Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 21:22

Zdun pisze:Higuain > Jo

Marotta zrobi niespodziankę i kupi Cavaniego i Igłe 8)
Jest od pewnego czasu przekonanie na forum, że sprowadzimy dwóch klasowych piłkarzy, nie wiem skąd to się bierze :think: Jeśli Higuain ma zarabiać razem z bonusami 6 mln, a Llorente 4,5, to najprędzej do tego pakietu może dość ktoś pokroju Diamantiego, ale z całą pewnością nie lepszy, zważając na koszty utrzymania.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 22:15

Jak ja widzę Diamantiego to po prostu wytrzymać nie mogę, dlaczego nie możemy trafić na takiego rezerwowego jak swego czasu był Zalayeta...

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 22:36

Z całym szacunkiem dla Zalayety ale to był piłkarz na poziomie Matriego/Q jak nie niższym. Czekam na hejty :prochno:

Jojo max 15/10+ktoś
Igła max 22
Diamanti zawsze mile widziany.

Chcę nowy sezon i Ll ładującego gola za golem :happy:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 22:44

z Jojo jest ten problem że każdy klub zna już go na wylot. Jest jedną z najlepszych postaci w Serie A i dlatego zawsze kluby starają się głównie go wyłączyć z gry. W Juve już byłby jednym z wielui miałby zdecydowanie więcej miejsca i więcej luzu , mając w okół siebie takich zawodników jakim dysponuje Juventus

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 22:45

Myzarel pisze:Z całym szacunkiem dla Zalayety ale to był piłkarz na poziomie Matriego/Q jak nie niższym. Czekam na hejty :prochno:
Zgadza się. Też kiedyś wysoko ceniłem Zalayete, jednak nie znałem pewnych faktów. Prawda jest taka, że był średniakiem który jest ceniony wśród kibiców za te dwa gole w LM. Matri, Quag, Iaquinta - wszyscy w dobrej formie nie byli od niego gorsi.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 22:57

ewerthon pisze:
Myzarel pisze:Z całym szacunkiem dla Zalayety ale to był piłkarz na poziomie Matriego/Q jak nie niższym. Czekam na hejty :prochno:
Zgadza się. Też kiedyś wysoko ceniłem Zalayete, jednak nie znałem pewnych faktów. Prawda jest taka, że był średniakiem który jest ceniony wśród kibiców za te dwa gole w LM. Matri, Quag, Iaquinta - wszyscy w dobrej formie nie byli od niego gorsi.
Byl na ich poziomie, na gorszym nie.
Byl na ich poziomie, i wlasnie dlatego tak hejtuje sie obecny atak.
Byl na ich poziomie - dlatego to jest tak bardzo smutne, ze cala czworka/piatka naszych napastnikow jest na poziomie naszego czwartego/piatego napastnika z druzyny sprzed kilku lat. :prochno:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 23:01

Dobry Mudżyn pisze:
ewerthon pisze:
Byl na ich poziomie, na gorszym nie.
Byl na ich poziomie, i wlasnie dlatego tak hejtuje sie obecny atak.
Byl na ich poziomie - dlatego to jest tak bardzo smutne, ze cala czworka/piatka naszych napastnikow jest na poziomie naszego czwartego/piatego napastnika z druzyny sprzed kilku lat. :prochno:
Ktorego pokochalismy bardziej za te 2 bramki niżeli caly nasz atak za 30 :P

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 23:14

Dobry Mudżyn pisze: Byl na ich poziomie, na gorszym nie.
Był na zdecydowanie gorszym poziomie. Jeśli chodzi o formę strzelecką, to w czasach Juve był to tak mniej więcej Quaq z sezonu 11/12. Dopiero w ostatnich latach w Turcji i Urugwaju jego stosunek bramek do spotkań/minut nie wygląda jak gdyby był defensywnym pomocnikiem :smile: Grał dużo, strzelał prawie nic (a był nominalnym Dostawnogą). Ale jak już strzelił... 8)

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 23:17

Odnośnie wcześniejszej dyskusji, to ja stanę po stronie Dante, rok temu wielu na forum pisało, że lepszy Jovetic od RvP, bo Holender szklany, nie ograny w SerieA i po jednym dobrym sezonie. Jovetic to nie ta półka co RvP czy Suarez, dla mnie on jest piłkarzem gorszym od Higuaina (abstrahując już od obecnej formy) więc jeśli ma kosztować więcej to jest to transfer bez sensu.
Jest jakieś niezrozumiałe uwielbienie dla Jojo na tym forum. Te mecze z Bayernem były świetne, ale takie kompilacje możnaby zmontować o każdym z naszych obecnych napastników.
Dla mnie Jovetic jest dobrym, bardzo dobrym ligowcem, lepszym od FaQ czy Matriego, ale jego status i cena są zdecydowanie zawyżone. Jeśli kłóciliście się parę stron temu o to czy Igła to Top 10 mapastników na świecie to Joveticowi wiedług mnie brakuje wiele do Top 20, a cena jak za Top 5-10.
Nie hejtuje Czarnogórca, byłby dla nas wzmocnieniem, ale nie za te pieniądze.
Mówimy o Joveticu ciągle, że może sie odbuduje w Juve, odzyska motywację itd. Tak można myśleć o Ll, którego mamy za darmo, ale wywalić 30 mln (czy tam 25, bez znaczenia) za piłkarza, który może odzyska formę to czysta głupota.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 23:32

W myśl zasady, że prawda to dziwka, ale to ja jestem jej alfonsem głoszę (nie pierwszy i nie ostatni na pewno raz):
Santos pisze:Jest jakieś niezrozumiałe uwielbienie dla Jojo na tym forum.
(...)
Mówimy o Joveticu ciągle, że może sie odbuduje w Juve, odzyska motywację itd. Tak można myśleć o Ll, którego mamy za darmo, ale wywalić 30 mln (czy tam 25, bez znaczenia) za piłkarza, który może odzyska formę to czysta głupota.
Człowieku i cała masa innych, NIKT na forum NIE NAPISAŁ, że Jovetic to bóg futbolu i należy za niego płacić każde pieniądze, co więcej - WIĘKSZOŚĆ NAPISAŁA, że to dobry gracz, na pewno wzmocnienie (to ta mądrzejsza część forum...) i że pozbywając się innych albo płacąc niewygórowaną stawkę chętnie by go u nas widzieli. BARDZO PODOBNIE sytuacja ma się z Higuainem, nie chcemy wymieniać go za Vidala jeszcze dopłacając, bo nikt nie jest aż takim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nie chcemy też za niego dawać tych 30 mln (jak donoszą media Marotta walczy o zdecydowanie niższą kwotę transferu). Dlatego nie rozumiem tego narzekania, że ci napastnicy nie są tyle warci, bo powtórzę NIKT ani TU ani w Juventusie nie chce ich za takie kwoty kupować. W przeciwnym wypadku oba transfery (albo przynajmniej jeden) byłyby już załatwione.

Przeczytajcie to uważnie, bo inaczej przez następne 20 stron będzie przewijać się ta sama dyskusja, bo przyjdzie jakiś rymcajs i zacznie opowiadać swoje leśne teorie. Dlatego na litość boską, dyskutujmy o przydatności, nie o kwotach transferu, nie wyliczajcie kto za ile, to nie ma najmniejszego sensu.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 23:34 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 23:34

Ja zaryzykowałbym dużą kwotę za Joveticia, ale jestem fanbojem, przyznaję. A jakby się udało jeszcze opchać obu naszych cofniętych i na ławkę zakontraktować Diamantiego - byłbym bardzo happy. Ale to już takie subiektywne fm-owanie, obiektywnie niekoniecznie dobre.
iltalismano pisze:
Mamy wielu zawodnikow dobrze grających głową, a dojdzie jeszcze Llorente, Jo-Jo czy Igła.
Igła jak Igła, ale Jovetić i granie głową?

Zalayeta był dobry, ale jako 5-ty napastnik. I tyle w temacie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 23:47

szczypek :ok:

zapowiada się nerwowe okienko. masa plotek, Marotta nie dający się naciągnąć ( i słusznie). ja jakoś jestem dziwnie spokojny. wierzę, że AA, Conte i Marotta odpowiednio wszystko zaplanowali. w każdym razie nie widzę powodu do czarnowidztwa, tym bardziej, że nie sprzedamy nikogo z naszych mistrzów.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 23:53

Santos pisze:OTe mecze z Bayernem były świetne, ale takie kompilacje możnaby zmontować o każdym z naszych obecnych napastników.
Czekam na kompilację, w której Matri czy Giovinco wali dwie bramki tak poważnemu rywalowi w tak poważnym meczu.
Santos pisze:Joveticowi wiedług mnie brakuje wiele do Top 20, a cena jak za Top 5-10.
Nie powiedziałbym że te 25 mln (czy nawet 30) to jest kwota, za którą można kupić Messiego, Ronaldo, Cavaniego, Falcao czy Luisa Suareza. Co najwyżej dałoby się wyhaczyć znacznie starszych od Joveticia Ibrę czy Teveza, ale tutaj dochodzą gigantyczne zarobki. Wynika z tego że Twój argument jest inwalidą.
Santos pisze: Mówimy o Joveticu ciągle, że może sie odbuduje w Juve, odzyska motywację itd. Tak można myśleć o Ll, którego mamy za darmo, ale wywalić 30 mln (czy tam 25, bez znaczenia) za piłkarza, który może odzyska formę to czysta głupota.
30 milionów to jest kwota, którą Marotta oferował rok temu na koniec mercato, po tym jak Czarnogórzec kapitalnie wszedł w nowy sezon. Teraz sytuacja jest inna, zawodnik jest w dołku, w dodatku sam chce odejść i to akurat do Juventusu. O Marotcie można różne złe rzeczy mówić, ale nie podejrzewam go o to że da w tych okolicznościach tyle, ile rok temu. Z drugiej strony, wolę już chyba żeby przepłacił i zakontraktował go za te 30 milionów, których Jovetić obecnie nie jest wart, niż żebym kolejny sezon miał oglądać taką żenadę jaką raczyły nas Vucinicie i inne Giovinki.
Nedved1983 pisze:tym bardziej, że nie sprzedamy nikogo z naszych mistrzów.
Mówisz o mistrzach typu Vidal, czy "mistrzach" typu Matri? Na pierwsze gorąco liczę, drugiego się mocno obawiam.
szczypek pisze:Dlatego na litość boską, dyskutujmy o przydatności, nie o kwotach transferu, nie wyliczajcie kto za ile, to nie ma najmniejszego sensu.
W reakcji na ten apel spodziewam się napływu rekinów rynku transferowego, którzy to będą postulować żeby kupić Luisa Suareza, Di Marię i Coentr&#227;o, gotowi będą nawet rozrysować w jakim to ustawieniu by Juventus pod ich wodzą grał w sezonie 2013/14.
Łukasz pisze:
iltalismano pisze: Mamy wielu zawodnikow dobrze grających głową, a dojdzie jeszcze Llorente, Jo-Jo czy Igła.
Igła jak Igła, ale Jovetić i granie głową?
Raz by nam w tym sezonie prawie tak strzelił, Buffona uratowała poprzeczka :D A tak na serio, to ja bym się bardziej doczepił tego sformułowania mówiącego że mamy wielu zawodników dobrze grających głową. Mi do głowy przychodzą jedynie Chiellini z Bonuccim, którzy czasem tam umieją stworzyć jakieś zagrożenie po rożnym, chociaż z tego akurat stałego fragmentu nie zdobyliśmy gola od paru miesięcy. Quagliarella czy Matri mają ten element opanowany w stopniu co najwyżej poprawnym, o Szwagrze czy Giovinco nie wspominając.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 00:02 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 00:01

Santos pisze: Mówimy o Joveticu ciągle, że może sie odbuduje w Juve, odzyska motywację itd. Tak można myśleć o Ll, którego mamy za darmo, ale wywalić 30 mln (czy tam 25, bez znaczenia) za piłkarza, który może odzyska formę to czysta głupota.
Podwójne standardy tutaj. Twierdzisz, że nie powinniśmy iść w deal Jojo, bo ryzykujemy, że się nie odbuduje. Tymczasem odbudowa Czarnogórca polega na tym, że w tym sezonie nie był tak centralną postacią drużyny jak miał być. Tymczasem Higuain miał sezon tak zły, że dostał od swoich kibiców łatkę, nie przymierzając, Amauriego (ze względu na fatalną skuteczność). Nie wiem, nie oglądałem aż tyle Realu w tym sezonie, żeby wiedzieć w jakiej ten jest formie, ale jeśli kibice tego klubu, widzący go co mecz, piszą "biedny Juventus" i reagują, jakby nam ktoś położył na stół 10 milionów za Quagliarellę, to mi się zapala lampka ostrzegawcza. Bo Pipita nie tylko musi się 1) odbudować bardziej niż Jojo, ale również 2) oswoić z piłką włoską, jak i 3) z nowym ustawieniem. To wszystko Jove ma już za sobą. Bo nawet jeśli Higuain kiedyś tam pokazał więcej, niż Stevan, i ryzykując w niego możemy więcej wygrać, tak Czarnogórzec jest znacznie bardziej bezpiecznym typem. Bo i pojawiające się argumenty, tłumaczące słabszą dyspozycję są podobne- brak regularności i motywacji.

Oczywiście nie będę złorzeczył i hejcił, jeśli przyjdzie. Ufam Conte, ale na dziś dzień Faja wydaje mi się pierońsko ryzykownym rozwiązaniem.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 00:41

pisałem o mistrzach. Buffon, BBC, MVP, do tego dodam Pogbę. absolutnie nie na sprzedaż. do tego pozostawił bym Lichego, Asę i Caceresa. reszta może odejść.
AA i Conte odbyli długą rozmowę, Antonio przedstawił swoje życzenia. teraz Marotta musi to zrealizować na miarę naszych możliwości finansowych.
kilka lat temu mieliśmy kilka transferów, które wywoływały tu niemal wybuch radości ( Diego, Krasić, Melo), wszyscy pamiętamy jak sie to skończyło. dlatego daleki jestem od skreślania każdego kto do nas przychodzi. Conte wie czego chce, jeśli to dostanie to będzie dobrze.

Zablokowany