Mercato (2012-2014)
- Cabrini_idol
- Juventino
Jedno wyklucza drugiefrancois pisze: Jeśli top player to z zarobkami w granicach rozsądku.

- AdiZ
- Juventino
Ja chce nawet z pensją 8mln za sezon. Za kosmiczną jakoś trzeba ponieś koszty. W stosunku do Juve zawsze zachowywał pełna klasę nie to co Zambrotta czy zwłaszcza Thuram, nigdy złego słowa nie powiedział.Szwarou pisze:Nikt chyba nie chce cygana spowrotem w Juve
Chyba nie strzelą sobie w stopę
Zresztą o czym mowa dopiero co przeszedł do P$G zarabia astronomiczne pieniądze i chce wrócić do klubu którego każdy kibic nim pomiata
@down: to jest właśnie piłkarz bez klasy - choć świetny zawodnik, nie nie nie nie chcę go
Wcześnie, ale lepiej późno niż wcale. Ja o tym mówiłem od dłuższego czasu. On i Quagliarella będą tylko kupony odcinać, sami to przyznają i się z tym nie kryją. A Matri ma kontrakt do 2017 rokunynek pisze:Mnie trochę martwią słowa turbo bombardiera, znanego lepiej jako Matree:
"Czuję się ważnym ogniwem zespołu, według mnie lepiej być jednym z pięciu napastników Juve niż podstawowym zawodnikiem innego zespołu."
Pachnie mi tu Amaurim i Iaquintą. W sumie ciągłe poprawianie włosów i marnowanie setek już opanował...

Podwyżka dla Vidala, Marchisio, Chiellini'ego tak czy siak musi być. Jeśli ich chcemy zatrzymać to podwyżka obowiązkowa. A zasłużyli na nią jak mało kto. A zwłaszcza Fernando L. Ta polityka bierze w łeb przy transferze Llorente. Jego pensja 4,5 ni jak się ma do ważnych ogniw obecnego Juventusu.Santos pisze:Mnie nasza polityka się podoba. Budujemy solidny, równy zespół bez kominów płacowych. Transfer Suarez/Ibry itp. wiązałby sie nie tylko z pensją ok. 10 mln euro dla nich, ale i podwyżkami dla Vidala, Marchisio czy Cheilliniego, którzy pewnie chcieliby zarabiać podobnie, bo przecież nas stać.
Zlatan Ibrahimovic Roma Vs Juventus Kosmos :płaczę:Virgil pisze:zresztą do tej pory pamiętam jego bramkę z Romą
Transfer Ibrahimović jest tak samo realny jak powrót Moggiego

- Castiel
- Juventino
Chodzi mi też o to, że chcąc mieć TOPa trzeba mu też zaproponować TOPowe zarobki. Na tej pozycji nie uda nam się ściągnąć zawodnika za bezcen i "zatkać mu gembe" marnymi niestety 3 mln. Wszyscy chcą zmian w ataku. Każdy by chciał Suareza (ja też) ale zarobki jakie ktoś z nas chciałby mu dać (4-5mln) to dla niego obniżka.francois pisze: Zarówno Ibra, jak i Suarez są mało prawdopodobnie z tego samego powodu - Beppe nikomu nie da pensji, która przerośnie zarobki wszystkich naszych czołowych graczy. Świetnie to wytłumaczył kilka postów wcześniej Santos. I należy raczej przyklasnąć takiej zdrowej polityce niż szukać top playera.
Jeśli top player to z zarobkami w granicach rozsądku.
Nowe kontrakty dla Vidala, Marchisio, Chielliniego, Bonucciego i innych niezastąpionych to kwestia czasu, a nie sytuacja uzależniona od pozyskania bądź nie TOPa.
Bo jak tak się patrzy na nasz zespół to tak bramka - super, obrona - super, pomoc - super hiper, atak - ? No comment.
Wyglądamy jak sportowy samochód odbierany z salonu, z ptasim gównem na przedniej szybie. Skaza przez którą się nie rozwiniemy. Trzeba kogoś kupić i nie drogo, a przede wszystkim mądrze, ale musimy głębiej sięgnąć do kieszeni. Nie 60 mln ale 40-45 chyba jest w naszym zasięgu. Kogoś na pewno też pożegnamy.
- Dolce Vita
- Juventino
Szczerze? Wolałbym te 15 mln euro zamiast na Osvaldo wydać na Icardiego. W przypadku Argentyńczyka jest przynajmniej szansa, że za X lat będzie topem/sprzeda się go za ogromne pieniądze. Sampa wyceniła go na 15 mln, ale pewnie nasz Beppe mógłby coś ugrać i rozłożyć spłatę na kilka rat
. Mi się marzy taki pakiecik z Sampy w letnie mercato - Obiang & Icardi.

Pożyjem, zobaczym. Parę sezonów bez LM raczej go zmiękczy. A wcale nie jest wykluczone, że przez 2 czy 3 sezony Liverpool nie dojdzie do 4 miejsca w lidze. W Anglii jest ogromna konkurencja do Top4.stahoo pisze: Znajomy fan Liverpoolu (tak, mam nie tylko znajomych kibiców Barcy i Realu) twierdzi, że Suarez chce zostać w Liverpoolu kimś więc niż 'kolejnym zawodnikiem'. Może nie będzie legendą, ale nie spieszy mu się do odejścia.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2013, 18:22 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.

- Santos
- Juventino
Jest zasadnicza różnica między podwyżką dla Vidala i reszty do 4-5 mln Euro, czyli tylu ile dostał Llorente, który, przynajmniej taką nadzieję ma zarząd, również będzie naszą kluczową postacią, a 8-10 mln dla Ibry czy Suareza.AdiZ pisze:Podwyżka dla Vidala, Marchisio, Chiellini'ego tak czy siak musi być. Jeśli ich chcemy zatrzymać to podwyżka obowiązkowa. A zasłużyli na nią jak mało kto. A zwłaszcza Fernando L. Ta polityka bierze w łeb przy transferze Llorente. Jego pensja 4,5 ni jak się ma do ważnych ogniw obecnego Juventusu.Santos pisze:Mnie nasza polityka się podoba. Budujemy solidny, równy zespół bez kominów płacowych. Transfer Suarez/Ibry itp. wiązałby sie nie tylko z pensją ok. 10 mln euro dla nich, ale i podwyżkami dla Vidala, Marchisio czy Cheilliniego, którzy pewnie chcieliby zarabiać podobnie, bo przecież nas stać.
Jasne, że podwyżki dla najlepszych są konieczne, ale ważny jest poziom odniesienia i nie koniecznie muszą być nim już zarobki gwiazd City, Chelsea czy Barcelony. Drużynę da się budować inaczej.
Zresztą te rozważania są bezcelowe, bo skoro nie daliśmy gigantycznej pensji RvP to nie damy jej również innemu topowi. Powtórzę jeszcze raz, moim zdaniem dobrze.
- Arbuzini
- Juventino
Eee... a 9/11 naszego podstawowego składu to co? Pies trącał?Cabrini_idol pisze:Jedno wyklucza drugiefrancois pisze: Jeśli top player to z zarobkami w granicach rozsądku.w dzisiejszym swiecie futbolu.
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak masz racje Chiellini Pirlo czy Vidal to TOPY, ale z jednym malym wyjatkiem ... sami sobie je stworzylismy, tyle ze przy Pirlo odbylo sie to kosztem Milanu, ktory go oddal za darmo, twierdzac ze sie wypalil (bo w zasadzie tak bylo )
Ale w ataku nie mamy zadnego topa , nawet w perspektywie mlodych graczy... a zeby go dostac musimy wylozyc powyzej 40 mln. Tego nie przeskoczysz i koniec. Fakt mozemy sprowadzic kogos z Ameryki PLD powiedzmy za 15 mln z jako takim konraktem (2-4 mln) ale bedziemy musieli liczyc na to, ze sie zaaklimatyzuje i wykreuje na TOPA. Tak jak to robia w Porto. Suarez CCavani Falcao to sa topy na ktorych trzeba wydac 50 mln i zagwarantowac konrakt na poziomie 7-9 mln. Jovetic to nie jest top podobnie jak przecietny Sanchez.
Ale w ataku nie mamy zadnego topa , nawet w perspektywie mlodych graczy... a zeby go dostac musimy wylozyc powyzej 40 mln. Tego nie przeskoczysz i koniec. Fakt mozemy sprowadzic kogos z Ameryki PLD powiedzmy za 15 mln z jako takim konraktem (2-4 mln) ale bedziemy musieli liczyc na to, ze sie zaaklimatyzuje i wykreuje na TOPA. Tak jak to robia w Porto. Suarez CCavani Falcao to sa topy na ktorych trzeba wydac 50 mln i zagwarantowac konrakt na poziomie 7-9 mln. Jovetic to nie jest top podobnie jak przecietny Sanchez.

- Santos
- Juventino
Vidal był jednym z lepszych graczy w mocnej lidze, ale nie był topem ok. Dostrzegliśmy ten talent, tanio go kupiliśmy, z niewielkim kontraktem i dziś mamy jednego z najlepszych na tej pozycji graczy na świecie. Ot dziś taka sytuacja np. Aubmeyanga...
Tyle, że ja się będę się upierał, że nie musimy mieć w ataku piłkarza, który będze topem w rozumieniu futbolowego celebrity.
W zupelności wystarczyłoby dwóch solidnych gości na poziomie Giroud, Demby Ba, Papissa Cisse itp. Takich dostępnych jest wielu z pensją na poziomie 4-5 mln euro (jak chociażby nasz Llorente). I takimi piłkarzami się interesujemy, czyli Jovetic czy Sanchez.
Potrzebujemy wzmocnień w ataku bez dwóch zdań, nawet jego gruntownej przebudowy, ale nie jest nam potrzebny Suarez/Cavani czy inny Falcao.
Edit:
@down,
Nie wiem ile meczy Arsenalu widziałeś w tym sezonie, twierdząc, że Giroud jest nieskuteczny. To nie jest drugi RvP to jasne, ale gra na miarę swoich możliwości i wszyscy są tam z niego zadowoleni. Co do Sancheza, zgoda, większe ryzyko, ale jednak pokazał już w SerieA, że wiele potrafi.
Jasne, że można stwierdzić, że dobry jest tylko Messi i CR, a reszta nie potrafi grać w piłkę, można tą granicę przesunąć niżej na np. Suareza i Cavaniego, ale takim tokiem myślenia idąc nie kupimy nikogo niestety.
Tyle, że ja się będę się upierał, że nie musimy mieć w ataku piłkarza, który będze topem w rozumieniu futbolowego celebrity.
W zupelności wystarczyłoby dwóch solidnych gości na poziomie Giroud, Demby Ba, Papissa Cisse itp. Takich dostępnych jest wielu z pensją na poziomie 4-5 mln euro (jak chociażby nasz Llorente). I takimi piłkarzami się interesujemy, czyli Jovetic czy Sanchez.
Potrzebujemy wzmocnień w ataku bez dwóch zdań, nawet jego gruntownej przebudowy, ale nie jest nam potrzebny Suarez/Cavani czy inny Falcao.
Edit:
@down,
Nie wiem ile meczy Arsenalu widziałeś w tym sezonie, twierdząc, że Giroud jest nieskuteczny. To nie jest drugi RvP to jasne, ale gra na miarę swoich możliwości i wszyscy są tam z niego zadowoleni. Co do Sancheza, zgoda, większe ryzyko, ale jednak pokazał już w SerieA, że wiele potrafi.
Jasne, że można stwierdzić, że dobry jest tylko Messi i CR, a reszta nie potrafi grać w piłkę, można tą granicę przesunąć niżej na np. Suareza i Cavaniego, ale takim tokiem myślenia idąc nie kupimy nikogo niestety.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2013, 19:27 przez Santos, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
chyba zartujesz ? ten zabojad bez skutecznosci ? czy ten Chilijczyk z gorącym łbem. Potrzebujemy kogos kto nam zapewni bramki i skutecznosc z przodu i nie ma nawet co nad tym debatowac.Santos pisze:

- Mate.G
- Juventino
Ja z ciekawości oglądnąłem mecz Watfordu w którym gra Czech, Vydra, był o nim kiedyś news na JP albo SJ.
W każdym bądź razie jest, młody szybki, dobrze się wystawia, gra tam na zasadzie wypożyczenia z Udine, strzelił 20 bramek co jest dobrym wynikiem patrząc na jego wiek.
Jeśli chodzi o Serie A to Muriel też ma warunki aby stać się kimś na prawdę dobrym.
W każdym bądź razie jest, młody szybki, dobrze się wystawia, gra tam na zasadzie wypożyczenia z Udine, strzelił 20 bramek co jest dobrym wynikiem patrząc na jego wiek.
Jeśli chodzi o Serie A to Muriel też ma warunki aby stać się kimś na prawdę dobrym.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
No wlasnie chyba Ty nie ogladales zbyt wielu tych meczow. Mam 2 kolegow Arsenalistow, i jezdza po nim jak po burej suce. Glownymi winowajcami obecnego stanu Arsenalu jest chwiejna obrona, i Żyru ktory gdyby nie byl tak drewniany mialby 2x wiecej bramek.Santos pisze:Vidal był jednym z lepszych graczy w mocnej lidze, ale nie był topem ok. Dostrzegliśmy ten talent, tanio go kupiliśmy, z niewielkim kontraktem i dziś mamy jednego z najlepszych na tej pozycji graczy na świecie. Ot dziś taka sytuacja np. Aubmeyanga...
Edit:
@down,
On i Higuain to totalnie przereklamowane sęki. Huntelaar podobnie, ale on przynajmniej wsadzi cos z bani. :?
Giroud to drozsza, i bardziej medialna wersja Matriego z domieszka Amauriego i odrobina Quagliarelli, ale doslownie odrobiną.
Juz wole Bendtnera na 5 napastnika niz tego dziada na 1-2 :doh:
BESTER MANN, BESTEEER !

- francois
- Juventino
Arbuzini pisze:Eee... a 9/11 naszego podstawowego składu to co? Pies trącał?Cabrini_idol pisze:Jedno wyklucza drugiefrancois pisze: Jeśli top player to z zarobkami w granicach rozsądku.w dzisiejszym swiecie futbolu.

Jeśli chcemy być jak City i kupować gotowych graczy, którzy zażyczą sobie 10 mln za sezon to chyba nie tędy droga. Bale, o ile się nie mylę, ma w Spurs bajeczny kontrakt. Suarez bodajże 120 tysięcy funtów tygodniowo, a Nani 100 tysięcy. Chyba możemy o takich piłkarzach zapomnieć.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Santos
- Juventino
Dobry Mudżyn pisze:No wlasnie chyba Ty nie ogladales zbyt wielu tych meczow. Mam 2 kolegow Arsenalistow, i jezdza po nim jak po burej suce. Glownymi winowajcami obecnego stanu Arsenalu jest chwiejna obrona, i Żyru ktory gdyby nie byl tak drewniany mialby 2x wiecej bramek.Santos pisze:Vidal był jednym z lepszych graczy w mocnej lidze, ale nie był topem ok. Dostrzegliśmy ten talent, tanio go kupiliśmy, z niewielkim kontraktem i dziś mamy jednego z najlepszych na tej pozycji graczy na świecie. Ot dziś taka sytuacja np. Aubmeyanga...
Edit:
@down,
On i Higuain to totalnie przereklamowane sęki. Huntelaar podobnie, ale on przynajmniej wsadzi cos z bani. :?
Giroud to drozsza, i bardziej medialna wersja Matriego z domieszka Amauriego i odrobina Quagliarelli, ale doslownie odrobiną.
Juz wole Bendtnera na 5 napastnika niz tego dziada na 1-2 :doh:
Widziałem niemal wszytskie, kibice AFC to narzekają głównie na Ramseya i politykę klubu. Ale mniejsza o to, to nie nasz problem. Jeden może lubić i cenić Francuza inny nie, nie zamierzam się sprzeczać. Chodzi mi jedynie o format piłkarza, który może do nas trafić.
Nie jesteśmy City, PSG, Real czy Barcelona.
- @D@$
- Juventino
Castiel pisze:Kurde...Cygana to bym z wielką przyjemnością przywitał u nas. Nawet na te 2 sezony. Przynajmniej nie byłby ogromnym wydatkiem.
Szikit pisze:Co do Zlatana to też bym go widział u nas.
Każdy ma swoje zdanie, ja osobiście wolę zostać z tym co mamy niż oglądać ten szpetny ryj. Może jeszcze Vieirę weźmy? Też był fajnyVirgil pisze:A ja go chcę tylko jakby się zgodził na 5-6mln za dwa sezony idealnie

Nawiasem mówiąc sam nie wiem którego z naszych orłów bym chciał pożegnać. Fabio spisał się dzisiaj nadzwyczaj dobrze, tymbardziej patrząc na to, że od ok. miesiąca nie grał. Matri zdaje się odzyskał instykt strzelecki, wreszcie pojawia sie tam gdzie ma. Mówcie co chcecie, ale bez Vucinicia nie wyobrażam sobie przyszłego sezonu. Z kolei wydaje się, że zarząd i trener mają do Giovinco większą cierpliwość niż my i myślę, że co najmniej na rok jeszcze szansę dostanie, co może nie jest nawe takie głupie. Niektórzy pewnie wystrzelaliby cały nasz atak, ja nie potrafią żadnego ocenić 100% negatywnie i w sumie mam zagwozdkę.
Miło, że @stahoo rozwiał wątpliwości co do Suareza, ale strach pomyśleć jakich jeszcze ma znajomych

- Kucharius1
- Juventino
Włoskie media chyba nie wytrzymają dnia by nas nie łączyć z kimś nierealnym. Wczoraj Ibra , dziś znów Gomez i Shrek z ManU, którzy zarabiają kolejno 14/8-9/12 mln na sezon
Chyba nie ma co liczyć na transfer Kolarova, on po prostu się w City za dobrze bawi .
edit. Tutto podaje że zarabia zaledwie 4 mln , ale co czysta fikcja literacka. Dokładnie pamiętam sytuacje jak podpisywał nowy kontrakt, był wtedy wymieniany jako jeden z najlepszych napastników świata po super sezonie, no i dostał mega wysoki kontrakt.
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... omeza.html
http://transfery.info/51054,mario-gomez ... -kontraktu
edit2. Pojawiły się doniesienia że Dzeko odejdzie do BvB za 17 mln. Wątpię by była w tym choć krztyna prawdy. Mancini zapowiedział że nie będzie na Bośniaka żadnej promocji, bo w przeciwieństwie do Mario nie muszą go sprzedawać, gdyż robi wyniki. Poniżej 25-30 jego cena nie powinna zejść, patrząc na to jakie ceny Man C krzyczał sobie za Teveza i właśnie Dżeko w poprzednim okienku.

Chyba nie ma co liczyć na transfer Kolarova, on po prostu się w City za dobrze bawi .
edit. Tutto podaje że zarabia zaledwie 4 mln , ale co czysta fikcja literacka. Dokładnie pamiętam sytuacje jak podpisywał nowy kontrakt, był wtedy wymieniany jako jeden z najlepszych napastników świata po super sezonie, no i dostał mega wysoki kontrakt.
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... omeza.html
http://transfery.info/51054,mario-gomez ... -kontraktu
edit2. Pojawiły się doniesienia że Dzeko odejdzie do BvB za 17 mln. Wątpię by była w tym choć krztyna prawdy. Mancini zapowiedział że nie będzie na Bośniaka żadnej promocji, bo w przeciwieństwie do Mario nie muszą go sprzedawać, gdyż robi wyniki. Poniżej 25-30 jego cena nie powinna zejść, patrząc na to jakie ceny Man C krzyczał sobie za Teveza i właśnie Dżeko w poprzednim okienku.