Mercato (2012-2014)
- Nedved1983
- Juventino
nie kupiliśmy w lecie TOPa bo Marotta nie miał nastroju... zamiast kupować, całymi dniami siedzi w gabinecie i liczy euro, ogląda z każdej strony. mamy określony budżet, Marotta działa w jego ramach. naszym priorytetem była ławka, co jak się okazało było dobrym wyborem, na TOPa nadejdzie czas w tym roku ( będzie znowu kasa z LM, ostatnio widocznie oszczędzaliśmy).
no ale większość osób tutaj musi mieć kozła ofiarnego, Conte odpada, AA też, pozostał zły Marotta. AA i Conte chcą TOPa a on zły i bezczelny woli liczyć kasę.
cierpliwości, nie od razu Rzym zbudowano.
no ale większość osób tutaj musi mieć kozła ofiarnego, Conte odpada, AA też, pozostał zły Marotta. AA i Conte chcą TOPa a on zły i bezczelny woli liczyć kasę.
Nedved1983 pisze: no ale większość osób tutaj musi mieć kozła ofiarnego, Conte odpada, AA też, pozostał zły Marotta. AA i Conte chcą TOPa a on zły i bezczelny woli liczyć kasę.

Niektórzy myślą chyba, że mamy arabskich właścicieli a durny Marotta nie chce wydawać ich kasy.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Arbuzini
- Juventino
Angelli wciska Marottcie kasę, ale ten nie chce jej wydać. Mocna teoria. A raczej mocnarna
.
Nie pogniewam się za Joveticia. Nie mniej wybrzydzanie na Sancheza i Muriela to drobna przesadza. To nie są odpady typu Bendtner, a zawodnicy wyraźnie lepsi od naszych obecnych cofniętych napastników.

Nie pogniewam się za Joveticia. Nie mniej wybrzydzanie na Sancheza i Muriela to drobna przesadza. To nie są odpady typu Bendtner, a zawodnicy wyraźnie lepsi od naszych obecnych cofniętych napastników.
- jakku1
- Juventino
Tutaj chyba chodzi o to, ze scieraja sie dwie koncepcje: kupna za duze pieniade SS i lekkie "uzupelnienie" skladu (jakims Polim, ktory jest nasza "opcja zapasowa", innymi mlodymi graczami) czy tez kombinowanie z kims tanszym na atak (Sanchez, Muriel) oraz wzmocnienie zespolu na innych pozycjach (mowi sie o Ogbonnie i Verrattim). W skrocie, mamy na szalce dwie torby z zakupami. W jednej znajduja sie Jovetic, Poli i np. Peluso. W drugiej zas Muriel, Obgonna i np. Verratti. Teraz pytanie brzmi, na ktora sie zdecydowac? Trzeba wziac pod uwage wszystkie okolicznosci. Takze to, ze niektorych pilkarzy bedzie nam bardzo trudno wyciagnac.Arbuzini pisze:Angelli wciska Marottcie kasę, ale ten nie chce jej wydać. Mocna teoria. A raczej mocnarna.
Tak to rzekomo wyglada, ale cholera wie, ile w tym prawdy. Conte sklania sie ku opcji numer jeden, powtarzajac podobno ciagle, ze tej druzynie potrzeba jeszcze troche jakosci w ataku. Agnelli go rzekomo popiera, bo lubi Joveticia. Marotta optuje za opcja z Sanchezem/Murielem. Poza tym, nie jest wykluczone, ze nasz DS uwaza po prostu, ze ktos taki jak Sanchez bedzie bardziej pasowal do tej druzyny, niz Jovetic. Pamietajmy o tym, ze to dwaj zupelnie rozni pilkarze.
Juz niedlugo przekonamy sie na ile wiarygodne sa te ploteczki.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- zahor
- Juventino
Fakty są takie, że Marotta w ostatnich dniach okna transferowego (czyli już po zakontraktowaniu tej całej rzeszy zmienników) złożył Fiorentinie propozycję opiewającą na 30 mln w gotówce. Możecie lansować teorię że tak naprawdę do dyspozycji miał pięć baniek, a dzwonił do nich żeby ich wkręcić, nagrać to i wrzucić dla śmiechu do internetu, ale mi się jednak wydaje że naprawdę dysponował taką kwotą. Dalej - wydaje mi się że skoro miał 30 mln, to dodatkowe 5 mln też by znalazł. Zatem odpowiedzią na pytanie "dlaczego Marotta nie dał za Joveticia 35 baniek" nie jest "bo nie miał", tylko "bo uznał że to za drogo".fazzi pisze:Nedved1983 pisze: no ale większość osób tutaj musi mieć kozła ofiarnego, Conte odpada, AA też, pozostał zły Marotta. AA i Conte chcą TOPa a on zły i bezczelny woli liczyć kasę.
cierpliwości, nie od razu Rzym zbudowano.![]()
Niektórzy myślą chyba, że mamy arabskich właścicieli a durny Marotta nie chce wydawać ich kasy.
Oczywiście można się sprzeczać czy miał rację, czy nie miał, czy powinien bezgranicznie ufać Conte, czy też starać się prowadzić politykę transferową po swojemu itp. Ale dobrze jest tej polemiki nie opierać na założeniu, które niektórzy starają się lansować i które jest błędne.
To potwierdzone info? Póki co cały czas mamy problemy jak ktoś z pierwszego składu wypada albo jest przemęczony, Isla czy Giovinco nie spełniają oczekiwań, o duńskim drewnie czy o Lucio nie wspominając. Jedynie o Pogbie można powiedzieć że to pełnowartościowy zmiennik. Naprawdę jesteś zdania że gdyby zamiast tych rezerw sprowadzono klasowego snajpera, to byłoby gorzej?Nedved1983 pisze:naszym priorytetem była ławka, co jak się okazało było dobrym wyborem
Jasne, jedynie przez agenta piłkarza, poza tym pisały o tym wszystkie media w Italii z Gazzettą włącznie - musi być wyssane z palca.fazzi pisze: Nie, to nie są fakty tylko teorie pismaków, przez nikogo nie potwierdzone.
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2013, 22:43 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- pablo1503
- Juventino
Ja jestem za Joveticiem, Polim i tym nieszczęsnym Peluso(który ostatnio gra całkiem nieźle). Powiedzmy sobie szczerze, napastnika potrzebujemy na wczoraj. Czarnogórzec nie jest napastnikiem pokroju Suareza, ale ma wszelkie predyspozycje, żeby osiągnąć podobny poziom. Muriel na pewno jest ciekawym piłkarzem, ale śmiem wątpić, że mógłby drastycznie podnieść naszą jakość w ataku. Czy Veratti jest nam w tej chwili potrzebny? Myślę, że Pirlo bez problemu będzie w stanie rozegrać cały przyszły sezon. W razie wypadku jest Pogba, Marrone, czy ten nie najgorszy Poli(o ile przyjdzie), więc młody Włoch mógłby sobie pograć jeszcze troszkę we Francji.jakku1 pisze:W jednej znajduja sie Jovetic, Poli i np. Peluso. W drugiej zas Muriel, Obgonna i np. Verratti. Teraz pytanie brzmi, na ktora sie zdecydowac?
Najbliższe okienko chciałbym, żeby wyglądało następująco:
Top do ataku + wykupienie Peluso(jak będzie sobie radził oczywiście) + super, hiper talent do pierwszego zespołu(oczywiście nie mam tu na myśli gwiazdeczek za 30mln)
Za półtorej roku trzeba będzie skupić się na następcy Pirlo i Barzagliego.

Nie, to nie są fakty tylko teorie pismaków, przez nikogo nie potwierdzone.zahor pisze:Fakty są takie, że Marotta w ostatnich dniach okna transferowego (czyli już po zakontraktowaniu tej całej rzeszy zmienników) złożył Fiorentinie propozycję opiewającą na 30 mln w gotówce. Możecie lansować teorię że tak naprawdę do dyspozycji miał pięć baniek, a dzwonił do nich żeby ich wkręcić, nagrać to i wrzucić dla śmiechu do internetu, ale mi się jednak wydaje że naprawdę dysponował taką kwotą. Dalej - wydaje mi się że skoro miał 30 mln, to dodatkowe 5 mln też by znalazł. Zatem odpowiedzią na pytanie "dlaczego Marotta nie dał za Joveticia 35 baniek" nie jest "bo nie miał", tylko "bo uznał że to za drogo".
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Nedved1983
- Juventino
większość osób była zadowolona zarówno z transferu Isli czy Giovinco ( który "kilka" bramek jednak strzelił). Lucio spełnił swoje zadanie, ale chciał grać i odszedł, na jego miejsce przyszedł Peluso, który po początkowych problemach zaczął spełniać swoją rolę. do tego sprowadzono Pogbę, ważnego zmiennika w pomocy i Asę, bez którego nasza gra wygląda dużo gorzej. do tego Marotta nie odpowiada za brak elastyczności Conte.zahor pisze:To potwierdzone info? Póki co cały czas mamy problemy jak ktoś z pierwszego składu wypada albo jest przemęczony, Isla czy Giovinco nie spełniają oczekiwań, o duńskim drewnie czy o Lucio nie wspominając. Jedynie o Pogbie można powiedzieć że to pełnowartościowy zmiennik. Naprawdę jesteś zdania że gdyby zamiast tych rezerw sprowadzono klasowego snajpera, to byłoby gorzej?Nedved1983 pisze:naszym priorytetem była ławka, co jak się okazało było dobrym wyborem
prawda jest taka, że mamy wielu zawodników łapiących się do wszelkich 11 roku, żaden inny klub serie a tylu nie ma, wiele czołowych klubów Europy również.
najprawdopodobniej mieliśmy jeszcze z 20-25 baniek na zakupy, widać Marotta uznał, że lepiej dołożyć po roku potrzebną resztę i dokończyć dzieła budowy składu.
jakim problemem było dodatkowe 5 milionów? pieniądze nie rosną na drzewach, nie możemy ich też drukować. był określony budżet. do tego nie chce mi się wierzyć, że Marotta podejmuje takie decyzje nie pytając o zdanie Conte czy AA.
Marotta nauczył się na błędach, już nie rzuca kasą jak szalony. rozsądnie, krok po kroku, budujemy czołowy klub nie tylko serie a, ale także wracający do czołówki LM. nie zdziwię się, jeśli za ileś lat Marotta przebije dokonaniami Lucka.
potrzebujemy klasowego napastnika, także Marotta o tym wie, tego lata będzie miał większą swobodę, mniej luk do uzupełnienia.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Mimo wszystko dobrze ze mamy Llorente za darmo. Pozwala to nam sprzedać Fabio/Matriego i dolozyc do Jo-jo.
Pozniej MOZE znalazla by sie kasa na Verattiego i kogos na obrone. Nasz skład byłby kompletny
Pozniej MOZE znalazla by sie kasa na Verattiego i kogos na obrone. Nasz skład byłby kompletny
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Dżesiu
- Juventino
Jak wygląda proces złożenia oferty zawodnikowi? Wszystko zależy od Marotty? Ktoś ma nad nim "władzę"? Przepraszam za naiwność i banalnoś(dla was) pytania, ale nie znalazłem informacji a ciekawi mnie to. Dzięki! 

Mało piszę, dużo czytam.
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli faktycznie miałoby to wyglądać tak jak podajesz to jakby nie zrobić... będzie dobrze. Jeszcze lepiej jakby w drugim worku zamiast Ogbonny umieścić LWB.jakku1 pisze:Tutaj chyba chodzi o to, ze scieraja sie dwie koncepcje: kupna za duze pieniade SS i lekkie "uzupelnienie" skladu (jakims Polim, ktory jest nasza "opcja zapasowa", innymi mlodymi graczami) czy tez kombinowanie z kims tanszym na atak (Sanchez, Muriel) oraz wzmocnienie zespolu na innych pozycjach (mowi sie o Ogbonnie i Verrattim).Arbuzini pisze:Angelli wciska Marottcie kasę, ale ten nie chce jej wydać. Mocna teoria. A raczej mocnarna.
Uważam, że kwota 30 mln E za Joveticia jest zbyt wygórowana, ale jednocześnie maksymalna. Czasem po prostu trzeba przepłacić żeby postawić tę kropkę nad "i". Za 35 mln E? Niby się tak wydaje, że "a co tam, piątka więcej", ale tutaj zaczynamy ocierać się o zdecydowanie najwyższą półkę wśród piłkarzy.
Poliego nie chce, a Peluso tak czy siak wykupimy.
Verratti by się przydał. Nawet w tym sezonie mógłby grać. Na pewno lepszy z niego zastępca Marchisio niż z Gacka. Przypomnę tylko, że Pirlo początku sezonu nie może zdecydowanie zaliczyć do udanych - został nawet ściągnięty z boiska, co w jego przypadku jest bardzo wymowne. Na pewno w nowym sezonie Marco bym nam nie wadził.pablo1503 pisze:Za półtorej roku trzeba będzie skupić się na następcy Pirlo i Barzagliego.
Z Barzaglim to spokojnie. Równie dobrze może grać na obecnym poziomie przez rok, jak i trzy. O następce też się nie martwię - Caceres i Sorensen powinni nam zapewnić spokój na tej pozycji.
- zahor
- Juventino
Argument z sufitu, jak przychodził Diego z Melo to nastroje też były raczej optymistyczne.Nedved1983 pisze: większość osób była zadowolona zarówno z transferu Isli czy Giovinco ( który "kilka" bramek jednak strzelił).
Zagrał póki co JEDEN dobry mecz, więc mimo wszystko wstrzymałbym się z chwaleniem tego transferu.Nedved1983 pisze: Lucio spełnił swoje zadanie, ale chciał grać i odszedł, na jego miejsce przyszedł Peluso, który po początkowych problemach zaczął spełniać swoją rolę.
Tutaj zgoda, inna sprawa że Asamoah nie jest rezerwowym. Pogba to faktycznie taki zmiennik, jakiego bym sobie życzył - taki, którego można wpuścić nie tylko wtedy, kiedy piłkarz pierwszego składu nie może grać, ale nawet wtedy, gdy po prostu jest w słabszej formie.Nedved1983 pisze: do tego sprowadzono Pogbę, ważnego zmiennika w pomocy i Asę, bez którego nasza gra wygląda dużo gorzej.
Ale o jakiej my elastyczności mówimy? Mecz taki jak ten z Lazio pokazał, że gracze z pierwszego składu po prostu muszą grać cały czas, bo ich zmiennicy są zwyczajnie za słabi. Padoiny, Gacki czy inne Isle to niestety nie ten poziom. W obronie jest Caceres, ale rotacja stoperów akurat nie jest niezbędna. Napastników można zmieniać do woli bo wszyscy są siebie warci, ale za to akurat Conte też jest krytykowany.Nedved1983 pisze: do tego Marotta nie odpowiada za brak elastyczności Conte.
Nie przeczę, tylko że ja cały czas mówię o okienku letnim 2012, a wtedy chyba takowych nie sprowadziliśmy.Nedved1983 pisze: prawda jest taka, że mamy wielu zawodników łapiących się do wszelkich 11 roku, żaden inny klub serie a tylu nie ma, wiele czołowych klubów Europy również.
Nie pytając jak nie pytając - to nie działa tak że Marotta albo robi dokładnie to, co mu Conte powie, albo ma go zupełnie w tyłku. Trochę się go słucha, trochę jego życzeniami się sugeruje, ale wygląda na to że za mało - przynajmniej w opinii trenera.Nedved1983 pisze: jakim problemem było dodatkowe 5 milionów? pieniądze nie rosną na drzewach, nie możemy ich też drukować. był określony budżet. do tego nie chce mi się wierzyć, że Marotta podejmuje takie decyzje nie pytając o zdanie Conte czy AA.
Marotta chyba nigdy nie rzucał wielkimi kwotami bez opamiętania, jeżeli już przepłacał to raczej za przeciętniaków typu Martinez, więc nie rozumiem skąd to "już".Nedved1983 pisze: Marotta nauczył się na błędach, już nie rzuca kasą jak szalony.
Oby, oby, tyle że podobna śpiewka była też rok temu - napastnik potrzebny na gwałt, trzon jest, można w niego zainwestować.Nedved1983 pisze: rozsądnie, krok po kroku, budujemy czołowy klub nie tylko serie a, ale także wracający do czołówki LM. nie zdziwię się, jeśli za ileś lat Marotta przebije dokonaniami Lucka.
potrzebujemy klasowego napastnika, także Marotta o tym wie, tego lata będzie miał większą swobodę, mniej luk do uzupełnienia.
Zasadniczo transfery robi Marotta, tyle że Conte może (i próbuje) czasami mu coś sugerować, naciskać na niego itd ale to Marotta musi podjąć decyzję - lepiej kupić piłkarza którego on uznaje za lepszego, czy też spełnić zachciankę trenera i zafundować mu piłkarza pasującego do jego wizji. Z tego co wiem to Agnelli stara się raczej w politykę transferową nie wtrącać.Dżesiu pisze:Jak wygląda proces złożenia oferty zawodnikowi? Wszystko zależy od Marotty? Ktoś ma nad nim "władzę"? Przepraszam za naiwność i banalnoś(dla was) pytania, ale nie znalazłem informacji a ciekawi mnie to. Dzięki!
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2013, 23:11 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
@jakku - przyznaj się, lubisz co jakis czas zamącić w tym temacie
Wiem, wiem, tylko przerzucasz ploteczki z innych źródeł.
to daj pan spokój, tyle można dać za Aguero, czy Falcao, czy Cavaniego (nie mówię, że na każdego z nich by wystarczyło).
Konflikt jest? Jak dla mnie za szybko by o czymś takim mówić, nawet jeśli Conte nie jest ze wszystkich transferów zadowolony. Prasa czy ten cały Chirico sprawę zbyt wyolbrzymia, bo to raczej nie jest etap rozdzielania szat i sytuacja że trener lub DS musi latem odejść, bo się nie są w stanie dogadać.
Mamy 30 mln na Jojo, potem jednak się nie udaje, pieniądze gdzieś znikają a my od tego czasu pozyskujemy już tylko Bendtnera, Anelkę i Peluso, wszyscy za grosze. No coś mi tu nie pasi
Llorente, Matri, Quagliarella, Vucinic, Giovinco - jeśli się nic nie zmieni, to tak póki co wyglada nasz potencjalny atak od lata. Chcialem zauważyć że nie mamy w tej grupie "pięciu wspaniałych" ani piłkarskiego emeryta (czy nawet piłkarza mającego więcej niż 30 lat), ani wiecznego połamańca, ani totalnego drewna. Pierwsza taka sytuacja od dawien dawna, jest to jednak jakiś pozytywny prognostyk.
Czy warto przepłacić Joveticia byleby był ktokolwiek kto wzmocni? Moim zdaniem nie, nie za wszelką cenę. Ogólnie jeśli faktycznie wymarzoną dwójką Conte jest Jojo i Cavani (co w sumie jest też jakimś tam domysłem, no pewne info to to nie jest), to niestety Antonio ma pecha. Nie dość że obaj są drodzy, to jeszcze relacje z Napoli i Fiorą mamy totalnie do dupy, jakiś dużych szans na powodzenie nie widzę. Osobiście dużo bardziej wolałbym Urusa, ale skoro Jovetic mialby kosztować 30-35 mln, to nie chcę znać ceny Cavaniego
Fajnie jakby jakiś dziennikarz dorwał Marottę z pytaniem o plany na napastnika. Nie mówię o nazwiskach, ale samo to czy po zaklepaniu Llorente, kolejny napastnik latem:
a) to priorytet
b) bedzie ostro szukany, zobaczymy jak się skonczy
c) nie przyjdzie jak nie będzie super okazji
Widocznie był to ktoś inny, bo ktoś o niego męczył bułę. Wie ktoś jak Poli i Icardi grali z Napoli? Bo przypomniałem sobie w drugiej połowie o meczu i w końcu nic ciekawego nie złapałem na necieArbuzini pisze:Ad Poli. Prędzej za Cigarinim i to raczej niezbyt natarczywie. Jak znajdziesz moje regularne posty o Polim, że jest spoko i dawać go to kupuję Bilobil.

Eeejakku1 pisze:1. Jovetic jednak ma wpisana klauzule odejscia ale wynoszaca 35m (...) Potem bedzie obowiazywala nowa - 45m.

Marotta nie jest jasnowidzem żeby wiedzieć, że Fabio się za pół roku połamie. (Nawiasem mówiąc, wariactwem było ściagnięcie Rossiego do Fiorentiny o którego dalej się upominają niektórzy na forum). A Beppe zawarł taką umowę bo chciał Quagliarellę na dłużej i jak sie okazuje nikt Fabio nie chce (czy nie chciał do tej pory) odstrzelić. W sezonie 2011/12 zbierał się pół do jakiejkolwiek formy, jakoś latem nikt go nie wypychał z klubu, znaczy się był częścią projektu.AdiZ pisze: Ogromnym błędem był wykup jego karty po ciężkiej kontuzji. Ale błąd tkwił w umowie, którą fatalnie zawarto i trzeba było go wykupić. Quagliarella się nigdzie nie ruszy, jemu jest tu dobrze, odcina tylko kupony. Sam to przyznał, on jak i jego agent mówili to wielokrotnie. W dodatku przedłużono z nim kontrakt co jest paranoją. Pozbyć się wpierw Marotty. Konflikt jest, miał okienko transferowe do wykazania się i przybył Bendtner.
Konflikt jest? Jak dla mnie za szybko by o czymś takim mówić, nawet jeśli Conte nie jest ze wszystkich transferów zadowolony. Prasa czy ten cały Chirico sprawę zbyt wyolbrzymia, bo to raczej nie jest etap rozdzielania szat i sytuacja że trener lub DS musi latem odejść, bo się nie są w stanie dogadać.
jakku1 pisze:a nie 30m, ktore dawalismy latem
AdiZ pisze:Wyskoczył jak Filip z konopi niosąc 30 baniek za Jovetica w sierpniu i myślał, że wszyscy upadną na twarz przed dyrektorem Juventusu.
Sory, ale dalej nie kupuję, że poszła taka oferta. Chyba że bawimy się w taką politykę jak czerwono-czarna część Mediolanu, czyli odkręcanie i zakręcanie kurka z kasą w zależności od humoru władz.zahor pisze:Fakty są takie, że Marotta w ostatnich dniach okna transferowego (czyli już po zakontraktowaniu tej całej rzeszy zmienników) złożył Fiorentinie propozycję opiewającą na 30 mln w gotówce.
Mamy 30 mln na Jojo, potem jednak się nie udaje, pieniądze gdzieś znikają a my od tego czasu pozyskujemy już tylko Bendtnera, Anelkę i Peluso, wszyscy za grosze. No coś mi tu nie pasi

Llorente, Matri, Quagliarella, Vucinic, Giovinco - jeśli się nic nie zmieni, to tak póki co wyglada nasz potencjalny atak od lata. Chcialem zauważyć że nie mamy w tej grupie "pięciu wspaniałych" ani piłkarskiego emeryta (czy nawet piłkarza mającego więcej niż 30 lat), ani wiecznego połamańca, ani totalnego drewna. Pierwsza taka sytuacja od dawien dawna, jest to jednak jakiś pozytywny prognostyk.
Czy warto przepłacić Joveticia byleby był ktokolwiek kto wzmocni? Moim zdaniem nie, nie za wszelką cenę. Ogólnie jeśli faktycznie wymarzoną dwójką Conte jest Jojo i Cavani (co w sumie jest też jakimś tam domysłem, no pewne info to to nie jest), to niestety Antonio ma pecha. Nie dość że obaj są drodzy, to jeszcze relacje z Napoli i Fiorą mamy totalnie do dupy, jakiś dużych szans na powodzenie nie widzę. Osobiście dużo bardziej wolałbym Urusa, ale skoro Jovetic mialby kosztować 30-35 mln, to nie chcę znać ceny Cavaniego

Fajnie jakby jakiś dziennikarz dorwał Marottę z pytaniem o plany na napastnika. Nie mówię o nazwiskach, ale samo to czy po zaklepaniu Llorente, kolejny napastnik latem:
a) to priorytet
b) bedzie ostro szukany, zobaczymy jak się skonczy
c) nie przyjdzie jak nie będzie super okazji
- Nedved1983
- Juventino
@ zahor
każdemu zdarzają się transferowe pomyłki. do tego niekiedy podejmuje się ryzyko. z Islą się nie opłaciło ( w tym momencie, czy jest szansa, że z tego transferu coś jednak wyjdzie?). co do Gio, to sam Conte chciał go sprowadzić. transfery Gio czy Asy jednak trochę kosztowały. widać nasi uznali, że warto jeszcze z napastnikiem przeczekać, nie wierzę, że to sam Marotta podejmuje takie decyzje.
Peluso dopiero co przeszedł, ale wierzę, że może być bardzo cennym zmiennikiem.
w naszym działaniu widać pewien plan, rozsądnie gospodarujemy gotówką, w miarę możliwości unikamy nadmiernego ryzyka, pilnujemy wysokości płac, stawiamy na zróżnicowany rozwój.
wszystko się zazębia i komponuje w spójną całość.
rozsądnie realizujemy nasz projekt: regularnie podnosimy przychód, praktycznie znowu zapewniliśmy sobie miejsce w przyszłej edycji LM ( 11 punktów nad 3 miejscem spokojnie utrzymamy), nie tylko wyszliśmy z grupy, ale już praktycznie jesteśmy w 1/4 LM, od 31 kolejki poprzedniego sezonu jesteśmy na szczycie tabeli ( z wyjątkiem 1 kolejki tego sezonu, różnicą bramek). z TOPem było by łatwiej, ale widać uznano, że ważniejsze było zbudowanie solidnej defensywy, pomocy i ławki. zarówno Marotta jak i Conte będą rozliczani ze swojej pracy po sezonie, pozostaje trzymać kciuki za nich i za letnie transfery.
każdemu zdarzają się transferowe pomyłki. do tego niekiedy podejmuje się ryzyko. z Islą się nie opłaciło ( w tym momencie, czy jest szansa, że z tego transferu coś jednak wyjdzie?). co do Gio, to sam Conte chciał go sprowadzić. transfery Gio czy Asy jednak trochę kosztowały. widać nasi uznali, że warto jeszcze z napastnikiem przeczekać, nie wierzę, że to sam Marotta podejmuje takie decyzje.
Peluso dopiero co przeszedł, ale wierzę, że może być bardzo cennym zmiennikiem.
w naszym działaniu widać pewien plan, rozsądnie gospodarujemy gotówką, w miarę możliwości unikamy nadmiernego ryzyka, pilnujemy wysokości płac, stawiamy na zróżnicowany rozwój.
rozsądnie realizujemy nasz projekt: regularnie podnosimy przychód, praktycznie znowu zapewniliśmy sobie miejsce w przyszłej edycji LM ( 11 punktów nad 3 miejscem spokojnie utrzymamy), nie tylko wyszliśmy z grupy, ale już praktycznie jesteśmy w 1/4 LM, od 31 kolejki poprzedniego sezonu jesteśmy na szczycie tabeli ( z wyjątkiem 1 kolejki tego sezonu, różnicą bramek). z TOPem było by łatwiej, ale widać uznano, że ważniejsze było zbudowanie solidnej defensywy, pomocy i ławki. zarówno Marotta jak i Conte będą rozliczani ze swojej pracy po sezonie, pozostaje trzymać kciuki za nich i za letnie transfery.
- zahor
- Juventino
Gdybyś napisał to rok temu, to zgodziłbym się w stu procentach. Rzecz w tym że przyszedł moment, w którym należało dźwignąć zespół na wyższy poziom niwelując (albo chociaż zmniejszając) przepaść dzielącą atak od pozostałych formacji. Docelowo Juventus ma zostać doprowadzony do poziomu sprzed 10-15 lat, a do tego potrzebny jest skok jakościowy, na to potrzeba albo sporych pieniędzy, albo podjęcia ryzyka. Oczywiście można próbować jeszcze inaczej, można sprowadzić tego całego Muriela albo czekać aż któryś z młodziaków z primavery wskoczy na najwyższy poziom, tyle że jest inny problem - dla piłkarzy z pierwszego zespołu czas nie stoi w miejscu. Jest Pirlo, jest Buffon, jest Barzagli, którzy mogą nie doczekać czasów (w sensie że skończą karierę/stracą formę, a nie umrą) kiedy uda się wyhodować napastnika i zespół będzie kompletny. Jeżeli mamy na poważnie powalczyć o LM (tzn. licząc przede wszystkim na własne umiejętności, a nie na szczęście/dzień konia naszych/ fatalną dyspozycję dnia rywali) to potrzebujemy odważnego kroku naprzód tu i teraz. Chyba rozumiesz co mam na myśli.Nedved1983 pisze: w naszym działaniu widać pewien plan, rozsądnie gospodarujemy gotówką, w miarę możliwości unikamy nadmiernego ryzyka, pilnujemy wysokości płac, stawiamy na zróżnicowany rozwój.
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2013, 23:45 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.