Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 19:23

Tevez w sumie dobre bydle, nie pałam specjalnie do niego jakąś sympatią, ale ze wgzledu na swoje skillsy moglby wpasc do nas na te 2, 3 sezony. Pipita i Tevez w jednym oknie to moglaby byc bomba i to calkiem realna. Iaquinta odchodzi wiec zwalnia się gaża rzędu 3 mln za sezon wiec moznabyloby dolozyc te kwote Tevezowi.

Kurcze szejki psuja rynek i to bardzo oferujac swoim nabytkom kosmiczne tygodniowki, bo potem taki pilkarz nie chce nigdzie odejsc lub tez nikt jego nie chce bo nikt nie jest w stanie badz nie chce placic komus tyle ile zarabia ten pilkarz w obecnym klubie.[/list]

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 19:33

Tak odnośnie rzekomo widzianego agenta Teveza w Turynie. Wszystkiemu zaprzecza.

Jak zwykle dzienniki sportowe piszą pierdoły o mercato i podkręcają atmosferę.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 19:39

Tak bajdełej poszperalem na ich stronce i opisali pilkarzy ktorzy są rzekomo doodstrzału..kurcze ten Kolarov do odstrzalu Marotta sprowadz go :pray:

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 19:50

Elo Vidal:) pisze:Tak odnośnie rzekomo widzianego agenta Teveza w Turynie. Wszystkiemu zaprzecza.

Podobno nie było go tylko dlatego, że nie było miejsca w hotelach agent Rooneya, Messiego, Ronaldo,Falcao i Boriello zajęli ostatnie miejsca. Ponoć prowadzimy z nimi zaawansowane rozmowy.

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 20:45

Tak czy owak wierze w dobre mercato. Wpadnie nam cos ciekawego. Tevez od razu byl niezbyt realna opcja. Nie wierze w jego przybycie.

Wgl w Europie szykuje sie niezle zakupowe szalenstwo, moze padnie rekord wybulonych eurasow na zakupy.

PS. Zmienic nazwe tematu na Mercato, szkoda by robic nowy temat, tyle madrasci pod reka, szkoda to odstawiac gdzies na boczne tory, a tak bedzie pod reka :lol:

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 21:35

http://www.football-italia.net/34337/ma ... evez-talks

Szalonooki potwierdza rozmowy z Tevezem. Sky potwierdza tez :D

FAP FAP FAP FAP.....
Ostatnio zmieniony 18 maja 2013, 21:36 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 21:35

Elo Vidal:) pisze:Tak odnośnie rzekomo widzianego agenta Teveza w Turynie. Wszystkiemu zaprzecza.

Transfer Apacza do Juve jest mało prawdopodobny. Włoski klub zatrudnił już w letnim okienku transferowym Fernando Llorente. Wątpliwym więc jest kupno kolejnego napastnika.
Nie ma to jak rozeznanie w temacie.

Tevez w Juve to było moje marzenie jeszcze jak Argentyńczyk kopał w Corinthians i później w West Ham. Teraz mam co do niego mieszane odczucia bo czasem mu odwala, ale na boisku to ciągle klasa światowa. Fajnie byłoby zobaczyć w jednej drużynie dwóch takich zwierzaków jak on i Vidal.

Takie "okazje" jak Higuain czy Carlitos to ja rozumiem. Marotta, nie zawiedź nas! :pray:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 23:47

Nie chciałbym być jakiś pesymistyczny, ale co drugi user hejtuje Igłe bo miał słabszy sezon, a wszyscy fapią nad 29 letnim Tevezem, który od dwóch sezonów jest w słabszej kondycji fizycznej i z reguły kopie się po czole. Oglądam wszystkie mecze Man C ( ze względu na kumpla), i ten zawodnik jest cieniem samego siebie sprzed dwóch lat. Abstrahując już od faktu że rozmawia pewnie z połową Europy, i pójdzie tam gdzie mu więcej $$ypną ka$$y. W tym sezonie jest bardzo nieskuteczny i tylko co 10 strzał tego pana ląduje w siatce. Argentyńczyk miał dwa bardzo dobre sezony, a poza tym jakoś szczególnie nie błyszczy. Z formą stracił też swój błyskotliwy drybling.

Żeby nie było! Uważam że Carlos podniesie poziom naszego ataku i zawsze jest szansa że nawiąże do swoich najlepszych lat, ale mimo tego jestem sceptyczny.

Edit. Aha, no i Tevez zarabia obecnie 10 mln. To już kolejne ploty o piłkarzu który w magiczny sposób chce obniżyć pensję by grać w Juve ;)

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 00:08

Kucharius1 pisze:Nie chciałbym być jakiś pesymistyczny, ale co drugi user hejtuje Igłe bo miał słabszy sezon, a wszyscy fapią nad 29 letnim Tevezem, który od dwóch sezonów jest w słabszej kondycji fizycznej i z reguły kopie się po czole. Oglądam wszystkie mecze Man C ( ze względu na kumpla), i ten zawodnik jest cieniem samego siebie sprzed dwóch lat. Abstrahując już od faktu że rozmawia pewnie z połową Europy, i pójdzie tam gdzie mu więcej $$ypną ka$$y. W tym sezonie jest bardzo nieskuteczny i tylko co 10 strzał tego pana ląduje w siatce. Argentyńczyk miał dwa bardzo dobre sezony, a poza tym jakoś szczególnie nie błyszczy. Z formą stracił też swój błyskotliwy drybling.

Żeby nie było! Uważam że Carlos podniesie poziom naszego ataku i zawsze jest szansa że nawiąże do swoich najlepszych lat, ale mimo tego jestem sceptyczny.

Edit. Aha, no i Tevez zarabia obecnie 10 mln. To już kolejne ploty o piłkarzu który w magiczny sposób chce obniżyć pensję by grać w Juve ;)
mam nadzieje, że nie oglądasz przez "okulary" kolegi, tylko swoje. I nie chodzi tutaj o jakieś złośliwości, po prostu ciekawa opinia, a chciałbym być pewien, że to nie jest echo kibica, któremu łatwo narzekać gdy się ma w ataku jeszcze Dzeko i Aguero. Bo mimo nie błyszczenia Tevez strzelił w lidze angielskiej 11 bramek i przy 13 asystował. Za to w LM nic... ;/

Cóż zarówno do niego, jak i do Higuaina mam pewne wątpliwości, ale też jak się nie ma co się lubi to się lubi na co cie stać...

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 00:09

Cabrini_idol pisze:Szalonooki potwierdza rozmowy z Tevezem. Sky potwierdza tez :D
Skoro już sam Marotta potwierdza zainteresowanie jakimś piłkarzem, to wiedz, że jest coś na rzeczy.
Może Jakku nam coś jutro przybliży w tej sprawie.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 00:12

O ile wyobrażam sobie transfer jeszcze jednego dobrego napastnika( oprócz Hiszpana) to w sprowadzenie jednocześnie 2 Argentyńczyków nie wierze. Mamy też potrzeby na innych pozycjach, choć dokładnie nie wiadomo na których bo może zmienić się ustawienie. Ciekawi mnie też ile uda się wyciągnąć z zalegającego szrotu. Bo o ile napastnicy są coś warci to Martinez, Motta,Melo, De Ceglie łącznie dadzą nam przy dobrym targowaniu z 10 mln.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 00:21

Winner pisze:Mamy też potrzeby na innych pozycjach, choć dokładnie nie wiadomo na których bo może zmienić się ustawienie. .

Nie prawda, na dzien dzisiejszy jedynymi pozycjami na ktorych mamy potrzeby to atak, atak no i tak jeszcze atak. Reszta sie nie liczy na dzien dzisiejszy. Pomoc kompletna, no poza moze zmiennikiem dla Lichego. Obrona kompletna. Bramka kompletna.

Potrzebujmey napastnikow i skrzydlowych a jesli zostaniemy przy 352 to tylko napastnikow, ktorzy beda strzelac a nie probowac strzelac.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 00:38

Bartek(Juventino) pisze: mam nadzieje, że nie oglądasz przez "okulary" kolegi, tylko swoje. I nie chodzi tutaj o jakieś złośliwości, po prostu ciekawa opinia, a chciałbym być pewien, że to nie jest echo kibica, któremu łatwo narzekać gdy się ma w ataku jeszcze Dzeko i Aguero. Bo mimo nie błyszczenia Tevez strzelił w lidze angielskiej 11 bramek i przy 13 asystował. Za to w LM nic... ;/

Cóż zarówno do niego, jak i do Higuaina mam pewne wątpliwości, ale też jak się nie ma co się lubi to się lubi na co cie stać...
Z oficjalnych danych ma 11 bramek i 8 asyst ;) Już tłumaczę szerzej co mam do Teveza.

- z każdej przerwy spowodowanej kontuzją/brakiem rozgrywek , piłkarz wraca w fatalnej kondycji, często z nadwagą
- miał tylko dwa sezony w których dobił do granicy 20 goli w lidze, gdzie Igła 4 lata młodszy miał już tych sezonów 3
- piłkarz wygląda słabo fizycznie, nadal ma wysokie umiejętności ale prezentuje się duuużo gorzej niż dwa lata temu
- zarabia 10 mln , z porywem bonusów do 12 mln, na sezon
- wraz z formą fizyczną stracił drybling, który był jednym z jego największych atutów
-jest diabelnie nieskuteczny (co trzeci strzał jest w światło bramki, ale tylko co 10-11 kończy się bramką)
- jak piłkarz może odmówić wejścia na boisko ??

Za to Carlos poprawił bardzo grę kombinacyjną, i gra częściej z korzyścią dla zespołu.

W Man C się już wypalił dwa lata temu, może przeprowadzka dobrze mu zrobi i odzyska swoją duszę wojownika , którą gdzieś zatracił. Jest jednak spora szansa że tak się nie stanie. Abstrahując od tego że w Monaco dostanie te 10 mln na sezon a u nas nie.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 07:02

Moim zdaniem Apacz może nawiązać do swoich najlepszych sezonów u nas. Szejkowskie City to powalony klub, Mancini to beznadziejny trener. Pod kontrolą Conte, w tak poukładanym klubie jak Juve to może być znów czołowy snajper w Europie. Za cenę 10-15 mln i z pensją 6-7 mln jestem jak najbardziej na tak. Większej okazji nie trafimy. Oczywiście do tego mam nadzieję na sprowadzenie Igły. Argentyński duet mógłby nieźle namieszać.

:plflag: :juveflag: :plflag:
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 10:02

pablo1503 pisze: Może Jakku nam coś jutro przybliży w tej sprawie.
O Tevezie wiem jedynie tyle, ze cala sprawe "namierzyl" rzekomo Di Marzio. On byl czlowiekiem, ktory uzyskal te informacje a potem ja sprzedal jako pierwszy. Agresti wczesniej w zaden sposob nie sugerowal Teveza.

Ale tutaj pytanie brzmi na ile pewne sa doniesienia Di Marzio i czy czasem nie odbylo sie to na takiej zasadzie, ze po prostu agent pilkarza zaoferowal nam jego uslugi i dopiero wowczas zaczelismy sie w jakis sposob nad tym zastanawiac (a decyzja jeszcze podjeta nie zostala). Dzieje sie tak bardzo czesto. Na ten przyklad zima podobno dostalismy propozycje kupna Rooneya. Oczywiscie odpowiedz byla odmowna.

Tevez byl swego czasu bardzo blisko Milanu i dziwie sie, mowiac szczerze, ze teraz Mediolanczycy po raz kolejny nie probuja go wyciagnac. Chyba, ze Galliani - zreszta w swoim stylu - zamierza dzialac z zaskoczenia i po cichu.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany