Mercato (2012-2014)
- Dybala 4ever
- Juventino
Podaj link z oficjalnej strony Chelsea lub Bayeru.Bazyliszek pisze:Andre Schurrle oficjalnie w Chelsea, wiec juz pewnie odpuszcza sobie Jovetica.
- baka
- Juventino
No właśnie to jest najważniejsze bo jakby nie patrzeć kolejna gwiazda opuszcza Serie A i ze świeczką teraz takich szukać, więc mimo wszystko dobrze, żeby ten Torres przyszedł.Bazyliszek pisze: Moim zdaniem to bedzie dobry deal dla Neapolu, 30 mln to nie mala suma i w dodatku pozyskaja pilkarza ktory obecnie jest gorszy od urusa, ale marketingowo sa podobni, fejmowo chyba nawet Torres lepszy.
- Arbuzini
- Juventino
Właśnie trochę się dziwię, że w obliczu oporu Violi nic nie wspomina się o Murielu. Ciekawe na ile Udinese go wyceniło. Za Isle i Asamoaha mało nie wzięli, ale też poszli nam z dealem na rękę, co pewnie kosztowało bonusowo. Swoją drogą trochę dziwię się włodarzom Fiorentiny, że na Quaga krzywo patrzą. W roli wysuniętego napastnika w 433 powinien dobrze się odnaleźć, z formą u niego w kratkę, ale Viola to nie Juve i zmiana otoczenia dodatkowo powinna go zmotywować. Zatem problem pewnie leży w zarobkach Fabio Q.blackadder pisze:Jovetić ma przynajmniej czym się przepchać, niczego sobie technika, ale jak pisałem, Viola nam niczego nie ułatwi, a 30 mln to całkiem sporo pieniędzy. Wolałbym tańszego Muriela ze sporym potencjałem.
Chicharito wg google zarabia w okolicach 4,5 mln E więc nie są to drobne. Średnio go widzę w parze z Llorente. Igłę zresztą też. Dwie dziewiątki na boisku, nawet o zupełnie innych stylach gry, uważam za kiepskie rozwiązanie na dłuższą metę. Transfer Meksykanina uważam zatem za mało realny, bo jego sytuacja mogła by się wcale diametralnie nie poprawić względem jego pozycji w Manchesterze.
- Sorek21
- Juventino
Wczoraj wieczorem mieliśmy Jovetica.Dziś te doniesienia okazały się nieprawdziwe.
Rok temu przerabialiśmy to samo.Zezu dawał małą gotówkę i karty zawodników.Nie udało się to czemu w tym roku mają się na to zgodzić jak są nastawieni na sporą kwotę.
Czy nie można chciaż raz załatwić transferu jak inne kluby? .Jechać zapytać o cenę i zwyczajnie kupić. Wybulić te 25mln na Jovetica czy Higaina albo ma pensje Zlatana i mieć święty spokój .
Ale nie Marrotta marnuje czas na zakup stopera na ławkę,poszukuje rezerwowego Pirlo czy lewego wahadłowego.Juventus spokojnie da sobie radę bez tych ruchów.Jest BBC, do tego Caceres i Peluso mogą grać na stoperze. Po co jeszcze kogoś ściągać podobnie jak rok temu Lucio-piąte koło u wozu.
Denerwuje mnie takie myślenie- Nie dam 2 czy 3 miliony więcej na JoJo czy Igłę bo trzeba kupić Vice Pirlo albo stopera na ławkę. A po cholerę nam oni? Ten zespòł potrzebuje tylko napastnika a nawet dwòch.
Doszliśmy do momentu gdzie powinniśmy kupować tylko za grube miliony piłkarzy którzy z miejsca wskakują do 11 np Zlatan .
Reszta tylko wypożyczenie-niech kot w worku pokaże że daje radę w Juve i warto go wykupić.
Podsumując- ani Ibra ani Igła czy Jovetić nie trafią do Juve bo Marrotta nie ma jaj.
Rok temu przerabialiśmy to samo.Zezu dawał małą gotówkę i karty zawodników.Nie udało się to czemu w tym roku mają się na to zgodzić jak są nastawieni na sporą kwotę.
Czy nie można chciaż raz załatwić transferu jak inne kluby? .Jechać zapytać o cenę i zwyczajnie kupić. Wybulić te 25mln na Jovetica czy Higaina albo ma pensje Zlatana i mieć święty spokój .
Ale nie Marrotta marnuje czas na zakup stopera na ławkę,poszukuje rezerwowego Pirlo czy lewego wahadłowego.Juventus spokojnie da sobie radę bez tych ruchów.Jest BBC, do tego Caceres i Peluso mogą grać na stoperze. Po co jeszcze kogoś ściągać podobnie jak rok temu Lucio-piąte koło u wozu.
Denerwuje mnie takie myślenie- Nie dam 2 czy 3 miliony więcej na JoJo czy Igłę bo trzeba kupić Vice Pirlo albo stopera na ławkę. A po cholerę nam oni? Ten zespòł potrzebuje tylko napastnika a nawet dwòch.
Doszliśmy do momentu gdzie powinniśmy kupować tylko za grube miliony piłkarzy którzy z miejsca wskakują do 11 np Zlatan .
Reszta tylko wypożyczenie-niech kot w worku pokaże że daje radę w Juve i warto go wykupić.
Podsumując- ani Ibra ani Igła czy Jovetić nie trafią do Juve bo Marrotta nie ma jaj.
- Dante93
- Juventino
Cóż sam nie jestem zbytnim fanem Marotty, ale poczekałbym z takimi osądami do przynajmniej połówki mercato (bo jezeli na poczatku sierpnia znowu nie będziemy mieć podstawowych, obowiązkowych wzmocnień to będzie można przypuszczać, że znowu Łysy będzie latał jak z rozwolnieniem załatwiając transfery jakichś Bendtnerów.)
Okazji na rynku jest multum, wystarczy je tylko wykorzystać. A konkurencji zbytniej w boju o Igłe czy Jove nie ma, więc Marotta tak naprawde nie będzie się miał czym zasłonić, gdy znów wyjdzie kupa.
Btw ciekawi mnie wielce czemu nie zwrócimy swoich oczu w strone Eriksena. Ostatni rok kontraktu, potencjał niesamowity. Wiem wiem, że pewnie pół piłkarskiej Europy by nim nie pogardziło, ale do tej pory jedynie o zainteresowaniu Borussi się słyszało. A Niemcy to przecież ni piłkarsko ni finansowo nie jest dla nas przeciwnik nie do przebicia.
Okazji na rynku jest multum, wystarczy je tylko wykorzystać. A konkurencji zbytniej w boju o Igłe czy Jove nie ma, więc Marotta tak naprawde nie będzie się miał czym zasłonić, gdy znów wyjdzie kupa.
Btw ciekawi mnie wielce czemu nie zwrócimy swoich oczu w strone Eriksena. Ostatni rok kontraktu, potencjał niesamowity. Wiem wiem, że pewnie pół piłkarskiej Europy by nim nie pogardziło, ale do tej pory jedynie o zainteresowaniu Borussi się słyszało. A Niemcy to przecież ni piłkarsko ni finansowo nie jest dla nas przeciwnik nie do przebicia.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Dybala 4ever
- Juventino
Co niektórzy mają naprawdę nie po kolei w swoich mózgownicach. Sezon na hejtowanie Marotty uważam za rozpoczęty na dobre po raz kolejny. Po pierwsze Marotta tutaj jest tylko pionkiem- dostaje określoną pulę pieniędzy i musi ją tak przeznaczyć, aby starczyło na każdą formację. Jest też takie powiedzenie : drużynę buduje się od tyłu i trzeba być zawsze zabezpieczonym na różne wypadki. A teraz, że nie możemy wydać sporej kasy miejcie pretensje do Secco- to on wydał całą furę kasy na niewypały transferowe. 50 mln poszło na słabych jak się okazało Melo i Diego. Po drugie po zebraniu na koniec sezonu (Conte-Marotta-Agnelli)- doszli wszyscy do porozumienia. I posłuchajcie co sam Conte powiedział : Że nie możemy skończyć jak inter. No i ma rację przyszedł Jose na chwilę nakupował piłkarzy powygrywali wszystko, ale zostały po nim długi. Klub ten do dziś nie wydaje dużo, bo nadal to odczuwa. Ledwie 3 lata mijają, a inter jest teraz marnym przeciętniakiem. Tego chcecie?! Żeby Juventus zrobił to samo i potem nic. Jesteśmy Juventusem, ale musimy dbać o to co teraz i o przyszłość równie dobrze. Jak już to podważycie to idźcie się lepiej schowajcie, bo to sam Conte powiedział.
- annihilator1988
- Juventino
Marotta powiedział: "Our goal is to complete the squad for the July training camp and we are still following a few different players""Elo Vidal:) pisze:Marotta tutaj jest tylko pionkiem- dostaje określoną pulę pieniędzy i musi ją tak przeznaczyć, aby starczyło na każdą formację
Zero ruchów w sprawie sprzedaży szrotu typu: Padoin ,zero też działań, które pozorowałyby sprowadzenie zawodników do Juve. I nie mówię tu o napastnikach. Albo tak dobrze się maskuje w swoich działaniach, w co wątpię, albo też siedzi sobie na foteliku przeglądając raporty skatów, które powinien przeanalizować 2 tygodnie temu. Na dobrą sprawę "Stara Dama" powinna dokonać 10 transakcji "in" oraz "out". A jest już 1 czerwca.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2013, 10:10 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Zawidowianin
- Juventino
Jakie długi? Przecież większość pieniędzy na mercato uzyskał ze sprzedaży Zlatana.Elo Vidal:) pisze:No i ma rację przyszedł Jose na chwilę nakupował piłkarzy powygrywali wszystko, ale zostały po nim długi.
onliforpipul
- Dybala 4ever
- Juventino
No a po triplettcie gdzie pieniądze? Wszystko poszło na spłatę długów.Zawidowianin pisze:Jakie długi? Przecież większość pieniędzy na mercato uzyskał ze sprzedaży Zlatana.Elo Vidal:) pisze:No i ma rację przyszedł Jose na chwilę nakupował piłkarzy powygrywali wszystko, ale zostały po nim długi.
- Orkos
- Juventino
Po krótkim okresie przynoszącym nadzieje, że faktycznie coś może z tego wyjść przychodzi czas na dementi wszystkiego co do tej pory usłyszeliśmy. Jeśli ktoś myśli, że np to Marotta nie chce dać za Joveticia 30 mln, a Agnelli chce to powinien się puknąć w łeb. Nakazy idą z góry i żaden dyrektor nie działa na własną rękę więc hejty powinny iść na cały zarząd. Agnelli ewidentnie chce udowodnić coś innym - zrobić drużynę jak najmniejszym kosztem, ściągnął Marotte który ma podobny pogląd na to i dlatego tak się dzieje.
Inni właściciele klubów i dyrektorzy nie są ślepi i widzą jak Juve dowalić - sama gotówka i podwijamy ogon.
Ja nie mam zamiaru hejtować Marotty tylko przede wszystkim Agnelliego bo to on tam rządzi.
Inni właściciele klubów i dyrektorzy nie są ślepi i widzą jak Juve dowalić - sama gotówka i podwijamy ogon.
Ja nie mam zamiaru hejtować Marotty tylko przede wszystkim Agnelliego bo to on tam rządzi.
- @D@$
- Juventino
Eee nie widzę związku, mają tego samego agenta czy jak? No bo chyba nikt nie che wmówić, że w odwecie za kolegę Ljajic nie przedłuży kontraktu?zahor pisze:A zwłaszcza szczegół, o którym ostatnio pisał jakku1 sugerujący że jeżeli Viola poleci w kulki i zatrzyma Joveticia "na siłę", to wygasającego za rok kontraktu może nie przedłużyć Ljajić.
Znaczy po mercato wywalamy Merottę? :rotfl:annihilator1988 pisze:Wierzysz, że Giuseppe lekką ręką da 30 mln euro za jednego gracza? Bo ja nie. Gościu będzie sępił, jeździł do i z Florencji, aż się obudzi pod koniec sierpnia z ręką w nocniku (a wtedy baju baj Szalonooki).
I tak wygląda to najlepiej od lat. Przede wszystkim nie trzeba się bać zapchajdziur typu Borriello, Bendtner czy Anelka.annihilator1988 pisze:Na chwilę obecną lista ataku: Llorente, Vucinić, Giovinco, Matri, Quagliarella przyprawia mnie o mdłości
A Chelsea kiedykolwiek chciała Joveticia? Ja tam słyszałem tylko o Arsenalu...Bazyliszek pisze:Andre Schurrle oficjalnie w Chelsea, wiec juz pewnie odpuszcza sobie Joveticazrobia jedynie wymiane z Napoli 30 mln + Torres za Cavaniego i tyle.
To nawet nie sprawa Jose, ale Inter jest po prostu dupiato zarządzany. Juve przecież też trochę utopiło na transfery po powrocie do serie a a jednak stoi stabilnie finansowo. Inter dostał kupę kasy za Zlatana, Balotelliego, Eto'o a dalej są w pupie, coś tam jest nie tak. Nie wiem, może to jeszcze spadki po czasach sprzed calciopoli (dużo zakupów i zero sukcesów), ale chyba nie tylko.Elo Vidal:) pisze:No a po triplettcie gdzie pieniądze? Wszystko poszło na spłatę długów.Zawidowianin pisze:Jakie długi? Przecież większość pieniędzy na mercato uzyskał ze sprzedaży Zlatana.Elo Vidal:) pisze:No i ma rację przyszedł Jose na chwilę nakupował piłkarzy powygrywali wszystko, ale zostały po nim długi.
Mercato zaczyna się dzisiaj czy za miesiąc?

- Filippo911
- Juventino
To że o czymś nie wiesz , nie znaczy że tego nie ma. Zawsze śmieszą mnie te teksty. Siedzimy sobie w domkach przed kompami (tak, każdy z nas) ale niektórzy po przeglądnięciu goal.com czy innych transfermarketów uważają sie za guru transferowych. To jest biznes, tak jak w polityce fasada to jedno , ale prawdziwe działania są zakulisowe.annihilator1988 pisze: Marotta powiedział: "Our goal is to complete the squad for the July training camp and we are still following a few different players""
Zero ruchów w sprawie sprzedaży szrotu typu: Padoin ,zero też działań, które pozorowałyby sprowadzenie zawodników do Juve. I nie mówię tu o napastnikach. Albo tak dobrze się maskuje w swoich działaniach, w co wątpię, albo też siedzi sobie na foteliku przeglądając raporty skatów,...
A jest już 1 czerwca.
PS. jest dopiero 1 czerwca i to od kilku godzin
- Pan Mietek
- Juventino
A co Ty chcesz od Padoina? Nie po to go kupowali i podpisali 5-letni kontrakt, żeby zaraz sprzedać. To, że planują skompletować skład przed 1 lipca absolutnie mnie nie dziwi. To jest bardzo logiczne, że chcą, żeby nowi piłkarze przeszli okres przygotowawczy i się zaaklimatyzowali przed sezonem. Do tego nie jest powiedziane, że jak się nie uda dopiąć wszystkiego 1 lipca to potem już nic nie zrobią.annihilator1988 pisze:Marotta powiedział: "Our goal is to complete the squad for the July training camp and we are still following a few different players""Elo Vidal:) pisze:Marotta tutaj jest tylko pionkiem- dostaje określoną pulę pieniędzy i musi ją tak przeznaczyć, aby starczyło na każdą formację
Zero ruchów w sprawie sprzedaży szrotu typu: Padoin ,zero też działań, które pozorowałyby sprowadzenie zawodników do Juve. I nie mówię tu o napastnikach. Albo tak dobrze się maskuje w swoich działaniach, w co wątpię, albo też siedzi sobie na foteliku przeglądając raporty skatów, które powinien przeanalizować 2 tygodnie temu. Na dobrą sprawę "Stara Dama" powinna dokonać 10 transakcji "in" oraz "out". A jest już 1 czerwca.
Dawno tu nie wchodziłem ale widzę, że, jak zawsze, marudy zaczynają zawodzić jeszcze przed otwarciem okienka transferowego.
Przy okazji chciałem wszystkim nieletnim użytkownikom JuvePoland życzyć wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Może jego celem jest po prostu budowa drużyny nie na jeden sezon ale na lata? Nie jest trudne wydać pieniądze i potem uporać się z finansowymi problemami, trudne jest osiągnąć sukces nie mając finansowych problemów, bo wtedy sukces jest i lepszy i efektywniejszy (że tak powiem). Poza tym, że nie każdy jest głupi, nie każdy jest też jednakowo bogaty. Dlatego po mojemu tu nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek, po prostu są jakieś możliwości i może są one w jakimś sensie ograniczone.Orkos pisze:Agnelli ewidentnie chce udowodnić coś innym - zrobić drużynę jak najmniejszym kosztem
Powiem tak, gdybyś miał dwa dobre rowery i planował zakup skutera chciałbyś sprzedać jeden z rowerów. Jeśli przychodzi kupiec i mówi: "dam Ci za ten rower trochę monet (niewystarczającą ilość na zakup skutera) i inny dobry rower (słabszy od tego co masz)". Chcesz tego? Logiczne jest przecież, że wolałbyś więcej monet za które mógłbyś kupić skuter. Teraz przetraw ten przykład na klubowe transfery.Orkos pisze:Inni właściciele klubów i dyrektorzy nie są ślepi i widzą jak Juve dowalić - sama gotówka i podwijamy ogon.
- Dybala 4ever
- Juventino
Lepiej być parę dobrych lat na topie niż raz zabłysnąć, a potem cię nie ma. Przykład interu, a Bayern to dla nas przykład. Bayern ma kasę, ale nie mają szejka ani innego bogatego inwestora. Są po prostu mądrze zarządzanym klubem z długofalowym planem. My też do tego dążymy. Tak jak pisał Mietek. Jeśli do lipca nie skompletujemy całej kadry też tragedii nie będzie, bo okienko trwa do 31 sierpnia. Jednak wiemy, że mercato rządzi się swoimi prawami i negocjacje ws. piłkarzy to nie kwestia 1-2 dni tylko potrzeba czasu, aby interesy obu stron były jak najbardziej ze sobą zbieżne. Poza tym to co do nas trafia z gazet, portali czy ekspertów to jest tak naprawdę ułamkowa część tego co się dzieje. My tak na dobrą sprawę nie wiemy co robi Marotta i Paratici każdego dnia. Przecież nie pójdą do gazet sami i powiedzą: No siemanko wszystkim dziś rozmawiamy z Della Valle o Jojo i jest cacy za 5 minut będzie nasz.