Serie A 12/13 (28): JUVENTUS 1-0 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:04

Fajnie, są 3pkt.

Teraz tak:
1) Po co Conte papla na konferencji, że musi być odpowiednie podejście, że trzeba walczyć, że trzeba ciągle chcieć, skoro dzień później drużyna wychodzi na boisko i przez 60 minut meczu stoją jak jakieś latarnie.
2) Dziś mimo kiepskiej gry zdołałem nieźle się uśmiać, a to dzięki komentatorom na nSport. Cały mecz powtarzali, jaki to Juventus ma genialny atak, jak to duet Vucinic-Giovinco (naprawdę już rzygam pod dużym ciśnieniem ich grą!) jest w stanie rozmontować każdą defensywę. Apogeum mojego śmiechu było w ostatniej akcji meczu, gdy Quag przestrzelił 900% patelnię a komentatorzy na to: "ależ w Starej Damie jest rywalizacja wśród napastników, każdy stara się, jak tylko może, genialnie" :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że mamy Pogbę, który rekompensuje nam występy kabareciarzy z ataku. Gdyby nie te 3pkt, to miałbym spore pretensje do Conte, nie ukrywam tego.

Teraz jestem ciekawy, jak te fartowne 3pkt zostaną potraktowane przez drużynę :think: Pomyślą, że:
1) Mieliśmy farta, prawie sfrajerzyliśmy, następnym razem musimy wziąć się w garść wcześniej.
czy
2) Zagraliśmy do kitu a i tak wygraliśmy, jesteśmy niepokonanymi tytanami i teraz w każdym meczu możemy grillować, a 3pkt będą nasze. Ogień się nas nie ima.
?
Strzelam w ciemno, że odpowiedź nr.2 będzie poprawna.

Obrazek
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:05

Lypsky pisze:Pogba jest niesamowity - narzekaliśmy, że nie mamy kogoś kto w pojedynkę mógłby rozstrzygnąć tego typu spotkania, teraz mamy swojego murzyna.

Gdyby Giaccherini tego nie strzelił, zostałby pokraką meczu (szczególnie po tym jak próbował wymusić karnego). Quagliarella po raz kolejny udowadnia, że musimy go sprzedać.
Quagliarella po raz kolejny udowadnia, że musi grać zamiast Vucinica/Gio.

Z resztą się zgadzam. Pogba udowodnił, że to on razem z Vidalem, mają chronić Pirlo.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba był dzisiaj fenomenalny, a Vucinić powinien #### z klubu latem. On jest totalnym przeciwieństwem piłkarza jakiego potrzebuje Conte. Duet Alessandro-Fabio jest trzy razy lepszy od "technicznie" grających Mirko oraz Sebastiana
Ostatnio zmieniony 10 marca 2013, 17:06 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ja przypomnę moje słowa, że pomysł z Asamoah i Islą jest mistrzowsko kiepski.

Za tą kasę mogliśmy mieć dobrego LO. Tak to mamy SP Asamoah, do którego absolutnie nic nie mam, bo gra na nie swojej pozycji.
Isla-połamaniec.

Ja rozumiem, że gdybyśmy mieli kogoś na lewą stronę i kogoś w napadzie.To moglibyśmy kupić połamanego po małej cenie. Ale kupujemy połamanego po sporej cenie. Bo ile taki Kolarov mógłby kosztować 15mln? :whistle:

oj, Marotta, Marotta

Bezimienny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:06

Mecz ogólnie nie mógł się podobać, znowu brakuje skuteczności. Zobaczymy co będzie dalej bo jak na razie mimo braki skuteczności napastników prowadzimy ;)

PS
JuveCracow pisze:Giaccherini, od nurka do bohatera :) od divera do holy divera :smile:
Chyba chciałeś wkleić ten link ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bkysjcs5vFU

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:07

Lypsky pisze:Nie wiem o co wam chodzi drogie dzieci. Catania postawiła autobus w bramce, a wy narzekacie na poziom spotkania i naszą grę? Owszem mogliśmy częściej próbować strzałów z dystansu, ale poza tym nie było więcej opcji by coś ustrzelić. Bardzo ciężko grało się naszym przeciwko drużynie, która broniła się 8-9 zawodnikami. Mecz bez historii, a zdobywamy bardzo ważne 3 punkty.
Zgadzam się w 100%

Moim zdaniem Gio powinien grac po lewej stronie boiska i schodzic do środka! Na tej pozycji co gra marnuje potencjał!! POGBA GENIUSZ!!! Bardzo ważne zwycięstwo i 9 pktow przewagi! Brawo Forza Juve!! :dance:

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Lypsky pisze:Nie wiem o co wam chodzi drogie dzieci. Catania postawiła autobus w bramce, a wy narzekacie na poziom spotkania i naszą grę?
Prawda. Przy takiej "sile" ofensywnej napastników jaką ma Juventus, postawić autobus przed bramką to 99% sukcesu.

Pirlo zagrał najgorszy mecz odkąd biega w biało-czarnej koszulce.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba drugi mecz z rzędu najlepszym zawodnikiem :bravo:
Kurcze, ale chłopak ma przed sobą przyszłość. (do Man Utd: :C)

Mecz był dość słaby, ale najważniejsze 3 pkt.

Forza Juve!
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:08

Ale ważne punkty, teraz z meczu na mecz co raz spokojniej po 31 mistrzostwo. FORZA !

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:09

wagner pisze: tak samo jak Matriego nie tak dawno temu ? :smile:
Tak samo.
Wszyscy w napadzie są siebie warci.
Gdybym miał wybór nie został by żaden. Ale to takie proste nie jest.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

annihilator1988 pisze: Vucinić powinien #### z klubu latem. On jest totalnym przeciwieństwem piłkarza jakiego potrzebuje Conte.
To czemu gra? Bo Antonio lubi bawić się kontrastem? ; p

No Mirek poczyna sobie fatalnie, ysz. Tak fatalnie, że wśród forumowych krytyków przykrył czapką Giovinco. Czy ten człowiek miał więcej niż jedną akcję która nie zakończyła się stratą? Z czego większość to strata + przewrócenie się.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2013, 17:10 przez Alfa i Omega, łącznie zmieniany 1 raz.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mate.G pisze:Ja przypomnę moje słowa, że pomysł z Asamoah i Islą jest mistrzowsko kiepski.

Za tą kasę mogliśmy mieć dobrego LO. Tak to mamy SP Asamoah, do którego absolutnie nic nie mam, bo gra na nie swojej pozycji.
Isla-połamaniec.

Ja rozumiem, że gdybyśmy mieli kogoś na lewą stronę i kogoś w napadzie.To moglibyśmy kupić połamanego po małej cenie. Ale kupujemy połamanego po sporej cenie. Bo ile taki Kolarov mógłby kosztować 15mln? :whistle:

oj, Marotta, Marotta
Jak ta dwójka do nas przychodziła to całe forum było zadowolone. Ale jak to łatwo komentować po fakcie wystarczą dwie różne opinie no i ktoś będzie miał rację, oczywiście zupełnie przypadkowo.

Mecz słaby w ataku. PIRLO koszmar, POGBA najlepszy, Catania dobrze grała. Nie mam za duzo pretensji do Giaka, on praktycznie nic nie gra
Ostatnio zmieniony 10 marca 2013, 17:13 przez juventussek, łącznie zmieniany 4 razy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:10

Jeszcze ktoś uważa, że w tym sezonie nie gramy bardziej po mistrzowsku niż w poprzednim? Który to już mecz wygrany na farcie? 8)

Giacch mimo wszystko powinien dostać po głowie. Taka okazja, a on idzie dryblingiem w trzech rywali i jeszcze symuluje.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:13

Vucinić jakiś dziwny dziś był. Już nie mówię o samej grze, która i tak była żałosna, ale o jego zachowaniu. Cały czas chodził jakiś taki poirytowany. Gdy stracił piłkę, to myślałem, że będzie przeciwnikowi łamał nogę. Facet chyba sobie zdaje sprawę w jakim dołku się znajduje.
Obrona + Pogba :bravo: Reszta, albo bezbarwnie, ale najzwyczajniej w świecie słabo.
Chciałbym w następnym meczu zobaczyć MVP, ale tym 'P' ma być Pogba. Pirlo dzisiejszą grą przypomniał mi Mottę, czyli żenadę. Żaden balonik nie przeszedł za obrońców, słabe długie piłki i nie zawsze dokładne krótkie, masa strat i niepotrzebne spowalanie akcji. Tak słabego meczu jeszcze u nas nie zagrał. Chociaż coś jest na rzeczy, bo od jakiegoś czasu mówimy, że Pirlo rozgrywa najgorszy mecz w naszej koszulce, a po następnym jest jeszcze gorzej :prochno:
Nie wiem co się też stało z naszym czarnym skrzydłowym. Facet kompletnie nie przypomina siebie sprzed kilku miesięcy. Śmiem zaryzykować, że na tę chwilę, Peluso daje nam więcej jako LWB.[/b]

Obrazek
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:13

Lypsky pisze:Nie wiem o co wam chodzi drogie dzieci. Catania postawiła autobus w bramce, a wy narzekacie na poziom spotkania i naszą grę?
Uwielbiam jak po każdym ogórkowym meczu argumenty takich ludzi jak Lypsky to autobusy w bramce przeciwnika. Graliśmy kupę i tyle po raz kolejny w sezonie. Trzeba to przyznać. Ale mamy 3 pkt więc nawet nie będę próbował udowadniać że to nie autobus prawie uchronił Catanie od porażki.

★ ★ ★
Zablokowany