w Marotte i jego umiejętności poruszania się po rynku transferowym, ale dopóki karuzela transferowa trwa zawsze jest nadzieja, ze Peluso to nie ostatnie 'wzmocnienie'. Innego DSa mieć szybko nie będziemy, dlatego nie zostało nic innego jak trzymać kciuki za obecnego.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nic dodać, nic ująć.pumex pisze:Łojezu, coraz ciekawsze mądrości.SKAr7 pisze:Scudetto przegrać raczej nie ma szans
Wasza dysputa z takimi a nie innymi 'za' i 'przeciw' nie ma sensu, ponieważ równie dobrym argumentem jest powiedzenie: "Nie kupujmy nikogo, bo to olbrzymie ryzyko. Pozwólmy kupować innym, niech się sami powykańczają, a my z tym co mamy pykniemy jeszcze z 10 mistrzostw z rzędu" :lol:
Nie no rozwalają mnie takie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> porównania. Jak już się w coś takiego bawisz to weź pod uwagę wszystkie czynniki, czyli czas spędzony na boisku i liczbę rozegranych meczy, a przy okazji podsumuj też całą kariere tych trzech PanówSKAr7 pisze:Rozmawiamy o Carlosie Tevezie. Carlosie Tevezie, który w ciągu dwóch ostatnich sezonów strzelił 21 bramek. Trzy mniej od Mirko Vucinicia, jedną więcej od Alessandro Matriego.
- SKAr7
- Juventino
Zgoda, szansa zawsze jest (dlatego użyłem słowa "raczej"), ale mówmy o prawdopodobieństwie. Milan był kolosem na glinianych nogach, w postaci kominów płacowych, drewna na opał i Super Maxa na ławce. Fundamenty Juventusu są cholernie mocne.Dante93 pisze: Milan w 11/12 też nie miał z kim przegrać. A przegrał. Tak więc teksty dające do zrozumienia, że Scudetto przez następnych 5 lat będzie przyznawane jeszcze przed początkiem sezonu z przydziału Juventusowi bym sobie darował bo zbyt mądre to to nie jest.
Jeśli nie wydarzy się coś niesamowitego w mercato (a może), a Fiorentina nie dojrzeje o 3 lata z sezonu na sezon, to nie ma we Włoszech drużyny, która byłaby w stanie przekroczyć próg mistrzowski 80-ciu punktów w 13/14. Poza nami, oczywiście.
Takie jak "Tevez nie grał przez większość poprzedniego sezonu, bo robił sobie wycieczki do Argentyny i nie chciał wchodzić na boisko"? Chętnie, bo to kamień do mojego ogródka.Alexinhio-10 pisze: Nie no rozwalają mnie takie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> porównania. Jak już się w coś takiego bawisz to weź pod uwagę wszystkie czynniki, czyli czas spędzony na boisku i liczbę rozegranych meczy, a przy okazji podsumuj też całą kariere tych trzech Panów
Co mi po tym, jak grał 5 lat temu. 5-7 lat temu Quagliarella był jednym z bardziej pożądanych napastników we Włoszech, a gdzie jest teraz? Zresztą chyba nie złapałeś w jakim kontekście była użyta ta wypowiedź. Nie twierdzę, że nie powinniśmy sprowadzać Teveza, bo moczę się nad jego niebywałym skillem najbardziej z całej trójki. Tylko zastanawia mnie nastawienie niektórych, którzy nie widzą, jak słabo w stosunku do tego co potrafi, grał przez ostatnie dwa sezony.
- Lucas87
- Juventino
@Hoffman
Jeśli chodzi o mnie - nie bawię się rozdawanie żadnych wirtualnych pieniędzy, nie wiem jak inni.
Dużo osób jednak zdążyło już dostrzec, że targujący się o każdego centa Marotta (jeśli jest szansa na gracza światowej klasy jak Tevez) wydaje pieniądze na wykupienie Peluso (kompletnie niezrozumiałe), oraz na Asamoah (owszem, lecz powinno być załatwione w dalszej kolejności).
Jedyny dotychczasowy pozytyw, że nie dopuszczają do utraty czołowych zawodników.
Jeśli chodzi o mnie - nie bawię się rozdawanie żadnych wirtualnych pieniędzy, nie wiem jak inni.
Dużo osób jednak zdążyło już dostrzec, że targujący się o każdego centa Marotta (jeśli jest szansa na gracza światowej klasy jak Tevez) wydaje pieniądze na wykupienie Peluso (kompletnie niezrozumiałe), oraz na Asamoah (owszem, lecz powinno być załatwione w dalszej kolejności).
Jedyny dotychczasowy pozytyw, że nie dopuszczają do utraty czołowych zawodników.
- pęto
- Juventino
Ciekawe, ile bramek huknąłby MirkoV, FabioQ lub Dżijovinko będąc w kadrze ManCity?
Tevez miał stracony sezon 11/12, ale tego typu i tej klasy napastnika do nawet i 20 mln nie ma szans znaleźć aktualnie w Jewropie. Dla porównania sezon 12/13 Apacza, to statystycznie poziom Rooneya.
Można szukać opcji w Am. Płd., ale tam z graczy na tej pozycji mających bagaż doświadczeń pozostaje wyłącznie Ronaldinho ;)
Opcja "zostajemy w tym roku z tym, co mamy" jest krokiem wstecz. Za sezon dostępnych na nasz potencjał finansowy grajcarów wcale nie musi być bowiem więcej.
Tevez miał stracony sezon 11/12, ale tego typu i tej klasy napastnika do nawet i 20 mln nie ma szans znaleźć aktualnie w Jewropie. Dla porównania sezon 12/13 Apacza, to statystycznie poziom Rooneya.
Można szukać opcji w Am. Płd., ale tam z graczy na tej pozycji mających bagaż doświadczeń pozostaje wyłącznie Ronaldinho ;)
Opcja "zostajemy w tym roku z tym, co mamy" jest krokiem wstecz. Za sezon dostępnych na nasz potencjał finansowy grajcarów wcale nie musi być bowiem więcej.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- Hoffman
- Juventino
Oczywiście, że tak, ale poczekajmy do końca okienka, wtedy wszyscy razem będziemy hejcić, bo teraz jeżeli źródłami informacji są pseudo-gazety, agenci fifa i kurtuazyjne wypowiedzi szefostwa, to na prawdę nie wiemy nic.pęto pisze:Opcja "zostajemy w tym roku z tym, co mamy" jest krokiem wstecz. Za sezon dostępnych na nasz potencjał finansowy grajcarów wcale nie musi być bowiem więcej.