Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2013, 22:47

francois pisze:@Dolce Vita, popieram :ok:

Ale transfer Joveticia z Violi faktycznie jest bardzo prawdopodobny. Po pierwsze rok temu ponoć zapewniali go, że za rok nie będą mu robić problemów. Po drugie fioletowi ponoć dogadują się z Kiesslingiem.
To ja nie bardzo rozumiem te całą taktykę Fiorentiny, mają Rossiego, który wraca po kontuzji, mają Wolskiego, który wraca po kontuzji, mówi się o pozyskaniu Ilicicia i Kiesslinga, to wygląda na to, że fiora podoobnie jak Roma robi druzynę od ataku, a to nie tędy droga, bo trzeba pamiętać, że druzynę to się buduje od tyłu, mam nadzieję, że jednak uda się nam wyciągnąć Cuadrado, a Jove chętnie - może ten sezon jest dla niego taki przejsciowy, może motywacji brak, moze już myślali jest pozza Florencją i z tego powodu gra jak gra. Niech przyjdzie - choć nie wierze w to, że pozyskujemy Ibre i Jojo a wywalamy tylko Fabio i Matriego pewnie odszedlby i Miras.

Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2013, 23:15

ni ma szans na Cuadre. bez odbioru :dance:

sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2013, 23:49

Robaku co ty to za glupoty wypisujesz?
Fiora robi druzyne od ataku?
wzeszle lato przebudowali zespol i kupili Gonzalo z Villareal, do tego maja savica, Pasqual wciaz trzyma poziom na lewej stronie obrony, maja naprawde fajna druzyne i zjakiej patki ty piszesz takie glupoty?
Wzmacniaja napad solidnie ale naprawde uwazasz ze fiora druzyna ktora olewa obrone? to ze kupuja dobrych napastnikow to wcale nie odbije sie na defensywie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 00:01

sebatiaen666 pisze:Robaku co ty to za glupoty wypisujesz?
Fiora robi druzyne od ataku?
wzeszle lato przebudowali zespol i kupili Gonzalo z Villareal, do tego maja savica, Pasqual wciaz trzyma poziom na lewej stronie obrony, maja naprawde fajna druzyne i zjakiej patki ty piszesz takie glupoty?
Wzmacniaja napad solidnie ale naprawde uwazasz ze fiora druzyna ktora olewa obrone? to ze kupuja dobrych napastnikow to wcale nie odbije sie na defensywie.
42 bramki stracone to jest kurna poziom 8-10 miejsca w Serie A, a nie druzyny która ma walczyć o miejsce w LM. Bo na to bracia się raczej szykują. Obrona Savić - Gonzalo ( spadkowicz z Villareal), Pasqual szału nie robi. I jak nas w 1 meczu stłamsili pomocą i zaangazowanej, to obecnie ich defensywa radzi sobie średnio, o bramkarzu nie wspominając, bo żaden ani Neto ani Vivianio niczego mi nie urywa, nie wspominając o tej pozycji wsrod Interu, Milanu, ale tez Roma.
Poza tym jeśli Fiora chce DeCeglie to jednak licho to musi wyglądac, wiec spokojnie z tym podnieceniem dotyczącym możliwosci defensywnych Fiory.

sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 00:12

Na wzmocnienia defensywy tez pieniadze napewno maja.
Blok defensywny fiory sie zgrywal w tym roku, uzupelnia jednym pilkarzem i bedzie git.
To ze sprowadzaja takich napastnikow to pewnie spowodu odejscia Jovetica, bardzo dobrze robia.
Widac ze fiora wraca na swoje miejsce, czyli zespol walczacy o LM.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 00:13 przez sebatiaen666, łącznie zmieniany 1 raz.

Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 00:12

Prasa chce DeCegłe, a nie Viola. bez odbioru :dance:

superabramowicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 00:20

A za Modriciem jest coś na rzeczy?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 00:22

sebatiaen666 pisze:Na wzmocnienia defensywy tez pieniadze napewno maja.
Blok defensywny fiory sie zgrywal w tym roku, uzupelnia jednym pilkarzem i bedzie git.
To ze sprowadzaja takich napastnikow to pewnie spowodu odejscia Jovetica, bardzo dobrze robia.
Widac ze fiora wraca na swoje miejsce, czyli zespol walczacy o LM.
To się okaże w przyszłym sezonie, a nie teraz. Mogą skończyć na pudle jak i na 5 miejscu, jesli jutro przegrają z Romą. Bo przecież juz w zeszlym roku mowilo się, że robią transfery na poczet przyszłych zysków w Jojo, więc jeśli Jojo odejdzie a jego wartość przez rok spadła, to w tym roku już na za wiele moze nie wystarczy.
Jasne mówi się, że Viola chce pozyskać jakichś obrońców, ale to nie są nadal nazwiska, które jasno i klarownie wzmocnią ich siłe w obronie. Póki co mowi sie tylko o odejsciu Viviano.
Rommanov pisze:Prasa chce DeCegłe, a nie Viola. bez odbioru.
rozumiem, że masz kontakt z Rafalem Wolskim

sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 00:24

Real napewno nie sprzeda Modrica.
Pismaki wymyslaja cuda bo Real odpadl z LM, do tego Mourinho odchodzi dlatego tyle plotek sie pojawia.
Z realu do wyciagniecia tak na serio moze byc Higuain ktory juz tam troche siedzi a Real chce nowego napastnika kupic.
Moze tez odejsc Di Maria bo to wynalazek Mourinho i on sam go chce do Chelsea zabrac.

Jezeli Jovetica udalo by nam sie naprawde sprowadzic i do tego Matheusa to juz by to wygladalo naprawde ladnie, ale musialby jeszcze przyjsc wtakim razie jakis skrzydlowy czyli ktos typu Sanchez/Cuadrado

Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 00:41

Robaku pisze: To się okaże w przyszłym sezonie, a nie teraz. Mogą skończyć na pudle jak i na 5 miejscu, jesli jutro przegrają z Romą. Bo przecież juz w zeszlym roku mowilo się, że robią transfery na poczet przyszłych zysków w Jojo, więc jeśli Jojo odejdzie a jego wartość przez rok spadła, to w tym roku już na za wiele moze nie wystarczy.
Jasne mówi się, że Viola chce pozyskać jakichś obrońców, ale to nie są nadal nazwiska, które jasno i klarownie wzmocnią ich siłe w obronie. Póki co mowi sie tylko o odejsciu Viviano.
Się mówiło, się mówiło. Rozumiem, że masz info od Prade. Ja przypomnę jedynie, że w owym zeszłym roku Fiorentina i tak wyszła prawie 10mln do przodu po sprzedaży duetu Nastasić&Behrami.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 09:30

Szczerze wolalbym dwoch-trzech jakosciowych zawodnikow niz takiego Jojo za ktorego trzeba wydac 30mln, a formy nie ma. Jak dla mnie Muriel+Sanchez (wyp)+Ilicic+ktos za Pirlo czyki Poli lub Obiang+Jakis srodkowy obronca na rezerwe i przechodzimy na 433. Kielon na lewa strone bo pokazal w tym sezonie ze ma jeszcze zaciecie ofensywne i problem z lewa strona rozwiazany.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 12:33

Rommanov pisze:
Robaku pisze: To się okaże w przyszłym sezonie, a nie teraz. Mogą skończyć na pudle jak i na 5 miejscu, jesli jutro przegrają z Romą. Bo przecież juz w zeszlym roku mowilo się, że robią transfery na poczet przyszłych zysków w Jojo, więc jeśli Jojo odejdzie a jego wartość przez rok spadła, to w tym roku już na za wiele moze nie wystarczy.
Się mówiło, się mówiło. Rozumiem, że masz info od Prade. Ja przypomnę jedynie, że w owym zeszłym roku Fiorentina i tak wyszła prawie 10mln do przodu po sprzedaży duetu Nastasić&Behrami.
Nie mam info od Prade, Marotty itp. Bazuje na informacjach, które się tutaj pojawiają, pojawiają w mediach itp. Ty wchodzisz i mówisz - cuadrado nie odejdzie, pewne info - nie wskazując na źródła, więc stosując domniemanie rozumiem, że powolujesz się na wazne osoby w Fiorentinie. Pisząć pewne info - tak można to rozumieć. Co to znaczy 10 mln jesli kupili w zimę i Wolskiego i Rossiego za ile za ok. 10 ? to znaczy, że nic już nie zostalo.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 12:42

Alexinhio-10 pisze:. Jak dla mnie Muriel+Sanchez (wyp)+Ilicic+ktos za Pirlo czyki Poli lub Obiang+Jakis srodkowy obronca
Sanchez podobno upiera się przy pozostaniu w Barcelonie, więc ten transfer przez wolę samego zawodnika może okazać się nierealny. Jednak, podoba mi się Twój sposób myślenia co do nowych zawodników (za wyjątkiem Poliego, który nie jest rozgrywającym). Jeżeli sprowadzenie Sancheza faktycznie byłoby niemożliwe do wykonania, to z chęcią zobaczyłbym w Turynie Ramireza. Linia ataku Muriel, w/w Urugwajczyk, Llorente, Vucinić/Giovinco, Quagliarella/ Matri, musiałaby budzić respekt nie tylko w Seria A, ale i w Europie. Co zaś się tyczy pozycji stopera, to myślę, że nikt nowy nie przyjdzie, tzn. wystarczy Peluso, a za rok może Sorensen powróci do Turynu.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 12:51

annihilator1988 pisze:
Alexinhio-10 pisze:. Jak dla mnie Muriel+Sanchez (wyp)+Ilicic+ktos za Pirlo czyki Poli lub Obiang+Jakis srodkowy obronca
Sanchez podobno upiera się przy pozostaniu w Barcelonie, więc ten transfer przez wolę samego zawodnika może okazać się nierealny. Jednak, podoba mi się Twój sposób myślenia co do nowych zawodników (za wyjątkiem Poliego, który nie jest rozgrywającym). Jeżeli sprowadzenie Sancheza faktycznie byłoby niemożliwe do wykonania, to z chęcią zobaczyłbym w Turynie Ramireza. Linia ataku Muriel, w/w Urugwajczyk, Llorente, Vucinić/Giovinco, Quagliarella/ Matri, musiałaby budzić respekt nie tylko w Seria A, ale i w Europie. Co zaś się tyczy pozycji stopera, to myślę, że nikt nowy nie przyjdzie, tzn. wystarczy Peluso, a za rok może Sorensen powróci do Turynu.
Tak, tak przyjście Muriela i Ilcicia zbawi nas atak, klękajcie narody, ManU, Bayern, Real zacznie już w szatni trząść się na samą myśl, że napastnika spadkowicza z Serie A pyknie im bramkę, nie wspomianjąc o Murielu, który być może za 1-2 lub nawet 3 lata będzie stanowił jakąś wartośc bo na razie wpycha bramki sredniakom,

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 12:58

Moim zdaniem Juve powinno całą uwagę na początku okienka skupić na tym by Ibrahimovic trafił do Juve. To powinien być priorytet. Genialny piłkarz, nie ma co do tego wątpliwości.
Bardzo podoba mi się Mikhitaryan. Facet ma po prostu świetny instynkt, przegląd pola i nie jest samolubem. Imponuje mi jego spokój w sytuacjach sam na sam.
Tak mi się marzy, że znajdzie się jakiś jeleń na Vucinicia i w jego miejsce ściągniemy Henrikh'a :pray: Poza tym jego agentem jest nasz dobry znajomy Mino.
Przydałby się też Diamanti gdybyśmy chcieli przejść na 4-3-3.
Co do Muriela to sorry, ale chyba to dla niego za wcześnie. Chłopak jeszcze jest bez jakiegoś super sezonu. W tym sezonie zagrał chyba 2-3 mecze przez pełne 90 min. Szału to nie robi.

Zablokowany