Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 15:57

francois pisze:W Lyonie znają się na talentach, a jego oddali bez żalu.
Polemizowałbym. Na talentach może i się znają, ale ich polityka transferowa pozostawia wiele do życzenia. Kilku dobrych piłkarzy oddali po zaniżonej cenie (czyt. bez żalu).
pablo1503 pisze: To co, już pewne, że Icardi będzie strzałem w '10' i za kilka lat będzie jednym z najlepszych? :whistle:
Z takim podejściem to nie kupujmy nikogo. Bo nie ma pewności, że wyrośnie nam drugi Falcao :angry:
Ouh_yeah pisze:Czyli przyjdą Diakite i Poli
Diakite przejdzie do Napoli prawdopodobnie.
jakku1 pisze:Ale mowiac szczerze, mnie sie zawsze pilkarz Sampy podobal, wiec nie mialbym nic przeciwko. Dzisiaj zagral bardzo dobry mecz z Chievo.
Raz do roku to i wąż pierdnie :prochno:
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2013, 16:03 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 3 razy.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 15:58

Na dzien dzisiejszy nie potrzebujemy wzmacniac pozycji obroncy i srodkowego pomocnika. Kielon Balza i Bonu to bedzie znowu podstawowa trojka na przyszly sezon , w obwodzie mamy znakomitego Urugwajczyka i mlodego Luke. W srodku podobnie, choc Pirlo bedzie mial 34 lata to on jak i Marchisio czy Vidal beda podstawowymi zawodnikami nie do wygryzienia, na lawce mamy perpektywicznego a zarazem juz calkiem przyzwoitego murzyna-Francuza.

Po co tracic pieniadze na Ogbonne czy Verattiego, ktorzy przez rok czasu zagraja mniej niz wiecej. Ja bym sie wstrzymal do mercato 2014/15 z kupnem SO czy SP.

O wiele bardziej potrzebujemy Winga i napastnika. Mimo iz LLorente przyjdzie jaki typowa 9, to i na pozycje SS nie mamy odpowiedniej mocy, bo karzel czy szwagier sa po prostu powiedzmy to sobie przecietni jak na taki klub jak Juve.

Takze lewy/prawy skrzydlowy wahadlowy plus jakis dynamit na SS, to czego potrzebujemy tu i teraz.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 16:57

pablo1503 pisze:Czy czarny Włoch nie jest zbyt dobry, żeby grzać ławę?
Mam nadzieję, że już niedługo dojdziemy do tego poziom, gdzie nie będzie dla nas piłkarzy 'za dobrych', nawet na ławkę. A na pewno nie takich, którzy dopiero wchodzą w poważną piłkę.
Cabrini_idol pisze:Na dzien dzisiejszy nie potrzebujemy wzmacniac pozycji obroncy i srodkowego pomocnika. Kielon Balza i Bonu to bedzie znowu podstawowa trojka na przyszly sezon , w obwodzie mamy znakomitego Urugwajczyka i mlodego Luke.
Oni chyba robią wszystko, żeby Lukę wypchnąć na współwłasność :/

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 17:54

Niektórym brew nie drgnie po ewentualnej rewolucji w ataku, ja nie będę płakał jeśli przyjdzie Poli. 2,5 mln za połówkę takiego grajka to niewiele, pytanie tylko, czy ma szanse się przebić choć na tyle, by regularnie wchodzić z ławki. W ogóle się zastanawiam, czy miałby wejść do zespołu od razu, czy może kupujemy połówkę, ale zostawiamy go jeszcze w Sampie, jak np. zrobiliśmy Gabbiadinim. Tak czy siak, myślę, że wcześniej czy później się przyda.
Bo tak w ogóle, to żadnej rewolucji nie będzie. Mogę się nawet pobawić w Szczypka i zapewnić, ze jeśli latem odejdzie więcej niż jeden z grupy: Matri, Vucinic, Fabio, Seba to obiecuję nie wpisywać się już w tym temacie a wam oszczędzić moich długich cytowań.

Co do innych nazwisk co tu rzucacie jak z rękawa:
Honda zdaje się w ogóle nie pasuje do naszego 3-5-2
Z kolei Belg Naing-cośtam raz że jest 2 razy za drogi w stosunku do umiejętności, dwa, że w ostatnim meczu z Juve nieźle do nas kozaczył i nie sądzę, że chciałby tu przyjść ani że w ktoś z Juve go jeszcze tu chce.
Z drugiej mańki: Giaccherini, Padoin itp. Żaden z nich nie odejdzie, w ogóle poza tymi których wypożyczyliśmy (lub są na wypożyczeniu od nas) wątpię w odejście kogokolwiek. No może Quagliarella, właśnie znowu spędził 90 minut na ławie, ale też sobie ręki nie dam uciąć że poleci.

@Wagner - Anelka przyszedł tylko na pół roku, jak niegdyś Borriello, każdy to wie. 4-2-4 to też nie był wymysł prasy, no może nie w 100%. Graliśmy takie ofensywne 4-4-2 w pierwszych (bodajże) 3 meczach zeszłego sezonu. Z dwoma typowymi napastnikami (z Parmą pamiętam Matriego i Del Piero) i dwoma skrzydłowymi (np. Pepe i Giaccherini), więc nie było to 4-3-3. Całe lato pykaliśmy 4-4-2, nawet jak brakowało zawodników to eksperymentalnie w jakimś sparingu Marchisio był w roli skrzydłowego. Potem się Conte zreflektował i przeszedł na pośrednie 4-1-4-1 (chyba Catania i Milan z Krasiciem na skrzydle i tylko z Mirko na szpicy) i szybko zmienił to na finalne (jak się wydawało) 4-3-3 (miejsce odzyskał Matri, kosztem Milosa, Vucinic dzięki bogu ze szpicy zszedł na lewe skrzydło). Potem już wszyscy pamiętają 3-5-2 z Napoli (pamiętam że myślałem wtedy że się walnęli z grafiką przed meczem).
Aha, wątek z "następcą Pirlo". Nie chodzi o to by Andreę pozbawić miejsca w składzie, chyba nikt nie jest tak szalony. Problem jest taki, że gdy Pirlo ma kontuzję, pauzuje za kartki czy po prostu ledwo zipie w 70 minucie a mecz jest rozstrzygnięty, to fajnie by było kogoś za niego wstawić a typowego zmiennika nie mamy. Veratti to dosyć droga wersja na zmiennika, byłby kłopot bogactwa na ławce, ale jakby się sam zgodził i udałoby się go wyciągnąć z PSG to mógłby się wiele nauczyć pod okiem Pirlo, żeby go za rok, dwa formalnie zastąpić, po drodze grając z takimi Sienami czy zastępując go przy wypadkach losowych.
@Jakku - klauzula tylko dla Juve? Kiedyś się mówiło o klauzuli dla każdego oprócz Juve i w to jestem prędzej w stanie uwierzyć.

A przy okazji "news" na głównej. Ja wiem, że Marotta ma niezła fantazję i próbuje różnych kombinacji, ale w takie combo jak podało Tutto, nie sposób uwierzyć:
a) nie wierzę w sprzedanie Fabio i Matriego jednocześnie, ostatnio zwłaszcza w to, że Matri odejdzie. Kto by latem nie przyszedł, taka ograna "9" na rezerwę się przyda. To też chyba nie był od początku ulubieniec Conte, ale zaangażowaniem swoje wywalczył i nadrabia w ten sposób braki w umiejętnościach, coś jak Pepe.
b) o Marrone to się już wiele razy mówiło, że go Conte nie chce nigdzie dawać na wypożyczenie
c) Jojo nie jest wart aż takiego poświęcenia, jak dla mnie wszystko razem to bzdura do kwadratu a w tej poczytnej gazecie nie mają co robić.
@Robaku - to że Parma chce 20 mln, nie znaczy że Marotta tyle da za Belfodila. Beppe jak już to da dychę a najchętniej 8 mln i podziękuje jak się nie zgodzą. Przy okazji, Belfodil zszedł dzisiaj w 25 minucie, pachnie kontuzją.

Z tą obroną to sam nie wiem. Może jakiś typowy stoper by się przydał, ale na 90% nie będzie to ten koleś z Torino. Sam kiedyś mówił, że do Juve nie przyjdzie i nawet jeśli Marotta ma go w kajecie, to nie wiem czy będzie robił z gęby cholewę.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:14

Pewnie ten stoper Rubinia przyjdzie latem.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:18

Jeżeli chodzi ci o Bocchettiego, to odszedł w zime do Spartaka.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:36

Latem był tutaj news, że go kupiliśmy :wink:

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 20:26

Cabrini_idol pisze: Takze lewy/prawy skrzydlowy wahadlowy plus jakis dynamit na SS, to czego potrzebujemy tu i teraz.
Po co nam kolejny wingback? Na prawej jest spokój, a na lewą potrzebowaliśmy zmiennika Asy i przyszedł Peluso. Jedyną palącą potrzebą jest atak. "9" już mamy i przydałby się SS. Więcej transferów do pierwszego składu nie będzie. Jedynie jakieś uzupełnienia typu Poli, Ogbonna (btw imo jest przereklamowany). Do tego jeszcze handel naszymi młodzikami.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 21:20

Szaq pisze:
Cabrini_idol pisze: Takze lewy/prawy skrzydlowy wahadlowy plus jakis dynamit na SS, to czego potrzebujemy tu i teraz.
Po co nam kolejny wingback? Na prawej jest spokój, a na lewą potrzebowaliśmy zmiennika Asy i przyszedł Peluso.

Ale dla mnie Asa to nie jest wing, i ja chce jakiegos porzadnego winga. Mudzyn tam gra bo musi to jest srodkowy pomocnik. Ja chce porzadnego szybkiego winga z wrzutka.

Obrazek
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 21:26

Cabrini_idol pisze: Ale dla mnie Asa to nie jest wing, i ja chce jakiegos porzadnego winga. Mudzyn tam gra bo musi to jest srodkowy pomocnik. Ja chce porzadnego szybkiego winga z wrzutka.
A ja chcę Messiego, ale Marotta to nie jest św. Mikołaj. Conte widzi Kwadwo na lewej i tam będzie go wystawiał. Zresztą Asa do tej pory dobrze się spisywał. Zaryzykuję nawet twierdzenie, że pozycja LWB jest obsadzona na lata.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 21:59

A ja chce Bale`a i koniec !
To obejrzyj sobie Batmana.
Suchar przedni :)
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2013, 22:53 przez baka, łącznie zmieniany 1 raz.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 22:31

baka pisze:A ja chce Bale`a i koniec !
To obejrzyj sobie Batmana.

Poli przychodzi jako kolejne uzupełnienie składu (a'la Padoin), tylko że znacznie młodsze. Do tego może się przydać w różnych negocjacjach (np. z Fiorentiną), a poza tym możliwe jest, że wypożyczymy Maronne. Co do Ogbonny to podobno mają być na to przeznaczone (lub na innego obrońce) fundusze nie kolidujący z tymi na napastnika - możemy mieć obu.

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 23:01

Bale ? jako kto ? podwieszony napastnik czy kto ? Bo wingiem to on już od dobrego czasu nie jest

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 23:06

Och, z tego co wiem, to na wing-backu w 3-5-2 nie grał nigdy. Co nie zmienia faktu, że dobry boczny obrońca, przemianowany na jeszcze lepszego bocznego pomocnika, przemianowany na ofensywnego skrzydłowego, sprawdziłby się na naszej lewej stronie, w naszej taktyce :)

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 23:12

stahoo pisze:Och, z tego co wiem, to na wing-backu w 3-5-2 nie grał nigdy. Co nie zmienia faktu, że dobry boczny obrońca, przemianowany na jeszcze lepszego bocznego pomocnika, przemianowany na ofensywnego skrzydłowego, sprawdziłby się na naszej lewej stronie, w naszej taktyce :)
Ja jestem tego samego zdania :ok: Szybki, doskonały w destrukcji jak i w ataku, dobrze zbudowany, stalowe płuca moim zdaniem idealny do 3-5-2. Tylko niepotrzebnie zacząłem temat bo to raczej marzenia ściętej głowy.

Zablokowany