Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 19:43

No jakże - napastnika z goli się rozlicza wszakże ;)

Błysk to nie statystyka, ale ogólny wizerunek boiskowy na wydziale kreatywności. Asysty - no wszak Diamento miał u boko Gilardino i nasze Gabbiadino, a Ilicic jeno jakiegoś szczawia Zdybałę i czegevarystę Mikolego.

Diamantiego jakoś może szczególne nie śledziłem, ale jak już go widziałem, to trochę biegał, jak przedstawiciel narodu naszych 'starszych braci' po pustym sklepie.

Ogólnie Ilicic moim wielce subiektywnym zdaniem pasi mi bardziej, niż Diamanti.

Stąd głos na Ilicicia.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 20:42

Plotki o jednym grajki mniej :
http://www.fcbarca.com/48320-alexis-zos ... lonie.html

W sumie szkoda, ale pod koniec sezonu był najlepszym graczem Barcy więc nie ma się co dziwić.

Ilicic ma jeszcze ten dodatkowy atut że to kibic Juve. Za 5 mln (jeśli cena nie jest z kosmosu) brać chłopaka do nas. Diamanti jest bardziej kreatywny i wcale nie musi być brany pod uwagę głównie jako skrzydłowy. Włoska prasa donosi że w razie braku alternatyw na rynku, on będzie naszym vice Pirlo.

Thiago? Dziękuje postoję. Chłopak nadaje się do specyficznego stylu Barcy, nie wiadomo jak by grał w innym klubie. Może jak Cesc , może jak Bojan. Poza tym nie wierzę że go sprzedadzą ;)

Podobno Mirko ma oferty z Anglii, ale póki co jest nie na sprzedaż. Viola chce zablokować transfer Jojo do nas, choć chyba on właśnie jest naszym celem numer jeden na te mercato.

Będzie ciekawie.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 20:45

yanquez pisze:[
W zeszłym sezonie pisałem, żeby kupić Suareza, to byłem jechany przez całe JP (łącznie z Łukaszem ;) ), że to wtopa straszna. Po co nam zawodnik, który strzelił 11 goli jedynie? Chcieliście "prawdziwego topa w super formie", a statystyki Luisa nie były zbyt imponujące... "To już Giovinco lepszy..."
Pokaż mi gdzie jechałem potencjalne kupno Suareza, a stawiam flaszkę.
Zawsze uważałem, że Suarez to zakup nierealny (podczas gdy wiele osób nie wiadomo z jakiej paki twierdziło, że L'pool sprzeda go za 30 mln....), ale jednak zawsze byłem zwolennikiem tego zawodnika i uważałem, uważam, że to byłaby dla nas chyba najlepsza opcja. Absolutny top. Fakt - sam pamiętam, że kilka osób go tutaj krytykowało, że niby mało strzela w Liverpoolu, że był tylko dobry na Ajax i Eredivisie...

:plflag: :juveflag: :plflag:
JuveSWD

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 21:16

Podobno Porto jest blisko ściągnięcia Diamantiego. Coś mam złe przeczucia odnośnie tego mercato...

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 21:37

A ja mam nawet gorzej niż złe przeczucia...Roztrąbiono plotki rzekomych negocjacji z Ibrą i Tevezem gdy wiadomo było, że nierealni są Cavani lub Suarez. Teraz niektórzy cieszą się z faktu z zainteresowania Juventusu- takimi połowicznymi gwiazdami czyli Joveticem i Igłą...Oby nie skończyło się tylko na kimś z trójki Osvaldo/Boriello/Gilardino bo już lepszy byłby status quo :pray:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 21:49

W tym roku zupełnie inaczej podchodzę do sprawy mercato. Czytam Juvepoland, Solojuve, Tuttosport, Tuttojuve, posty jakku1 i yanqueza, ale tym razem bez zbytniej podniety. Wszystko po to, żeby na bieżąco być ze wszystkim, ale nie siedzę jak na szpilkach na kolejną plotę. Nauczyły mnie poprzednie okienka, że nie warto, bo się tylko przejeżdżałem. Nawet jak pisze Agresti czy inny spec od mercato, to dopóki nie ujrzę oficjalki to są to tylko słowa, a nie czyny. Dlatego mogę poczytać ze 100 newsów o Jojo, Higuainie, Tevezie, Diamantim etc. i grzeje mnie to. Nie ma oficjala nie ma o czym mówić. Kiedyś bym się podpalił dzisiejszą wypowiedzią Elkanna o Jojo, ale on tylko tak o się wypowiedział i na pewno nie sypnie groszem. To nie jest broń Boże narzekanie z mojej strony i tak dalej. Mercato się jeszcze nie zaczęło na dobre w ogóle tak naprawdę, ale wolę się cholernie miło rozczarować, aniżeli po raz kolejny zawieść.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 21:50

Lucas87 pisze:A ja mam nawet gorzej niż złe przeczucia...Roztrąbiono plotki rzekomych negocjacji z Ibrą i Tevezem gdy wiadomo było, że nierealni są Cavani lub Suarez. Teraz niektórzy cieszą się z faktu z zainteresowania Juventusu- takimi połowicznymi gwiazdami czyli Joveticem i Igłą...Oby nie skończyło się tylko na kimś z trójki Osvaldo/Boriello/Gilardino bo już lepszy byłby status quo :pray:
WTF? Połowiczne GWIAZDY? Nie wierze po prostu w niektórych zawodników forum ;O

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 21:56

@iltalismano
Możesz sobie lubić Higuaina i Jovetica i może Ci się bardzo podobać ich gra. No, ale nie zmuszaj mnie żebym stawiał ich w jednym rzędzie np. z Ibrą czy Suarezem. Choć z Joveticem sprawa wygląda w ten sposób, że nie miał jeszcze okazji zaprezentowania się w wielkim klubie to jednak póki co nie jest światowa czołówka. Dlatego użyłem terminu połowiczne gwiazdy.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 22:06

Okienko transferowe jeszcze nie otwarte, a ci już stękają :lol:
[']

Jeśli kupimy dwóch napastników z trójki Higuain, Tevez, Jovetić, będzie super.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 22:13

Lypsky pisze:Jeśli kupimy dwóch napastników z trójki Higuain, Tevez, Jovetić, będzie super.
Będzie super jeśli kupimy jednego z nich.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 22:20

Lucas87 pisze:@iltalismano
Możesz sobie lubić Higuaina i Jovetica i może Ci się bardzo podobać ich gra. No, ale nie zmuszaj mnie żebym stawiał ich w jednym rzędzie np. z Ibrą czy Suarezem. Choć z Joveticem sprawa wygląda w ten sposób, że nie miał jeszcze okazji zaprezentowania się w wielkim klubie to jednak póki co nie jest światowa czołówka. Dlatego użyłem terminu połowiczne gwiazdy.
jeszcze rok stękaliscie ze Suarez to miernota, po co nam pilkarz strzelajacy 11 bramek w lidze a dodatkowo rasista, pilkarz chimeryczny natomiast Jovetic wciagal dupa wszystkich, teraz nagle role sie odwrocily nagle Suarez jest topem niewiadomo jakim a Jovetic to marniak bo mial slaby sezon (slaby sezon choc i tak strzelil wiecej bramek niz kazdy nasz bombardier, pewnie mialby ich jeszcze wiecej gdyby nie kontuzja)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 22:31 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 22:31

Bazyliszek pisze:
Lucas87 pisze:@iltalismano
jeszcze rok stękaliscie ze Suarez to miernota, po co nam pilkarz strzelajacy 11 bramek w lidze a dodatkowo rasista, pilkarz chimeryczny natomiast Jovetic wciagal ### wszystkich, teraz nagle role sie odwrocily nagle Suarez jest topem niewiadomo jakim a Jovetic to marniak bo mial slaby sezon (slaby sezon choc i tak strzelil wiecej bramek niz kazdy nasz bombardier)
Nie chwaląc się, chciałem Suareza jak grał jeszcze w Ajaxie 8) A tu można było przeczytać, że w Holandii to każdy laczek tyle strzela, że liga ogórkowa więc to nic nie znaczy, że tam jest dobry itp.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 23:02 przez fazzi, łącznie zmieniany 2 razy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 22:33

Elo Vidal:) pisze:Mercato się jeszcze nie zaczęło na dobre w ogóle tak naprawdę, ale wolę się cholernie miło rozczarować, aniżeli po raz kolejny zawieść.
Ja też przyjmuję wszystkie plotki i ploteczki transferowe zupełnie na zimno ale jednak wolę być miło zaskoczony po mercato. :smile:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 00:17

Krazy plotka, ze jestesmy w stanie zaplacic za Higuaina az... uwaga, uwaga, 25m euro w 5 ratach :prochno: Nie ma jednak na to wszystko potwierdzenia poki co, a zrodla sa takie sobie, wiec na razie to zostawmy. Druga sprawa jest taka, ze...

Podobno odbylo sie spotkanie w sprawie Joveticia pomiedzy wlascicielem Fiorentiny a naszym ulubiencem: A. De Laurentiisem. Efekt jest tego taki, ze sam Jojo po raz kolejny odrzucil propozycje przenosin do innego klubu i chce dolaczyc tylko do Juve. Jesli chlopak jest faktycznie tak zdeterminowany to wydaje mi sie, ze kwestia czasu jest tylko dogadanie sie pomiedzy stronami.

Taka mala ciekawostka na koniec. Znalazlem te grafike na forum juventuz.com. Nie wrzucalbym, wiadomo z jakich powodow (Jojo nie jest naszym pilkarzem i nie wiadomo czy kiedykolwiek bedzie) gdyby naprawde nie zrobila na mnie wrazenia ; ) Od razu dodam, ze wszystko to wyglada fajnie, ale na razie nie ma co jeszcze jakos napalac - nie wiadomo jak ta telenowela sie bowiem skonczy.

Obrazek

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 00:36

Pisałem wcześniej, że się nie napalam, ale te posty jakku.... Ja Ciebie uwielbiam, a zarazem nienawidzę. Tak piszesz o tym Jojo, że to jest dla mnie rzecz jaką bym porządał i chciał mieć. Ale jak napiszesz, że Jojo papa to znowu będzie smutek. Te twoje posty jakku mają wydźwięk emocjonalny :D . Ale staram się stąpać po ziemi, ale jak czytam te Twoje posty to mam z tym wielkie problemy i chyba nie tylko ja :smile: .

Zablokowany