Mercato (2012-2014)
- Padoin
- Juventino
A propos piszczka, jak się ma sprawa z jego stawem biodrowym? Bo podobno ma mieć jakiś zabieg/operacje? I to też dobry powód, żeby się zastanawiać.
Odnośnie newsów na portalu, coraz częściej mowa o Zlatanie
Tylko nie za 8 mln ojro rocznie.
Odnośnie newsów na portalu, coraz częściej mowa o Zlatanie

Tylko nie za 8 mln ojro rocznie.
- ewerthon
- Juventino
Dlaczego Quaga w pierwszej kolejności? Dla mnie sprzedaż Fabio i zostawienie Matriego byłoby idiotyzmem. Po pierwsze - Matri jest bardziej typową "9" i jest mniej kreatywniejszy, a poza tym jest w tym sezonie równie przydatny co Giovinco. Po przyjściu Llorente będzie pełnił w drużynie rolę Anelki, nie zapominajmy też o jego kontrakcie. Natomiast Quagliarella gra nierówno, ale strzelił więcej goli, jest lepszy technicznie i miał spory wpływ na nasz awans z fazy grupowej LM. Lista do odstrzału powinna wyglądać następująco:@D@$ pisze: Dzeko? Jestem za, ale wtedy trzeba sprzedać Quagliarellę i to za ok. 10 mln (a może i Matriego jeszcze?).
1. Matri
2. Quagliarella
3. Giovinco
4. Vucinić
- blackadder
- Juventino
Nie chcę nic mówić ale 8 mln na pensję Zlatana to 3mln z pensji Iaquinty + Gigi obniżył zarobki o 2, najpewniej odejdzie któryś z napastników, o ile nie dwóch, a zarabiają oni po 2-3mln. Nie da się co sezon zwiększać poziomu kadry i zmniejszać wydatków na pensje. Zamiast lamentować, cieszmy się że stać nas na sprowadzenie i utrzymanie takiego zawodnika.
Taki transfer ma wielką wartość marketingową i z nim w składzie mamy Scudetto przez następne 2-3 lata.
Taki transfer ma wielką wartość marketingową i z nim w składzie mamy Scudetto przez następne 2-3 lata.

- Łukasz
- Juventino
Ja prowokacyjnie bym chyba odwrócił tę listę. Biorąc pod uwagę, jakim typem napastnika jest Ll, pierwszy do odstrzału jest Mirko. Jest obecnie naszym najlepszym napastnikiem, ale też jedynym, za którego można otrzymać sensowne pieniądze. A przy jego statyczności nie widzę go w ogóle w duecie z Ll, który również ruchliwy nie jest.ewerthon pisze:Lista do odstrzału powinna wyglądać następująco:
1. Matri
2. Quagliarella
3. Giovinco
4. Vucinić
- Padoin
- Juventino
ewerthon
Pierwszy do odstrzału jest Fabio, ze względów poza boiskowych
Więc wg mnie ta lista wygląda następująco:
-Fabio-jak wyżej.
-Giovinco, nie byłem jego przeciwnikiem dopóki nie zaczął grać wykończenia to on ma w kluczowych momentach, że klękajcie narody. Już Matri jest lepszy, gdy jest w formie, więc jego stawiam niżej.
-Matri
-Mirko-mimo tego, że za nim nie przepadam, to nasz najlepszy napastnik, niestety.
-Fabio-jak wyżej.
-Giovinco, nie byłem jego przeciwnikiem dopóki nie zaczął grać wykończenia to on ma w kluczowych momentach, że klękajcie narody. Już Matri jest lepszy, gdy jest w formie, więc jego stawiam niżej.
-Matri
-Mirko-mimo tego, że za nim nie przepadam, to nasz najlepszy napastnik, niestety.
- @D@$
- Juventino
Czuję w nosie że Matri jest minimalnie wyżej w hierarchii. Szczerze mówiąc obu lubię, ale Matata daje z siebie wszystko, za to Quagliarella za bardzo gwiazdorzy. I w zasadzie też pasuje tylko na szpicę, podobnie jak Matri.ewerthon pisze:Dlaczego Quaga w pierwszej kolejności?
Tak czy siak:
Przychodzi Dzeko => odchodzi jakaś "9"
ale to na razie mało prawdopodobne.
A nie słyszałeś jak Marek Kondrat mówił, że oszczędziłeś tyle ile masz na koncie?blackadder pisze:Nie chcę nic mówić ale 8 mln na pensję Zlatana to 3mln z pensji Iaquinty + Gigi obniżył zarobki o 2, najpewniej odejdzie któryś z napastników, o ile nie dwóch, a zarabiają oni po 2-3mln.

Z resztą to nie jest tak, że Ibra przychodzi a dwóch napastników odejdzie i mamy z dwóch pensji jedną, bo za tego drugiego też ktoś przyjdzie (raczej nie zmniejszymy liczby napastników z 5 na 4).
1. Sory, ale mam to gdzieś. Byłby to dla mnie "czarny PR"blackadder pisze:Taki transfer ma wielką wartość marketingową i z nim w składzie mamy Scudetto przez następne 2-3 lata.

2. Bo teraz to się w lidze niemiłosiernie męczymy?
Sory, ale nie widzę w tym logiki za grosz. Prędzej sobie wyobrażasz Llorente w duecie z Matrim lub Quagliarellą?Łukasz pisze: Biorąc pod uwagę, jakim typem napastnika jest Ll, pierwszy do odstrzału jest Mirko. Jest obecnie naszym najlepszym napastnikiem, ale też jedynym, za którego można otrzymać sensowne pieniądze. A przy jego statyczności nie widzę go w ogóle w duecie z Ll, który również ruchliwy nie jest.

Dla mnie jest jasne: przychodzi "9"* (np. Dzeko), odchodzi inna "9". Mirko jest jednak prędzej "10" lub skrzydłowym, mimo tego dziwoląga co Conte uskutecznia od meczu z Lazio.
*nie liczę Llorente, bo z nim mamy póki co 5 napastników (bez Bendtnera i Anelki).
- blackadder
- Juventino
Co i tak nie zmienia faktu że dostaniemy hajs za LM i skoro chcemy go sprowadzić to pieniądze są, a samo narzekanie w mediach że nas nie stać to zwykłe zbijanie tej kwoty.@D@$ pisze:A nie słyszałeś jak Marek Kondrat mówił, że oszczędziłeś tyle ile masz na koncie?blackadder pisze:Nie chcę nic mówić ale 8 mln na pensję Zlatana to 3mln z pensji Iaquinty + Gigi obniżył zarobki o 2, najpewniej odejdzie któryś z napastników, o ile nie dwóch, a zarabiają oni po 2-3mln.Iaquinta kończy przygodę, ale te pieniądze mogą pójść na co innego.
Z resztą to nie jest tak, że Ibra przychodzi a dwóch napastników odejdzie i mamy z dwóch pensji jedną, bo za tego drugiego też ktoś przyjdzie (raczej nie zmniejszymy liczby napastników z 5 na 4).
ad1. Sory, ale mam to gdzieś.@D@$ pisze:1. Sory, ale mam to gdzieś. Byłby to dla mnie "czarny PR"blackadder pisze:Taki transfer ma wielką wartość marketingową i z nim w składzie mamy Scudetto przez następne 2-3 lata.
2. Bo teraz to się w lidze niemiłosiernie męczymy?
ad2. Od pierwszego meczu Juventusu z Milanem w tym sezonie Milan zdobył 47pkt, Juventus 48. Na podstawie statystyki z 20 kolejek można bawić się już w prognozowanie. Oni już wyszli z dołka i bez wyraźnego zwiększenia poziomu będą nam deptać po piętach. Ja w samego Llorente nie wierzę.

- ewerthon
- Juventino
1. Jakoś nie widać tego ostatnio, bo Quagliarella dostaję więcej szans na występy. Różnica między tymi napastnikami jest oczywista. Są w Juve prawie tyle samo, a Fabio miał przez ten czas bardzo ciężką kontuzje, mimo tego jest z niego więcej pożytku.Padoin pisze:ewerthon
-Fabio-jak wyżej.
2. Giovinco nie odejdzie PRAWIE na pewno, bo rok temu kupili połówkę jego karty za sporą sumę i w pierwszej części sezonu grał nie tak źle. Poza tym jest wychowankiem, a to ważne w kontekście zgłaszania kadry do europejskich pucharów.
Co z tego, że Matri daję z siebie wszystko? :doh: , Giovinco też. A i tak drużyna ma z tego mniej korzyści niż z "samoluba" Quaga?@D@$ pisze:Czuję w nosie że Matri jest minimalnie wyżej w hierarchii. Szczerze mówiąc obu lubię, ale Matata daje z siebie wszystko, za to Quagliarella za bardzo gwiazdorzy. I w zasadzie też pasuje tylko na szpicę, podobnie jak Matri.ewerthon pisze:Dlaczego Quaga w pierwszej kolejności?
Tak czy siak:
Przychodzi Dzeko => odchodzi jakaś "9"
- skurczzone
- Juventino
Gio nie gra na swojej pozycji a w Parmie był fajnym skrzydłowym. Trzymamy go, bo przechodzimy na 433
- Orkos
- Juventino
Jakim byśmy nie grali ustawieniem tak Zlatan będzie grał zawsze. Jeśli nie przyjdzie żaden sensowny skrzydłowy (Robben czy Nani) to dalej będziemy pewnie katować 3-5-2, a wtedy niemal zawsze będą grać Zlatan i Llorente. w 4-3-3 pojawiają się nowe możliwości, ale jak wspomniałem musi być skrzydłowy. Nie wydaje mi się by Conte ustawił na lewej Vucinicia, a na prawej Giovinco czy odwrotnie.
Ja bym Vucinicia tak czy siak sprzedał i zakręcił się wokół Robbena czy Naniego.
Przydałby się też ten z St Ettienne o niewymawialnym nazwisku.
Ja bym Vucinicia tak czy siak sprzedał i zakręcił się wokół Robbena czy Naniego.
Przydałby się też ten z St Ettienne o niewymawialnym nazwisku.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bardzo fajnym. Szczególnie, że na skrzydle w Parmie zagrał 2 (dwa!) razy: 22.01.2012r. w meczu z Bologną i tydzień później z Catanią.skurczzone pisze:Gio nie gra na swojej pozycji a w Parmie był fajnym skrzydłowym. Trzymamy go, bo przechodzimy na 433
Bitch please! Na skrzydle w 4-3-3 przydałby się ktoś szybki (o kreatywności nie wspomnę, bo nawet nie wypada), a Seba szybkościowo do pięt nie dorasta Vidalowi i Lichemu nawet. Mały, słaby, wolny. Na SS słabszy od Mirasa, a na skrzydle od naszego jedynego skrzydłowego - Pepe.
Powinien zostać, bo nie narzeka na siedzenie na ławie (a docelowo powinien stać się czwartym wyborem do ataku na najbliższy sezon) oraz jest wychowankiem, co ułatwia kilka formalności, szczególnie w obliczu likwidacji "stanowiska" De Ceglie.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 12:55 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Orkos
- Juventino
Ja jestem hejterem Giovinco. Nie lubię go i twierdzę, że on się nie nadaje na Juventus. Gdyby był jakiś angaż na prawe skrzydło ataku w 4-3-3 to wolę tam Pepe czy choćby wcisnąć tam na siłę Isle niż kurdupla.
On jest po prostu za słaby. Niech Conte się przyzna do błędu i opchnie go jakiejś Romie czy Napoli.
On jest po prostu za słaby. Niech Conte się przyzna do błędu i opchnie go jakiejś Romie czy Napoli.
- wagner
- Juventino
Nie rozumiem fenomenu Giovinco na tym forum. Gość nie nadaje się do grania na wysokim poziome. Robi dużo wiatru, ale nic z tego nie wynika, od takiego Matriego nie jest wcale lepszy, a zwolenników ma niczym jakby w nim (nadal) upatrywano następce Del Piero. Jeśli przyjdzie Ibra, będzie Llorente, może Diamanti i Vucinic, to jego zwolennicy nawet ze względu na jego samego powinni krzyczeć żeby chłopak odszedł i żeby coś jeszcze pograł. No ale tak, niech psioczy jak zwykle noskiem że jest niewinni a to kibice poddają go zbytniej krytyce.

nie on pierwszy i nie ostatni jest wychowankiem, wydaje mi się że mamy młodszych chłopaków w młodzieżówce bardziej utalentowanych, no ale to w końcu Giovinco, nasza przyszła gwiazda :doh:yanquez pisze:(...)oraz jest wychowankiem, co ułatwia kilka formalności(...).
w az tak dobrych stosunkach z Lazio to chyba nie jesteśmyDolce Vita pisze:Jeśli wymiana z Lazio doszłaby do skutku (Lulić - Matri) to by był świetny interes. Jeszcze dorzućmy im Fabio z dopłatą za Hernanesa i git 8)

Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 13:00 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dolce Vita
- Juventino
Jeśli wymiana z Lazio doszłaby do skutku (Lulić - Matri) to byłby świetny interes. Jeszcze dorzućmy im Fabio z dopłatą za Hernanesa i git 8)