Wszystko o Fiorentinie
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
4-2-3-1?
Aguilani-Valero
Joaquin-Ljajic/Fernandez-Cuadrado
Rossi
Na papierze całkiem wporzo. Trzymanie
za Fiorentine :naughty:
Aguilani-Valero
Joaquin-Ljajic/Fernandez-Cuadrado
Rossi
Na papierze całkiem wporzo. Trzymanie

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Rommanov
- Juventino
Od meczu z Interem Viola grała tylko 4-3-3pan Zambrotta pisze:matkobosko, za takie teksty powinny kartki lecieć.zoff pisze:Trzymam kciuki za dobre okienko transferowe Violi.
po co im Joaquin, skoro po prawej biega Cuadrado? chyba, że chcą grać 4-3-3, a nie 3-5-2.
- ewerthon
- Juventino
Ja nie bardzo rozumiem pozytywnego podejścia do tego klubu na naszym forum. Przecież oni od lat (transfer Baggio) nami gardzą, zarówno kibice jak i zarząd. Obecnie porównałbym to do stosunków Juve-Napoli. Tutaj jest podobnie.pan Zambrotta pisze:matkobosko, za takie teksty powinny kartki lecieć.zoff pisze:Trzymam kciuki za dobre okienko transferowe Violi.
Fiorentina była rewelacją zakończonego sezonu. Przy dobrych transferach i odpowiednim podejściu do LE, ma spore szanse na podium w przyszłym roku.
Bo to jest trochę jak sytuacja z młodym wkurzającym braciszkiem. Ciężko pałać nienawiścią do drużyny, która w zeszłym sezonie dostała od nas piątkę i pałętała się gdzieś na dole tabeli. Oni nami nie gardzą, gardzi się gorszymi od siebie.ewerthon pisze:Ja nie bardzo rozumiem pozytywnego podejścia do tego klubu na naszym forum. Przecież oni od lat (transfer Baggio) nami gardzą, zarówno kibice jak i zarząd. Obecnie porównałbym to do stosunków Juve-Napoli. Tutaj jest podobnie.pan Zambrotta pisze:matkobosko, za takie teksty powinny kartki lecieć.zoff pisze:Trzymam kciuki za dobre okienko transferowe Violi.
Z Napoli jest inaczej, bo jest ostra rywalizacja, zaciekłe mecze i sami zawodnicy z trenerem i prezesem, podgrzewający atmosferę. Przecież nawet Markiz mówił, że Napoli nie lubi bardziej niż Interu.
- ewerthon
- Juventino
Ok, źle się wyraziłem. Nie gardzą nami, tylko nas nienawidzą. Ja pamiętam negatywne wypowiedzi Della Valle w ostatnich latach, no i ten kretyński napis "-39". Naprawdę ciężko byłoby mi trzymać kciuki za ich dobre transfery, bądź nazywać ich "sympatycznymi fiołkami" (czy jakoś tak). Co kto lubi.alina pisze: Bo to jest trochę jak sytuacja z młodym wkurzającym braciszkiem. Ciężko pałać nienawiścią do drużyny, która w zeszłym sezonie dostała od nas piątkę i pałętała się gdzieś na dole tabeli. Oni nami nie gardzą, gardzi się gorszymi od siebie.
Z Napoli jest inaczej, bo jest ostra rywalizacja, zaciekłe mecze i sami zawodnicy z trenerem i prezesem, podgrzewający atmosferę. Przecież nawet Markiz mówił, że Napoli nie lubi bardziej niż Interu.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
A ja pomimo to czuje do nich sympatię. Za Batistutę i za Chiesę, za Toldo i Amoroso
Za porytych kibicow - bynajmniej :x
Jesli chodzi o argumenty, ze prezes jest kretynem - owszem, jest, ale czyz nie byl nim rowniez Secco?
Co do zas kibicow, nasza przynajmniej jedna z grup rowniez nie nalezy do najmadrzejszych ludzi na tym swiecie, po 1 czyniac rasistowskie okrzyki podczas gdy u nas gra Vidal, Asamoah czy Pogba - po 2 - bratajac sie z Legia. Nie sa to co prawda przyklady az tak wielkiego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jak kibice Violki cieszacy sie z ludzkiej tragedii, ale tez glupota.
Czuje po prostu lekka sympatie z lat mlodzienczych do tego klubu, that's all.
A, no i dodatkowy atut - ich barwy - ich fiolet jednoznacznie kojarzy mi sie z fioletową trucizną - nalewką na myszach - a ten atrybut zaś - z sympatycznym czeskim Guardiolą ze Śląska Wrocław
A co do Joaquina - uwazam ze fiolki sie przelicza na Hiszpanach. Jeden wypalil, ale ich kolonia stoczy ich w niskie rejony tabeli. Wspomnicie me slowa.

Jesli chodzi o argumenty, ze prezes jest kretynem - owszem, jest, ale czyz nie byl nim rowniez Secco?
Co do zas kibicow, nasza przynajmniej jedna z grup rowniez nie nalezy do najmadrzejszych ludzi na tym swiecie, po 1 czyniac rasistowskie okrzyki podczas gdy u nas gra Vidal, Asamoah czy Pogba - po 2 - bratajac sie z Legia. Nie sa to co prawda przyklady az tak wielkiego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jak kibice Violki cieszacy sie z ludzkiej tragedii, ale tez glupota.
Czuje po prostu lekka sympatie z lat mlodzienczych do tego klubu, that's all.
A, no i dodatkowy atut - ich barwy - ich fiolet jednoznacznie kojarzy mi sie z fioletową trucizną - nalewką na myszach - a ten atrybut zaś - z sympatycznym czeskim Guardiolą ze Śląska Wrocław
A co do Joaquina - uwazam ze fiolki sie przelicza na Hiszpanach. Jeden wypalil, ale ich kolonia stoczy ich w niskie rejony tabeli. Wspomnicie me slowa.

BESTER MANN, BESTEEER !

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Na całe szczęście misiu Ty ich tu nie rozdajesz. A moja sympatia do Violi jest spowodowana tylko dobrem dla całej Calcio. Po prostu chciałbym uniknąć sytuacji kiedy to portugalska liga w jakiś rankingach łyknie Serie A. Zresztą temat ten był tutaj poruszany wielokrotnie. Nie ma sensu wracać do dyskusji. Z czym tutaj wyjeżdżasz skoro dzień po meczu Milan - Barca na JP widniał napis - wczoraj byłam Rossonera!pan Zambrotta pisze:matkobosko, za takie teksty powinny kartki lecieć.
Jak Viola to tylko 4-3-3. Liczę na wzmocnienia w defensywie.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Jam tam czuje sympatie do Violi z czasów szczenięcych, jak grał Batistuta.
Co do defensywy, to ponoć mają kupić Danilo z Udinese, na prawdę ciekawy obrońca. Jeszcze jakis przecinak do środka pomocy by im się przydał. Może niech MArotta poratuje ich Melo, w rozliczeniu za Jojo :rotfl:
Co do defensywy, to ponoć mają kupić Danilo z Udinese, na prawdę ciekawy obrońca. Jeszcze jakis przecinak do środka pomocy by im się przydał. Może niech MArotta poratuje ich Melo, w rozliczeniu za Jojo :rotfl:
- daroo89
- Juventino
Ciekaw jestem czy wszyscy, którzy pałają tą nieskrywaną sympatią do Violi w trosce o pozycję włoskiej piłki na arenie europejskiej zachowywaliby się podobnie, gdybyśmy trwali obecnie w podobnym marazmie jak 2 lata temu, a fioletowi kończyliby sezon kilka pozycji przed nami... 

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokładnie to. Plują nam w ryj a niektórzy się jarają że STYLOWO.Ok, źle się wyraziłem. Nie gardzą nami, tylko nas nienawidzą. Ja pamiętam negatywne wypowiedzi Della Valle w ostatnich latach, no i ten kretyński napis "-39". Naprawdę ciężko byłoby mi trzymać kciuki za ich dobre transfery, bądź nazywać ich "sympatycznymi fiołkami" (czy jakoś tak). Co kto lubi.
żałosne
- pumex
- Juventino
Joaquin? Przespałem, dopiero teraz przeczytałem, że interesuje się nim Viola i Roma. Po kiego grzyba im 32-letek? Joaquin był wporzo gdy wraz z Vicente popierdzielali na skrzydłach Valencii. Teraz jedynym Joaquinem który może przyciągnąć uwagę jest Joaquin Phoenix 8)zoff pisze:Po Borji Valero, Viola otwiera się na Hiszpanów. I chyba dobrze. Trzymam kciuki za dobre okienko transferowe Violi. Sfinansowanie Jove tylko im się opłaci. W tym sezonie stworzyli bardzo ciekawą bazę. Mam nadzieję, że nie prześpią tego mercato i dobrze zaprezentują się w LE.
http://transfery.info/57801,dwa-hiszpan ... fiorentiny

- filippo
- Juventino
Eh, aż mi przypomniałeś stare czasy, a konkretnie 2004 i 2005 rok kiedy było dużo plotek odnośnie Joaquina w kontekście transferu do Juve (jak jeszcze grał w Betisie). Na JuvePoland dużo ludzi było napalonych na niego (miał wtedy kosztować koło 40 mln).pumex pisze:Joaquin? Przespałem, dopiero teraz przeczytałem, że interesuje się nim Viola i Roma. Po kiego grzyba im 32-letek? Joaquin był wporzo gdy wraz z Vicente popierdzielali na skrzydłach Valencii. Teraz jedynym Joaquinem który może przyciągnąć uwagę jest Joaquin Phoenix 8)zoff pisze:Po Borji Valero, Viola otwiera się na Hiszpanów. I chyba dobrze. Trzymam kciuki za dobre okienko transferowe Violi. Sfinansowanie Jove tylko im się opłaci. W tym sezonie stworzyli bardzo ciekawą bazę. Mam nadzieję, że nie prześpią tego mercato i dobrze zaprezentują się w LE.
http://transfery.info/57801,dwa-hiszpan ... fiorentiny
Jednak z perspektywy czasu dobrze, że się w niego nie wpakowaliśmy. Straszna szklanka z niego była (jest?)

forumowy ujadacz
- gucio_juve
- Juventino
Czytając to, pomyślałem właśnie, że nadałby się Fiorentinie, ale 5-6 lat wcześniej
.
Faktycznie, Hiszpan po przejściu do Valencii znacznie obniżył noty. Na tamte czasy, para skrzydłowych VCF, czyli Vicente - Joaquin, była pod względem potencjału jedną z lepszych w Europie. Na ich nieszczęście, równie często podpisywała listę u klubowego lekarza

Faktycznie, Hiszpan po przejściu do Valencii znacznie obniżył noty. Na tamte czasy, para skrzydłowych VCF, czyli Vicente - Joaquin, była pod względem potencjału jedną z lepszych w Europie. Na ich nieszczęście, równie często podpisywała listę u klubowego lekarza

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Joaquina z najlepszego okresu w Betisie można bez wstydu przyrównać do obecnego Robbena. Szkoda, że nie osiągnął więcej, niż wskazywał na to jego potencjał.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!