Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Bo dopiero co daliśmy za niego sporo kasy i jest jeszcze jakaś tam szansa, że drugi sezon będzie lepszy, choć nie jestem taki pewien co do jego nietykalności. Przecież Antek był jego największym zwolennikiem, a teraz woli Markiza za plecami Vucinicia, niż wpuszczać Sebe na boisko.ali pisze:Nie rozumiem dlaczego Giovinco ma być nie do ruszenia
Bendżi, no to dawaj nazwiska napastników, którzy powiedzmy w optymistycznej wersji są w naszym zasięgu i którzy ładują bramki w LM. Zlatan trochę strzelił, ale chyba głównie Spartakom w grupowej. Gomez? Rok temu z Realem gola strzelił, ale sytuacji schrzanił chyba z pincet i podobnie w finale. Suarez LM ledwo liznął w Ajaxie...
- Padoin
- Juventino
Dzium
Dam sobie obciąć przyrodzenie, że na liście Marotty nie znajduje się Suarez. To nie jest cel nr 1 z wielu powodów, niedługo zaczniecie pisać, że Tevez jest do wyciągnięcia
Mnie interesują tylko realne cele, a to, że Suarez kogoś gryzie nie znaczy, że w przyszłym sezonie założy koszulkę Juve. Bo takie były przesłanki jakoby miał opuścić ligę.
Nie wiem też skąd przekonanie o przejściu na 4-3-3? Dużo pracy dziennikarzy i tyle.
Jest kilka rzeczy, które są bardzo prawdopodobne w tym okienku, a mianowicie:
-Odejście Fabio-jakieś tam konflikty, wiadomo, jeśli chodzi o względy sportowe-zostawiłbym, ale nie ja decyduje.
-Giovinco- zostaje w Turynie. No, nie za bardzo pochwalam jego grę, ale widocznie znajduje zaufanie u Conte i wiele razy był to mówione, więc nie liczyłbym na jakieś rozliczenie typu: Giovinco plus gotówka równa się Jovetić.
-Sprowadzenie kilku młodych piłkarzy.
Co do niektórych: warto zejść na ziemię, co mercato wymienia się te same nazwiska w kółko i co? Nie ma nikogo, a mimo to nieźle zaprezentowaliśmy się w Lidze Mistrzów. Niekoniecznie Suarez, Tevez, Dzeko, Higuain, Benzema.
Prędzej: Diamanti, Muriel-jeśli się postaramy.
Dam sobie obciąć przyrodzenie, że na liście Marotty nie znajduje się Suarez. To nie jest cel nr 1 z wielu powodów, niedługo zaczniecie pisać, że Tevez jest do wyciągnięcia

Nie wiem też skąd przekonanie o przejściu na 4-3-3? Dużo pracy dziennikarzy i tyle.
Jest kilka rzeczy, które są bardzo prawdopodobne w tym okienku, a mianowicie:
-Odejście Fabio-jakieś tam konflikty, wiadomo, jeśli chodzi o względy sportowe-zostawiłbym, ale nie ja decyduje.
-Giovinco- zostaje w Turynie. No, nie za bardzo pochwalam jego grę, ale widocznie znajduje zaufanie u Conte i wiele razy był to mówione, więc nie liczyłbym na jakieś rozliczenie typu: Giovinco plus gotówka równa się Jovetić.
-Sprowadzenie kilku młodych piłkarzy.
Co do niektórych: warto zejść na ziemię, co mercato wymienia się te same nazwiska w kółko i co? Nie ma nikogo, a mimo to nieźle zaprezentowaliśmy się w Lidze Mistrzów. Niekoniecznie Suarez, Tevez, Dzeko, Higuain, Benzema.
- Dolce Vita
- Juventino
I IbraPadoin pisze:Dzium

- Padoin
- Juventino
A czasami Raiola się nie wypowiadał, że szanse powrotu Zlatana do Włoch są poniżej 1%?Dolce Vita pisze:I IbraPadoin pisze:Dzium
Prędzej: Diamanti, Muriel-jeśli się postaramy.. Za Hernanesa i Lulicia też bym się nie obraził.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Weź... Pamiętaj - narkotyki do niczego Cie nie zaprowadzą...skurczzone pisze:Higuain nie jest lepszy od Matriego i Fabio, ten koleś jak jest na boisku to marnuje więcej okazji od naszych asów.

Już to kiedyś napisałem, ale powtórzę bo to o paru z Was Koledzy: Siedzicie sobie przed McDrivem w Tico i wybrzydzacie na przejeżdżające auta: "Ale ten Bentley ciulowy! Do pięt nie dorasta tamtemu Astonowi"...
Ludzie, to aż nie wypada. Igła będzie dla nas wielkim wzmocnieniem... Oczywiście nie tak wielkim jak Ibra czy Suarez, ale z automatu wskakujemy poziom wyżej... No i stawianie znaku równości między Benzema i Zlatanem również wydaje mi się niezbyt mądre. Piłkarsko dzieli ich bardzo wiele. Benzema najpewniej nigdy nie osiągnie poziomu Ibry...
- Padoin
- Juventino
No, tak, ale zawsze można powiedzieć, że za te pieniądze Aston mógłby być lepszy. 
Natomiast nie wydaje mi się, żeby Higuain był aż tak tani-20 mln, pewnie będą chcieli za niego jeszcze 10 mln więcej. Swoją drogą dlaczego Real miałby się go pozbywać, rezerwa idealna.

Natomiast nie wydaje mi się, żeby Higuain był aż tak tani-20 mln, pewnie będą chcieli za niego jeszcze 10 mln więcej. Swoją drogą dlaczego Real miałby się go pozbywać, rezerwa idealna.
- ali
- Juventino
Za Melo i Diego potrafiliśmy dać 50 mln by ich potem oddać za bezcen. Nie widzę przesłanek żeby Giovinco miał grać super lepiej w przyszłym sezonie, nie jest ani młody, ani nie opierzony, ani jakoś specjalnie blokowany przez otoczenie. On poprostu jest za słaby żeby wynieść Juventus na jeszcze większy poziom. A ostatnie nie grał też z powodu jakiegoś urazu. Dla mnie z Matrim są pierwsi do odstrzału, choć Matri mógłby być w miarę dobrą alternatywą dla Llorente, chociaż nie niezbędną.Ouh_yeah pisze:Bo dopiero co daliśmy za niego sporo kasy i jest jeszcze jakaś tam szansa, że drugi sezon będzie lepszy
- Dolce Vita
- Juventino
No tych plotek to już się wiele pojawiało. Raz, ze Raiola i Zlatan chcą gadać z Juve, potem, że niby 1% szansa nagle, następnie newsy, że Ibra już postanowił odejść z PSG do Juventusu. Ja osobiście oceniam szansę na przyjście na Ibry na jakieś 40-50%. Dla mnie wymarzone mercato (choć wiem, że nierealne, jeśli połowa z tego się sprawdzi to będzie super): Diamanti, Mkhitaryan, Ibra, Lulic i ewentualnie ktoś na środek pomocy (tylko nie PoliPadoin pisze:A czasami Raiola się nie wypowiadał, że szanse powrotu Zlatana do Włoch są poniżej 1%?Dolce Vita pisze:I IbraPadoin pisze:Dzium
Prędzej: Diamanti, Muriel-jeśli się postaramy.. Za Hernanesa i Lulicia też bym się nie obraził.

- Padoin
- Juventino
Skoro Conte chce wzmocnień, więc to może być przełomowe mercato, ale nie będe robił sobie nadziei. Jeśli robimy porządek z napadem to trzeba opchnąć Matriego i guzik mnie obchodzi, że kilka meczy mu myszło, większość wcześniej i tak zawalił.
- Dzium
- Juventino
Ja uważam, że jednak Marotta jednym okiem [Padoin pisze: Dam sobie obciąć przyrodzenie, że na liście Marotty nie znajduje się Suarez. To nie jest cel nr 1 z wielu powodów, niedługo zaczniecie pisać, że Tevez jest do wyciągnięcia![]()

Dlatego uważam, że jakieś szanse na pozyskanie Urusa są. Niewielkie, mniejsze na pewno od ściągnięcia Ibry, ale są.
W końcu jesteśmy Mistrzem Włochch i celem na przyszły sezon, oprócz obrony Scudetto, powinien być awans do co najmniej 1/2 Champions League. Czy za dużo wymagam ? Nie sądzę...
- Orkos
- Juventino
Mógłby być, ale to nadal AstonPadoin pisze:No, tak, ale zawsze można powiedzieć, że za te pieniądze Aston mógłby być lepszy.
Wolałbym teraz stosunkowo taniego Ibrahimovicia. Żadnego TOPa nie da się wyrwać na takich warunkach.
Świetnie byłoby mieć Mkhitaryan'a. Facet robi furorę. Coś się przebąkuje o Nanim - może zmiana środowiska dobrze by mu zrobiła. Wiek ma odpowiedni.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
ali, znaczy nie do mnie te pretensje, ja tylko przedstawiam jak mniej więcej ma się sytuacja. Osobiście po jakichś 10 meczach stwierdziłem, że Seba jest do odstrzelenia, ale praktycznie pewnym jest, że zostanie na następny sezon.
Co do różnicy z Diego/Melo, to Brazylijczycy robili za gwiazdorów, mieli pensje po 4 miliony i szybka sprzedaż była bardziej sensowna od trzymania na przykład na ławce, albo upychania ich do składu trenerowi, który ich nie chce. Giovinco może sobie spokojnie posiedzieć, może się od czasu do czasu przyda, niewiele zarabia... jak zacznie sapać, to sam Conte go wywali.
Jeśli chodzi o Mkhitaryana, to niby Lucescu powiedział, że Juventus jest zainteresowany, ale nie wiem, czy on tego po prostu nie przeczytał w gazecie kilka dni wcześniej
Taka gadka jak u agentów "Wiem o zainteresowaniu Barcelony, ale żadnego kontaktu nie było"
Co do różnicy z Diego/Melo, to Brazylijczycy robili za gwiazdorów, mieli pensje po 4 miliony i szybka sprzedaż była bardziej sensowna od trzymania na przykład na ławce, albo upychania ich do składu trenerowi, który ich nie chce. Giovinco może sobie spokojnie posiedzieć, może się od czasu do czasu przyda, niewiele zarabia... jak zacznie sapać, to sam Conte go wywali.
Jeśli chodzi o Mkhitaryana, to niby Lucescu powiedział, że Juventus jest zainteresowany, ale nie wiem, czy on tego po prostu nie przeczytał w gazecie kilka dni wcześniej

- bendzamin
- Redaktor
Zlatan może i strzelał głównie Spartakom, ale Higuain ma od niego staty gorsze, a jeśli chodzi o liczbę spotkań w których trafiał, to wcale nie jest lepszy:Ouh_yeah pisze: Bendżi, no to dawaj nazwiska napastników, którzy powiedzmy w optymistycznej wersji są w naszym zasięgu i którzy ładują bramki w LM. Zlatan trochę strzelił, ale chyba głównie Spartakom w grupowej. Gomez? Rok temu z Realem gola strzelił, ale sytuacji schrzanił chyba z pincet i podobnie w finale. Suarez LM ledwo liznął w Ajaxie...
2009-10 - grupa: Zurich (2)
2010-11 - grupa: Ajax (1), Milan (1)
2011-12 - grupa: Dynamo Zagrzeb (1), Ajax (1) / play-off: CSKA Moskwa (1)
2012-13: play-off - Galatasaray (1)
Gomez jeśli chodzi o liczby to jest zupełnie inna półka, chociaż wiadomo jaki to typ napastnika. Od Higuaina lepszym bilansem w LM może pochwalić się nawet nasz leniwy Miro

Ach ten Szwagierkonradrom pisze:bendzamin pisze:34 gole i 10 bramek.![]()

Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 16:16 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.
- skurczzone
- Juventino
Czasami oglądałem Real i Igła praktycznie za każdym razem marnuje setki, ma dużo bramek, ale strzela je hiszpańskim klubom bez obrony :roll: Już Matri jak złapie formę lepiej wykańcza akcje, Fabio potrafi natomiast stzelić piękną bramkę z dystansu, że Conte go nie lubi to inna sprawa.yanquez pisze: Ludzie, to aż nie wypada. Igła będzie dla nas wielkim wzmocnieniem... Oczywiście nie tak wielkim jak Ibra czy Suarez, ale z automatu wskakujemy poziom wyżej... No i stawianie znaku równości między Benzema i Zlatanem również wydaje mi się niezbyt mądre. Piłkarsko dzieli ich bardzo wiele. Benzema najpewniej nigdy nie osiągnie poziomu Ibry...
Może gracz Realu jest szybszy i ma drybiling, ale jakby grał w jakimś przeciętnym klubie to nie byłoby podniety.
Szybkość i drybling to jedyne co ma do zaoferowania, ciekawszym zawodnikiem mógłby być np. Emenike. Za Igłę dziękuję.
- Spadino
- Juventino
bendzamin pisze:34 gole i 10 bramek.

Serio uważasz że Emenike>Higuain?skurczzone pisze:ciekawszym zawodnikiem mógłby być np. Emenike.
yanquez, Amen.
Mając w ataku takie tuzy jak Giovinco, Matri, Vucinić itd (już nie liczę Anelki, Bendntnera), wybrzydzamy na Higuaina? ... Ludzie, proszę was... Czy przyjdzie Higuain, czy Benzema, czy Ibrahimović, czy Suarez (a pewni jesteśmy tylko Llorente) to będzie to wzmocnienie...
JUVE PER SEMPRE!