Paul Pogba
- baka
- Juventino
Przecież to nic nowego z tym teatrem, dlatego jak widzę Mascherano, Alvesa, Busquetsa i reszte tych dziewczynek to serio nie mogę się powstrzymać od bluzgów...Castiel pisze:Można gdybać, ale przy najgorszym wypadku to gdyby Pogba takie zagrania wykonał we Włoszech lub Anglii to dostałby max 1 żółtą. Czyli co tam panuje znieczulica?
To teatr na poziomie Krasicia.
- Mate.G
- Juventino
Mam dokładnie to samo...baka pisze: Przecież to nic nowego z tym teatrem, dlatego jak widzę Mascherano, Alvesa, Busquetsa i reszte tych dziewczynek to serio nie mogę się powstrzymać od bluzgów...
Jest to takie irytujące.
Z drugiej strony u nas czasem Chielinni też przesadza...
- gucio_juve
- Juventino
Ciekawa informacja dot. Paula. Podobno w ostatnim meczu Meggiorini dopuścił się jakiś rasistowskich haseł w stosunku do naszego pomocnika. Szajbus z Toro ma podobno odpowiadać za te okrzyki nie tylko sportowo, ale również na ścieżce prawnej.
- stahoo
- Juventino
Gracz Toro twierdzi, że nie obraził Pogby na tle rasowym, tylko ogólnie. Daleki jestem od karania piłkarzy, za obrażanie, w końcu to nie sport dla panienek. Pytanie, co powiedział gracz Toro, czy jest to gdzieś nagrane. Nie wyobrażam sobie, żeby zaszła sytuacja z Premiership pomiędzy Evrą a Suarezem.
- jareckik
- Juventino
Oj to będzie pół roku zawieszenia... Palazzi zaoferuje Pogbie kartę wyjścia z więzienia w zmian za dobre zeznania...
- Orkos
- Juventino
Jakby tego Pogbę wyzywał od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> powiedzmy używając kilku zdań to ok, ale jak ten piłkarz powiedział "wal się ty j##### <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" to nie wiem za co tu karać.konradrom pisze:Racja, racja, ale jeśli to jednak było na tle rasistowskim to powinno skończyć się karą.stahoo pisze:Daleki jestem od karania piłkarzy, za obrażanie, w końcu to nie sport dla panienek.
Przypomnijcie sobie jak graliście w szkole czy na boisku z kolegami jakie wiązanki szły.
Nerwy czy emocje, a po meczu jest już normalnie i nikt nie ma o nic pretensji.
- Donnie
- Juventino
Problem w tym, że Twoi koledzy nie byli <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (tak zakładam przynajmniejOrkos pisze:Jakby tego Pogbę wyzywał od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> powiedzmy używając kilku zdań to ok, ale jak ten piłkarz powiedział "wal się ty j##### <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" to nie wiem za co tu karać.konradrom pisze:Racja, racja, ale jeśli to jednak było na tle rasistowskim to powinno skończyć się karą.stahoo pisze:Daleki jestem od karania piłkarzy, za obrażanie, w końcu to nie sport dla panienek.
Przypomnijcie sobie jak graliście w szkole czy na boisku z kolegami jakie wiązanki szły.
Nerwy czy emocje, a po meczu jest już normalnie i nikt nie ma o nic pretensji.

- pan Zambrotta
- Juventino
a jak zwyzywam rudego od "rudzielców", czy grubego od "grubasów", to jest wszystko ok, natomiast jak murzyna wyzwę od "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" to już jest rasizm ?Donnie pisze:Problem w tym, że Twoi koledzy nie byli <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (tak zakładam przynajmniej) a Pogba nim jest i może to brać bardziej do siebie.
- Spadino
- Juventino
Orkos
Tyle że to nie jest podwórko na którym panują zasady '3 rogi - karny' tylko profesjonalna liga, gdzie grają zawodowi piłkarze.
nerwy, ale nic nie usprawiedliwia człowieka, który kogoś wyzywa od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Wszystkie akcje 'Say no to racism' nie są po to, żeby i tak przymykać oczy na jawne obrażanie pod takim tłem.
Żeby nie było niejasności, w tym poście zwracam się tylko do Twojej wypowiedzi a nie do sytuacji z Pogbą, w której na dobrą sprawę jeszcze nie wiemy czy coś takiego zaistniało.
Tyle że to nie jest podwórko na którym panują zasady '3 rogi - karny' tylko profesjonalna liga, gdzie grają zawodowi piłkarze.

Żeby nie było niejasności, w tym poście zwracam się tylko do Twojej wypowiedzi a nie do sytuacji z Pogbą, w której na dobrą sprawę jeszcze nie wiemy czy coś takiego zaistniało.
JUVE PER SEMPRE!
- Donnie
- Juventino
Nie jest ok. Wszystko zależy od tego, jaki kto ma dystans do siebie. Wielu rudych, czy grubasów nie obrazi się, kiedy ktoś się tak do nich zwróci, wielu jednak to zrobi. Gdybyś był gruby (zakłądam, że nie jesteśpan Zambrotta pisze:a jak zwyzywam rudego od "rudzielców", czy grubego od "grubasów", to jest wszystko ok, natomiast jak murzyna wyzwę od "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" to już jest rasizm ?Donnie pisze:Problem w tym, że Twoi koledzy nie byli <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (tak zakładam przynajmniej) a Pogba nim jest i może to brać bardziej do siebie.

Dobra, chyba za bardzo się zagłębiam :-P
- wojczech7
- Juventino
Nazywanie rudego rudzielcem, grubego grubasem, czarnego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, czy białego białasem, to, choć nacechowane negatywnymi emocjami, ale nazywanie rzeczy po imieniu. Nie piętnowałbym tego jakoś strasznie mocno.
Co innego, gdyby do wiązanki dorzucić kilka inwektyw sugerujących, że bycie rudym/grubym/czarnym/białym jest w jakiś sposób gorsze.
Wydawanie odgłosów małpy, czy rzucanie bananami trzeba karać, jak najbardziej, ale "niewinne" wyzwisko moim zdaniem niekoniecznie. Różne rzeczy ślina na język przynosi, jak adrenalina skacze, nie musi to od razu znaczyć, że się jest rasistą, czy innym antysemitą.
Co innego, gdyby do wiązanki dorzucić kilka inwektyw sugerujących, że bycie rudym/grubym/czarnym/białym jest w jakiś sposób gorsze.
Wydawanie odgłosów małpy, czy rzucanie bananami trzeba karać, jak najbardziej, ale "niewinne" wyzwisko moim zdaniem niekoniecznie. Różne rzeczy ślina na język przynosi, jak adrenalina skacze, nie musi to od razu znaczyć, że się jest rasistą, czy innym antysemitą.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."