Robert Lewandowski
- Arbuzini
- Juventino
To ja już wolę Lewandowskiego. Zakładając, że Llorente dołączy do nas w dobrej formie to wydatek ~25 mln E na "Igłę" jest w naszym przypadku nieprawdopodobny i właściwie... zbędny. Lepiej przeznaczyć te pieniądze na cofniętego napastnika. Na francuskim rynku nie ma szału jeśli chodzi o napastników. Właściwie to jest L. Lopez, Gomis, Gameiro i Aubameyang. Rewelacji nie ma, tylko to ostatnie nazwisko jest dla mnie autentycznie ciekawe. Reprezentant Gabonu posiada francuskie papiery, jest całkiem młody, gra kolejny fajny sezon i do tego dorodny z niego Murzyn. Charakterystyka taka trochę a'la Suarez dla ubogich więc zagra na każdej pozycji w ataku, czyli dobre uzupełnienie naszej pierwszej linii. Czy jest zawodnikiem lepszym od Lewego albo na takiego się zapowiada? Nie sądzę.annihilator1988 pisze:Mam nadzieje, że latem Giuseppe postara się wyrwać "Igłę" lub będzie wertował,przykładowo rynek francuski, w celu pozyskania realnego napastnika, który wzmocniłby siłę przedniej formacji "Starej Damy".
- amrundil
- Juventino
Jak dla mnie atak Lewandowski - Llorente wprost genialny. Dwaj wysocy piłkarze jak na swoje warunki fizyczne szybcy i świetni technicznie. Lewy czasem trochę cofnięty i byłoby cudnie 

Buffon - Chiellini - Bonucci - Barzagli - Asamoah - Marchisio - Pirlo - Vidal - Lichtsteiner - Llorente - Giovinco
- mateusz6
- Juventino
Mi się wydaje, że Kucharski będzie naciskał Lewego na wypełnienie kontraktu, a potem niech się Reale czy inne szejki licytują z pokaźną pensją dla Roberta i gigantyczną prowizją dla Czarka. Taka jest prawda choć dla mnie osobiście Robert to ideał dla Juve. Wolałbym go nawet chyba od Suareza.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Szaq
- Juventino
Lewandowski jest już praktycznie w Bayernie zapomnijcie o nim. Wypowiedź Kucharskiego z bodajże wczoraj
orazRobert Lewandowski podjął już decyzję. Od niego zależy, kiedy o niej poinformuje
Kto śledzi karierę Roberta wie, że nigdzie nie grał dłużej niż dwa lata. W Dortmundzie jest już trzeci sezon. Kto umie czytać między wierszami, wyciągnie wnioski
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Lewandowski sobie, a Kucharski sobie. Z pana posła to się podobno całe Niemcy śmieją, bo struga się na celebrytę przy nazwisku Roberta. Momentami odnosiłem wrażenie, że to Kucharski ma większe ciśnienie na transfer niż sam Robert i gdyby nie menedżer, to Lewy już dawno przedłużyłby kontrakt z Borussią. Zobaczymy co z tego wyjdzie na koniec, ale na razie chyba jednak więcej w tym pajacowania Kucharskiego niż jakichś postępów w kwestii odejścia Roberta.Szaq pisze:Lewandowski jest już praktycznie w Bayernie zapomnijcie o nim. Wypowiedź Kucharskiego z bodajże wczorajorazRobert Lewandowski podjął już decyzję. Od niego zależy, kiedy o niej poinformuje
Kto śledzi karierę Roberta wie, że nigdzie nie grał dłużej niż dwa lata. W Dortmundzie jest już trzeci sezon. Kto umie czytać między wierszami, wyciągnie wnioski
- Lucas87
- Juventino
Mandzukić,Gomez,Pizarro i jeszcze Muller może być jako napastnik...Mają niezwykle ofensywnych pomocników w postaci Riberego i Robbena :lol: Więc moim zdaniem Lewandowski jest potrzebny Bayernowi jak kur...majtki :!:
(podobnie w City i United). Uważam również iż tak naprawdę niewiele dałby Juventusowi. Po prostu mógłby nie pasować do tej ligi. :roll:
- MVP
- Juventino
@Lucas
Imo właśnie pasowałby idealnie. Gościu świetnie gra bez piłki, szuka gry, potrafi grać też na granicy spalonego. Może przyjąć piłkę plecami do brami i przodem do niej. Po boisku porusza się z gracją muchy w smole by nagle ruszyć girkami i zamienić się w gazele. Do tego dodaj to że fantastycznie idzie mu ściąganie górnych, długich piłek i masz piłkarza który dla Juve byłby bezcenny.
Imo właśnie pasowałby idealnie. Gościu świetnie gra bez piłki, szuka gry, potrafi grać też na granicy spalonego. Może przyjąć piłkę plecami do brami i przodem do niej. Po boisku porusza się z gracją muchy w smole by nagle ruszyć girkami i zamienić się w gazele. Do tego dodaj to że fantastycznie idzie mu ściąganie górnych, długich piłek i masz piłkarza który dla Juve byłby bezcenny.
- Szaq
- Juventino
Poczytaj sobie wypowiedzi kibiców Bayernu i zobacz, jaka formacja jest wg nich najsłabsza. Lewandowski jest lepszy od całej trójki środkowych napastników, a do tego może grać na pozycji Muellera.Lucas87 pisze:Mandzukić,Gomez,Pizarro i jeszcze Muller może być jako napastnik...Mają niezwykle ofensywnych pomocników w postaci Riberego i Robbena :lol: Więc moim zdaniem Lewandowski jest potrzebny Bayernowi jak kur...majtki
P.S.Co ma Robben i Ribery do Lewego ?
- Lucas87
- Juventino
Tak właśnie widac w reprezentacji jaki jest lepszySzaq pisze:
Poczytaj sobie wypowiedzi kibiców Bayernu i zobacz, jaka formacja jest wg nich najsłabsza. Lewandowski jest lepszy od całej trójki środkowych napastników, a do tego może grać na pozycji Muellera.
P.S.Co ma Robben i Ribery do Lewego ?

- Szaq
- Juventino
W Bundeslidze i Champions League pokazuje jaki jest dobry. Nikogo nie obchodzi jego gra w reprezentacji Polski. Zakładam, że uważasz Vidala za dobrego zawodnika, a on ostatnio w reprezentacji też gra ostatnio dość średniawo.Lucas87 pisze:
Tak właśnie widac w reprezentacji jaki jest lepszyTo jest typowe drewno tylko czekające aż mu ktoś poda do pustej bramki...A pazerność jego tffuu menadżera z PO w końcu go zaprowadzi na manowce
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nigdy nie przepadałem za Lewandowskim, ale muszę przyznać, że w ciągu ostatniego roku niesamowicie mi zaimponował swoimi występami w Borussi. Nie wiem kiedy aż tak rozwinął się technicznie. Chodzi mi tu głównie o drybling i przyjęcie piłki. Przecież w ostatnim czasie to chyba najczęściej dryblujący gracz Borussi. Coraz częściej mija i ośmiesza przeciwników. Niewielu z taką łatwością kładzie bramkarzy. To nie jest napastnik, który jak wielu uważa, potrafi tylko czekać aż ktoś mu zrobi akcje. Jest uniwersalny i błyskotliwy (łapie w mig nieraz kosmiczne zagrania Reusa i Goetzego). To napastnik z TOP10-15 świata, a może być jeszcze wyżej. Na świecie cenią go bardziej niż Mandzukica, Gomeza, Dzeko, a w Polsce oczywiście wyśmiewany, że drewno :roll:
Lewandowski jest wart 25-30 mln. Jeśli po tym sezonie odejdzie do Bayernu, to mając za plecami Robbena i Riberego, a do tego grając ofensywną taktykę Guardioli, jest w stanie zdobyć >30 goli w Bundeslidze. Idealny napastnik na szpicę do 4-2-3-1 lub 4-3-3.
Lewandowski jest wart 25-30 mln. Jeśli po tym sezonie odejdzie do Bayernu, to mając za plecami Robbena i Riberego, a do tego grając ofensywną taktykę Guardioli, jest w stanie zdobyć >30 goli w Bundeslidze. Idealny napastnik na szpicę do 4-2-3-1 lub 4-3-3.
- Murzin
- Juventino
Tak właśnie widac w reprezentacji jaki jest lepszy To jest typowe drewno tylko czekające aż mu ktoś poda do pustej bramki...A pazerność jego tffuu menadżera z PO w końcu go zaprowadzi na manowce
Lewy drewno? :shock: Chyba jeśli oglądasz tylko repre Polski, bo w naszych barwach to on chyba specjalnie gra kupe, na przykład z takim San Marino. W klubie za to Lewy jest zupełnie innym piłkarzem, wspaniale potrafi się zastawić i odegrać, drybling też ma całkiem, całkiem. W czym niby zatem jest taki drewniany?
- KieLoN
- Juventino
Przykładowo Mario Gomez, Filippo Inzaghi to dostawiacze nóg,
a drewna wieksze niż Lewy (jeśli już używamy termin "drewno").
Lewy w poprzednim sezonie zdobył 22 gole w bundeslidze. Był trzecim strzelcem, ale nie wykonywał rzutów karnych w przeciwieństwie do jego rywali z klasyfikacji strzelców. Odliczajac karne. Huntelaar 23 gole, Gomez 22 gole, Lewy 22 gole.
W tym sezonie Lewy idzie na króla strzelców, chociaż ma troche farta ze trener Bayernu stosuje rotacje i nie stawia na jeden atak, bo przy takiej nawałnicy Bayernu to Mandzukic mógłby mieć sporo okazji do zdobywania goli. Taki Pizarro chocby wystawiony w jednym meczu strzelił 4 gole.
a drewna wieksze niż Lewy (jeśli już używamy termin "drewno").
Lewy w poprzednim sezonie zdobył 22 gole w bundeslidze. Był trzecim strzelcem, ale nie wykonywał rzutów karnych w przeciwieństwie do jego rywali z klasyfikacji strzelców. Odliczajac karne. Huntelaar 23 gole, Gomez 22 gole, Lewy 22 gole.
W tym sezonie Lewy idzie na króla strzelców, chociaż ma troche farta ze trener Bayernu stosuje rotacje i nie stawia na jeden atak, bo przy takiej nawałnicy Bayernu to Mandzukic mógłby mieć sporo okazji do zdobywania goli. Taki Pizarro chocby wystawiony w jednym meczu strzelił 4 gole.
- Pan Mietek
- Juventino
Z drugiej strony, ma trochę pecha bo dostał czerwoną w meczu z HSV i zawieszenie na 3 mecze za faul, który ja bym wycenił na żółtą.......KieLoN pisze:W tym sezonie Lewy idzie na króla strzelców, chociaż ma troche farta ze trener Bayernu stosuje rotacje i nie stawia na jeden atak, bo przy takiej nawałnicy Bayernu to Mandzukic mógłby mieć sporo okazji do zdobywania goli. Taki Pizarro chocby wystawiony w jednym meczu strzelił 4 gole.
Myślę, że jakby przyszedł do Juve to nikt nie powinien się mazać ale zgadzam się z Szaqiem - on już raczej jest w Bayernie.