Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 17:25

wagner pisze:Obecnie Vidal jest naszym topem. Dał bym mu te 6mil kontraktu na rok i niech chłopak bierze zasłużone pieniądze, zamiast szukać kolejnego "topa" napadu :roll:
Dać mu jeśli się będzie rzucał i też raczej góra 4-5 mln.
nynek pisze:Tegoroczne okienko transferowe będzie chyba najciekawsze za kadencji Marotty.
Tak błysnąłeś w przedmowie i co? Najciekawsze to było mercato 2011 i szybko się na takie nie zanosi. Teraz za dużo nie ma do roboty. Niby ten atak, ale to też jeśli się pojawi odpowiednia okazja i nie jest nią Zlatan, z tego co mówi Beppe, Sanchez też nie, więc...
Głównie szukanie młodzieży, uzupełnianie składu Polimi, monitorowanie sytuacji na giełdzie napastników, wiele ciekawego to ja tu nie widzę.
Astarot pisze:Nie ma co liczyć na TOP PLAYERA, jak to mówią: "Nie od razu Rzym wybudowano". Musimy brać przykład z Bayernu, który budowano cierpliwością i finansową skurpulatnością.
No mniej więcej, bo Bayern też miał lata zawodu mimo zainwestowanej gotówki :whistle:
Dzięcioł pisze:Llorente i Seba + Zlatan i Diamanti, to teraz chyba najbardziej prawdopodobna opcja.
Sprzedanie Szwagra i pozyskanie Ibry to prawdopodobna opcja? (Na szczęście) nie.
Mirko nie wydaje mi sie pierwszym w kolejności napastnikiem do opchnięcia i chyba podobne zdanie ma Conte, skoro nawet w dziwacznym 3-5-1-1 non stop wystawia Mirko na szpicy, mimo, że to nie jego pozycja w ataku...
Ale @konradrom już mniej więcej to napisał :)
rufi8 pisze:Ja nie wierzę w transfer żadnego zawodnika z Ligi Angielskiej, bo kto by chciał opuszczać najlepszą ligę Świata na rzecz mimo wszystko słabej Serie A.
"Najlepszą" dałbym w cudzysłów, bo jeśli nie spadła na trzecie miejsce to zaraz spadnie w rankingu. To tyle uwag :) bo potencjał ma taki, że faktycznie dalej jest tak postrzegana.
konradrom pisze:Quagliarella - jeszcze nawet plotki o jego odejściu nie było, nie mówiąc już o ilu milionach mówimy.
Akurat ploty o odejściu Fabio są od jakiś 2 lat, no ale pożyjemy-zobaczymy. Raz na zakręcie jest Matri, raz Quagliarella i cholera wie który odejdzie i czy w ogóle któryś z nich. Seba i Mirko raczej mają pewne miejsce na przyszły sezon.
Robaku pisze:Bo podobnie wrocilismy do tematu Radji Naingollana, którego chce juz poł europy od Spartaka Moskwa, poprzez Wolfsburg kończąc na Man City, ale cena za Szwajcara to 16 mln euro.
Jeśli połowa to europejskich średniaków + MC, ale ich to się już z marszu wpisuje do każdego newsa. Mam wrażenie i nadzieję, że temat Belga to już rozdział zamknięty, przede wszystkim cena za duża w stosunku do jakości. Mnie osoboście wkurzył jak fikał po meczu z Juve, ale to już może mniej istotne, tak czy siak, nie chciałbym go.
Conte to lekki choleryk, więc możliwe że ma swoje typy na mercato i będzie do tego dążył. Niemniej dziwi mnie, że kolejne fantazje Tutto czy LGDS wzbudzają takie emocje.
konradrom pisze:
sebatiaen666 pisze:wtakiej sytuacji niech antonio odejdzie
Ty jesteś kibicem Juventusu?
Tacy jak ci co się ślinią na myśl o Zlatanie :P

Kuźwa, zaś mi jakieś kombo wyszło, trudno.

sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 17:33

Adaś tego sie nie da czytac, pisz ludziom pw, pomysl nad tym.

Bayern i Psg licza na Lichego, moze, jezeli przyjdzie dobra oferta to mozna by sprzedac, jest swietnym obronca i sporo nam daje ale to ostatnia szansa na zarobienie na nim, gdyby dostali za niego 14 mln euro to mozna by kupic wjego miejsce Baste ktory jest naprawde genialny jednak my chcemy Piszczka;), podobno Marotta dzisiaj ogladajac Borusie z Realem ma zwrocic uwage na Lukasza, jezeli Psg da 15mln euro o ktorych pisza na tuttojuve do byc moze zatwierdzimy oferte i ruszymy w strone polaka.

United chca nam zakosic Marchisio

Nasi na powaznie chca dopiac sprawe Berardiego do konca, pewnie po awansie Sassuolo do seriea zfinalizujemy transakcje.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 17:49

@D@$ pisze:
konradrom pisze:
sebatiaen666 pisze:wtakiej sytuacji niech antonio odejdzie
Ty jesteś kibicem Juventusu?
Tacy jak ci co się ślinią na myśl o Zlatanie :P
O nie, tak się bawić nie będziemy! :stop: To tak zaczynamy różnicować? WAL SIĘ, Adasiu. Uważam się za kibica Juve i tak samo będę fapał nad powrotem Zlatana.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 18:35

AdiZ pisze:Budowę kiedyś trzeba zakończyć. Wiadomo czego brakuje i co trzeba kupić. Jak nie kupimy napastnika potrafiącego strzelić te 20 bramek w sezonie będziemy się cofać w rozwoju. To ostatni moment na zakup TOPa lub 2 do ataku. Za rok będziemy musieli szukać następcy Pirlo potem Barzagli, Buffon, Chiellini i tak w kółko. Nie ruszymy się z miejsca. Inwestycja w młodzież ale do poziomu Primavery. Kupno innych wiecznie młodych i utalentowanych piłkarzy w to okienko jest bezsensowe biorąc pod uwagę potrzeby przebudowy ataku i zakup lewego wahadłowego. Zakup czołokopacza Poliego jest nie opłacalny cenowo i jakościowo.
Na budowę trzeba mieć środki, my zaczęliśmy budować spory wieżowiec ale nie jest to drapacz chmur, abstrahując od tego ,że na ukończenie z tego co mamy drapacza- nas po prostu nie stać to przede wszystkim na fundamentach wieżowca nie postawisz drapacza bo cała konstrukcja runie - mam tu na myśli fakt ,iż nasza infrastruktura chociaż innowacyjna jak na włochy nie jest w stanie finansowo konkurować z Madrycką, Barcelońską itp.
Jedyną realną opcją na TOPa jest ściągnięcie Ibry jeżeli pozwoli na drastyczne cięcie wynagrodzenia, jednak przy takim cięciu minimum to 6-7 mln a to dla obecnego Juve wydatek wręcz astronomiczny.To będzie dla nas prawdopodobnie 1 sezon od 2005 kiedy wyjdziemy w miarę na prostą, restrykcyjna polityka finansowa, inwestowanie w młodzież to droga którą zmierzamy i błagam... przestańcie się oszukiwać. Jeżeli nie będzie "okazji" (np. Ibra zgodzi się na cięcie wypłaty/ lub np. Real kupi Cavaniego/Falcao przez co będą mieli napastnika na wylocie) to TOP do nas nie przyjdzie. Staliśmy się drużyną ,która będzie ich kreować ale w porównaniu do Arsenalu my nie jesteśmy supermarketem.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 18:46

sebatiaen666 pisze:
Bayern i Psg licza na Lichego, moze, jezeli przyjdzie dobra oferta to mozna by sprzedac, jest swietnym obronca i sporo nam daje ale to ostatnia szansa na zarobienie na nim, gdyby dostali za niego 14 mln euro to mozna by kupic wjego miejsce Baste ktory jest naprawde genialny jednak my chcemy Piszczka;), podobno Marotta dzisiaj ogladajac Borusie z Realem ma zwrocic uwage na Lukasza, jezeli Psg da 15mln euro o ktorych pisza na tuttojuve do byc moze zatwierdzimy oferte i ruszymy w strone polaka.
Po pierwsze mało prawdopodobne, żeby dostać za Lichego 15 mln €, a po drugie Lichy to świetny obrońca w ustawieniu 4-3-3 do którego prawdopodobnie przymierza się Conte. Nawet gdyby ktoś zaproponował taką kwotę, uważam że głupotą byłoby go sprzedawać i rozglądać się za kimś innym bo i po co?! Zastanawiam się czy rzeczywiście Conte myśli o Piszczku, bo jeśli tak, to nie za bardzo rozumiem w jakiej roli go widzi u nas. W ogóle zastanawia mnie kogo tak naprawdę biorą dziś pod lupę, bo na razie to tylko duszo szumu i domysłów a mało konkretów.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 19:43

kuba2424 pisze:Zastanawiam się czy rzeczywiście Conte myśli o Piszczku, bo jeśli tak, to nie za bardzo rozumiem w jakiej roli go widzi u nas
Łukasz nadawałby się idealnie do 3-5-2. Nie odstaje w obronie, a do przodu gra kapitalnie. Na pewno byłoby w tym ustawieniu z niego więcej pożytku, aniżeli z Foresta. Tak swoją drogą to cała trójka z BVB pasowałaby do obecnego Juventusu (nie, żeby wszyscy razem, ale każdy z osobna by się nadał).

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 20:29

To się nagle okaże, że Conte jedzie po pół składu realu i pól skladu Borussi. W każdym razie nie wiem czy wymiana Piszczek Lichy będzie nam słuzyla to po pierwsze. Piszczek w tym sezonie nie znalazł się w top 3 najlepszych prawych obrońców Bundesligi. Ja go cenie, ale nie przeceniam.
Po drugie Borussia zyskała 37 mln euro, nie musi nikogo sprzedać, a niestety nie ma obecnie następcy Łukasza, myślę, ze Borussia bedzie sprzedawała zawodników, ale etapami, obecnie odszedł Mario i pewnie odejdzie Lewy, ale jest Sahin, jest Reus, a mówi się o Draxlerze, Gomezie czy też Papiss Cisse.
Tutaj Kuba, teraz Piszczu, a to donoszą tylko włoskie media, wiec ciekawi mnie gdzie leży prawda.
Adaś myślę, że zanizasz ceny, my nie chcemy popchnąc Mirasa Romie czy Interowi, tylko Monaco, które ma naprawdę potężnego sponsora i siedzibę w Monaco ( patrz podatki)dlatego mówi się ze w Ligue 1 za 2-3 lata beda tylko istaniały dwa kluby PSG i Monaco. Poza tym uważam, że warto sprzedawac zawodników do Rosji bo tam tez nie dba się o finanse, wiec idealnie byłoby wypchnąc np. Fabio do Zenitu, ale wiadomo jak jest.
Myślę, że 25 mln jestesmy w stanie uciułać i ma nadzieję, że to się uda, jeśli tylko Conte dostanie pozwolenie na taką reformę ofensywną w Juve.

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 20:30

deszczowy pisze:Z całym szacunkiem do Kuby, którego lubię, jako piłkarza - Robben to go zjada na śniadanie.
Jakimi cechami Robben zjada Błaszyczykowskiego na śniadanie? Kuba gra DUŻO bardziej zespołowo + jest świetny w liczbach.

Nie chce mi się wierzyc w plotki o jakimś większym zainteresowaniu Łukaszem. Nie sądzę, że sprzedamy Lichtsteinera, a potem kupimy Piszczka (za którego zapewne trzeba będzie zapłacic podobnie, w końcu to półfinalista Ligi Mistrzów + Dortmundowi po sprzedaży Goetzego pewnie nie zależy na dalszym osłabianiu zespołu).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 20:39

Lichtsteiner jest lepszym obrońcą od Piszczka, ale Polak prawdopodobnie lepiej radziłby sobie w roli wahadłowego. Jeśli ta wymiana miałaby się odbyć z błogosławieństwem Conte to jestem za.

Bardzo fajnie jakbyśmy uzupełnili skrzydła obrony/wahadła Aurierem. Za rok lub dwa kluby będą o niego zabiegać z dużo większą intensywnością. Francuzi na pewno nie wywindują za niego wysokiej ceny, a zawodnik, który potrafi grać równie dobrze po obu stronach bardzo by się nam przydał. Myślę, że jest do łyknięcia za 1 padłoina = ok. 5 mln E (w zależności od kursu).

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 20:44

Ciekaw jestem czy nasz dyro patrzył chociaż jednym okiem w kierunku tego piłkarza http://www.transfermarkt.de/de/pierre-e ... 58864.html
Facet robi furorę w Ligue 1. Ma francuskie papiery, świetnie podaje, bramki strzela też dosyć regularnie. Z Ligue 1 mieliśmy wielu bardzo dobrych zawodników i chciałbym by klub kontynuował tę tradycje.
Cenowo też by wypadał całkiem dobrze. Na pewno lepszy od Giovinco i Vucinicia.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 20:45

@TURBOPAWEŁ
Ale Robben nie jest Polakiem... :C

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 21:15

Arbuzini pisze: Bardzo fajnie jakbyśmy uzupełnili skrzydła obrony/wahadła Aurierem.
Dobry grajek, to nie ulega wątpliwości. Ale tylko jako uzupełnienie, rzecz jasna. Szkoda że pewnie Marotta/Paratici się nim nie zainteresuje...

JUVE PER SEMPRE!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 21:17

Orkos pisze: Cenowo też by wypadał całkiem dobrze.
Gość jest na celowniku interu, Romy, a ponoć i bardziej znaczących drużyn. Jeżeli myślisz, że 10 mln euro wystarczy na jego kartę, to możesz się zawieść. Tak czy siak, Giuseppe nie będzie miał tego lata lekko. Musi sprowadzić godnego partnera dla LLorente
TuttoJuve podaje, że Obianga obserwuje $ity, ale biorąc pod uwagę potencjał kadrowy petrodolarów, ten transfer nic nie wnosiłby wiele do ich drużyny. Z kolei Juve, które również monitoruje sytuacje Hiszpana, musiałoby wydać 7 mln euro na jego kartę zawodnicza. Ciekawe, kto stoi wyżej w hierarchii Szalonookiego, Poli czy Obiang? :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 22:12

Co do sprzedaży Lichtsteinera i kupna Piszczka to według mnie taka wymiana nie ma sensu. Szwajcar w 4-3-3, do którego powinniśmy chyba dążyć jest lepszy od Polaka.

Kolejna kwestia to zainteresowanie Marchisio. Jestem za tym, żeby go w klubie zatrzymać, ale jeśli już MUSIELIBYŚMY kogoś sprzedać, to zdecydowanie wolałbym oddać Claudio niż Vidala.

No i ostatnia sprawa, a więc nasze cele transferowe. Zdecydujmy się wreszcie czy naszym podstawowym ustawieniem ma być 3-5-2 (ew. 3-5-1-1), czy też 4-3-3. W pierwszym wypadku potrzebujemy LWB i SS, w drugim dwóch skrzydłowych.
Wierzę, źe Conte podejmie właściwą decyzję i co ważniejsze, że Beppe ogarnie się, aby te życzenia spełnić.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 00:22

annihilator1988 pisze:
Orkos pisze: Cenowo też by wypadał całkiem dobrze.
Gość jest na celowniku interu, Romy, a ponoć i bardziej znaczących drużyn. Jeżeli myślisz, że 10 mln euro wystarczy na jego kartę, to możesz się zawieść.
No 10 mln to może nie, ale kwota między 15-20 mln to realna kwota i myślę, że warto by wydać na tego zawodnika taką sumkę. Ja np widzę w nim duży potencjał i przy takim trenerze jak Conte może faktycznie wyrosnąć z niego świetny piłkarz.
Poza tym uważam, że Matri i Vucinic powinni po tym sezonie wylecieć.
Pierwszy podobno jest niespełnionym geniuszem co w sumie nie wiem skąd się wzięło, a drugi może i przy 4-3-3 coś by strzelił, ale ilość środkowych pomocników raczej wskazuje na ciągłe katowanie 3-5-2 więc marny z niego pożytek będzie.

Zablokowany