Serie A 12/13 (27): Napoli 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 97 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2013, 21:43

Dlaczego przeważnie jak strzelimy szybko bramkę, to zamiast pójść za ciosem i wcisnąć drugą, to oddajemy inicjatywę i niepotrzebnie tracimy gola?!

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jackop pisze: Szwagier, Gio i Peluso są do zmiany; kto oglądał mecz, ten się zgodzi.
Z konia spadłeś? Giovinco również daje radę, ale Vucinić tragedia (jak on tego nie strzelił?)

Jeśli sędzia daje kartkę Cavaniemu to nie mogł być to inny kolor niż czerwony.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

...a do 18 minuty chciałem powiedzieć "WOW Vucinić zero strat i niecelnych podań"...

Gramy całkiem nieźle. Szkoda bramki po rykoszecie. Najlepsi Barzagli i Vidal. Bardzo fajnie Kielon, Peluso i Pirlo.

Sędziowanie to jakaś kpina. Ewidentna czerwień dla Cavaniego, choć Kielon za prowokacje przynajmniej żółtko również...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2013, 21:44

Bonucci nie ma szczescia do tych rykoszetow. Vucinic tylko w sobie wiadomy sposob popsul te setke wypracowana przez Leo i Vidala, a sedzia najwidoczniej przestraszyl sie rangi spotkania i kibicow. Inaczej nie potrafie wytlumaczyc tej sytuacji z faulem Cavaniego na Chiellinim. Podrecznikowy przyklad czerwonej kartki, za ktora sie dostaje 3 mecze zawieszenia.

Napoli swietnie nas momentami cisnie, bardzo dobrze graja pressingiem, a Pirlo za dlugo trzyma pilke. Powinnismy grac szybciej. Niezle zawody Giovinco, bardzo dobre Vidala. Peluso z poczatku mial klopoty na tej lewej stronie, ale potem juz sobie w miare radzil.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie wiem jak Miras V. mógł tego kutwa nie trafić, sam na sam z bramkarzem. Ma dar.
Seb znowu gra w ping - ponga. Wróć, to nim grają.
Ogólnie kontrolowaliśmy grę, mieli spore posiadanie, ale mało z tego wynikało aż do rykoszetu z udziałem Bonuca. Szkoda.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nosz!! Chciałem z tego miejsca pozdrowić Giovinco, który chwile przed bramką dla Napoli miał świetną okazje żeby uderzyć, no ale wolał sie zachować jak jeździec bez głowy, wdał sie w bezsensowny drybling, poszła akcja dla rywali no i mamy 1:1 :angry: Bonucci? Znowu to samo! Albo blokuje piłke pewnie albo wgl jej nie rusza, a zrobił to samo co z Chelsea! ;/
Peluso nic z gry do przodu niema. Cieszy brama Kielona. Mirko!? WHY!?? MIRKO!! Mielibyśmy 2:0, dwa zero! ;/

Asa na boisko.
Będą 3 pkt!
FORZA JUVE!!

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dajcie spokój z Bonuccim. Piłka się od niego odbiła zdarza się, bardziej był to błąd któregoś z zawodników, który do Inlera nie podbiegł... Nie wiem chyba tam był Pirlo najbliżej :think:

Gathafi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mecz niezly w naszym wykonaniu ale:
-vucinic parodia napastnika, Kielon majac 1 sytyuacje i to znacznie gorsza niz Mirko potrafil ja wykorzystac a nasz "snajper" 2 sety zmascil
-pirlo dzis jego gra to jedno wielkie DNO, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kiwki w obrebie pola karnego, 2 straty po ktorych poszly grozne konty i ten gol Napoli tez idzie na jego konto. Jak mozna stac obok zawodnika przeciwnika i do niego nie doskoczyc starac sie go zablokowac, utrudnic mu sytuacje strzelecka tylko stac jak cep i czekac az Inler sobie spokojni przymierzy i strzeli.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2013, 21:47 przez Gathafi, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jeżeli przegramy ten mecz to Vucinić powinien wisieć za jaja. Mogliśmy mieć dwie bramki przewagi i byłoby z górki, a tak jest remis. Bonucciego nie winię za tę bramkę, bo próbował blokować. Trudno, nie wyszło, ryzyko zawodowe, chociaż gdyby nie on to mam wrażenie, że Buffon by to wyjął.

Obrazek
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Spokojnie z tym wyrzucaniem wszystkich do zmiany odrazu. Gramy lepiej, gdyby Mirek nie spartaczył to mogło być 2:0. Napoli strzelił gola całkiem przypadkowo przy udziale Leo.

Jeśli ktoś do zmiany to niedługo Kielon bo przy tak sędziującym Orsato czerwona będzie w 99,99 % dla któregoś z zespołów.

Nie ma co panikować. Piłka się obroni i wygramy to 8)

Mam jedną ************ schizofrenię...
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2013, 21:45

Jestem pod wrażeniem tego, jak bardzo Giovinco i Vucinić są dzisiaj bezużyteczni.
Jacky pisze:Coz za zbieg okolicznosci: ogladam znowu (nieregularnie) mecz Juve i oto znowu Bonuc doklada cegielke do wyniku rywala...
A co miał zrobić? Odpuścić piłkę? Zablokować chciał.

mmm

Juventino
Juventino

jackop pisze:(...) i Peluso są do zmiany; kto oglądał mecz, ten się zgodzi.
Oglądam mecz i się nie zgodzę - Peluso całkiem znośnie (o wrzutkach nie mówię).

Ja mam inne zastrzeżenie - noż, Mirek! Mogło już 3:0 być.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tak jak można było się spodziewać, atmosfera rozgrzana do czerwoności, chociaż spodziewałem się że bezsensowny faul ze strony Napoli nastąpi o wiele wcześniej.
Jeśli chodzi o sam przebieg meczu, to myślę, że stać nas dziś na zwycięstwo.
No i sędzia, który nie ma jaj żeby Cavaniemu pokazać czerwo!

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2013, 21:46

jackop pisze:Sędzia ewidentnie urodził się i wychował w mediolanie.
- Brutalna gra Napoli, a pierwszą kartkę otrzymuje Vidal za byle co na środku boiska
- Rzut karny dla nas
- Cavani powinien wylecieć

Szwagier, Gio i Peluso są do zmiany; kto oglądał mecz, ten się zgodzi.

Giorgio król defensywy + gol. Mistrz.

Bonucci strzelił kolejną ładną bramkę. Czemu Pirlo nie chciało się podbiec???
Ja się nie zgadzam. Gio gra bardzo dobrze! Wy już chyba we krwi macie nieobiektywne Hejtowanie Gio!! Szwagier ten to masci;/

rajmund88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 marca 2013, 21:46

Bardzo nie podoba mi się dzisiejsza gra Pirlo . Za długo trzyma piłke i chce za dużo obrotów robic wokół piłkarzy Napoli. Graja bardzi chamsko i pasuje ich dobić w drugiej połowie. Dawac Alessandro MAtriego za Vucinica

Zablokowany